Modřiny po jízdě na koni

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Laráček

30.10.2019 03:46
Laráček

XXX.XXX.231.13

Dobrý den všem , chtěl jsem se zeptat jestli je možné mít modřiny po “klusu” na koni ? S kamarádkou jsme zacli po x letech chodit na koně a nemáme tam žádného trenéra, jsme jak se říká vlastním pánem ale k věci kamarádka měří cca 168 Cm a váží cca 90 kg , dnes jsme zkoušeli na koních klusat já si odklusala svého ale kamarádka má problém ze ho nedokáže udržet v klusu má před sebou rovinku cca o 200 metrech a ona nedokáže udržet klus snad ani na 10 metrech ( to vím je to její chyba a říkala jsem ji to ) ale k věci jak se snaží udržet na tom koni tak mi par hodin po jízdě říkala ze má od toho ježdění modřiny na stehnech - a teď otázka čím si myslíte ze to může byt ? Může to byt vahou ? Nebo si vymýšlí ?

30.10.2019 07:15
eenika

XXX.XXX.68.102

Kdyz se nebudu vyjadrovat k tomu zbytku, ale ciste jen k modrinam... ano, muze. Ja vzdy, kdyz vymenim nebo zkousim nove sedlo, tak mam nohy modre jak svestka. Ale cca po mesici si nohy zvyknou (asi se spravne otlaci) a uz v pohode. Nicmene do te doby vypadam, jako tyrana manzelka.
P.s. mam 50kg, takze to bude spis o srazlivosti krve nez o vaze...

30.10.2019 07:18
kallisto

XXX.XXX.237.35

Jo může. Je to vcelku běžné.

Nicméně si takhle někde brzo rozbijete tlamy a bude průser jako mraky až vám ty koně zdrhnou.
Koukejte jezdit pod dozorem.
A ten co vám ty koně půjčí jen tak ven bude asi taky pěkný inteligent.

30.10.2019 07:20
kapička

XXX.XXX.36.167

Měla jsem modřiny od výrazných koleních opěrek ( hodně výrazné "banány" na vnější bočnici), které anatomicky neseděli k délce mého stehna, takže jsem je do nich narážela.
Vzhledem k tomu, že je vaše kamarádka silná, tak jí můžou být, co se týče objemu stehen, malá i normální sedla.
Další věc je, že kamarádka asi neumí moc jezdit, když neudrží koně v klusu, takže se může v sedle divně hýbat ( už jsem viděla vysedáváni podobné dřepům)
Další problém můžou být třmenové zámky, u některých starších sedel jsou tak cítit, že už jsem modřinu taky měla.
A některým lidem stačí k tvorbě modřín málo.

30.10.2019 07:43
sisi58

XXX.XXX.191.1

Modřiny jsou normální.
Ovšem, jak píše kallisto, ty nebudou váš největší problém.
Máte obě dobré pojistky?

30.10.2019 08:26
Arbora

XXX.XXX.192.218

keď som si kúpil prvé sedlo - nejká india, tak po prvých jazdeniach mi tá koža, čo kryje strmeňový remeň, sprvila modriny a krvavé čiary na stehnách. A to som jazdila už pár rokov, žiadny začiatočník.

Zbytok dúfam, že je iba nejaké trolenie. a keď nie, tak chudáci kone.

30.10.2019 09:28
kobylkalucni

XXX.XXX.89.103

Au, modřiny od třmenových zámků, na ty si vzpomínám doteď. Ptala jsem se kdysi, jestli musí být třmenové zámky doražené až nahoru sedla, jestli bych si nemohla ulevit tím, že je třeba o 10 cm stáhnu a prý ne. Už jsem se nezeptala proč a teď s tímto tématem mi otázka zpět naskočila. Ničí to sedlo? Nebo se to dělá "protože se to tak dělá"?

30.10.2019 09:35
kallisto

XXX.XXX.237.35

kobylkalucni napsal(a):
Au, modřiny od třmenových zámků, na ty si vzpomínám doteď. Ptala jsem se kdysi, jestli musí být třmenové zámky doražené až nahoru sedla, jestli bych si nemohla ulevit tím, že je třeba o 10 cm stáhnu a prý ne. Už jsem se nezeptala proč a teď s tímto tématem mi otázka zpět naskočila. Ničí to sedlo? Nebo se to dělá "protože se to tak dělá"?

Pokud překáží třmenový zámek doporučuji koupit wintec řemeny.

30.10.2019 09:45
Arbora

XXX.XXX.192.218

presne tak, dnes už vyrába viac značiek takéto strmene a nič netlačí. Navyše ja jazdím so strmeňmi pod bočnicou, takže nepotrebujem ani chapsy. https://www.ridingwarehouse.com/Wintec_Webbers_Synthetic_Stirrup_Straps_Leathers/descpage-WSS.html

Prípadne obyčajný strmeň sa dá zapnúť dolu pri strmeni a na zámok sa zavesí iba koža - v podstate oproti štandarnému zapínaniu dolu hlavou. Tesne nad strmeňom sa tá pracka ničoho nedotýka a nič nezničí, ani netlačí.

30.10.2019 09:53
Dep

XXX.XXX.233.189

Mně to spíše přijde tak, že slečna neumí vysedávat. Kobyla nakluše a a slečna začne lítat v sedle jako vítr v bedně. A může mít klidně oštípaný nohy od třmenových řemenů.
Divím se, že jste si ještě nenabily kokosy a budte rády, že máte tak zlatý koně !

30.10.2019 12:32
koně

XXX.XXX.174.63

Laráček napsal(a):
Dobrý den všem , chtěl jsem se zeptat jestli je možné mít modřiny po “klusu” na koni ? S kamarádkou jsme zacli po x letech chodit na koně a nemáme tam žádného trenéra, jsme jak se říká vlastním pánem ale k věci kamarádka měří cca 168 Cm a váží cca 90 kg , dnes jsme zkoušeli na koních klusat já si odklusala svého ale kamarádka má problém ze ho nedokáže udržet v klusu má před sebou rovinku cca o 200 metrech a ona nedokáže udržet klus snad ani na 10 metrech ( to vím je to její chyba a říkala jsem ji to ) ale k věci jak se snaží udržet na tom koni tak mi par hodin po jízdě říkala ze má od toho ježdění modřiny na stehnech - a teď otázka čím si myslíte ze to může byt ? Může to byt vahou ? Nebo si vymýšlí ?

Moc nerozumím zadání
Vy jste s svého "odklusala"
Znamená,že dotyčného koně někde venku dokážete pobídnout do klusu a následně ho v klusu udržet ? Kluše jak dlouho vy chcete a dokážete mu v sedle i nevadit,tudíž předpokládám,vysedat?
A kamarádka koně nějak pobídne,ale vzápětí se pravděpodobně začne nějak chaoticky zmítat.Čímž zlatý hodný kůň přejde do kroku?Místo aby zavázející monstrum ze zad shodil ,což by klidně mohl
Modřiny vznikají od toho,že neumí mít nohy v klidu,přiložené těmi místy,kterými by přiloženy být měly
Takže od třmenových zámků,nebo oskřípané od třmenových řemenů.Možností je spousty
Já třeba mívala zpočátku obrovské modřiny,když jsem se před X lety učila jezdit na vojenském boku.A neudržela jsem nohy ,čímž jsem vnitřek stehen měla jediný slitě fialový Od předních kovových úchytů na bagáž ,bandalír a nevím co ještě, to tahle sedla měla
Řešení situace je jediné
Je li kůň hodný ,bude ho kamarádce do klusu pobízet a v klusu udržovat,někdo ze země.
To by chtělo uzavřený prostor.Nebo koně ,co je ochoten chodit, i s házejícícm se začátečníkem,dokola na lonži
Kamarádka tímto způsobem dříve,či později přijde na princip pohybu ,naučí se vysedat a pravděpodobně bude i bez modřin

30.10.2019 14:49
sisi58

XXX.XXX.191.1

kobylkalucni napsal(a):

V Paalmanovi jsem viděla přezky stažené dolů,ke třmeni. Strana 60, první obrázek vlevo nahoře.

Přidejte reakci

Přidat smajlík