llol
napsal(a):
Děkuji.
Složení se mi také líbí, ale nemůžu sehnat v Královéhradeckém kraji dodavatele. Pošta je opravdu drahá.
Po delší době jsem se dívala na Energys a již neuvádění ve složení tritikále, ale mají tam ječmen, otruby atd... Vážně přestali tritikále přidávat nebo se mi to zdá?
Proč nemůžete krmit oves či ječmen + nějaký minvit?
Jednoduché,levné,přehledné.
llol
napsal(a):
Po ječmenu jí natýkají nohy, po ovsu blázní.
Taky nemůžete dávat 5 kilo jádra rekre koni.
Navíc koně, co nejsou v boxu a mohou se volně pohybovat, nemají problém s oteklými nohami.
Ale je to na vás.
Taková docela slušná krmiva jsou Nova Equi. Jednoduché složení, cena příznivá.
"Nova Equi Classic"
Složení:
vojtěška horkovzdušně sušená, kukuřičné vločky, sušené lusky svatojánského chleba, cukrovarské řízky sušené, ječné vločky, jablečné výlisky sušené, lněné semeno, slunečnicové semeno, slunečnicové expelery, sladový květ, pšeničné otruby, řepná melasa, slupky slunečnice, jádra z hroznového vína, kvasnice a podobné výrobky, uhličitan vápenatý, rostlinný olej a tuk (6), ječmen, tepelně upravený, semeno jitrocele (psyllium)
Já jsem kupovala stařeně krmiva zn. Spillers´
https://www.britskakrmiva.cz
Nově mají toto: https://www.britskakrmiva.cz/p/275/conditioning-mix-20kg
Pak už jsou krmiva dražší a víc specializovaná,ale to zřejmě nepotřebujete.
llol
napsal(a):
Po ječmenu jí natýkají nohy, po ovsu blázní.
A čítate vôbec zloženia tých zmesí? Lebo buď obsahujú ovos, alebo jačmeň.
Okrem spillers a Nova Equi je fajn Hoeveler, St. Hippolyt. Ale, v prvom rade sa pozerajte na zloženie. S menším obsahom obliovín bude vo väčšine prípadov musli, ale nie je to pravidlom. Ovos, ani tepelne upravený jačmeň v malých množstvách neublíži, ani z koňa démona nespraví.
sisi58
napsal(a):
Taky nemůžete dávat 5 kilo jádra rekre koni.
Navíc koně, co nejsou v boxu a mohou se volně pohybovat, nemají problém s oteklými nohami.
Ale je to na vás.
Taková docela slušná krmiva jsou Nova Equi. Jednoduché složení, cena příznivá.
"Nova Equi Classic"
Složení:
vojtěška horkovzdušně sušená, kukuřičné vločky, sušené lusky svatojánského chleba, cukrovarské řízky sušené, ječné vločky, jablečné výlisky sušené, lněné semeno, slunečnicové semeno, slunečnicové expelery, sladový květ, pšeničné otruby, řepná melasa, slupky slunečnice, jádra z hroznového vína, kvasnice a podobné výrobky, uhličitan vápenatý, rostlinný olej a tuk (6), ječmen, tepelně upravený, semeno jitrocele (psyllium)
Já jsem kupovala stařeně krmiva zn. Spillers´
https://www.britskakrmiva.cz
Nově mají toto: https://www.britskakrmiva.cz/p/275/conditioning-mix-20kg
Pak už jsou krmiva dražší a víc specializovaná,ale to zřejmě nepotřebujete.
Kdo tu mluví o 5ti kilech??
Dostávala litr ráno, litr večer, každý kůň přece funguje jinak. Na to se můj dotaz ale nevztahoval.
U Nova Equi jsem slyšela, že se zhoršili. Lidi kolem mě ve stáji jej přestali brát.
Bocus ale nikdo nezná, proto jsem se tu na něj ptala.
Spillers znám, nechala jsem si teď zaslat vzorky.
llol
napsal(a):
Dostávala litr ráno, litr večer, každý kůň přece funguje jinak. Na to se můj dotaz ale nevztahoval.
U Nova Equi jsem slyšela, že se zhoršili. Lidi kolem mě ve stáji jej přestali brát.
Lidi u nás taky přešli z novaequi a teď berou krmení z hippolytu... Já mám dobrou zkušenost s jejich mussli nutristar ale mají i jiná krmení.
llol
napsal(a):
Jediná info byla, že koni otékají nohy po ječmeni. Mohu si tedy myslet, že dáváte mnoho a váš kůň stojí 23 hodin denně v boxu.
Dle dopisovatelky "Canka" se Nova Equi naopak zlepšilo.
Cituji:
..po otevření pytel krásně voněl, neviděla jsem nic špatného, kvalita výborná..po přesypání do popelnice bylo akorát na dně pytle trochu prachu, ale to je vždycky u každého musli, co jsem zatím kupovala..za mě prostě spokojenost
Rok stará recenze. Diskuze tato:
https://www.ifauna.cz/kone/diskuse/detail/3035463/novaequi-kvalita?from-list=1#a3618368
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Já používám toto
http://www.premin.cz/premin/produkt/71-horse-pellets-no-grain
llol
napsal(a):
Liter nie je žiadna mierka, každé krmivo váži ináč. Niečoho dáte do litrovej odmerky 500g, niečoho kilo.
Kôň predsa nemusí dostavať liter, môže dostávať pol litra, 200g.
Nepíšete čo kŕmite, ani prečo vlastne hľadáte alternatívu. Ani aké krmivo hľadáte, čo kôň robí, čo ďalšie kŕmite(minerálka, ľan, atď).
Arbora
napsal(a):
Liter nie je žiadna mierka, každé krmivo váži ináč. Niečoho dáte do litrovej odmerky 500g, niečoho kilo.
Kôň predsa nemusí dostavať liter, môže dostávať pol litra, 200g.
Nepíšete čo kŕmite, ani prečo vlastne hľadáte alternatívu. Ani aké krmivo hľadáte, čo kôň robí, čo ďalšie kŕmite(minerálka, ľan, atď).
Můj dotaz nezněl, co mám krmit, ale jestli někdo krmí Bocus.
To je jediné, na co jsem se ptala a žádala jsem odpověď.
llol
napsal(a):
Co mi doporučíte jako alternativu?
O krmivech Bocus nevím nic.
Ale ještě vám tu nikdo nedoporučil značku La Sard .Já jsem s nimi velmi spokojena.Třeba byste pro vaší kobylu taky nějaké vybrala.
Nechávám si je posílat přímo na prodejnu Kamír co mám nejblíž ,a zajedu si pro ně,čímž mi odpadne poštovné .
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já krmila bocus kvůli tomu, že jsem měla kone ustajeneho v eko hospodářství a jako jedno z mála krmení nabízeli krmení v bio kvalitě. Ale koukám, že se "přejmenoval" na equibo, což už zase vyzkoušené nemám. Krmila jsem od nich taky granulované seno, ale nevím, co bych vám k tomu řekla.
Prašné bylo asi tak stejně jako každé jiné, vojteskove pelety byly přiměřeně zelené, voňavé, kone je zrali s chutí, senne pelety pěkně bobtnaly. Pokud nemáte dodavatele, stejně to asi není moc k řešení, osobně bych koukala po značkách, které máte dostupné.