Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.11.2019 08:55
llol

XXX.XXX.55.16

Zdravím,
krmíte někdo Bocus? Jste s tím spokojení? Který typ krmíte?
Díky.

21.11.2019 07:45
jesie

XXX.XXX.224.171

Dobrý den,

nikdy jsem o tom krmení neslyšela,ale dívala jsem se na složení a nevypadá vůbec špatně. Když to srovnám s Energys složením,tak je to oproti tomu velmi dobré krmení.

21.11.2019 08:19
sisi58

XXX.XXX.191.1

Brala jsem od nich ječmenné vločky a senné granule. Senné granule přestali dělat. Mají buď osobní odběr nebo poštovné za 170 Kč/pytel. To je nepřijatelné.

21.11.2019 09:23
llol

XXX.XXX.55.16

Děkuji.
Složení se mi také líbí, ale nemůžu sehnat v Královéhradeckém kraji dodavatele. Pošta je opravdu drahá.
Po delší době jsem se dívala na Energys a již neuvádění ve složení tritikále, ale mají tam ječmen, otruby atd... Vážně přestali tritikále přidávat nebo se mi to zdá?

21.11.2019 09:26
sisi58

XXX.XXX.191.1

llol napsal(a):
Děkuji.
Složení se mi také líbí, ale nemůžu sehnat v Královéhradeckém kraji dodavatele. Pošta je opravdu drahá.
Po delší době jsem se dívala na Energys a již neuvádění ve složení tritikále, ale mají tam ječmen, otruby atd... Vážně přestali tritikále přidávat nebo se mi to zdá?

Proč nemůžete krmit oves či ječmen + nějaký minvit?
Jednoduché,levné,přehledné.

21.11.2019 10:54
Arbora

XXX.XXX.192.218

Čo vás prosím tak oslovuje na granuliach, ktorých zloženie začína pšeničnými otrubami?

21.11.2019 11:06
llol

XXX.XXX.55.16

Arbora napsal(a):
Čo vás prosím tak oslovuje na granuliach, ktorých zloženie začína pšeničnými otrubami?

Co mi doporučíte jako alternativu?

21.11.2019 11:07
llol

XXX.XXX.55.16

sisi58 napsal(a):
Proč nemůžete krmit oves či ječmen + nějaký minvit?
Jednoduché,levné,přehledné.

Po ječmenu jí natýkají nohy, po ovsu blázní.

21.11.2019 11:13
sisi58

XXX.XXX.191.1

llol napsal(a):

Záleží na tom, zda chcete krmivo i s obilovinami nebo bez a oves či ječmen si dodáte.

21.11.2019 11:29
sisi58

XXX.XXX.191.1

llol napsal(a):

Taky nemůžete dávat 5 kilo jádra rekre koni.
Navíc koně, co nejsou v boxu a mohou se volně pohybovat, nemají problém s oteklými nohami.
Ale je to na vás.
Taková docela slušná krmiva jsou Nova Equi. Jednoduché složení, cena příznivá.
"Nova Equi Classic"
Složení:
vojtěška horkovzdušně sušená, kukuřičné vločky, sušené lusky svatojánského chleba, cukrovarské řízky sušené, ječné vločky, jablečné výlisky sušené, lněné semeno, slunečnicové semeno, slunečnicové expelery, sladový květ, pšeničné otruby, řepná melasa, slupky slunečnice, jádra z hroznového vína, kvasnice a podobné výrobky, uhličitan vápenatý, rostlinný olej a tuk (6), ječmen, tepelně upravený, semeno jitrocele (psyllium)

Já jsem kupovala stařeně krmiva zn. Spillers´
https://www.britskakrmiva.cz
Nově mají toto: https://www.britskakrmiva.cz/p/275/conditioning-mix-20kg

Pak už jsou krmiva dražší a víc specializovaná,ale to zřejmě nepotřebujete.

21.11.2019 12:20
Arbora

XXX.XXX.192.218

llol napsal(a):

A čítate vôbec zloženia tých zmesí? Lebo buď obsahujú ovos, alebo jačmeň.

Okrem spillers a Nova Equi je fajn Hoeveler, St. Hippolyt. Ale, v prvom rade sa pozerajte na zloženie. S menším obsahom obliovín bude vo väčšine prípadov musli, ale nie je to pravidlom. Ovos, ani tepelne upravený jačmeň v malých množstvách neublíži, ani z koňa démona nespraví.

21.11.2019 12:48
llol

XXX.XXX.55.16

sisi58 napsal(a):
Taky nemůžete dávat 5 kilo jádra rekre koni.
Navíc koně, co nejsou v boxu a mohou se volně pohybovat, nemají problém s oteklými nohami.
Ale je to na vás.
Taková docela slušná krmiva jsou Nova Equi. Jednoduché složení, cena příznivá.
"Nova Equi Classic"
Složení:
vojtěška horkovzdušně sušená, kukuřičné vločky, sušené lusky svatojánského chleba, cukrovarské řízky sušené, ječné vločky, jablečné výlisky sušené, lněné semeno, slunečnicové semeno, slunečnicové expelery, sladový květ, pšeničné otruby, řepná melasa, slupky slunečnice, jádra z hroznového vína, kvasnice a podobné výrobky, uhličitan vápenatý, rostlinný olej a tuk (6), ječmen, tepelně upravený, semeno jitrocele (psyllium)

Já jsem kupovala stařeně krmiva zn. Spillers´
https://www.britskakrmiva.cz
Nově mají toto: https://www.britskakrmiva.cz/p/275/conditioning-mix-20kg

Pak už jsou krmiva dražší a víc specializovaná,ale to zřejmě nepotřebujete.

Kdo tu mluví o 5ti kilech??
Dostávala litr ráno, litr večer, každý kůň přece funguje jinak. Na to se můj dotaz ale nevztahoval.
U Nova Equi jsem slyšela, že se zhoršili. Lidi kolem mě ve stáji jej přestali brát.
Bocus ale nikdo nezná, proto jsem se tu na něj ptala.
Spillers znám, nechala jsem si teď zaslat vzorky.

21.11.2019 13:26
lenacia

XXX.XXX.211.203

llol napsal(a):
Dostávala litr ráno, litr večer, každý kůň přece funguje jinak. Na to se můj dotaz ale nevztahoval.
U Nova Equi jsem slyšela, že se zhoršili. Lidi kolem mě ve stáji jej přestali brát.

Lidi u nás taky přešli z novaequi a teď berou krmení z hippolytu... Já mám dobrou zkušenost s jejich mussli nutristar ale mají i jiná krmení.

21.11.2019 13:36
sisi58

XXX.XXX.191.1

llol napsal(a):

Jediná info byla, že koni otékají nohy po ječmeni. Mohu si tedy myslet, že dáváte mnoho a váš kůň stojí 23 hodin denně v boxu.

Dle dopisovatelky "Canka" se Nova Equi naopak zlepšilo.
Cituji:
..po otevření pytel krásně voněl, neviděla jsem nic špatného, kvalita výborná..po přesypání do popelnice bylo akorát na dně pytle trochu prachu, ale to je vždycky u každého musli, co jsem zatím kupovala..za mě prostě spokojenost
Rok stará recenze. Diskuze tato:
https://www.ifauna.cz/kone/diskuse/detail/3035463/novaequi-kvalita?from-list=1#a3618368

Neregistrovaný uživatel

21.11.2019 13:44
21.11.2019 13:51
Arbora

XXX.XXX.192.218

llol napsal(a):

Liter nie je žiadna mierka, každé krmivo váži ináč. Niečoho dáte do litrovej odmerky 500g, niečoho kilo.

Kôň predsa nemusí dostavať liter, môže dostávať pol litra, 200g.

Nepíšete čo kŕmite, ani prečo vlastne hľadáte alternatívu. Ani aké krmivo hľadáte, čo kôň robí, čo ďalšie kŕmite(minerálka, ľan, atď).

21.11.2019 14:46
llol

XXX.XXX.55.16

Arbora napsal(a):
Liter nie je žiadna mierka, každé krmivo váži ináč. Niečoho dáte do litrovej odmerky 500g, niečoho kilo.

Kôň predsa nemusí dostavať liter, môže dostávať pol litra, 200g.

Nepíšete čo kŕmite, ani prečo vlastne hľadáte alternatívu. Ani aké krmivo hľadáte, čo kôň robí, čo ďalšie kŕmite(minerálka, ľan, atď).

Můj dotaz nezněl, co mám krmit, ale jestli někdo krmí Bocus.
To je jediné, na co jsem se ptala a žádala jsem odpověď.

21.11.2019 14:56
sisi58

XXX.XXX.191.1

llol napsal(a):
Můj dotaz nezněl, co mám krmit, ale jestli někdo krmí Bocus.
To je jediné, na co jsem se ptala a žádala jsem odpověď.

Tak asi nikdo toto krmivo nekrmí, když se vám nedostalo odpovědi.
Zkuste na FB. Tam jsou různí majitelé koní. Třeba někdo svému koni Bocus dává.

21.11.2019 15:34
Arbora

XXX.XXX.192.218

11:06 sa pýtate na alternatívu.

21.11.2019 16:26
koně

XXX.XXX.174.63

llol napsal(a):

O krmivech Bocus nevím nic.
Ale ještě vám tu nikdo nedoporučil značku La Sard .Já jsem s nimi velmi spokojena.Třeba byste pro vaší kobylu taky nějaké vybrala.
Nechávám si je posílat přímo na prodejnu Kamír co mám nejblíž ,a zajedu si pro ně,čímž mi odpadne poštovné .

21.11.2019 18:41
Dotaz

XXX.XXX.235.225

A má takovou zátěž, že potřebuje obiloviny? nestačil by třeba konopný šrot a nějaký min.-vit. doplněk?

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.11.2019 19:23
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já krmila bocus kvůli tomu, že jsem měla kone ustajeneho v eko hospodářství a jako jedno z mála krmení nabízeli krmení v bio kvalitě. Ale koukám, že se "přejmenoval" na equibo, což už zase vyzkoušené nemám. Krmila jsem od nich taky granulované seno, ale nevím, co bych vám k tomu řekla.
Prašné bylo asi tak stejně jako každé jiné, vojteskove pelety byly přiměřeně zelené, voňavé, kone je zrali s chutí, senne pelety pěkně bobtnaly. Pokud nemáte dodavatele, stejně to asi není moc k řešení, osobně bych koukala po značkách, které máte dostupné.

21.11.2019 23:03
canka

XXX.XXX.35.234

Já mohu recenzi na NovaEqui jen potvrdit ...jsem opravdu spokojená...možná mám štěstí na dodavatele,nebo nevím..kupuji NovaEqui Classic a NovaEqui Plus...opravdu jsem spokojená..

Přidejte reakci

Přidat smajlík