Chuchle - dálkové studium

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.11.2019 21:38
Mardul

XXX.XXX.29.212

Ahoj,

studujete někdo dálkově chuchli? Zajímá mě, jak probíhají praxe - kde, jak často, zda si je musíme zařídit sami nebo zprostředkuje škola apod.

Díky za všechny odpovědi! 🙂

10.11.2019 07:18
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Mardul napsal(a):
Ahoj,

studujete někdo dálkově chuchli? Zajímá mě, jak probíhají praxe - kde, jak často, zda si je musíme zařídit sami nebo zprostředkuje škola apod.

Díky za všechny odpovědi! 🙂

Za nás směřovali praxe dálkařů spíš na prázdniny, když tam měli málo děcek z denního. Všechny praxe byly jen ve školní stáji, a domlouvali jsme si je sami, ale do stájí nás rozdělovala hlavní mistrová.
Ale úplně nevím jaký je běžný standard, protože jsem tam neabsolvovala plnou studijní dobu (měla jsem odježděných přes 20 dostihů jako amatérka, takže mi odpustili polovinu učební doby, a chodila jsem tam jen na pololetní zkoušky).

10.11.2019 09:11
Mardul

XXX.XXX.18.192

Děkuji, já bohužel přímo s dostihy doposud žádné zkušenosti nemám, jinak se koním věnuji asi 7 let, ale pouze parkur, drezura, takže se bojím, že by mi prázdninová praxe nestačila 😁. Je tu i někdo kdo s tím začínal od 0 podobně jako já? Jde o to, že teď končím SŠ a nechce se mi znovu mezi 15leté a učit se i všeobecné předměty, které už mám. Ty praxe zase ale potřebuji co možná nejvíce, ať už v rámci školy nebo mimo. Dají se sehnat přes rok praxe i mimo školu nebo bez zkušeností s nikým spolupracovat nechtějí?

10.11.2019 09:54
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Mardul napsal(a):
Děkuji, já bohužel přímo s dostihy doposud žádné zkušenosti nemám, jinak se koním věnuji asi 7 let, ale pouze parkur, drezura, takže se bojím, že by mi prázdninová praxe nestačila 😁. Je tu i někdo kdo s tím začínal od 0 podobně jako já? Jde o to, že teď končím SŠ a nechce se mi znovu mezi 15leté a učit se i všeobecné předměty, které už mám. Ty praxe zase ale potřebuji co možná nejvíce, ať už v rámci školy nebo mimo. Dají se sehnat přes rok praxe i mimo školu nebo bez zkušeností s nikým spolupracovat nechtějí?

Já si myslím, že šikovného jezdce na praxi ve stáji uvítá každý trenér - jsou nedostatkové zboží. Na Vašem místě bych se ale že začátku dívala spíš po stájích s prekážkovými koňmi, protože je většinou mají lépe přiježděné, v lepší psychické pohodě, a ten způsob ježdění vám bude bližší (ideálně teď přes zimu, kdy už nebudou chodit rychle).

Oni totiž ti koně v Chuchli to moc v hlavách v pořádku nemají (není divu), a skok z parkuráků na takový "materiál" by byl hodně studená sprcha

13.12.2019 18:40
Tatiana Tokareva

XXX.XXX.87.60

Já studuji dálkové ve 3 ročníku teď, praxe je povinna 3 dny v Chuchli a zbytek asi 30 h u trenéra dostihových koní kterého si vyberete to můžete taky dělat v té Chuchli u školních koní. Nic moc vás ve škole ohledně praxe nenaučí, dalkari musí předvést že to už umí. Dostihy nejezdím a nemám žádný problém na té praxi. Jen sedlo je jiný. Na dráze jsem třeba nikdy nemusela být. Jezdím doma rekreačně. Mně třeba hodně dala a teorie, super ucitele a informace ne jen o dostihach, berem třeba i pravidla jezdeckých soutěži kde je parkurovy ježdění. Jestli máš nějaký dotaz tak napiš, nevím jak to tady funguje ale na fb třeba..

Přidejte reakci

Přidat smajlík