Důvěra mezi koněm a člověkem

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.11.2019 23:11
Jindrich abeced

XXX.XXX.235.75

Mám problém se svým koněm bojí se jedné části výběhu a nechce tam chodit tak se chci zeptat jestli neznáte nějaké cviky ze země aby mi důvěřoval. (Když se nebojí můj pán tak já taky nemusím, tak říkajíc) budu vděčná za jakoukoli radu a cvik děkuji :)

10.11.2019 23:18
Dotaz

XXX.XXX.235.225

A co v té části je?

10.11.2019 23:52
Jindrich 2

XXX.XXX.235.75

Jsou tam balíky a u nich koně a on je tam nový tak si na sebe asi ještě nezvykli a je na jedno oko slepý myslíte že to s tím může souviset?

Neregistrovaný uživatel

11.11.2019 06:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Necvicte, důvěru nacvičováním nezískáte. Dejte mu čas, buďte s ním a nechte ho, ať si v hlavě srovná, kde je, co se děje a proč se to děje. Člověk má pořád potřebu koně přizpůsobovat sobě. Přizpůsobte se na chvíli vy jemu, snažte se koukat co nejvíce, co se v onom místě děje a pochopte, že kůň celou situaci vnímá zcela jinak, než vy.

14.11.2019 21:37
Makina14

XXX.XXX.208.164

Myslím si, že by bylo vhodné začít s pozitivním posilováním. Článku jste dala název „Důvěra mezi koněm a člověkem“ a přesně o tom pozitivní posilování je. Pokud je Vám znám např. časopis Koně a hříbata, tak tam o tom píšou už opravdu hodně dlouho. V tomto časopise je to rozděleno do několik lekcí, začíná se u úplných začátků (naučit koně stát na místě po hodně dlouhou dobu, nebo třeba zastavit a zůstat stát....) a končí se u obsedání koně a následnou prací s ním.... Ale během pozitivního posilování se dokonale posílí důvěra mezi koněm a Vámi. Takže pokud Vám „kulhá“ důvěra mezi Vámi a koníkem, tak rozhodně vřele doporučuji tuto formu tréninku. Během tréninku posilování se tam totiž zařazují i „bubáky“, takže si myslím,že to určitě pomůže... Ale nebude to hned , ale to koneckonců u koní není skoro nic:-)
PS: Do tréninku doporučuji zařadit klidně i práci ve skupině více koní, psala jste, že si na sebe asi ještě nezvykli, takže práce ve skupině o vícero koních určitě také pomůže:-) Přeji, aby se práce vydařila - nebude to asi úplně jednoduché, ani to nebude hned, ale vyplatí se to:-)

15.11.2019 23:48
Jindrich abeced

XXX.XXX.235.75

Děkuji za radu zkusila jsem s ním jít párkrát do kruhovky a pracovat s ním ze země a pomohlo to už za mnou chodí z výběhu bez ohlávky (někdy dokonce nakluše (:) ale bez ohlávky se zasekne což by takový problém nebyl spíš to že nechce chodit sám(bez jiného koně)na vyjížďky a já ho nechci bít bičem nebo čímkoli jiným (nehodlám ztratit tu důvěru co jsme si mezi sebou vytvořili) poradíte???

Přidejte reakci

Přidat smajlík