Hodinky, nebo aplikace do terénu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Krejda

5.11.2019 08:35
Krejda

XXX.XXX.156.2

Může někdo doporučit nejlépe GPS, hodinky nebo aplikaci do mobilu, která by spolehlivě měřila km a během jízdy byla schopna ukázat momentální ujeté km, průměrnou rychlost a aktuální rychlost?
Na vyjížďkách jsem zkusila různé speedometry v mobilu, ale nejsou spolehlivé. Aplikace Equilab a Endomondo nejsou špatné, ale nezobrazují přesně ujeté km (tady na Šumavě je občas problém se signálem).

5.11.2019 09:52
Arbora

XXX.XXX.192.218

Endomondo je kvôli km určite závislé na gps signáli, ale to sú aj hodinky. Z turistiky viem, že nie vždy mám na Šumave 100% gps signál. Takže je možné, že ani hodinky vám tréningy nezmerajú úplne 100 %. Asi by som išla do nejakých nejakých nižších radov, trebárs garmin forerunner 30 sa dá kúpiť za nejakých 3.000kč.

5.11.2019 12:22
kallisto

XXX.XXX.237.35

Cokoliv běžeckého. Runtastic, strava atd. Průběžně ukazují. Stejně tak všechny chytré hodinky a náramky. Miband, samsungy, tomtomy atd

5.11.2019 12:53
kapička

XXX.XXX.176.236

U aplikace je problém, že to, jak sedí nebo nesedí km závisí na kvalitě gps modulu v mobilním telefonu, takže co se týče přesnosti, budou na tom všechny apky dost podobně.
U hodinek to bude lepší, ale v hlubokých lesích se ztratí i ony. Jestli to chcete nějak rozlišit i co se týče aktivity (běh, kolo, jízda na koni..), tak ty levnější modely jízdu na koni nemaj. Třeba u garmin vivoactive půjde podle mě přidat, jenže to už jsme někde na 4000+ Kč. Projeďte si nějaký běžecký stránky, ti řeší hodinky furt kolem dokola (třeba skupinu Běžci na fb)

5.11.2019 14:00
polárka.15

XXX.XXX.45.253

Jak píší ostatní, jde o kvalitu GPS příjimače v telefonu, Endomondo je právě jedno z nejlepších a chytré hodinky fungují na naprosto stejném principu a signálu. Záleží pouze na tom, kolik do toho chcete investovat, pak se můžeme bavit dál.

5.11.2019 14:26
helas

XXX.XXX.116.228

Co Stopař z Map?

5.11.2019 14:29
kallisto

XXX.XXX.40.20

Tel drzi v lese signal lepe a spolehliveji nez naramky a hodinky. Na orientacni km to je jiste dostacujici, nejezdime na centimetry ze. Pro sledování casu, km a případně rychlosti staci rezim pro beh, chuzi ci kolo, netreba tam mit spesl rezim jizda na koni. Stejne vam to vic udaju po jizde nevyplivne. A tep si asi merit nebudete.

5.11.2019 14:42
kapička

XXX.XXX.176.236

Tel drzi v lese signal lepe a spolehliveji nez naramky a hodinky.

S tímhle nemůžu souhlasit. Tedy možná v rovině telefon a chytré hodinky a náramky typu Samsung, Xiaomi atd., ale už ne v případě hodinek Garmin, Polar a dalších gps sporttesterů. Mám srovnání z běhu. Já mám na telefonu vždycky o desítky až stovky metrů víc než běžec s hodinkami a víc, než ukazuje mapa/navigace. Porovnáni Garmin vs. mapa nebo oficiálně změřená trasa závodu, vychází plus mínus stejně. leda v polích měří mobil správně, ale město nebo les.... Rekordní chybu gps mám 5 km na 28 km turistickém pochodu

5.11.2019 15:43
Arbora

XXX.XXX.192.218

kapička napsal(a):
U aplikace je problém, že to, jak sedí nebo nesedí km závisí na kvalitě gps modulu v mobilním telefonu, takže co se týče přesnosti, budou na tom všechny apky dost podobně.
U hodinek to bude lepší, ale v hlubokých lesích se ztratí i ony. Jestli to chcete nějak rozlišit i co se týče aktivity (běh, kolo, jízda na koni..), tak ty levnější modely jízdu na koni nemaj. Třeba u garmin vivoactive půjde podle mě přidat, jenže to už jsme někde na 4000+ Kč. Projeďte si nějaký běžecký stránky, ti řeší hodinky furt kolem dokola (třeba skupinu Běžci na fb)

Na garminoch fungujem normálne na režime "iné", mám tam čas, kilometrovú rýchlosť, tepy, okruhy, viem si dať aj nadmorskú výšku. Nezdá sa mi, že by mi špeciálny konský režim hýbal :)

5.11.2019 19:53
kallisto

XXX.XXX.135.91

kapička napsal(a):
Tel drzi v lese signal lepe a spolehliveji nez naramky a hodinky.

S tímhle nemůžu souhlasit. Tedy možná v rovině telefon a chytré hodinky a náramky typu Samsung, Xiaomi atd., ale už ne v případě hodinek Garmin, Polar a dalších gps sporttesterů. Mám srovnání z běhu. Já mám na telefonu vždycky o desítky až stovky metrů víc než běžec s hodinkami a víc, než ukazuje mapa/navigace. Porovnáni Garmin vs. mapa nebo oficiálně změřená trasa závodu, vychází plus mínus stejně. leda v polích měří mobil správně, ale město nebo les.... Rekordní chybu gps mám 5 km na 28 km turistickém pochodu

Muze byt, nerozporuji. drahe hodinky jiz dnes mohou mit gps modul kvalitnejsi. U beznych obyc se me osobně pri behani po lese vic osvedcil mobil.

5.11.2019 20:08
kapička

XXX.XXX.176.236

kallisto napsal(a):
Muze byt, nerozporuji. drahe hodinky jiz dnes mohou mit gps modul kvalitnejsi. U beznych obyc se me osobně pri behani po lese vic osvedcil mobil.

Ono nejde o drahé/levné ale fakt se to liší jestli to jsou chytré hodinky primárně určené jako doplněk k telefonu například Apple Watch, Samsung Watch (u nich se opravdu nedá říct, že je to levný model) nebo různé jiné levnější varianty rozličných značek, a nebo přímo sportovní hodinky (sporttester s gps) určené primárně na běh, ale i plavání a další disciplíny (Garmin, Polar, Suunto). Ty začínají někde na 2500Kč. Tyhle hodinky jsou fakt hlavně o gps. Doma mám na porovnání 6 let starý nižší střední model běžeckých hodinek a 3 roky starý top model telefonu s Endomondem.

Krejda

6.11.2019 06:36
Krejda

XXX.XXX.156.2

Děkuji, takže jinak. Víte někdo o hodinkách s GPS, které během fyzické aktivity jsou schopny na jedno zmáčkutí (klidně i bez něj) ukázat průběrnou rychlost a aktuální rychlost? Cenově do 4000,- . Je mi jedno, jestli mají přesně funkci jízda na koni, nebo ne. Teď zkouším iGet hodinky, ale výše uvedené neukazují, pouze dobu aktivity, což je mi k ničemu Vzdálenost tedy řešit nebudu, protože jak jsem pochopila tak by bylo třeba mít v horách vojenský přístroj

6.11.2019 08:07
Arbora

XXX.XXX.192.218

Ale veď to píšem hneď v prvom príspevku, základny model garmin forerunner začína na 3.000 Kč. Ukáže vám všetko, vrátane km. Aj tá priemerná rýchlosť závisí od GPS, keďže ju prístroj vypočítava z odbehnutých km a času.

Kapička vám píše ďalšie príklady suunto, polar.

Nehľadajte fit náramky, ale bežecké hodinky s gps.

Čo vám ešte chýba?

Krejda

6.11.2019 08:57
Krejda

XXX.XXX.156.2

Chybělo mi to potvrzení, že jsou tyto konkrétní hodinky schopné ukázat, co chci. Zabývám se tím už týden a docela mě zmátly různá čidla u některých hodinek, které je nutné využít. Takže ke Garminu forerunner nemusím připojovat žádná ostatní zařízení? Radši se dvakrát ptám, než jednou blbě koupím

6.11.2019 09:17
kapička

XXX.XXX.64.44

Jak už jsem psala. Na to, co chcete, potřebujete sporttester s GPS (běžecké hodinky), nikoliv chytré hodinky a různé fit náramky. Co se zobrazí najednou na jednom displeji netuším, sama hodinky zatím nemám.

6.11.2019 09:19
Arbora

XXX.XXX.192.218

Nie, nepotrebujete nič. Tie drahšie modely už merajú aj tepy bez hrudného pásu, tie nižšie rady( aspoň to, čo mám ja), merajú tepy cez hrudný pás.

Krejda

6.11.2019 09:35
Krejda

XXX.XXX.156.2

Díky.

6.11.2019 09:50
Arbora

XXX.XXX.192.218

Keď si otvoríte web gamrinu, viete si pozrieť aj jednotlivé obrazovky. čím lacnejší model, tým toho zobrazí menej na jednej obrazovke - ja mám napríklad čas, vzdialenosť, aktuálnu a priemernú rýchlosť na jednej obrazovke. Tepy a nadmorskú výšku si musím prepnúť na druhú obrazovku.

Na tomto základnom modeli môžete vidieť, že zobrazí asi tri funkcie na jednej obrazovke. Aké všetky funkcie má, si môžete prečítať v popise pod ním. Garmin má aj aplikáciu, isto už aj mobilnú, ale ja používam PC. V tej vám ukáže všetky hodnoty v rámci tréningu - nastúpané metre, rýchlosť v daných úsekoch, atď.

https://www.garmin.cz/garmin-forerunner-30-optic-blue/79001

Přidejte reakci

Přidat smajlík