Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.11.2019 11:58
Veronika123

XXX.XXX.230.132

Dobrý den, jdu si pro radu. Mám z bývalého skladu slámy udělané dva boxy, všechny čtyři stěny jsou vyzděné, střecha je ale jenom ze starého eternitu. V zimě je to v pohodě, aspoň koně nemají těžký přechod z vyhřáté stáje do ohrady. Problém je ale v létě, chtěla bych koně přes den zavírat a před noc pouštět na pastvu. Ale přes den je tam skoro nedýchatelno. Pomohla by izolace a změna materiálu střechy? Nebude tam kvůli izolací ještě větší teplo?
Jak máte udělané venkovní boxy vy?

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.11.2019 21:09
Uživatel s deaktivovaným účtem

Hele v létě jsme zkoušely v těch vedrech koně zavřít přes poledne taky do stáje- klasika zděná....ve stáji se udělalo horko(asi z těch koní), koně to moc nebavilo- viditelně nebyli spokojení, .....spíš bych to řešila něčím na pastvě- přístřešek, stromy.....

16.11.2019 20:16
makki

XXX.XXX.0.41

Mám dvojbox neustále otevřený a koně si to řeší po svém. Izolace možná trochu pomůže, ale vzduch se uvnitř nehne.

17.11.2019 20:58
Veronika123

XXX.XXX.211.6

Mám na pastvě přístřešek, do stínu pod stromy si taky můžou zalézt, ale když jsem nechala boxy v létě otevřené, stejně tam stáli celý den, bylo tam fakt hrozně horko, koně byli celí spocení, ale stejně ven nešli. Asi mám hold koně trubky
Děkuju moc za odpovědi.

18.11.2019 06:11
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Veronika123 napsal(a):
Mám na pastvě přístřešek, do stínu pod stromy si taky můžou zalézt, ale když jsem nechala boxy v létě otevřené, stejně tam stáli celý den, bylo tam fakt hrozně horko, koně byli celí spocení, ale stejně ven nešli. Asi mám hold koně trubky
Děkuju moc za odpovědi.

A co hmyz? Někdy žere tak ukrutně, že zaprděný box je lepší. Nám koně nechtěly být venku okolo 22:00 v létě - to raději protrhli pásku a vydali se domů, než by tam s tím hmyzem vydrželi.
Teplotu ve venkovním boxu hodně ovlivní materiál střechy a hlavně mezera pod střechou. Prostě tam nechat prostor pro mírný průvan.
A v letních vedrech jaká jsou poslední roky je nejlepší klimatizací pro koně veliký ořešák. Mít já prostory, tak jim vysázím hájek z ořešáků...

18.11.2019 10:04
sisi58

XXX.XXX.191.1

Veronika123 napsal(a):
Děkuju moc za odpovědi.

Nejsou trubky, jen dali přednost teplu před hmyzem. Měli jsme to taky tak. Přístřešek pro poníky, na strop jsem dosáhla a kobyla se raději ohla, než by byla venku. Ostatní se přidali.

18.11.2019 12:04
sovicka

XXX.XXX.26.123

Veronika123 napsal(a):
Dobrý den, jdu si pro radu. Mám z bývalého skladu slámy udělané dva boxy, všechny čtyři stěny jsou vyzděné, střecha je ale jenom ze starého eternitu. V zimě je to v pohodě, aspoň koně nemají těžký přechod z vyhřáté stáje do ohrady. Problém je ale v létě, chtěla bych koně přes den zavírat a před noc pouštět na pastvu. Ale přes den je tam skoro nedýchatelno. Pomohla by izolace a změna materiálu střechy? Nebude tam kvůli izolací ještě větší teplo?
Jak máte udělané venkovní boxy vy?

My máme teda boxy hodně otevřené, ale střecha je oddělená stropem a furt to futkuje (až ke stropu je oouze jedna stěna, boxy jsou v otevřené stodole a boční stěny tam jsou, ale mezi stěnami a boxy je velký prostor. Pokud máte plné všechny stěny, tak je to problém, chce to nějaké větrání krok vchodu, třeba užší okno nahoře na zadní, aŤ tam může proudit vzduch. Plus může pomoci to vytvoření "půdičky". Jinak moji koně jsou naštěstí normální a pod stromy se běžně chodí schovávat.

18.11.2019 15:44
Veronika123

XXX.XXX.176.54

Hmyz mě teda nenapadl, ale asi budete mít pravdu, máme ho tady dost.

Přidejte reakci

Přidat smajlík