Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

1990

14.12.2019 07:42
1990

XXX.XXX.174.1

Dobrý den,
v Německu máme zarezervovaného sportovního koně a chtěla bych se zeptat, jak je to s dopravou? Můžu si koně převézt sama, když mám "řidičák na přepravník" ? Nebo ho musím ještě udělat toho "certifikovaného přepravce koní" ?
Děkuji

Neregistrovaný uživatel

14.12.2019 11:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Myslím, že nejlépe byste pochodila se zeptat přimo u školitelu. Na www.zoorekvalifikace.cz jsou kontakty. Já jsem si licenci udělala, právě abych se vyhla všem pochybnostem. Jediné co Vám můžu říci s jistotou, že do 65 km od místa nakládky můžete vézt cokoli komukoli kamkoli. Přímo na toto jsem se na školení ptala. Otázka je, jestli se něco za těch 5 let nezměnilo.

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.12.2019 09:41

Záleží na tom, jak dlouho ta cesta trvá. Pokud je to do osmi hodin, můžete si přivézt sama + musíte mít TRACES. Pokud nad osm hodin, musí být certifikovaný přepravce + TRACES.

pk

17.12.2019 12:46
pk

XXX.XXX.168.5

to je milná informace, i pokud cesta trvá do 8mi hodin, musíte do TRACES uvést certifikovaného a registrovaného přepravce, který Vám koně poveze (pokud máte absolvovaný kurz, stačí se zaregistrovat), jen nad 8 hodin už musí být schválený pro přepravu i vozík a přepravce si musí připlatit rozšíření, vše se řeší přes KVS

17.12.2019 18:36

pk napsal(a):
to je milná informace, i pokud cesta trvá do 8mi hodin, musíte do TRACES uvést certifikovaného a registrovaného přepravce, který Vám koně poveze (pokud máte absolvovaný kurz, stačí se zaregistrovat), jen nad 8 hodin už musí být schválený pro přepravu i vozík a přepravce si musí připlatit rozšíření, vše se řeší přes KVS

To je nějaká čerstvá novinka? Před dvěma lety jsem si vezla koně z DE a nic takového jsem mít nemusela.

Neregistrovaný uživatel

17.12.2019 19:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Napíšu to obecně, nic proti nikomu. Na co máme zákony, vyhlášky, usnesení, když je většinou snaha vše obejit a nemuset dodržovat. Zažila jsem to přímo u preprodejcu dobytka, kdy by zrovna oni z tohohle měli mít "strach". Ale všem je to jedno, hlavně že budem na KVS praskat nesmysly. S koněm si můžete jezdit jak chcete, kdy chcete, kam chcete, protože v tomhle směru - jestli můžete, vás nikdo nezkontroluje. Policajt nemůže, a inspektor KVS, který má, na silnici nestojí a nečeká, kdy kdo pojede kolem s koněm v prepravniku, aby jej mohl zkontrolovat. Takže když se to vezme kolem kolem, záleží na svědomí každého a na náhodě, jestli vás nevyhmatnou. Což se může stát na závodech, nebo když vás někdo napraska. Já osobně bych se bála spíše německé strany, ale jak říkám, je to na každém. Ono se tímhle moc koňaku netrápí.

18.12.2019 09:19
Arbora

XXX.XXX.192.218

Už som zažila preteky, kde traces chceli. boli to ale jedny a jazdili sme pomerne často.

Rozdiel oproti dobytku vidím v tom, že s tým dobytkom nejazdí majiteľ osobne, ale má prenajatý kamión. Kamióny zastavujú aj inšpekcie práce, policajti vážia. Verím tomu, že títo majú dobrý prehľad o tom, čo má prepravca zvierat mať, aké papiere. Obyčajní dopravní policajti často nevedia ani to, či má mať šofér B+E, alebo aký vodičský preukaz vlastne potrebuje. Je to fajn pre nás, majiteľov koní, na druhej strane, tá fluktulácia koní má trochu prsty v tom, že ožívajú opäť choroby, ktoré už roky niekde spali- či už anémia, žrebčia nákaza, alebo najnovšie herpesvírus.

Každopádne, do Nemecka by som išla iba s traces a s certifikovaným prepravcom. Ak sa nemýlim, je potrebný aj na bežnú prepravu v rámci republiky, takže ak jazdíte s koňmi, určite by bolo vhodné ho mať.

18.12.2019 17:16
majkulka

XXX.XXX.152.184

jediné co musíte mít při dovozu koně ze zahraničí je Traces.( počítám, že máte E a pořádné auto ) A ještě musíte prodávajícího upozornit, ať nechají koni udělat Coggins test ( anemii ) Oni jí nemají povinnou, my ano. Jinak si koně můžete vést sama

19.12.2019 08:55

majkulka napsal(a):
jediné co musíte mít při dovozu koně ze zahraničí je Traces.( počítám, že máte E a pořádné auto ) A ještě musíte prodávajícího upozornit, ať nechají koni udělat Coggins test ( anemii ) Oni jí nemají povinnou, my ano. Jinak si koně můžete vést sama

Mám stejnou zkušenost. S tou anémií trošku nechápou, k čemu to chceme, u nich to není nutné ani k přepravě, ale jakmile přejedete hranice CZ, tak ji mít musíte.

Přidejte reakci

Přidat smajlík