Dobrý večer,
koupila jsem si nové chapsy. Jezdila jsem v nich asi tak 2 hodiny (skoky, pak malá vyjížďka) a když jsem si je sundala, zjistila jsem, že jsou na některých místech poničené (odřené, popraskané - viz. foto). Stály docela dost, proto mě děsí jejich aktuální stav. Máte někdo nějaké tipy, jak se o tyto chapsy starat? Vždy jsem totiž měla jen kožené... Takže o údržbě tohoto materiálu nic nevím Moc díky za informace .
Nejsou to náhodou chapsy z decathlonu? 😅 ale to by jste neuvádějí že byly za nějaký větší peníz. No ale abych se vrátila k vašim otázkám. O takové chapsy se nedá bohužel nijak starat. Respektive časem se ošoupou a místa na látkách, kde se dotýkate koně, se vám prošoupou až na díru, takže budete muset kupovat další. Já je kupovala co 3 měsíce při každodenním ježdění. 😅
Ano, vypadá to tak. A co se týče odření zvenčí... Nevím, o co to bylo. Prostě jsem přijela z vyjížďky, kouknu se na chapsy a už to tam bylo... Ještě mě napadlo, že by to mohlo být o něco, o co jsem třeba zavadila během vyjížďky, protože jsem omylem zavadila o trní, ale těžko by to bylo až tak moc...
Jedině asi reklamovat a koupit jiné. Absolutně doporučuji neoprenové chapsy. Jsou sice docela drahé, ale velice trvanlivé. Moje sestra je používala 8 let, já je zdědila a používám je už 2 roky. Neopren je v perfektním stavu, jen jsme museli vyměnit kovový patent. Neopren je hlavně vhodný na každé počasí. V létě v něm není vedro, v zimě zima, noha se v nich nepoti. Jen jsou opravdu drahé.
Dany Lip
napsal(a):
Jedině asi reklamovat a koupit jiné. Absolutně doporučuji neoprenové chapsy. Jsou sice docela drahé, ale velice trvanlivé. Moje sestra je používala 8 let, já je zdědila a používám je už 2 roky. Neopren je v perfektním stavu, jen jsme museli vyměnit kovový patent. Neopren je hlavně vhodný na každé počasí. V létě v něm není vedro, v zimě zima, noha se v nich nepoti. Jen jsou opravdu drahé.
Můžu se zeptat které minichapsy máte namysli? Protože neoprenky jsou právě snad nejlevnější minichapsy které jsou. Nejdražší byly vždy kožené.
Dany Lip
napsal(a):
Odkaz?
Makina14
napsal(a):
Dobrý večer,
koupila jsem si nové chapsy. Jezdila jsem v nich asi tak 2 hodiny (skoky, pak malá vyjížďka) a když jsem si je sundala, zjistila jsem, že jsou na některých místech poničené (odřené, popraskané - viz. foto). Stály docela dost, proto mě děsí jejich aktuální stav. Máte někdo nějaké tipy, jak se o tyto chapsy starat? Vždy jsem totiž měla jen kožené... Takže o údržbě tohoto materiálu nic nevím Moc díky za informace .
Kupte si pořádné,kožené .
Tohle,ať už jste s nimi dělala cokoli,zkuste vyreklamovat
Měla jsem léta letoucí minichapsy od Kentauru .Takovou tu nehlazenou kůži.Za dvacet let byly oleštěné na vnitřku lýtek ,uhnila gumička pod podrážkou a myslím,že jsme měnili jeden patent
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tydle čapsy z dekatlonu mám na kydání, aby mi nepadala sláma do bot(nesnáším ponožky s osinama) občas v nich jezdím, když jsem líná se převléct, sedřený jsou, ale zrovna jsem si říkala, že je pořád škoda je vyhodit- zip zipuje a na kydání....stačí.
Kožené nejsou, základ je látka a na tom je napodobenina kůže- zase nějaká umělotina...