Krásný den,
tato otázka mě napadla při čtení jedné diskuze. Zde na ifauně se každý předhání, co všechno za vitamíny, minerály, testy a já nevím co všechno, dopřává svým koním. Tak mě napadlo, kdo z těch lidí dbá stejně pečlivě i o svoje zdraví, svoji "krmnou dávku", svůj "tréninková plán" a pohybové stereotypy. Kdo jde k lékaři ihned s první známkou bolesti, kulhání...
Já jdu rovnou s kůží na trh. Jím normálně, českou kuchyni, pravidelně zeleninu, ovoce, piju čistou vodu nebo neslazený čaj. Jím laktózu i lepek. Mám sedavé zaměstnání, nadváhu, pravidelně sportuji 6-10 do týdne minimálně 30 minut. K lékaři nechodím, když nepočítám testy při dárcovství krve. Když mě něco je, tak se nejdřív pozoruji, pak vyhodnotím, zda se stav zlepšuje či zhoršuje a až pak řeším (většina mých návštěv na chirurgii byla až následující den po úrazu ).
Prostě nic extra a vzhledem k tomu, že mi to funguje, tak bych podobný přístup měla ke všem živým tvorům na mě závislých.,
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Ke zvířatům jak ke zvířatům, ale člověk to čeká i od dítěte, ten přístup, a to je horší 🙂. Jim, na co mam chuť, podle toho vypadám. U doktora jsem byla na preventivní prohlídce po 10 letech, jinak chodím k MVDr, zlomeniny, rentgen kolene a tak, jinak nechodím, vždycky to nejak rozchodim. Co používám na koně, většinou používám i na sebe, včetně preparátů, tedy těch pohybových. Ale moc ráda chodím na procházky do lesa, do skal, aspoň jednou za měsíC, jinak necvičim, ani na tom koni pořádně nejezdím.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Užívám pouze červené víno ....na krvinky... to je na všechno
Jím vše a kdykoliv, je to pouze o množství...
Musím na oční...při čtení se mi prodlužují podezřele ruce....

No, byť se snažím, mám celkem rozchozeny režim, někdy jim málo, někdy až moc, v práci kysnu klidně 14 hodin napůl sedím, napůl makám rukama.. do toho kun, barák a další zvířata... Občas chodím běhat, občas cvicim, ale spíš nárazově, při pocitu akutní tloušťky. Nedaří se mi shodit špiček z pupku, málo spím. Jinak skoro nejezdím, spíš procházkuji, se psem, s konem, a coudasem 😁... K doktorovi chodím až když musím, urazy se snažím rozchodit. Uplny opak toho, jak se starám o zvířata no 🤷♀️
Já jsem hrozný flink a vůbec necvičím, na kole jsem naposledy seděla před deseti lety a to jsem jezdila jen pro rohlíky do pekařství:-). Včera jsem vysbírala bobky, navalila balík a pak dělala s mlaďým ve volnosti. Po 5 oběhnutí jízdárny s mlaďasem (vysvětlujeme si prodloužení a zkrácení klusu ze země) jsem si řekla, že už jsem si zaběhala dost Ale než jsem stihla uklidit tak si malej přišel o přídavek tak jsem jsem si s ním ještě dalších pár minut tancovala a povedlo se mi ho nacválat i zastavit, aniž by mi ulítl. Domů jsem šla úplně odvařená, vyběhaná a sotva pletla nohama. Já si na dovolené odpočinu - válení a nicnedělání je moje nejlepší zábava.
Dost mě děsí moje situace s doktorama - moje zubařka skončila kvůli rakovině a já rok nesehnala zubaře, nedávno mě bolel zub a natekla pusa že jsem jí nemohla zavřít a já s úžasem zjistila že mě nikdo nevezme ani na akutní ošetření. Musela jsem jet pro plombu 50km do úplně cizího města do soukromé kliniky kde jsem zaplatila dva tisíce za ošetření... tak se chystám za ZP jestli mi to proplatí, protože zdravotní pojištění platím jako zaměstnanec v plné výši. Včera jsem se dozvěděla že moje ženská doktorka odešla do důchodu (vyhrožovala tím několik let) a tak se děsím, jestli nedopadnu stejně blbje jako se zubařem? Obvoďačku mám také starou paní, také už měla být v důchodu, tak se opravdu bojím, že nakonec skončím úplně bez doktora a na placení soukromých klinik nejsem dost bohatá...
Jako důchodkyně jsem pánem svého času. Což je fajn, jenže už se nemůžu vymlouvat na práci, že nestíhám.
Spím dobře a dlouho, ke koním jezdím na kole 4 km tam a 4 pět. Pastviny máme do kopce, takže jakákoliv činnost na nich, je na vyplivnutí duše.
Jezdím ráda a cca 3x týdně. Jím,na co mám chuť, taky na to vypadám. Omezuji přísun v době, kdy mi dělá problém, apnout spodní druky na čapsech.
K obvodní nechodím, neboť dle ní jsou všechny mé problémy způsobené menopauzou. Už asi 13 roků. Léčím se sama, občas nachlazení a migréna.Jinak pilule nezobu.
Preventivní prohlídky absolvuji. Navíc chodím pravidelně k ortopedovi.Díky němu mi zatím všechny velké klouby fungují.Běhám, jen když dobíhám autobus. Mám na běhání velké popředí.
Dokud udržím otěže a moč, určitě nebudu obrážet doktory.
Taky mě při čtení vedlejší diskuze napadlo,kdo dopřeje tu správnou krmnou dávku (spočítané prvky,kalorie,stravitelnou energii atd.) i sobe. Já to tedy u spočítané nemám, ani omylem.
Jinak bych ale řekla,že dělám ± maximum možného. Zdravá strava, různé sporty min 3x do týdne (+ snaha o správnou techniku provedeni), kvalitní obuv, oblečení adekvátní pocasi atd. K lékařům chodím dle potřeby a celkem dodržují preventivky. Jsem totiž částečně z oboru a jsem opatrna. Nebýt u praktika 10 let je zadelavani si na budoucí problem, protože spousta nemoci ze začátku nema prakticky žádné příznaky, a pritom je v pozdějších fázích spatne řešitelná. Největší rezervy mám aktuálně asi v technice sezení (sedím prakticky celý den), ale snažím se na tom pracovat... Ortopedické problémy řeším cvičením (fyzio,jóga), snažím se to chytat s zacatcich a zatím to celkem funguje
Zajímavá diskuze,která mi připoměla slova fyzioterapeutky,která mi přijela ošetřit kobylku.Zaměřila se i na mě(dělá kromě koní a psů i lidi) a říká mi,že přetěžuji pravou část těla,že mám napnuté svaly na ramenou apod....říkám ji,že to je jasný,že nejvíc všechno tahám v pravé ruce...a ona mi říká,jestli by nebylo dobré vyřešit i mě a já jí hned odpálkovala s tím,že já nejsem důležitá,ať hlavně řeší kobylku...a ona mi říká,že to je naprosto typické u koňáků..neřeší svoje zdraví,ale za zdraví svých koní jsou ochotni platit tisíce...
Takže shrnu-li to za sebe..já pro své zdraví dělám asi opravdu prdlajz...jím málo ovoce a zeleniny,naopak jím hodně sladkostí,miluji KFC a McDonalds...co se sportu týče,sice ráda bruslím,jezdím na kole a plavu,ale málokdy se k tomu dostanu..pohybu mám u zvířátek víc než dost,ale vzhledem k mé lásce k jídlu bych potřebovala běhat denně tak 10 km .K doktorovi jdu opravdu až když je mi opravdu pekelně zle,jinak všechno přecházím a kurýruji sama...no nevím jak dlouho tady s tímhle přístupem budu,ale hlavně že zvířata se mají dobře...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
napsal(a):
No, byť se snažím, mám celkem rozchozeny režim, někdy jim málo, někdy až moc, v práci kysnu klidně 14 hodin napůl sedím, napůl makám rukama.. do toho kun, barák a další zvířata... Občas chodím běhat, občas cvicim, ale spíš nárazově, při pocitu akutní tloušťky. Nedaří se mi shodit špiček z pupku, málo spím. Jinak skoro nejezdím, spíš procházkuji, se psem, s konem, a coudasem 😁... K doktorovi chodím až když musím, urazy se snažím rozchodit. Uplny opak toho, jak se starám o zvířata no 🤷♀️
Pobavila hned po ránu 😆
canka
napsal(a):
Zajímavá diskuze,která mi připoměla slova fyzioterapeutky,která mi přijela ošetřit kobylku.Zaměřila se i na mě(dělá kromě koní a psů i lidi) a říká mi,že přetěžuji pravou část těla,že mám napnuté svaly na ramenou apod....říkám ji,že to je jasný,že nejvíc všechno tahám v pravé ruce...a ona mi říká,jestli by nebylo dobré vyřešit i mě a já jí hned odpálkovala s tím,že já nejsem důležitá,ať hlavně řeší kobylku...a ona mi říká,že to je naprosto typické u koňáků..neřeší svoje zdraví,ale za zdraví svých koní jsou ochotni platit tisíce...
Takže shrnu-li to za sebe..já pro své zdraví dělám asi opravdu prdlajz...jím málo ovoce a zeleniny,naopak jím hodně sladkostí,miluji KFC a McDonalds...co se sportu týče,sice ráda bruslím,jezdím na kole a plavu,ale málokdy se k tomu dostanu..pohybu mám u zvířátek víc než dost,ale vzhledem k mé lásce k jídlu bych potřebovala běhat denně tak 10 km .K doktorovi jdu opravdu až když je mi opravdu pekelně zle,jinak všechno přecházím a kurýruji sama...no nevím jak dlouho tady s tímhle přístupem budu,ale hlavně že zvířata se mají dobře...
Byla chyba,neposlechnout fyzio. Má mě srovnala a od té doby mi kobyla nebočí. Jezdec křivý = kůň křivý a naopak. Od té doby dělám to, že někde na vyjížďce zastavím a srovnám kobylu a zaujmu korektní sed. A je znát, že pokud nesedím jak bedna kytu, že i koby jde lépe.

sisi58
napsal(a):
Jako důchodkyně jsem pánem svého času. Což je fajn, jenže už se nemůžu vymlouvat na práci, že nestíhám.
Spím dobře a dlouho, ke koním jezdím na kole 4 km tam a 4 pět. Pastviny máme do kopce, takže jakákoliv činnost na nich, je na vyplivnutí duše.
Jezdím ráda a cca 3x týdně. Jím,na co mám chuť, taky na to vypadám. Omezuji přísun v době, kdy mi dělá problém, apnout spodní druky na čapsech.
K obvodní nechodím, neboť dle ní jsou všechny mé problémy způsobené menopauzou. Už asi 13 roků. Léčím se sama, občas nachlazení a migréna.Jinak pilule nezobu.
Preventivní prohlídky absolvuji. Navíc chodím pravidelně k ortopedovi.Díky němu mi zatím všechny velké klouby fungují.Běhám, jen když dobíhám autobus. Mám na běhání velké popředí.
Dokud udržím otěže a moč, určitě nebudu obrážet doktory.
To nemá chybu! (nejspíš jsme ve stejné či aspoň podobné věkové kategorii).
Já přes týden jím docela zdravě, snažím se o udržení štíhlé postavy hlavně kvůli mému starému koni, kterému se snažím neuškodit velkou hmotností - hlavně kvůli skokům...
Takže sladké si dám tak ráno/dopoledne, během dne už to raději vynechávám, nejím tučné a smažené, vyhýbám se limčám atd....
Cvičím každý den, běhám, jezdím na kole/rotopedu, na koni, chodím, kdy se dá, cvičím barre fitness a kardio, 3x týdně posiluji.
Taky bych na to chtěla najít čas a energii , návštěvy doktorů mě taky míjel. Sem tam návštěva zubaře, jedině očkování proti tetanu jsem dodržela. Před měsícem mě donutili jít na krev, no a já která si vzala max ibač když bylo nejhůř mám vlastní sbírku léků a pravděpodobně mě čeká i operace super.
neverend

XXX.XXX.213.247
Skutečně pracující člověk na to bohužel opravdu nemá moc času.Prací myslím tu ošklivou činnost jak se u toho člověk potí,hodně hýbe rukama a nohama i třeba na krokoměru má za den 22453 kroků.😂 Jsem si pro srandu půjčil od kamarádky ten "náramek".A jestli mi někdo bude nadávat,tak je jasný že ten toho moc nenadělá.😂
Tak Sisi mě poslední větou pobavila, to si s dovolením zapamatuji a určitě někdy použiju. Já mám za cíl v zdraví se dožít důchodu, abych konečně mohla trávit venku tolik času, kolik chci a za denního světla. Tělo je ke mně opravdu shovívavé a dobře se hojí, zatím stačí upíjet zvířatům Aptoflex a užírat C-čko. Zuby a gyndu dodržuji pravidelně, jelikož to nejsou samoobslužné obory. Po jiních doktorech chodím vyjímečně, zato ráda, už od studií mám úchylku v pozorování z horizontální polohy, jak někdo něco dělá. A baví mě srovnávat, kdo co vyzařuje dotekem a pohybem a jestli mluví stejně ústy a tělem. Fyzioterapie mě fascinuje, okusila jsem její zázračné účinky, když jsem si ve snaze fyzickou námahou zabít duši málem oddělala svalové úpony. Mám v plánu jí zařadit do pravidelného wellnessu. Z abúzu holduji bílému rafinovanému cukru, obyčejným čerstvým rohlíkům, nepohrdnu doutníkem a od kdy mám děti, výrazně se zvedla spotřeba alkoholu😀 Ale razím teorii, že zabíjí stres a vše, co ho odbourává a dělá člověka šťastným, je lék.
Tím kladivem z příspěvku vedle, bych potřebovala mezi lopatky a někdy i po hlavě 😀
Moje životní krédo je, že na něco umřít musím, tak proč se trápit odpíráním sladkostí, grilování a občasného piva a vína, když tělo prosperuje a nesužují ho ani sezónní chřipky a nachlazení, které pravidelně skolí celé okolí. (a seženu na sebe oblečení v konfekci a kůň pode mnou neheká)
xylofon

XXX.XXX.23.9
Díky této diskuzi jsem zjistila, že jsem na tetanu byla naposledy před 17ti lety. Ani nevím, jestli moje praktická vůbec ještě ordinuje.. Jinak kromě koní, práce a běháním za dětmi už nestíhám ani jíst, takže to doháním v noci dojídaním jídla po dětech, chipsy nebo vietnamskými polévkami.. Ale dostávám od manžela na celý rok vitamíny Centrum a Geloren :D Ale kůň má 2x ročně masáž, 1x ročně Bonharen, má sestavenou krmnou dávku studentkou Mendelu, vet mi na něj kouká denně (má koně ve stejné stáji) a při sebemenší mojí hysterii ihned vše řešíme... No, asi bych to mohla začít přehodnocovat :D
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Proč ještě nikdo nevymyslel amarouny, nebo lidské vše obsahující granule?
U sběru koblih mě ještě napadlo, že péče o komfort koní mi předci jen změnila péči o své tělo. Dekuju i sebe - už se netýrám v zimě v nejlevnějších hadrech na donošení ke koním, ale koupím si teplé funkční věci a svlékám a oblékám podle aktivity. Mám sedlo na míru - všechny boty typu "není to úplně ono, ale když jsou tak hezké" jsem odsunula a chodím jen v pohodlných. Na vrchol blaha mě posunuly pérka Cassini comfort s gelovým odpružením podrážky. Na práci s nářadím si beru rukavice a bandáže na šlachy zápěstí.Ty koňské a sportovní věci se mi vetřely i do civilu a kabelku nahradil baťoh. Jo a když hrabu, kopu, nabírám na lopatu, střídám to na obě ruce. Všechno jsou to věci, na které jsem kašlala do okamžiku poznání, že mně chronicky bolí úpony svalů. Zkoušela jsem i Back on track rolák a asi fakt něco dělá, protože to v něm nešlo dlouho vydržet.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ke zvířatům jak ke zvířatům, ale člověk to čeká i od dítěte, ten přístup, a to je horší 🙂. Jim, na co mam chuť, podle toho vypadám. U doktora jsem byla na preventivní prohlídce po 10 letech, jinak chodím k MVDr, zlomeniny, rentgen kolene a tak, jinak nechodím, vždycky to nejak rozchodim. Co používám na koně, většinou používám i na sebe, včetně preparátů, tedy těch pohybových. Ale moc ráda chodím na procházky do lesa, do skal, aspoň jednou za měsíC, jinak necvičim, ani na tom koni pořádně nejezdím.
Couďas, já to asi blbě pochopila....ale ty chodíš k MVDr se zlomeninami? :D :D
Jinak já chodím pravidelně na fyzio a masáže. Pravidelně zubař a gynda. Jsem hubená a jím dost. Při posledním (3tím) dítěti, jsem se dala hodně na sladké. Je fakt, že občas s dětmi mám dost nervy, do toho hospodářství, domácnost, takže prostě klidně tu tabulku čokolády otočím. A jo, pupík se mi dělá, ale kašlu na to. Jak nastoupím do práce (zootechnika), tak věřím, že se to srovná.
DSJ - i když nejsi u žádného zubaře, akutní problém musí ošetřit každý. Pokud odmítá, ať vám to dá písemně a pošlete na stomatologickou komoru ať se k tomu vyjádří. Jinak by vám vaše zdr. pojišťovna měla doporučit zubaře, který bere..
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Proč ještě nikdo nevymyslel amarouny, nebo lidské vše obsahující granule?
Jak nevymslel? Akurát je to tekuté, alebo prášok :D
https://mojemana.cz/
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Arbora
napsal(a):
Jak nevymslel? Akurát je to tekuté, alebo prášok :D
https://mojemana.cz/
Aha, tak neznám 😀
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
napsal(a):
Couďas, já to asi blbě pochopila....ale ty chodíš k MVDr se zlomeninami? :D :D
Jinak já chodím pravidelně na fyzio a masáže. Pravidelně zubař a gynda. Jsem hubená a jím dost. Při posledním (3tím) dítěti, jsem se dala hodně na sladké. Je fakt, že občas s dětmi mám dost nervy, do toho hospodářství, domácnost, takže prostě klidně tu tabulku čokolády otočím. A jo, pupík se mi dělá, ale kašlu na to. Jak nastoupím do práce (zootechnika), tak věřím, že se to srovná.
DSJ - i když nejsi u žádného zubaře, akutní problém musí ošetřit každý. Pokud odmítá, ať vám to dá písemně a pošlete na stomatologickou komoru ať se k tomu vyjádří. Jinak by vám vaše zdr. pojišťovna měla doporučit zubaře, který bere..
Pochopila jsi to správně 😀 zlomená ruka, spadla mi železná zábrana na dlaň, zlomená maličkova záprstní kost, rentgen bez čekání, plastova sádra za 300 a bylo, ale to už je 12 let, od te doby už se mi "nic nestalo". Teď naposled rentgen kolene, protože už mám 20 let zlomenou Češku, a jen jsem chtěla vidět, co to dělá.

:D :D tak to máš dobrého veta...na rukou nosit. Neumím si představit přijít na vet kliniku s žádostí o rentgen ruky :D
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
napsal(a):
:D :D tak to máš dobrého veta...na rukou nosit. Neumím si představit přijít na vet kliniku s žádostí o rentgen ruky :D
Mám, vyvazuji zlatem a hyckam, nejen kvůli tomuto 😀 Ale! Vůbec netvrdim, že se to tak má dělat.
kapička
napsal(a):
A je to pěkně hnusný, teda ta nechochucená verze. Brrr, taková nechutná nechuť.
Ale jako nouzovka pro lidi, co nemaj čas na vyvážený jídlo prý dobrý.
Prášek mi nijak hrozný nepřipadal, ale už hotový koupený drink byl opravdu hnus. Při tom prášku se mi dobře srovnalo zažívání a nutilo mě to i hodně pít, což běžně moc nedělám, jsem takový velbloud, nemám pocit žízně. Po tomhle jsem pila dost, asi proto, že je to mastné?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Dotaz
napsal(a):
Prášek mi nijak hrozný nepřipadal, ale už hotový koupený drink byl opravdu hnus. Při tom prášku se mi dobře srovnalo zažívání a nutilo mě to i hodně pít, což běžně moc nedělám, jsem takový velbloud, nemám pocit žízně. Po tomhle jsem pila dost, asi proto, že je to mastné?
A to jste "jedla" jen toto, nebo i mezi tím normální jídlo?
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A to jste "jedla" jen toto, nebo i mezi tím normální jídlo?
Obědvala/snídala jsem to (popíjení v práci během dopoledne). Já jsem na jídlo a pití trochu lump, převedeno do koňského světa - žiju spíš na koncentrátech než na objemové stravě, což je blbě, ale za pochodu prostě nedokážu běžné jídlo moc strávit. Změnu jsem po Maně zaznamenala velkou, jednak v tom pitném režimu a pak taky díky dostatku té vlákniny - mikrobiom si fakt lebedil. Ještě neměli příchutě, tak to bylo trochu fádní, teď je to třeba jiné. Já bych si tam nově ale asi musela míchat tuk podle vlastního výběru (rybí, pokud bych to dokázala pozřít) kvůli LDL cholesterolu. Zatím se jím cpu v kapslích, pomazánce a lososové konzervě.
neverend

XXX.XXX.213.247
Blbý je,ač člověk dělá pro zdraví co může stejně nakonec "hebne".😁 Skoro jako být u stěny smrti a dostat výhodu že půjdu jako poslední.Stejně tak ani výhodu rychlé a klidné smrti se zdravou životosprávou člověk nemá.Tedy ono vlastně ani jistotu dlouhého zdraví člověk řídící se zdravou životosprávou moc nemá.To "naprdne" celý život sportovat a odříkat si a pak "hebnout" dřív než soused co na to kašlal a klíďo hulil a chlastal.😁
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Dotaz
napsal(a):
Obědvala/snídala jsem to (popíjení v práci během dopoledne). Já jsem na jídlo a pití trochu lump, převedeno do koňského světa - žiju spíš na koncentrátech než na objemové stravě, což je blbě, ale za pochodu prostě nedokážu běžné jídlo moc strávit. Změnu jsem po Maně zaznamenala velkou, jednak v tom pitném režimu a pak taky díky dostatku té vlákniny - mikrobiom si fakt lebedil. Ještě neměli příchutě, tak to bylo trochu fádní, teď je to třeba jiné. Já bych si tam nově ale asi musela míchat tuk podle vlastního výběru (rybí, pokud bych to dokázala pozřít) kvůli LDL cholesterolu. Zatím se jím cpu v kapslích, pomazánce a lososové konzervě.
Ja tak nějak snídat nedokážu, ale napit se koktejlu mi nedělá problém, třebas by mi to pomohlo. Spíš mne zajímá, jestli se na tom dá vyžít dlouhodobe. Rybí tuk mi problém nedělá, ten jsem schopná pít z flašky. Mne dělá problém zelenina. Mno, zkusit se má vše, něco jen jednou 😀
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ja tak nějak snídat nedokážu, ale napit se koktejlu mi nedělá problém, třebas by mi to pomohlo. Spíš mne zajímá, jestli se na tom dá vyžít dlouhodobe. Rybí tuk mi problém nedělá, ten jsem schopná pít z flašky. Mne dělá problém zelenina. Mno, zkusit se má vše, něco jen jednou 😀
Mám to stejně, já dokážu začít jíst nejdřív tak hodinu a půl po probuzení, dřív ne. Jinak je to koncipované jako plná náhrada stravy, ale to jsem nezkoušela. Asi by se mi to brzy pro jednotvárnost zajídalo, ale možná bych si zvykla. Jen bych si jídlo neužívala a brala to asi spíš jen jako natankování energie.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nejaký človek to skúšal dlhodobo, aj s krvnými testami a vraj bolo všetko v norme. Akurát neviem o nikom, koho by to zasýtilo. Pritom to má 400 kcal, čiže skoro ako plnohodnotné jedlo. Rozhodne sa s manou nechudne.
Ale viem si predstaviť, že by to v takomto prípade, ako náhrada raňajok, mohla mana poslúžiť.

Holky neblbněte s náhradama snídaně, jídlo má chutnat, začínáte den ...patřím k lidem, co snídají, když je čas i na vidličku (klidně i svíčkovou)
Tělo není "šizeno", mená potřebu si ukládat zásobu a ve věku přes 40 už je to sakra pravda o tom ukládání.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Taky mě to skoro nakoplo zkusit 😂 dej vědět jak pokus dopadl 🤔
Dotaz
napsal(a):
Já někde na závodech dostala hotový drink. Podle člověka, co si to míchá z prášku, a říká, že nic moc, ale použivatelný, jsem si řekla Ok a otevřela si krabičku k snídani, když jsem vstával nějak před pátou a neměla čas na jídlo. No měla jsem co dělat, aby to zůstalo v žaludku
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Já měla představu granulek s příchutí vepro knedlo, pečený kuře a pod, 😁 ale je jasný, že tohle je fantasmagor. Zkoušela jsem k snídani ty fitness gainery, nebo jak se tomu nadává. Ale přišlo mi, že po tom tloustnu. Manžel si dá drevorubecky chleba s oblohou a má to, ja to prostě nemůžu. Ale snídat se má, jen nevím, jak na to a ani v poradne si se mnou neporadili 😄 takže jedeme dale, život běží.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mám, vyvazuji zlatem a hyckam, nejen kvůli tomuto 😀 Ale! Vůbec netvrdim, že se to tak má dělat.
Taky se často léčím u veterináře a moje zvířata (teda kočky, u koní netuším, jak bych je do nemocnice dotáhla) zase normálně v humánní nemocnici:-)
Můj nevlastní syn má vet kliniku, takže je to jednoduché. Ano, jsou věci, které bych si od něj udělat nenechala (jako třeba vrtat zuby nebo vyoperovat slepé střevo:-), ale zlomenina je stejná jak u zvířete, tak u člověka, stejně tak jako třeba nálezy na sono... A přesně, je to rychlé a bez čekání. I když taky netvrdim, že je to ta správná cesta, ušetří to spoustu času.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já měla představu granulek s příchutí vepro knedlo, pečený kuře a pod, 😁 ale je jasný, že tohle je fantasmagor. Zkoušela jsem k snídani ty fitness gainery, nebo jak se tomu nadává. Ale přišlo mi, že po tom tloustnu. Manžel si dá drevorubecky chleba s oblohou a má to, ja to prostě nemůžu. Ale snídat se má, jen nevím, jak na to a ani v poradne si se mnou neporadili 😄 takže jedeme dale, život běží.
Ja tiež neviem hneď ráno jesť. Do práce odchádzam pred siedmou, jesť sa mi dá tak o ôsmej. Takže si dávam vodu, kávu a banán a jem potom neskôr v práci. Keď som bola mladšia, nedostala som do seba ani ten banán. Ale naučila som sa to, veeeľmi postupne.
Já se přiznám, že snídat před 7 ráno jsme se naučila tak, že u toho čumím do mobilu na ifaunu nebo sociální sítě
Při škole jsem byla taky nesnídač, jedla jsem nejdřív v 8 hodin, jenže když jsem začala pracovat, tak se mi nechtělo tahat krabičky s jídlem. A kupovat si snídani v práci by lezlo do peněz. Tak jsem se hecla.
Kolikrát jsem měla žaludek naruby a přemýšlela jestli těch pár soust udržím uvnitř. Jestli si vůbec zvládnu vyčistit zuby... Ale za několik měsíců se to zlomilo a teď jsem schopná se v 6 ráno probudit s kručícím žaludkem a dát si klidně paštiku a kdyby mi někdo usmažil vajíčka, tak i je. Normálně snídám ovesnou kaši, ale když někdo v okolí napeče něco dobrého, tak snídani beru jako to jídlo, kdy se můžu stláskat dorty, koláči a dalšími dobrotami s nejmenšími následky na schopnost dopnout kalhoty
Vaše problémy bych chtěla mít... Já mám naopak problém vydržet bez jídla. Snídani tak optimálně do hodiny po probuzení. Představa těch "instantních vše obsahujících a úžasně zdravých" "jídel" co se tu diskutují viz např. mana... zemřela bych hlady. Jdu si dát sváču.
Nesnídat případně nevečeřet doporučuje například jeden z moderních trendů - přerušované hladovění. Neumím si představit v tomhle režimu komfortně fungovat Ačkoliv ve středověku lidé prý jedli jen 2x denně a taky žili. Asi to bude o zvyku.

Arbora
napsal(a):
Ja tiež neviem hneď ráno jesť. Do práce odchádzam pred siedmou, jesť sa mi dá tak o ôsmej. Takže si dávam vodu, kávu a banán a jem potom neskôr v práci. Keď som bola mladšia, nedostala som do seba ani ten banán. Ale naučila som sa to, veeeľmi postupne.
Mám to taky tak. Při běžném pracovním provozu ráno vstanu - "wash and go" a nakrmím kocoury, rybičky a šneky. Snídám až v práci - dřív se mi žaludek prostě neprobudí.

Arkarian
napsal(a):
Vaše problémy bych chtěla mít... Já mám naopak problém vydržet bez jídla. Snídani tak optimálně do hodiny po probuzení. Představa těch "instantních vše obsahujících a úžasně zdravých" "jídel" co se tu diskutují viz např. mana... zemřela bych hlady. Jdu si dát sváču.
Nesnídat případně nevečeřet doporučuje například jeden z moderních trendů - přerušované hladovění. Neumím si představit v tomhle režimu komfortně fungovat Ačkoliv ve středověku lidé prý jedli jen 2x denně a taky žili. Asi to bude o zvyku.
Mně to většinou vychází - ta snídaně do hodiny po probuzení. Viz příspěvek výše. Večer se už snažím omezovat. Holt léta jsou znát.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Ke mně hlad dojde kolem 9, takže svačina. Poslední dobou si v těch půl 7 dám aspoň jogurt nebo nesquick. Akorát v těch 9 se dohrbat domu, posvlikat, umejt, něco sníst, zas se oblíkat.... Se mi v zimě nějak nechce, toto je ten kámen úrazu. A vymýšlet pořád něco k obědu a uvarit to 😟 zvlášť když moc neumím vařit.... By se právě hodily ty granule 🙂

Aglio olio: táák, a jdu si to udělat, pořád vymýšlím co s parmezánem...i ty čili mám, čerstvé......jinak vařit si sama pro sebe je boží, většinou je to rychlé maso na pánvi se zeleninou, což je velice příjemné a hlavně, je to jen pro mě....