Dobrý den. Sháním bezpečnostní vestu a zajímaly by mě vaše zkušenosti s různými typy a značkami. Vím, že na toto téma bylo založeno už hodně diskusí, ale nabídka obchodů se mění. Moje představa je, že to musí být opravdu vesta (ne paterak) a musí být stupně 3. Pište prosím jakékoliv zkušenosti s vestami. Zajímají jak ty dobré, tak ty špatné zkušenosti. Děkuji.
Špatná vlastnost vest je ta, že malé,prsatoboubelaté ženy mají jezdit jen tak, neb na ně se vesty nedělají.
Mám teď páteřák. Mohu volně dýchat(což u vesty nešlo),ale jezdím předkloněná a nemohu zaklonit hlavu. A to jsem ten páteřák svévolně zkrátila.
Pokud jste podobné figury, přeji hodně štěstí.
Měla jsem Dainese Balios 3, level 3, pozor, dělali i level 1.
https://www.aurashop.cz/anglie/pro-jezdce/bezpecnostni-vesta-dainese-balios-3-15358.html
Teď mám Racesafe Provent 3.
https://www.equiservis.cz/vesta-bezpecnostni-racesafe-provent3-dospela-17732cz829/ Obě jsou pohodlné, zvlášť, pokud máte prsa (do KOMPERDELL SlimFit jsem se nevešla, a to mám jen velikost C), v obou jsem spadla, až to zadunělo a OK.
Na vestu jsem si asi měsíc musela zvykat (začínala jsem s levnou USG, ta byla jako prkno), ale teď ji nosím pořád. Na zimu jsem si musela koupit větší bundu, abych se pod ni vešla. Jsem už starší ročník, takže už nepadám tak lehce a pružně a kdybych vestu neměla, i kdybych se nezranila, tak bych to ještě měsíc cítila...
Já mám asi nejraději Phoenix Tipperary, je lehká a ohebná, dokážu na ní zapomenout když jí mám na sobě, ale ta má jen stupeň 1.
Na podzim jsem kupovala druhou vestu - Racesafe Provent, tu na kterou dala odkaz Naďa.
Mám s vestama problém, že jsem malá, a většina vest se mi chytá zezadu o sedlo. Doma mám starou no-name vestu, které jsem uřízla cca posledních 5cm odspoda, když jsem se praštila do brady při sesedání, a o tom, jak mě to zachytávání štvalo při ježdění ani nemluvě. Pro tu Racesafe jsem se rozhodla i proto, že měli i zkrácenou verzi, a s tou se nezachytávám, na pohodlí je skoro stejně dobrá jako Phoenix. Jestli jste menší, tak myslete i na tuhle komplikaci.
Vestu můžete koupit levněji z druhé ruky, spousta lidí si ji koupí, a pak ji nenosí nebo s jezdectvím skončí. A na rozdíl od helmy, která se doporučuje po těžkém pádu vyměnit, vestě to nevadí, takže vám může být jedno, jakou má historii (samozřejmě pokud vypadá zánovně a není roztrhaná a rozbitým zipem).
dsj
napsal(a):
Já mám asi nejraději Phoenix Tipperary, je lehká a ohebná, dokážu na ní zapomenout když jí mám na sobě, ale ta má jen stupeň 1.
Na podzim jsem kupovala druhou vestu - Racesafe Provent, tu na kterou dala odkaz Naďa.
Mám s vestama problém, že jsem malá, a většina vest se mi chytá zezadu o sedlo. Doma mám starou no-name vestu, které jsem uřízla cca posledních 5cm odspoda, když jsem se praštila do brady při sesedání, a o tom, jak mě to zachytávání štvalo při ježdění ani nemluvě. Pro tu Racesafe jsem se rozhodla i proto, že měli i zkrácenou verzi, a s tou se nezachytávám, na pohodlí je skoro stejně dobrá jako Phoenix. Jestli jste menší, tak myslete i na tuhle komplikaci.
Taky mám Phoenix Timpperary - člověk o ní neví, ale ta moje už zažila docela zajímavý "crash testy" a pořád žiju
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Taky mám Phoenix Timpperary - člověk o ní neví, ale ta moje už zažila docela zajímavý "crash testy" a pořád žiju
Já jsem jí ještě neotestovala (ťukám na vrata), ale ráda slyším, že je OK - mě v EQS říkali, že s tou 1 nemá takovou ochranu. Ale údajně jí používají dostiháci, tak to musí být kvalitní, dostih to je jiný kalup proti mojí vyjíždce v lesíčku.
Jinak dybyste se chtěla rozepsat, tak klidně napište o svých crash testech
Já jezdím s vestou od doby, co o mě zakopla kobyla a zlomila mi žebro a to mi prorazilo plíci - dost nepříjemný zážitek, myslím si že kdybych měla vestu, tak jsem si ho mohla ušetřit. V létě ve vedrech jezdím v obyč. páteřáku z Decathlonu a ten už jsem otestovala - padla jsem jak beruška na krovky na kamenité cestě a byla jsem ráda, že ho mám, neměla jsem jedinou modřinu, bez páteřáku by to bolelo.
Já jsem tu druhou Racesafe kupovala pro 2 slečny co mi chodí jezdit a pomáhat - chápu rodiče, že na rekreační ježdění 1-2x týdně nebudou kupovat drahou vestu, ale já se nemohla koukat, jak se v tom nemůžou hýbat a jsou jak buřty.
dsj
napsal(a):
Já jsem jí ještě neotestovala (ťukám na vrata), ale ráda slyším, že je OK - mě v EQS říkali, že s tou 1 nemá takovou ochranu. Ale údajně jí používají dostiháci, tak to musí být kvalitní, dostih to je jiný kalup proti mojí vyjíždce v lesíčku.
Jinak dybyste se chtěla rozepsat, tak klidně napište o svých crash testech
Já jezdím s vestou od doby, co o mě zakopla kobyla a zlomila mi žebro a to mi prorazilo plíci - dost nepříjemný zážitek, myslím si že kdybych měla vestu, tak jsem si ho mohla ušetřit. V létě ve vedrech jezdím v obyč. páteřáku z Decathlonu a ten už jsem otestovala - padla jsem jak beruška na krovky na kamenité cestě a byla jsem ráda, že ho mám, neměla jsem jedinou modřinu, bez páteřáku by to bolelo.
Já jsem tu druhou Racesafe kupovala pro 2 slečny co mi chodí jezdit a pomáhat - chápu rodiče, že na rekreační ježdění 1-2x týdně nebudou kupovat drahou vestu, ale já se nemohla koukat, jak se v tom nemůžou hýbat a jsou jak buřty.
Já ji právě měla do dostihů, a v práci samosebou obsedáte a jezdíte i různé kretény (dámy prominou), takže za 13 let co ji mám zažila opravdu věci. Určitě to bylo i o štěstí, ale nikdy jsem neměla zlomené žebro nebo kličku, a poslepovaná páteř z dob minulých taky drží