Setkal jste se někdy někdo,že by koně odmítali seno? Letos mám dva nové dodavatele sena . Od jednoho seno normálně mizí,od toho druhého mi přijde,že jí jen aby přežili...což se samozřejmě ukazuje i na kondici. Seno jsem prohlédla,je na pohled krásné,po zvlhnutí zelené,voní,není plíseň....ale jíst ho prostě nechtějí...
Ano setkala jsem se s tím..předminulý rok,kdy jsem neodhadla množství balíků a musela pak ještě do pastevní sezóny dokupovat asi 4 balíky,tak můj stálý dodavatel už měl vše rozprodáno a byla jsem nucena vzít od někoho jiného.Byla jsem ráda,že jsem od pohledu sehnala hezké seno,ale zvířata to prostě nechtěla..přesto nebylo plesnivé ani nijak zatuchlé a od pohledu bylo opravdu hezké..a přesně jak říkáte,jedli ho jen aby prostě přežili do první trávy,nebo mě to tak prostě přišlo(jindy jsou jak nenasytný prasata )...vůbec nevím,čím to bylo,ale od tohohle pána jsem už nikdy seno nevzala...
Jestli byla třeba louka,ze které seno bylo,něčím pohnojená a to se odrazilo na chuti trávy...nebo nevím...
Já právě vůbec nevím. Je to druhá seč,co jsem koukala,není to zrovna mnohodruhové seno,ale jinak na něm nic není. Postřiky zemědělec nepoužívá .Momentálně jsou právě 2 měsíce na tom jiném,předtím měli stabilní seno a to sežrali jak prasátka
Samozřejmě,můžu dojet pro seno,co mám od druhého zemědělce a které mají rádi,ale co s tím nakoupeným,co nechtějí,to nevím
Uživatel s deaktivovaným účtem

Normální věc. U nás to bývají občasný balíky z kostřavy. Přitom to vypadá tak krááásně, mnohem líp než luční sena. Krásné, zelené, jemné, voňavé seno. Kostřava je všude, třeba to bude i Váš případ.
No, a pak horší sena, taky se při dokupu balíků stává. Neplesnivá, jen jsou třeba z luk u lesů, tak obsahují místy i příměs listí. Dřív to nebývalo, teď za sucha se seče všechno, i kraje luk se strkají do balíků. Nebo z trávy posečené za deště, což je vlastně prima (méně cukrů a vhodné tak i pro tlustochy a koně náhylné ke schvácení), když se kvalitně dosuší, aby balíky neplesnivěly.. Jen je pak seno hnědé. A není tak sladké, no, tak dávají přednost sladším balíkům.
deauville
napsal(a):
Nefunguje:-) U nás pak to smíchané seno přebírají klidně celý den...:-)
Tiež to tak občas dopadne, že to vyselektujú aj z pomiešaného :)
Pokiaľ to vyseparujú kone aj pri miešaní a nechcete seno vyhadzovať, skúste ho ponúknuť niekomu v okolí. Možno ho od vás odkúpi.
Naši rádi i otavu, ale třeba nemují seno s metlicí a jinými hrubšími trávami. Já jim to teda střídám, ale podřád mají na pastvině co pást a přes noc to v boxu nějak zpracují. Když je pak už fakt zima a pastva už není, tak najednou nepohrdnou i tím "horším" senem. Nevjíc se mi ošklíbají nad senem ze zahrady které asi 5 zmoklo, tak je žluté a nevoní, ale jak d*bil se s tím miniokrát otáčela růčo, kupkuovala pod stromy před deštěm, ti naši vůbec nechápou jaké to stálo takové úsilí usušit ho, aby nesplesnivělo .