Poradíte sedlo pro krátkonožce?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

lisi1

7.12.2019 20:53
lisi1

XXX.XXX.198.182

Dobrý den,

výhledově na jaře budu shánět nové sedlo, protože nám staré dosluhuje, a ráda bych už opravdu něco co sedne nejen koníkovi, ale i mě. :D

Jsem krátkonožec 160cm, konfekčka 40-42 takže posedlí 16.5 ne (mám velký zadek) spíše 17,5.
Ježdění na ZZVJ úrovni + tréninky 1x týdně na externím koníkovi pod zkušenou trenérkou. Můj poník (140cm) je trošku případ, venku umí rád pozlobit, takže bych zároven i něco, co by mi mohlo přispět k tomu, abych se lépe držela v sedle a lépe ustála jeho výskoky, kozlíky apod :D A zároven aby se v tom mohla dělat základní jízdárenská práce a občas menší skoky.

Mám krátké nohy a je to znát, abych se opřela do opěrek, musím mít kratší třmeny, při delších nemám jistotu (kort v případě jeho excesů), krátkost třmenů zase dost odnáší kotníky a není mi to pohodlné. Nemám ráda úplně čistě skoková sedla, nohy pak strkám moc dopředu...

Máte nějaké super zkušenosti se sedlem pro většího poníka a jeho krátkonohého jezdce? :D Cenově nejlépe do 20tis., přemýšlela jsem i nad novým Hauzrem ale netuším... Děkuji

8.12.2019 12:51
dsj

XXX.XXX.255.137

Já jsem asi tak podobně jako vy 162cm, vel. 40-42, jsem malá a mám silná stehna. V některých sedlech se s touhle postavou vůbec nedokážu posadit, hodně sedel mi odtahuje kolena od sedla. Momentálně mám sedla 4: moje asi nejoblíbenější je Baloun G2 - u toho jsem měla poprvé v životě wow pocit už při zkoušení. Hned od první minuty mi to sedlo sedělo - a to jsem ho ani nechtěla zkoušet, protože je to čistá drezurka a já na moje ježdění do terénu a občas menší skákání drezurku původně vůbec nechtěla. Druhé sedlo které mám je Prestige Roma - univerzální školní sedlo. Do toho sedla jsem si sedla jednou u známé a také jsem se v něm cítila od první chvíle dobře a cítí se v něm dobře i dcera, která je vyšší. Je hluboké a má výrazné a větší opěrky, které mi párkrát pomohly při vyhazování, do metru v tom dcera skáče v pohodě, paní od které jsem ho kupovala mi tvrdila, že si v tom odjela pár Z parkurů a prodává ho protože chce skákat výš. Třetí sedlo je Kentaur Appolon - kupované na mohutnou ČT kobylu, tohle sedlo mám ráda, ale musí být správně napasované, když nesedí, tak mi na něm pumpují holeně. Je to skokový univerzál, takže na něm musím mít kratší třmeny, a to mi pak při delších vyjížďkách vržou kolena a kyčel. Poslední sedlo je Hauzr, asi Nova nebo nějaký její předchůdce, přes 20let staré, to mi zbylo po mojí první kobyle A1/1 a zatím jsem po ní nenašla koně, na které by 100% pasovalo, ale nějak zásadně nevadí a neodře, takže ho vytahuji když nemám lepší sedlo na přechodnou dobu. Co by vám mohlo sedět na poníka vám tedy neporadím, Balouna mám na appa a obtloustlou ČT, a KT a Prestige na ČT.

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.12.2019 18:21

....já původně měla k Apollona, jenže kobyle přestalo sedět a mě to nutilo mít holeně dopředu- ne pod sebou.Jinak si na to sedlo nemůžu stěžovat, maximálně jezdce podpoří (opěrky), od doby, co jsem koupila a zase prodala během půl roku různá sedla, různě pátrala a četla, mám drezurního Albiona SLK II a do skokového univerzálu jsem už nesedla (Albion Tzar-ale neprodám ho, dvě sedla je akorát ) v drezurním sedle se dá jezdit i na vyjížďky a budete překvapená, jak stabilní budete mít sed.

9.12.2019 12:26

Pokud budete vybírat mezi Albionama můžete se u označení setkat s písmenkama, Low Head- nízká hlava LH, High H- vysoká hlava HH je to označení pro nižší a vyšší přední rozsochu, Narow Sattle- NS úzké posedlí ,(spíš šířka posedlí-twistu) Medium MS-střední, wide WS-široké , délka posedlí 17,5 spíše odpovídá kentaurácké 17. Já mám 17,5 a když jsem ho půjčovala na zkoušku známé, raději by delší...vše toto by jste při výběru sedla měla zohlednit jak pro vás, tak pro koně.

Přidejte reakci

Přidat smajlík