Anglické sedlo -nepoměr jezdec X kůň

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.10.2019 19:58
jesie

XXX.XXX.35.227

Ahoj, mám dotaz.
Mám klienta, který shání anglické drezurni sedlo, ale.... Posedlí potřebuje 18',ale kůň má kratší hřbet a střední komoru. Takže všechny standartni sedla s posedlím 18 už jsou koní dlouhé.

Jediné sedlo co jim sedělo oběma byl Childeric, ale tam je cena fakt šílená, na rekreaci zbytečně drahé.

Westernové sedlo na couračky má, ale na jizdarnu by potřeboval něco sofistikovanějšího.

Máte někdo zkušenost?

12.10.2019 20:01
kallisto

XXX.XXX.135.43

Podle čeho soudite na 18 posedli? Velky zadek (bez urazky) nebo dlouhe nohy?

Mate nějaké rozumne fotky v nejakem sedle?

12.10.2019 20:58
jesie

XXX.XXX.35.227

kallisto napsal(a):
Podle čeho soudite na 18 posedli? Velky zadek (bez urazky) nebo dlouhe nohy?

Mate nějaké rozumne fotky v nejakem sedle?

Fotky vložit nemůžu, neb by klient nebyl rád, bohužel

Muž 185 cm,dlouhé stehenní kosti, zadek přiměřený... 18 posedlí vyzkoušeno a sedí... V 17,5 je napasovany na těsno.

14.10.2019 13:26
Rif Du Madon

XXX.XXX.77.98

Co Stubben? Není problém sehnat posedlí 18-18,5. Zkuste ty, co mají francouzské polštáře. Starší sedlo vyjde na pár korun a kdyby tvarem kostry sedělo koni, vyplatí se nechat dopasovat polštáře na míru, popřípadě rozšířit kanál, komplet vyměnit vlnu. Ty novější už mají široký kanál.

14.10.2019 21:23
Arkarian

XXX.XXX.60.134

Chce to zkusit různé značky... Mám stejný problém - dlouhý jezdec a krátký kůň... Se svými 185 cm teď jezdím v 17" wintecu. Dá se to. Nejlíp mi ale bylo v Horalovi od Hauzra, bohužel pro mého koně dlouhé.
To westernové sedlo koni dlouhé není?

14.10.2019 21:33
jesie

XXX.XXX.35.227

Arkarian napsal(a):
Chce to zkusit různé značky... Mám stejný problém - dlouhý jezdec a krátký kůň... Se svými 185 cm teď jezdím v 17" wintecu. Dá se to. Nejlíp mi ale bylo v Horalovi od Hauzra, bohužel pro mého koně dlouhé.
To westernové sedlo koni dlouhé není?

Jj zkoušíme co se kde objeví, zatím fakt jen ten Childeric...

Western sedí, dělal Eliáš a vyřešil tak, aby kůň měl komfort.. Ale tam je větší možnosti úpravy posedlí

Přidejte reakci

Přidat smajlík