Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Eva_

11.12.2019 15:10
Eva_

XXX.XXX.206.85

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli má někdo zkušenosti s bezkostrou Ghost Quevis. Přemýšlím že bych to koupila mé kobylce (hafling, 15 let), která má atypické lopatky, takže jí nesedí žádné anglické sedlo. Do teď jsme měly normálně pady a western, ale chci přejít do bezkostry, kvůli nespokojenosti s echt westernem a pad mi není nějak extra pohodlný :( předem děkuji za všechny odpovědi ;)

11.12.2019 20:23
evcusik

XXX.XXX.150.9

Doporučuju si sedlo půjčit, jestli Vám půjde napasovat. Mám taky koně s nekonfekčními zády, myslela jsem si jak to tak akorát na arabku nenapasuji a bude ji hej. Mno nešlo to. Ať jsem panely přestavovala jak jsem mohla, nenastavila jsem. (Leda bych musela rozešít ony panely v problémových partiích ubrat/přidat). Jinak sedlo je na bezkostry i kostry pro jezdce velmi pohodlné (dobrý twist, hlavně pro ženský :) ). Dokud byla kobča opadlá a panely doléhali všude a stejným tlakem, tak byla také moc spokojená, rozsah pohybu jak bez sedla, prostě super. "Bohužel" prací (a změnou k lepšímu u managmentu ustájení) si hezky osvalila záda a již jsem nenapasovala.

Takže poprosit, vypůjčit. Řešit i onu možnou opadlost nebo jiné změny na zádech a jestli se tomu dá stále ještě sedlo přizpůsobit.

Věřím že u konfekčín teplokrevníků ano, ale kůň se specifickými zády....raději vyzkoušet všemožné a možné nastavení.

11.12.2019 21:01
Shagyas

XXX.XXX.158.82

Doporučuji navštívit skupinu na fb Jezdím v bezkostře či na padu.
Najdete tam více materiálů a lidi poradí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík