Pomoc - boxovani koně s kožichem zvykleho na 24/7

Český teplokrevník
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.12.2019 08:23
muuaa

XXX.XXX.162.158

Ahoj, mám kobylu 13 let ČT - zvyklá posledních 7 let na 24/7. Na tuto zimu je krásně nasrstěná, připravená. Loni jsme vysoké mrazy trávili s pláštěnkou jen podšitou fleecem bez zateplení a bylo jí fajn. Letos jsem měla v plánu ji pláštěnku dát, až uvidím že je to fakt nutné. ALE.... Jsem v ustájení původně 24/7 a provozovatelé se rozhodli, při mrazech všechny své koně dát do boxů na noc, vlastně už nyní při -2°C. Včetně mé kobyly, jinak by zůstala na pastvině sama. Chci se zeptat na Váš názor.. S tím, aby mohla být venku asi nedokážu nic provést. Kobylka má kožich, nemyslím si, že po 7 letech venku je box nutný, ale když už začne chodit na noc do boxu, mám ji dávat přes den tu pláštěnku i když má srst, ale bude chodit z tepla do zimy? Nebo jak se k ní chovat (kromě vlastního usouzení dle situace) aby to pro ní bylo co nejstravitelnejsi? Děkuji moc všem.

1.12.2019 14:38
koně

XXX.XXX.174.63

Ono není box jako box
Pokud jsou ve vašem ustájení vzdušné ,ve kterých je zima jak venku,akorát tam neprší a nefučí a jediný rozdíl je,že kůň v noci spočine na stlaném měkkém ,byla bych spokojená
Z tohoto by zchoulostivět neměla .
Tudíž bych pláštěnku řešila při plískanicích ,kdy je vichr a i shora padá mokro .Což bývá kolem nuly i nad nulou .To koním nedělá dobře.
Mrazy jako takové koním v dobré kondici a nasrstěným nijak neublíží

1.12.2019 17:06
sisi58

XXX.XXX.191.1

Zima, kdy bývalo metr sněhu a mráz celý den od listopadu do dubna, už dávno není. Takže i kůň s dobrou zimní srstí a venku, je vystaven střídání teplot od + 10°C i více do mínusových teplot. Měl by bez problémů zvládnout pobyt v suché stáji při vyšší teplotě.
Jak píše koně, deku při plískanicích. Mráz nebo vítr není problém. Samozřejmě při stálém přísunu sena.

Přidejte reakci

Přidat smajlík