Zlata557

XXX.XXX.23.2
Zdravím averze stranou začínám stát před celkem důležitou volbou a to je výběr vhodného udidla pro mladé koně. Je potřeba se už zamyslet co vybrat. Samozřejmě chci jemné 2x lomenné udidlo asi ze slitiny Argentan nebo se mi líbí ty Rainbow ale nevím jak kvalitní jsou to slitiny. Prozatím aby se s tím klisnička začala seznamovat,
Mám doma pouze roubík co bylo na lonžování ale ty jsou zbytečně ostré. Uvažuji nad stihlem olivou nebo D. Někdo radil Baucher ale to jsem zamítla kvůli pákovému efektu
Mám doma 2x lomenný plastový stihlo s příchutí jablka ale vzhledem k tomu jak vše hlodala se bojím aby ho nerozkousla a neublížila si. Momentálně má vel 11,5 v jednou lomených tzn. 12,5 v 2x lomenným ale vydrží velikost do zimy? Prosím o rady s výběrem typu materiálu i velikosti
Děuji všem za poskytnutou cenou radu
Zlata557

XXX.XXX.23.2
Dotaz
napsal(a):
Takže už pracujete na obsedání Soni? Kolik jí je? A budete ji obsedat sama?
Budou jí 2 roky a zatím nepracuji ale je fajn už začít uvažovat co a jak. Výstroj může v klidu poznávat i nosit. Sonička měla poprvé i obřišák venku a šlachovny vše prvně a vůbec jako by si ani nevšimla že něco má. Samotné obsedání bude záležet na její kondici a vyzrálosti. Musí se zohlednit i ta operace. Počítám že tím jak jí to podseklo bude třeba déle růst. Stejně tak i to kdo jí bude obsedat. Chtěla bych sama ale budme nohama na zemi záleží zda se dám do kupy sama. Případně řeknu kamarádce která má 50kg i s postelí. A i když se obsedne bude to stylem že na ní někdo sedne jednou za měsíc aby věděla jen že na ní někdo sedí a že se o nic nejedná. O nějaké práci pod sedlem se můžeme začít bavit mezi 4-5 rokem
Nejde mi o to rychle mít jiného koně na ježdění. Vždyt ta práce ze země a procházky jsou skvělé kdy i já si máknu a udělám něco pro sebe. A obě hříbata jsou neuvěřitelně hodní a nic je nerozhází ani barevný dým z dýmovnice. Užívám si s nimi úžasný chvilky i srandu. Konečně jsem taky v klidu.
Tak prosím žádné kamenování. Pouze chci mladou seznámit pomalounku v průběhu roku s výstrojí. Za tyhle fotky se nestydím
Petro, sice to slyšet nechcete, ale nejlepší udidlo pro na jaře dvouletého koně je žádné udidlo. Ani klisny, co dělají jako tříleté výkonnostní zkoušky, se neučí od dvou let na udidlo. Pokud ji chcete lonžovat, tak pohyb na kruhu je nejrychlejší cesta, jak odrovnat mladému koni klouby. A příprava na obsedání v necelých dvou letech je zase nejsnazší cesta, jak znechutit koně. S udidlem, lonžováním atd počkejte aspoň rok, ideálně i dva, pokud chcete pracovat pod sedlem ve 4-5 letech. Dejte jí čas dozrát a spravit se, pracujte s ní na ruce - to je adekvátní jejímu věku a minulosti.
Taky představa toho, že obsednu a pak na ni jen párkrát měsíčně sednu, jakože se jde na koně pomalu a šetří se je sice častá, ale chybná - nejvíc problémů s váhou jezdce mají koně při stání a v kroku, naopak ve vyšších chodech se váha paradoxně nosí líp, proto taky většina přetěžovaných koní nebo při diskomfortu od hřbetu je extrémně dopředná a jezdci si to mylně vykládají, že nemají se zátěží problém.
Čekat s prací pod sedlem do 4-5 let je správné a chvályhodné, ale znamená to opravdu čekat - ne od dvou lonžovat a pak nepravidelně občas sednout - takhle ji nešetříte, ale huntujete. Pokud jí chcete dopřát opravdu čas, tak ještě rok minimálně žádná další práce kromě té na ruce. Příští rok na podzim, pokud vás bude svrbět ruka, zařaďte přípravu na zatahání - postroj, posléze pneumatika nebo pražec - vše na ruce, hezky si osvěží slovní povely, a samozřejmě na ohlávce - jen jako cvičení na posílení zádi a hřbetu. Ten další podzim pak teprve udidlo a velmi málo práce na lonži a obsednutí - po kterém následuje pravidelná práce pod sedlem (každý den pár minut).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Od jednoho ze dvou lidí, se.kterymi jste ochotná se bavit jste radu dostala, a málokdo tady je kovář, veterinář nebo trenér a kobylu na zivo neviděl, takže ani radit nemůže....
Koně, co jsme amatérsky obsedali, dostali udidlo až při obsedání, do té doby znali ohlávku. Udidlo mají od začátku lomené stíhlo. Na nějaký to naše "vesnický ježdění" netřeba řešit nějaký extrabuřty.
Když pominu, to, že dvouletek, který se bude obsedat za 2-3 roky udidlo nepotřebuje, tak ještě může koník vyrůst a pak budete mít úplně zbytečně supr čupr udidlo, které bude koni malé
Zlata557

XXX.XXX.23.2
Vždyt udidlo se nekazí a je dobré vědět alespon jaký typ a slitinu.
Zlatka odcházela v pátek 28.12 víc veřejně psát nechci protože je tam pár velkých ale a věřejně to vypisovat nechci a nebudu. Řeknu jen toto tu stáj kde jsme byli nám byl čert dlužen. Člověka pak napadá když si koně s kolikou všimnou až když se válí v křečích jak dlouho ta Soninka vykazovala problém.
Zlata557
napsal(a):
Zlatka odcházela v pátek 28.12 víc veřejně psát nechci protože je tam pár velkých ale a věřejně to vypisovat nechci a nebudu. Řeknu jen toto tu stáj kde jsme byli nám byl čert dlužen. Člověka pak napadá když si koně s kolikou všimnou až když se válí v křečích jak dlouho ta Soninka vykazovala problém.
Neřešte to. Vážně. To je jako vybírat desetiletému děcku vysokou školu. Do tří let je to hříbě, nic vám neuteče, nebuďte netrpělivá. A pokud je pozdní a hůře vyrůstala, tak tím spíš. Můžete si s ní přece tolik pracovat bez udidla. To že jí párkrát to udidlo do huby dáte, vůbec ničemu do budoucna nepomůže. Popasuje se s tím ve třech-čtyřech letech i bez přípravy ve dvou.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Zlata557
napsal(a):
Netřeba řešit, kupte obyčejné dvakrát lomené stihlo, ne moc tlusté, ne moc tenké a časem uvidíte, co jí bude vyhovovat. To teď z fleku ne zjistíte, jestli kobyla radši olivu nebo stihlo, jestli dvakrát nebo jednou, jestli kov nebo guma...
Ale pořád je moc brzo řešit to...
Edit: roubík mimochodem není ostrý, je to normální "olivka" (kroužky se neprotaci, pokud to není fulmer), naopak ramena roubíku pomáhají mladému koni pochopit tlak - zatoceni. A pořád platí, že udidlo je tak ostré, jako ruka jezdce.
Zlata557
napsal(a):
Řešíte nepodstatné problémy. Udidlo je za mě naprosto nejméně důležitá součást výstroje, která se ale přeceňuje, protože je velký výběr a jednoduše se vymění. Jediné kritérium výběru udidla pro mladého (a vlastně i jakéhokoli) koně je to, aby bylo stihlové (jestli jednou nebo dvakrát lomené, s olivou nebo roubíkem už je spíš záležitost osobních preferencí), dobře zapnuté, seděla velikost i šířka do huby koně a nebyly na něm žádné ostré hrany. Slitina, barva atd. jsou nepodstatné, opravdu podstatné je to, jestli ruka na druhém konci otěží je jemná, nezávislá na sedu a klidná. Podle té ruky také záleží na tom, jestli bude udidlo jemné nebo ostré, a jestli ho kůň bude dobře přijímat - pokud dobrý jezdec bude jezdit na "obyčejném" nerez lomeném stihlu a jezdec, který se otěží drží, cuká koni v hubě nebo nemá klidnou ruku bude používat udidlo anatomické a z nějaké skvělé "chutné" slitiny, pravděpodobně bude kůň mnohem raději přijímat "obyčejné" udidlo. Reklama může tvrdit opak, ale tak to je - sebelepší slitina a tvar nezlepší špatné ježdění a neudělá ho pro hubu koně dobrým ježděním.
Myslím, že valná většina koní bude naprosto normálně fungovat pod jezdcem s dobrou rukou na "obyč" stihle, pokud to tak není a jezdec má pocit, že musí mít udidlo ostřejší, není chyba v udidle a hubě koně, ale v jezdci.
Zlata557

XXX.XXX.23.2
Slon Indický
napsal(a):
Řešíte nepodstatné problémy. Udidlo je za mě naprosto nejméně důležitá součást výstroje, která se ale přeceňuje, protože je velký výběr a jednoduše se vymění. Jediné kritérium výběru udidla pro mladého (a vlastně i jakéhokoli) koně je to, aby bylo stihlové (jestli jednou nebo dvakrát lomené, s olivou nebo roubíkem už je spíš záležitost osobních preferencí), dobře zapnuté, seděla velikost i šířka do huby koně a nebyly na něm žádné ostré hrany. Slitina, barva atd. jsou nepodstatné, opravdu podstatné je to, jestli ruka na druhém konci otěží je jemná, nezávislá na sedu a klidná. Podle té ruky také záleží na tom, jestli bude udidlo jemné nebo ostré, a jestli ho kůň bude dobře přijímat - pokud dobrý jezdec bude jezdit na "obyčejném" nerez lomeném stihlu a jezdec, který se otěží drží, cuká koni v hubě nebo nemá klidnou ruku bude používat udidlo anatomické a z nějaké skvělé "chutné" slitiny, pravděpodobně bude kůň mnohem raději přijímat "obyčejné" udidlo. Reklama může tvrdit opak, ale tak to je - sebelepší slitina a tvar nezlepší špatné ježdění a neudělá ho pro hubu koně dobrým ježděním.
Myslím, že valná většina koní bude naprosto normálně fungovat pod jezdcem s dobrou rukou na "obyč" stihle, pokud to tak není a jezdec má pocit, že musí mít udidlo ostřejší, není chyba v udidle a hubě koně, ale v jezdci.
Já taky nechci žádnou páku pouze obyč jemné udidlo.Chci aby mi koníci fungovali prostě na jemné věci a slovo. Zlatka mi taky fungovala na slovo. Taky nevím zda jste si všimli ale ty ostřejší udidla rozprodávám protože už nebudu potřebovat. Jediný co mi tu zůstalo jsou
Roubík 16mm argental 2x lomenný
Sněhuláci 2x lomený jeden měď 20mm a druhý Argental 16mm.
A pak ta barokní páka ale to je spíš na ozdobu a popřípadě třeba pak nějaký focení průvod nebo podobnou blbustku. Není to na ježdění. Jen ho nechci prodat protože se blbě shání a šlo mi z Francie. A i kdyby se nepoužila 10 let je to věc která nežere a nekazí se tak tu může ležet uschovaná
Zbytek pák je pryč i rolkové udidlo jde z domu jsou o udidla ke kterým se nechci vracet.
Všechny věci uzdečky a tak jsou uložený v bednách a skládaný podle toho která jak bude potřeba. Uzdečky co jsou pouze na donošení jsou na vrchu ty pak doděláme v začátcích.
S madými chodím ven Sonička se bude učit na lonži jen to aby uměla jít na kruh v kroku obejít 3 kolečka na každou ruku a nic víc. Udidlo jsem chtěla max aby ho občas ponosila bez toho aby k němu byla připnutá. Ale není to priorita. Mám na plánu plno her a zábavy venku.
Na vodítku když jí pustím před sebe a mlasknu si se slovem klus tak krásně nakluše. Opravdu těm mladým chci věnovat pozornost v rozvoji a v hrách venku i mě to baví. Ted jsem připevnovala na tyč ty vánoční třásně 4 nebo 5 barev aby jsme měli pro hru.

Já pořád nechápu, kdyz jsou tady na vás všichni zlí a nespravedlivi, proč tady pořád píšete podrobnosti o vašich koních. Neberte si to špatně, ale přece když někoho nemám rád, nedávám mu "munici".
Jinak plánování práce je sice hezké, ale stejně to bývá tak že člověk mini, pan bůh mění. A jen tak mezi námi, před obsedanim by bylo přesto dobre být rozjezdena, svaly ochabnou a na případných vykrutech mladochu nebudete mít šanci. Takže ve vašem zájmu by bylo dobré najít si aspoň jednou týdně nějaké ježdění, zdokonalovat se, aby svaly nezapomněly a obsedani pak pro vás nebylo noční můra...
napsal(a):
Já pořád nechápu, kdyz jsou tady na vás všichni zlí a nespravedlivi, proč tady pořád píšete podrobnosti o vašich koních. Neberte si to špatně, ale přece když někoho nemám rád, nedávám mu "munici".
Jinak plánování práce je sice hezké, ale stejně to bývá tak že člověk mini, pan bůh mění. A jen tak mezi námi, před obsedanim by bylo přesto dobre být rozjezdena, svaly ochabnou a na případných vykrutech mladochu nebudete mít šanci. Takže ve vašem zájmu by bylo dobré najít si aspoň jednou týdně nějaké ježdění, zdokonalovat se, aby svaly nezapomněly a obsedani pak pro vás nebylo noční můra...
V inzerovaném provedení to bude spíše už rovnou, rozsedání
A noční můrou hlavně pro to hříbě

koně
napsal(a):
V inzerovaném provedení to bude spíše už rovnou, rozsedání
A noční můrou hlavně pro to hříbě
Porad je naděje, že to bude obsedat někdo normální, nebo že Petra kvůli svých koni zhubne, nebo že to prodá dřív než to obsedne... 😛
Zlata557

XXX.XXX.23.2
Dotaz
napsal(a):
Takže Zlatka půjde konečně na pastevko?
Co se týká Soni, zkusila bych se zasoustředit spíše na ostatní vybavení, na fotce, co jste sdílela, se mi zdá, že má kobča na kohoutku asi otlak, zřejmě od toho obřišníku?
Zlatka je ve zkušených rukou.
K sonině ten otlak asi těžko bude od obřišáku když o měla poprvé a otlak je zahojený. Otlak je po stažení bříška z kliniky. Je vidět i na starších fotkách. Čekala jsem že to bude na mě
Foto z 25.8 2019 kdy měla klidoví režim
Zlata557
napsal(a):
K sonině ten otlak asi těžko bude od obřišáku když o měla poprvé a otlak je zahojený. Otlak je po stažení bříška z kliniky. Je vidět i na starších fotkách. Čekala jsem že to bude na mě
Foto z 25.8 2019 kdy měla klidoví režim
Děkuji za vysvětlení.
Obsedat za rok, seriozni prace na 4-5 letech. I tak netusim, na co je potreba priprava a nakup udidla rok dopredu, kdyz zhyckany Prazak si v Equiservisu koupi udidel co hrdlo raci na pockani, mene zhyckany neprazak si pocka maximalne tydne z vetsiny tuzemskych eshopu pred planovanym obsednutim. Bude-li to zvire dobre pripravene na praci a obsednuti celkove, posledni, co bude resit, je udidlo v hube. End of the story.
napsal(a):
Porad je naděje, že to bude obsedat někdo normální, nebo že Petra kvůli svých koni zhubne, nebo že to prodá dřív než to obsedne... 😛
Mám dojem,že tam v okolí se nikdo normální nevyskytuje .Zhubne? Spíš za třetí by mohlo klapnout .Prodat ještě nerozsednuté
Zlata557

XXX.XXX.23.2
koně
napsal(a):
Mám dojem,že tam v okolí se nikdo normální nevyskytuje .Zhubne? Spíš za třetí by mohlo klapnout .Prodat ještě nerozsednuté
Můžete mi říct proč sem lezete když vám jde pouze o to někoho ponížit? Posloucháte se? Čte te si to co tady ve vlákně plodíte? Pouze zloba a jedovatost.
A jestli si myslíte že Soninku prodám no tak to leda ve snu a to samé platí o hřebci.
Nikde není psáno že ted hned půjdu učit na udidlo. Ono existuje taky podzim. Nebo jaro 2021
Udidlo se nekazí a já nerada jezdím do Eqvače protože je to pro mě přes půl Prahy. A když už tam jedu tak si kupuji věci i do předu. přece jen se to nekazí
Jeana12

XXX.XXX.252.251
Zkušené ruce - to si lze vysvětlit všelijak
Zlata557
napsal(a):
Můžete mi říct proč sem lezete když vám jde pouze o to někoho ponížit? Posloucháte se? Čte te si to co tady ve vlákně plodíte? Pouze zloba a jedovatost.
A jestli si myslíte že Soninku prodám no tak to leda ve snu a to samé platí o hřebci.
Nikde není psáno že ted hned půjdu učit na udidlo. Ono existuje taky podzim. Nebo jaro 2021
Udidlo se nekazí a já nerada jezdím do Eqvače protože je to pro mě přes půl Prahy. A když už tam jedu tak si kupuji věci i do předu. přece jen se to nekazí
jako Storm??? jako Zlatky hříbě??? Jako Monet?????
Já tedy paní neznám, očividně tady má svou pověst a myslím že jsem na zmínku o paní narazila v jiném vláknu,malé teď k věci.
Rvát dvouletému koni do huby udidlo je volovina. Znám xy stáji kde kůň dostane udidlo až v době obsedání a opravdu je to ta poslední věc co řeší, když vezmu v potaz že většinou s udidlem už následuje i nasedlání a příprava na obsednutí na lonži. Pokud tedy kůň něco řeší tak už je to sedlo a pokud to ne, tak to má většinou na salámu. Navíc, dnes se už většinou obsedá s jablečným udidlem, takže koně mlaďoši nemají opravdu problém.
K equiservisu přes půl Prahy. Já equi nemám vůbec nedělá mi problém sednout na vlak a jet přes půl ČR, zajet si tam jen protože jsem prostě náročná a věci potřebuji vidět a nerada objednávám z netu. Ano, máme v okolí už zašláplé a dobré prodejce se super cenami, se kterými si v některých případech nemůže ani equi rovnat, ale jednou za čas je třeba vytáhnout faldy a udělat si výlet. Je to jen o pohodlnosti a lenosti.
vvivi

XXX.XXX.128.50
já bych na koně vůbec nedávala udidlo. Když už tak nějaké mírnější a moc netahat
Kam se tedy nakonec Zlatka dostala?Jestli to teda není tajemství?Máte ji někde v dojezdové vzdálenosti od sebe?Aby jste mohla zkouknout,že se má dobře?K čemu ji nový majitel bude používat?Na rekre vyjížďky?
S udidlem opravdu nepospíchejte,nechte to třeba až na příští rok,až jí budou 3 roky,když se začne s obsedáním až ve 4 nebo 5-ti letech...já kobylu obsedala ve 3 letech a obsedala jsem na ohlávce..až když jsme ve 4 letech chtěli zkusit jet hobby závody,začala jsem kobylu učit na udidlo...a nakonec stejně jezdíme s bezudidlovkou
Fakt nikam nepospíchejte a dovádějte jen tak na ruce na ohlávce..učte jí na všechny ty bubáky,to je dobrá věc,postavte si třeba malý trailík,co jde takhle na ruce překonávat a tomu se věnujte..třeba lávka,houpací lávka,dvě lávky,mezi kterýma se musí udělat krok do vody,která je tam umístěna v nádobě mezi lávkami,otevírání branky a učení ustupování před brankou,couvání v ohraničeném prostoru,překroky s kladinou mezi předníma a zadníma nohama...nebo třeba to,že si před Soňou vylezete na barel a budete stát nad ní a třeba mávat fáborkama,nebo budete učit na ní pokládat plachtu..nebo naplnit pytel slámou a vy ho budete táhnout za sebou na dlouhém provazu a malá se bude muset učit jít v klidu,i když se za ní táhne strašák..je tolik věcí,co se dá dělat ze země a na ohlávce
Zlata557

XXX.XXX.23.2
Sophii
napsal(a):
jako Storm??? jako Zlatky hříbě??? Jako Monet?????
Storm je ve slaným je z něj krásný kůn, Dark tedy syn Zlatky je u paní a mám o nich informace, Moneta koupili moji bývalí ustajovatelé stejně jako strakatého.

Zlata557
napsal(a):
Storm je ve slaným je z něj krásný kůn, Dark tedy syn Zlatky je u paní a mám o nich informace, Moneta koupili moji bývalí ustajovatelé stejně jako strakatého.
Ti sami na které nadávate že kone k nim nikdy víc?
Zlata557
napsal(a):
no vidíš to na Anakina sem zapoměla!
Takže, Drak, Storm, Anakin, Monet.... to už sou 4 hříbata která si podala bez mrknutí oka... plus Zlatka která u tebe měla dožít a že už ji nikomu nedáš a hle všichni sou v majetku jiných... ale tihle dva koně ti jsou jiní... no jo jedna ti to musí vrátit za ty prachy co sis napůjčovala do léčby, a ten druhej to bue přece bomba plemeník a na závody s ním budeš jezdit...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.23.2
napsal(a):
Ti sami na které nadávate že kone k nim nikdy víc?
Vy umíte věštit z křištálové koule? Já ne kdo mohl vědět co se stane?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.23.2
Sophii
napsal(a):
no vidíš to na Anakina sem zapoměla!
Takže, Drak, Storm, Anakin, Monet.... to už sou 4 hříbata která si podala bez mrknutí oka... plus Zlatka která u tebe měla dožít a že už ji nikomu nedáš a hle všichni sou v majetku jiných... ale tihle dva koně ti jsou jiní... no jo jedna ti to musí vrátit za ty prachy co sis napůjčovala do léčby, a ten druhej to bue přece bomba plemeník a na závody s ním budeš jezdit...
A co jako je to moje věc! Monet prostě nebyl pro mě stavěný co s koněm který je defakto jako A1/1? Pro mě určitě asi ne co? Půjčku nemám na Soninu ale i kdyby není vaše starost. Poctivě to platím a ano ty 4 tisíce za Zlatku mi opravdu něco vrátili.
Po závodech jezdit nebudu a plemeníka taky mít nebudu. Takže mi vlezte na hrb
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A co jako je to moje věc! Monet prostě nebyl pro mě stavěný co s koněm který je defakto jako A1/1? Pro mě určitě asi ne co? Půjčku nemám na Soninu ale i kdyby není vaše starost. Poctivě to platím a ano ty 4 tisíce za Zlatku mi opravdu něco vrátili.
áááá máme to tady...
No hlavně že ste ještě při koupi Moneta mlela pantem o tom jak je mohutnej co?
A taky ste tu před pár týdny mluvila o tom že s novým hřebcem chcete na závody...
A vzhledem k tomu, že ho nechcete vykastrovat- upřímně na vaši zádel by se mu víc hodila stavba těla valacha než hřebce, ale tomu vy nerozumíte, vy myslíte že hřebec bude mohutnej, no bude ale ne tam kde by potřeboval na vás- tak hádám že toho plemeníka minimálně zvažujete...
Vlézt vám na hrb opravdu nechci... ale víte co, já vám to přej ať vás ti koně tahaj, i s vašíváhou ať s vámi trpí klidně... ne že by mi jich nebylo íto, ale čím dýl tyhle dva chudáčky budete mít, tím měnší šance j že se do vašich nezodpovědných hnusných ruk dostane nějakýdalší koňský nebožák.... o kterém budete mluvit jako o největší lásce a pak ho necháte v nějaké stáji na kterou nadáváte, aby "dožrala co ste jim zaplatila" a pak ať táhne z domu, stará nemocná kobyla o kterou už nemáte zájem se zodpovědně starat. Dojezdila, dopracoval, tak ať se stará někdo jinej, já potřebuju rát udidlo do držky mladým
Jak tady píše většina lidí - obsedat dvouletého koně je hloupost. Ten kůň je stále ještě ve vývinu, a je pravda, že byste mu měla dopřát pořádné „dětství“. Protože chtít po dvouletém koni, aby si zvykal na výstroj? To je trochu šílené. A navíc - koně by se měli správně obsedat až po 6. roce života - je pravda, že toto už dneska málokdo dodržuje (max. tak ve španělské jezdecké škole ve Vídni ). Ale je zase pravda, že tohle Vám řekne každý pořádný fyzioterapeut - protože teprve v šesti letech kůň fyzicky dospěl. Kostra je plně vyvinutá, kosti, klouby a vazy jsou dostatečně silné, aby dokázaly unést váhu jezdce... Myslím si, že pokud si člověk sedne na fyzicky nedospělého koně, kůň na to není řádně připraven a mohl by si poškodit cokoli, co jsem jmenovala. Nejvíce by ale stejně trpěly kosti.
Je to podobné, jako kdybyste dovolila, aby malé dítě táhlo na zádech 10kg batoh. Nebude to dobře pro jeho páteř, že?
A také musím souhlasit s názorem, že jí ježdění na ní po další její dospělá léta akorát znepříjemníte. MUSÍ si užít ty „svoje roky“.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.23.2
Sophii
napsal(a):
áááá máme to tady...
No hlavně že ste ještě při koupi Moneta mlela pantem o tom jak je mohutnej co?
A taky ste tu před pár týdny mluvila o tom že s novým hřebcem chcete na závody...
A vzhledem k tomu, že ho nechcete vykastrovat- upřímně na vaši zádel by se mu víc hodila stavba těla valacha než hřebce, ale tomu vy nerozumíte, vy myslíte že hřebec bude mohutnej, no bude ale ne tam kde by potřeboval na vás- tak hádám že toho plemeníka minimálně zvažujete...
Vlézt vám na hrb opravdu nechci... ale víte co, já vám to přej ať vás ti koně tahaj, i s vašíváhou ať s vámi trpí klidně... ne že by mi jich nebylo íto, ale čím dýl tyhle dva chudáčky budete mít, tím měnší šance j že se do vašich nezodpovědných hnusných ruk dostane nějakýdalší koňský nebožák.... o kterém budete mluvit jako o největší lásce a pak ho necháte v nějaké stáji na kterou nadáváte, aby "dožrala co ste jim zaplatila" a pak ať táhne z domu, stará nemocná kobyla o kterou už nemáte zájem se zodpovědně starat. Dojezdila, dopracoval, tak ať se stará někdo jinej, já potřebuju rát udidlo do držky mladým
Plemeníka skutečně nezvažuji. Zavody klidně ale ne se mnou. Pokud seženu jezdce proč ne at ukáže co je to spojení zač. I když myslím si že se to ví.
Víte kulové co se semlelo a víte i kulové jak kobyla v létě vypadala. Hlavně napřed KOUKEJTE JÍ PRODAT a když se tak stane PRODALA JSTE STYDTE SE! Ale to že kobyla nevedla už adekvátní a plnohodnotný život bez problému tak o tom pomlčíte. Jenže na uspání to prý nebylo. Tak jsem jí zajistila domov že bude řadu let dělat třeba radost jiným a ta kobyla při správných podmínkách na to má. Jenže ty podmínky nejsou zde kde se vyskytujeme. Ne bez toho aby celé léto byla na kortikoidech. Dál se v Zlatce rejpat nebudu přeji jí jen spokojený důchod a hodně lásky. Ono totiž jen láska a peníze k tomu aby kobylka byla v pořádku už nestačí a Láska jí nepomůže při dušných attakach.
Jděte se tou svojí jedovatostí otrávit vy nádhero.
A nikde není psáno kdy přesně jsem chtěla začínat s udidlem. Takže si jen domýšlíte. Ono ta výstroj nekouše.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.23.2
Makina14
napsal(a):
Jak tady píše většina lidí - obsedat dvouletého koně je hloupost. Ten kůň je stále ještě ve vývinu, a je pravda, že byste mu měla dopřát pořádné „dětství“. Protože chtít po dvouletém koni, aby si zvykal na výstroj? To je trochu šílené. A navíc - koně by se měli správně obsedat až po 6. roce života - je pravda, že toto už dneska málokdo dodržuje (max. tak ve španělské jezdecké škole ve Vídni ). Ale je zase pravda, že tohle Vám řekne každý pořádný fyzioterapeut - protože teprve v šesti letech kůň fyzicky dospěl. Kostra je plně vyvinutá, kosti, klouby a vazy jsou dostatečně silné, aby dokázaly unést váhu jezdce... Myslím si, že pokud si člověk sedne na fyzicky nedospělého koně, kůň na to není řádně připraven a mohl by si poškodit cokoli, co jsem jmenovala. Nejvíce by ale stejně trpěly kosti.
Je to podobné, jako kdybyste dovolila, aby malé dítě táhlo na zádech 10kg batoh. Nebude to dobře pro jeho páteř, že?
A také musím souhlasit s názorem, že jí ježdění na ní po další její dospělá léta akorát znepříjemníte. MUSÍ si užít ty „svoje roky“.
Kde máte psáno že chci obsedat dvouletou kobylu?
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Plemeníka skutečně nezvažuji. Zavody klidně ale ne se mnou. Pokud seženu jezdce proč ne at ukáže co je to spojení zač. I když myslím si že se to ví.
Víte kulové co se semlelo a víte i kulové jak kobyla v létě vypadala. Hlavně napřed KOUKEJTE JÍ PRODAT a když se tak stane PRODALA JSTE STYDTE SE! Ale to že kobyla nevedla už adekvátní a plnohodnotný život bez problému tak o tom pomlčíte. Jenže na uspání to prý nebylo. Tak jsem jí zajistila domov že bude řadu let dělat třeba radost jiným a ta kobyla při správných podmínkách na to má. Jenže ty podmínky nejsou zde kde se vyskytujeme. Ne bez toho aby celé léto byla na kortikoidech. Dál se v Zlatce rejpat nebudu přeji jí jen spokojený důchod a hodně lásky. Ono totiž jen láska a peníze k tomu aby kobylka byla v pořádku už nestačí a Láska jí nepomůže při dušných attakach.
Jděte se tou svojí jedovatostí otrávit vy nádhero.
A nikde není psáno kdy přesně jsem chtěla začínat s udidlem. Takže si jen domýšlíte. Ono ta výstroj nekouše.
Ano, v 16 kdy si možná jednou dvakrát zakašlala radily sme vám prodat a co vy na to? Totéž co teď...
A furt jenom výmluvy a blbý kecy! To jak kobyla dopadla je jen vaše vina! To vy ste to udělala! To vy ste ta která jí zařídila nutnost kortikoidů. Protože ste byla líná a sobecká a nezodpovědná. Proč už dávno nešla někam do hor. Jasně protože vás musela vozit! Protože byste jí takový život nedopřála. Protože byste za ní nemohla.
No, tak gratuluji, takhle ste za ní mohla a zničila ste ji držením ve stáji. Ale hlavně že ste za ní mohla a mohla si vozit zadel.
A nakonec ji tam necháte samotnou, hrajete si s hžíbátky. Řešíte udidla na 9 let dopředu, ale Kobylu kterou ste na posledních pár let dohuntovala se ani nepodíváte a její stav svedete na ustajovatele, který vám byl jak říkáte "čert dlužen" nevim co se jí stalo očividně velké ale, hádám že tam chudák dušná a zavřená v boxe trpěla, hlavně ale že se ale staráte o hribata, a starou prodáte protože ste hnus člověk. Zdravou Kobylu zničíte a jako 'polomrtvou' prodáte, protože vy ji na pastevko prostě dát odmítáte, to ať si ji tam strčí někdo jinej.
HAMBA VÁM!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.23.2
Sophii
napsal(a):
Ano, v 16 kdy si možná jednou dvakrát zakašlala radily sme vám prodat a co vy na to? Totéž co teď...
A furt jenom výmluvy a blbý kecy! To jak kobyla dopadla je jen vaše vina! To vy ste to udělala! To vy ste ta která jí zařídila nutnost kortikoidů. Protože ste byla líná a sobecká a nezodpovědná. Proč už dávno nešla někam do hor. Jasně protože vás musela vozit! Protože byste jí takový život nedopřála. Protože byste za ní nemohla.
No, tak gratuluji, takhle ste za ní mohla a zničila ste ji držením ve stáji. Ale hlavně že ste za ní mohla a mohla si vozit zadel.
A nakonec ji tam necháte samotnou, hrajete si s hžíbátky. Řešíte udidla na 9 let dopředu, ale Kobylu kterou ste na posledních pár let dohuntovala se ani nepodíváte a její stav svedete na ustajovatele, který vám byl jak říkáte "čert dlužen" nevim co se jí stalo očividně velké ale, hádám že tam chudák dušná a zavřená v boxe trpěla, hlavně ale že se ale staráte o hribata, a starou prodáte protože ste hnus člověk. Zdravou Kobylu zničíte a jako 'polomrtvou' prodáte, protože vy ji na pastevko prostě dát odmítáte, to ať si ji tam strčí někdo jinej.
HAMBA VÁM!
Zdravou? Tak to není od roku 2013. V boxu nebyla tak co to tady kecáte. Všechno vím vše znám a realita? Vím kulové protože jsem tam nebyla a pouze vařím z vody. Zlata byla od jara venku 24/7 aby si přivikla a měla i deky vč 300g do mrazu. Ne opravdu nazakašlala jednou nebo 2x ani ted ani před tím. Tak koho tu soudíte? Já jí dostala se zatajenou vadou vyplynulo na povrch do půl roku. V roce 2013 byla prodávaná do hor protože se na to přišlo na klinice tu správu mám i v ruce. Tak co dělá v nížině? Protože té co jí prodávala dál to bylo fuk. Já jí kupovala v době kdy projev nebyl takoví aby ten kdo nemá s nemocí zkušenost poznat. Byla jednoduchá volba bud uspat nebo zkusit najít domov. Já pro ní udělat víc prostě nemohla ani kdybych měla na účtě milióny a vlastnit koně a mít ho od baráku 100 a více km jsem nechtěla. Kdo mi zaručí že by byla v pohodě a třeba někde nestrádala. Když se tam člověk dostane 1x do roka a třeba ani to ne. Ono se to kecá vy nejste závislá na MHD a vlaku a solidaritě že vás tam někdo třeba vyzvedne.
Sama jste HNUS Člověk asi podle sebe soudím tebe. Jedovatá a zabšklá co má potřebu jen plivat jed
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zdravou? Tak to není od roku 2013. V boxu nebyla tak co to tady kecáte. Všechno vím vše znám a realita? Vím kulové protože jsem tam nebyla a pouze vařím z vody. Zlata byla od jara venku 24/7 aby si přivikla a měla i deky vč 300g do mrazu. Ne opravdu nazakašlala jednou nebo 2x ani ted ani před tím. Tak koho tu soudíte? Já jí dostala se zatajenou vadou vyplynulo na povrch do půl roku. V roce 2013 byla prodávaná do hor protože se na to přišlo na klinice tu správu mám i v ruce. Tak co dělá v nížině? Protože té co jí prodávala dál to bylo fuk. Já jí kupovala v době kdy projev nebyl takoví aby ten kdo nemá s nemocí zkušenost poznat. Byla jednoduchá volba bud uspat nebo zkusit najít domov. Já pro ní udělat víc prostě nemohla ani kdybych měla na účtě milióny a vlastnit koně a mít ho od baráku 100 a více km jsem nechtěla. Kdo mi zaručí že by byla v pohodě a třeba někde nestrádala. Když se tam člověk dostane 1x do roka a třeba ani to ne. Ono se to kecá vy nejste závislá na MHD a vlaku a solidaritě že vás tam někdo třeba vyzvedne.
Sama jste HNUS Člověk asi podle sebe soudím tebe. Jedovatá a zabšklá co má potřebu jen plivat jed
takže tady chcete lhát že nebyla v boxe? Opravdu? chcete tady z nás všech dělat blbečky? Prosím....
Ste sobecká nezodpovědná osoba, která se pořád jen na něco vymlouvá... MHD? oni v tý stáji, veterinář, kovář, buddha.... ti všichni můžou za to že se vám nedaří.
No tak tady ste ji měla ve stáji a stejně ste za ní nejezdila, protože ste jezdila za mladema, stará vám byla fuk od chvíle co už byla k ničemu.
Jestli je kritka takových zlých sobeckých lidí jako vyjedovatost tak ať! Vy s tím jk se chováte ke všem zvířatům od psa, přes koně, které střídáte a zbavujete se jich jak ponožek nemáte co mluvit! nmáte na to právo s tím o těm koním děláte. Storm ve vaší péči skončil v šíleném stavu, a najednou u nových majitelů se má dobře, mladá tak ta se vám zapískovala a ještě ste opět furt řešila nohy... ale nic z toho není vaše vina, za všechno můžu všichni ostatní jenom vy nic vy muzikant, vy ta ubohá oběť těch lidí co vám řekli tohle a neudělali tamto... protože ste líná zvednout se a zkontrolovat si vlastního koně!
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To jsou sračky co to od vás čtu. Já tedy nevím v jakem štábu byla kobyla, ale pokud byla až tak dušná, tak se tomu dalo všelijak pomoct. Na stáji máme pastevní ustájenou kobylu se silnou dušnost, letos v létě to bylo s ni až tak hrozné že majitelka zkoušela sehnat ustájení v horách, nakonec ale od toho odešlo protože se majitelka kousla, začala podávat bylinky, vlhčit úplně všechno co mohla, kontrolovala kobylu, protože těl narozdíl od vás na ní záleží, a ejhle, kobyla se nakonec stěhovat nemusela, protože majitelka je zodpovědná a prostě se nevzdává. A né není to nějak trochu dušná kobyla, to její sípání místo dýchání jsem měla sama možnost slyšet. Takže já jsem fakt skláněla klobouk před majitelkou.
To se ale o vás očividně říct nedá.
Protože pokud zvládla udržet dušnou kobylu, v tak nechutně smogem zkažené Ostravě a jejím okolí, tak to půjde už všude.
Nechápu proč sem vůbec lezete. Očividně jste si tu udělala zástup lidi co nejsou vaši fanoušci a pak se tady rozčilujete že na vás námají dobré slovo. Akorát to vypadá že se jim snažíte dostat do přízně. 🤷🏻♀️
Zlata557
napsal(a):
Viete prečo? Lebo to nie je tak dávno, čo ste písali, ako má soňa na obsadanie čas a ako na nu ňu bude sadať niekto ľahký a skúsený. Neprešiel mesiac a už premýšlate, ako sa vydriapať so svojou váhou na dvojročného koňa.
A opäť, ako každá diskusia s vami, zbytočné vlákno, kde ste si niečo vymysleli a teraz všetkých potrebujete presvedčiť, že máte pravdu a že ste si to vymysleli dobre. Vy ste si neprišli pre radu.
Petro, víte, proč váš příspěvek tolika lidem vadí? Protože někdo, kdo hodlá obsednout koně ve 4 letech na něj v roce necpe obřišník ani udidlo, když obsedat bude až za 3 roky. Kobyla bude dvouletá teprve na jaře, tak pokud to myslíte s těmi 4 roky vážně, dejte jí svatý pokoj mimo práce na ruce, to, že bude už v roce tahat obřišník a udidlo není nijak ku pomoci obsednutí, normálně se s tím kůň bez problémů seznámí až v procesu obsedání. No a pokud to je tak, jak z toho všeho logicky vyplývá, tj že ve dvou letech na ni hodláte sednout, tak s tím vám tady opravdu nikdo nepomůže, natož aby vám dával rady, jaké udidlo se k tomu nejvíc hodí.

Slon Indický
napsal(a):
Petro, víte, proč váš příspěvek tolika lidem vadí? Protože někdo, kdo hodlá obsednout koně ve 4 letech na něj v roce necpe obřišník ani udidlo, když obsedat bude až za 3 roky. Kobyla bude dvouletá teprve na jaře, tak pokud to myslíte s těmi 4 roky vážně, dejte jí svatý pokoj mimo práce na ruce, to, že bude už v roce tahat obřišník a udidlo není nijak ku pomoci obsednutí, normálně se s tím kůň bez problémů seznámí až v procesu obsedání. No a pokud to je tak, jak z toho všeho logicky vyplývá, tj že ve dvou letech na ni hodláte sednout, tak s tím vám tady opravdu nikdo nepomůže, natož aby vám dával rady, jaké udidlo se k tomu nejvíc hodí.
Pozor, Zlatka nepsala, že plánuje obsedat ve čtyřech. Uvedla:
"..A i když se obsedne bude to stylem že na ní někdo sedne jednou za měsíc aby věděla jen že na ní někdo sedí a že se o nic nejedná. O nějaké práci pod sedlem se můžeme začít bavit mezi 4-5 rokem...."
Takže může chtít obsedat ve třech letech nebo klidně už příští rok, nasedat jednou za měsíc, a víc jezdit až od čtyř let. A známe své lidi...
Zlatko, vykašlete se na udidlo. I kdybyste chtěla pracovat ve smyslu třeba Školy lehkosti, stačí pro naučení ohýbání, přežvykování, natažení se za udidlem, přizvednutí báze pár měsíců. A podle toho, co jste tu o sobě uvedla, Vám tato práce je cizí. Takže stačí s udidlem seznámit krátce před obsedáním. Nebo obsedat bez udidla, udidlo dát později. Určitě ale nemějte prosím za udidlo připevněnou lonž, žádným způsobem, teď, později, ani třeba za dva roky. Neotupujte si koně na udidlo hned zpočátku.

No tvl, už jde huntovat dalšího koně
Zlatka už je odrovnaná, tak přijde na řadu další žlutá. Šup šup, Petra potřebuje povozit prd*l na průvodu...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já pořád nechápu, proč si prostě nekoupíte koně ve věku 4-5 let, tam můžete udidlo řešit rovnou, hned vidíte, jak je urostlý a nemusíte čekat, jestli vůbec nějak naroste, můžete rovnou obsedat, nebo se na to připravovat. Je to mladý kůň, fyzično je jasné, sama si ho přijezdíte podle sebe.
Proč se pořád vrháte do tak nejistých akcí jako je výchova a výživa malých hříbat, kde výsledek je prostě ve hvězdách, proč nejdete do té jistoty v podobě skoro hotového koně?
Koukala jsem do inzerce a jsou tam koně ve věku 4-5 let normálně k sehnání. Dokonce i KK, i když si stále myslím, že pro vás by bylo vhodné jiné plemeno.
U dvojročka ktorý prezubuje by ma v živote nenapadlo mu pchať do huby zubadlo, nikdy neviete, aký diskomfort mu tým môžte spôsobiť.
Kobyla s tak otlačeným kohútikom, po dvoch brušných operáciách...ako fakt výstroj a obsadanie by bolo to posledné, čo by ma najbližšie 3-4 roky trápilo.
Pokiaľ na nej chce jazdiť majiteľka, tak to už absolútne no comment, nechápem, prečo si morbídne obézny človek robí chúťky na to, ako bude rajtovať na koni, ktorý už v necelých 2 rokoch nie je zdravý.
Môj kôň sa obsadol ako 6 ročný a žiadne zubadlo k tomu nepotreboval, to len pre inšpiráciu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.23.2
Takže naposledy! Zlatka milá sofie byla boxovaná na předminulé stáji kde výraznější potíže po vychytání nebyli. Kašlala ano ale poslední rok tedy v rok odchodu se to doupravilo a byl pokoj. Na stáji ze které odcházela byla od Jara 2019 do 28.12 2019 v režimu pastevním tedy 24/7 s přístřeškem. Předminulá majitelka měla venku a ty další nevím bylo to prostě individuální.
K Soně obsednout je plán na 3 roce s tím že pouze aby věděla že o nic nejde výraznější práce pod sedlem. By přišla až mezi 4-5 rokem kdo a kdy bude obsedat prostě jasné není až na to dojde bude se řešit individuálně dle stavu. Nikde není ani dáno že prostě se ve 3 obsedne!
A sorry ale ten obřišák u skoro 2 letého koně opravdu vadit nemůže není to ani utažené tak co se tu řeší za kraviny?
Pouze jsem se chtěla poradit nad výběrem vhodného uždění do budoucna. Ale očividně je to opět problém
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.115
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Takže naposledy! Zlatka milá sofie byla boxovaná na předminulé stáji kde výraznější potíže po vychytání nebyli. Kašlala ano ale poslední rok tedy v rok odchodu se to doupravilo a byl pokoj. Na stáji ze které odcházela byla od Jara 2019 do 28.12 2019 v režimu pastevním tedy 24/7 s přístřeškem. Předminulá majitelka měla venku a ty další nevím bylo to prostě individuální.
K Soně obsednout je plán na 3 roce s tím že pouze aby věděla že o nic nejde výraznější práce pod sedlem. By přišla až mezi 4-5 rokem kdo a kdy bude obsedat prostě jasné není až na to dojde bude se řešit individuálně dle stavu. Nikde není ani dáno že prostě se ve 3 obsedne!
A sorry ale ten obřišák u skoro 2 letého koně opravdu vadit nemůže není to ani utažené tak co se tu řeší za kraviny?
Pouze jsem se chtěla poradit nad výběrem vhodného uždění do budoucna. Ale očividně je to opět problém
A ty videa na netu kde hribata tahas kolem petard dymovnic a fontan jsou taky sila. Z toho se mi chce blejt. Hlavne ze ti prej staci ze malej umi na voditku a davat nohy. A dostava vycvik jak dospelej kun pro policajty. Kra va ses nic vic.
Absolútne ten istý vzorec správania sa, ako u predošých žriebät.
Ani nie dvojročné žriebätá, ale už ich treba učiť na lonži, pchať im do huby zubadlo a samozrejme ich aj patrične okšírovať.
To robia jedine ľudia, ktorí majú z koní a z jazdenia strach, tak si myslia, že ak budú dostatočne skoro žriebä zvykať na nezmysly typu obrušník a chrániče a bubáky od výmyslu sveta, že si potom ľahšie zvezú zadok.
Ale smola, nezvezú.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Averze stranou.Pro vás není stavěný žádný kůň. Kdybyste energii, kterou věnujete koním, věnovala práci na sobě samé, mělo by to přínos. Ale takhle je to cesta do pekel a zbytečnost vám cokoli radit.

Já vám povím, co se řeší, když vám to stále nedochází.Vaše naprostá ignorance. Jste sobecká, sebestředná, bez sebereflexe a základní empatie ke koni. Takovým se opravdu těžko radí. Vědí všechno nejlépe a každou kritiku smetou ze stolu. Tak co s vámi. Nic. Snad vám všichni vaši koně u bran věčnosti nakopou pr*el.
napsal(a):
Já vám povím, co se řeší, když vám to stále nedochází.Vaše naprostá ignorance. Jste sobecká, sebestředná, bez sebereflexe a základní empatie ke koni. Takovým se opravdu těžko radí. Vědí všechno nejlépe a každou kritiku smetou ze stolu. Tak co s vámi. Nic. Snad vám všichni vaši koně u bran věčnosti nakopou pr*el.
Amen!
Šťastný Nový rok, kotys, zdravím :)

Horsana i vám ze srdce přeji, štěstí, pohodu a hlavně pevné zdraví!
Mně je z toho akorát tak smutno. A říkám si proč?
Podražené hříbě, po břišní operaci a bude se obsedat ve 3 let? K čemu to? Proč se nemůže nechat se v klidu vzpamatovat z toho všeho a dorůst aspoň do těch 4 let? Ideálně v pořádném stádě, na kvalitních pastvinách. Proč jako roček musí dělat různé píč.ovinky místo toho, aby si užívalo hříběcí věk a v klidu vstřebalo následky operace?
Já si vždycky v takových případech říkám, že než mít rád takhle sobecky, tak radši nemít rád vůbec

OT
Zdravím Horsana/Garoník, Skorokremrole, Floriška etc/ a kotys /Dědek etc/:-).Šťastný nový rok, ať se daří!
Tvrd kozel dojiti.

Hříbě po kolice, dvou operacích a ona řeší kdy si bude moct povozit tu hroudou tuku na dvouletkovi😤 Petro uvádíš, že rozprodáváš páky, ale každý ví, že se k nim vratis, protože s tvým přístupem tě žádný kůň poslouchat nebude ať se ti to libi nebo ne. Odrovnas každé zvíře od koně přes psy až po dravce. Viděla jsem tvá videa jak cvalas a skaces na Zlatce, jako sorry, ale ten kůň byl chudák. A já se bojím se svym tělem (78kg) vylézt na svého koně abych mu nepřitížila 😳
STYĎTE SE
napsal(a):
OT
Zdravím Horsana/Garoník, Skorokremrole, Floriška etc/ a kotys /Dědek etc/:-).Šťastný nový rok, ať se daří!
Tvrd kozel dojiti.
Ďakujem za OT aj za pozdrav, všetko osadenstvo je zdravé na tele aj na duši, dúfam, že u vás taky tak a že to vydrží celý rok(y)
Tvrd, věru, tvrd...

Žofré, děkuji, moc zdravím také.Jsem ráda, že tu občas všichni nakouknete, svět se mi pak zdá být v pořádku. Přeji, ať jde všechno v tomto roce podle přání.
napsal(a):
Žofré, děkuji, moc zdravím také.Jsem ráda, že tu občas všichni nakouknete, svět se mi pak zdá být v pořádku. Přeji, ať jde všechno v tomto roce podle přání.
Rychle se vtírám a zdravím též
Potěší potkat tady staré známé ... bohužel většina témat na koňské ifauně je zatrolená anebo jsou to nekonečné příběhy, kde se stále dokola probírá jeden psychopat. Pro mě ztráta času a energie...

Zdravím také a přeji vše nejlepší. Souhlasím. Vážím si všech, kteří se tu snaží. Já na to nemám trpělivost.
Smutné je, že je to k ničemu. Ona se vůbec nezmění, vidí jen sebe, ne toho koně. Beztak pojede pro udidlo pro ročka (už zítra, že?), bude jí se svojí váhou sedat co měsíc na záda.
Je to člověk, co si netroufne a nezvládne ze sedla dospělého koně, tak se musí drápat na záda mláděti, které se nemůže bránit. A to je prostě svinstvo.
Hlavně, že se na FB pohoršuje, jak je to na plňasích moc brzy, přitom ti koně jsou aspoň zrentgenovaní, aby se vědělo, zda na to kosterně mají a nesedá na ně taková extrémní váha. Plus jsou z ranějších plemen.
Ale Petra RTG nepotřebuje, protože by mohl ukázat, že kobyla není zdravá a zralá, že ještě není čas, a to se jí teď nehodí, protože zvíře je třeba zdecimovat ještě dřív, než bude mít vlastní názor, který si dovolí projevit a který by nemusela usedět.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.23.2
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A ty videa na netu kde hribata tahas kolem petard dymovnic a fontan jsou taky sila. Z toho se mi chce blejt. Hlavne ze ti prej staci ze malej umi na voditku a davat nohy. A dostava vycvik jak dospelej kun pro policajty. Kra va ses nic vic.
Ty se laskavě uklidni dylino. Jaký kůn pro policajty. Kde máš petardy co? Žádné petardy používané ani nebyli tak co tu šíříš lži. Dýmovnice? Cha pouze neškodný barevný dým. Co jim to udělá ukousne jim to hlavy. Fontána? Prskavka na zemi. A co jako syčí to a lítají z toho žluté jiskry. Nic co jim ublíží. A hlavně hřebeček byl jen na té dýmovici a šli to i koně ustajovatelky též hříbata pod 2 roky. On by to problém nebyl je problém kdo to chodil že! Běž si chovat hady a neotravuj ty na koně nemáš tak si tu léčíč depky sama ses jich musela zbavit. Chtělas tohodle hřebce a nedokážeš překousnout že ho mám zrovna já.Pokud vím máš slíbené jiná hříbata od Evči.
Dýmovnice ani fontana Rozhodně to není nic co by jim mělo ublížit
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.23.2
Já jsem ta nejhorší že uvažuji o udidlu pro dvouletka a ve finále od 2 let na přehlídkách už musí koně chodit na udidle. Alespon u KK ale bude to určitě i u čt a jiných. Hlavně že já jsem ta nejhorší na světě. A Janino na to se klidně optej Evi.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.23.2
Dotaz
napsal(a):
Petro, máte toho koně vůbec ráda?
Proč musí pracovat už v roce a půl? Co dobrého to tomu koni přinese?
O jaké práci se to bavíme? Že jde ven na procházku? Nebo že se projdeme kolem dýmovnice a fontány? Majitelka stáje šla taky se stejně starými hříbaty. Nebo že dá nohy? že se jí něco dotýká například obřišník který je na volno ale tak aby neklouzal šlachovky pro ochranu nohy v terénu? Nic se po ní nechtělo rutiní vycházka se zopakováním toho co umí ustoupení couvnutí naklusání na ruce. Odejdou od stáda, deka žádný problém. Stojí uvazaný a vše v klidu nechají na sebe sáhnout tak kde je nějaká práce. Jo to je skutečně hrozná dřina.
O udidle se tu bavíme v průběhu roku že si může zvykat. Mám na výměnu udidlo v obchodě za jiné tak jsem se zeptala jaké by bylo vhodné zda plast kov stihlo roubík jiné? 12,5 nebo 13,5? A vy tu z toho děláte hroznou tragedii. Protože udidlo budu měnit nové za nové tak co je za problém. Všichni děláte jako kdybych jí musela strkat udidlo ihned do tlamy. Nebudu ale to neznamená že přece nemůže být doma v bedýnce. Leží tu od června 2019 ale domluvila jsem se na výměně unáhlené rozhodnutí s velikostí není ani ozkoušené.
Stejně tak s obsedáním jste se ptala odpověděla jsem. Plán je takoví ale realita může být přece jiná. Třeba se obsedne jako poslední co já vím co bude za rok jak naroste? A půlka z vás tady z toho udělala jako kdyby se měla obsedat ještě letos. Já mám na čem jezdit když budu chtít. Přebrali jste si jen co jste chtěli a ted tu opět honíte čarodějnici.
Jsem zvědavá jak tu budete komentovat foto za rok z Narodní přehlídky kdy hřebec bude muset mít udidlo v hubě krátce po 2 roce. Já si to stupidní pravidlo nevyymyslela ale budu ho muset dodržet. Řád je k dohledání na stránkách klubu KK.
Tvrdíte jak hříbata hrozně nezvládám zajímavé je že lidi co jsou s nimi ve styku chválí jak dobře jsou vychovaný. A hlavně jsou vedený k tomu neřešit. Tamhle vlaje plachta hm to znám tak jdeme dál.
Psala jste, jakou má Soňa velikost udidla, čili ho už v hubě měla. Soňa nepůjde na žádnou přehlídku, takže není potřeba jí ho do huby cpát dříve než před obsedáním - dle vás za rok až dva. Ale psala jste, že ho bude mít od dvou let. Navíc nikdo nedokáže odhadnout, když koně ani neviděl, jak mu do té doby naroste huba. A protože na to tak pospícháte, tak co jiného z toho vyvodit? Že Equiservis do dvou let zkrachuje a nebude za dva roky udidlo k sehnání, proto to musíte nutně vyřešit už teď?
Také píšete, že chcete, aby okolo vás chodila v kruhu, sice pár koleček, ale opět si má zvykat na "lonžování". Proč dva roky dopředu? Co to má za přínos?
Co si myslíte, že ten koník víc ocení? Hezké dětství plné her s kamarády, nebo chodit s obřišníkem a udidlem na procházky? Co pro toho koně bude asi větší zábava? Pro koně, ne pro vás.
Také vám přijde normální, aby se děti učily číst, psát a počítat dva roky před tím, než nastoupí do první třídy, tedy ve čtyřech letech? K čemu jim to bude? Jen jim to sebere dětství.
Měla byste si srovnat priority a přiznat si, že to děláte jen pro sebe, že přínos pro toho koně to nemá žádný, že ho to může i poškodit. A pokud ho máte ráda, tak upřednostníte jeho dobro před svým chtěním - tak se totiž projevuje láska.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já jsem ta nejhorší že uvažuji o udidlu pro dvouletka a ve finále od 2 let na přehlídkách už musí koně chodit na udidle. Alespon u KK ale bude to určitě i u čt a jiných. Hlavně že já jsem ta nejhorší na světě. A Janino na to se klidně optej Evi.
Však v pohodě, je to váš kůň, vaše zodpovědnost, vaše svědomí. Jen sem pak nelezte zase kňučet.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.115
A zas vyhrožování v sz. Ne gaspera sem fakt nechtela. Jen sem rikala ze je peknej. Kdybych chtela muzu prodat zver a zfleku koupit dva plnokrevny pp achaly ruskej import. Sorry ale bylo by to lepsi jak to co mas ty. A ze hady mnozim? No a proc ne? Ze mimina prodavam? Bezna vec. Mela by sis ale zjistit jak to funguje. Zavidis ze si moje zvirata na sebe vydelaj nebo co? 😂

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A zas vyhrožování v sz. Ne gaspera sem fakt nechtela. Jen sem rikala ze je peknej. Kdybych chtela muzu prodat zver a zfleku koupit dva plnokrevny pp achaly ruskej import. Sorry ale bylo by to lepsi jak to co mas ty. A ze hady mnozim? No a proc ne? Ze mimina prodavam? Bezna vec. Mela by sis ale zjistit jak to funguje. Zavidis ze si moje zvirata na sebe vydelaj nebo co? 😂
Proč vás osocuje že množíte, když sama má "chovatelskou stanici" cincil, králíků, dravců a bůhví čeho ještě a nabízí mláďata na prodej? Slušný oddíl 🤦♀️
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.115
napsal(a):
Proč vás osocuje že množíte, když sama má "chovatelskou stanici" cincil, králíků, dravců a bůhví čeho ještě a nabízí mláďata na prodej? Slušný oddíl 🤦♀️
Mila zlata zapomnela ze zatimco ja si dluhy ukocirovala insolvenci ktera mi ted konci ona toho ma na krku tunu. Co treba kdyby tu nekdo dalsi zavolal na kliniku kde se operovala sona a zeptal se jak to bylo s placenim operace a prodejem moneta hmmm?
pro mě, jakožto člověka co paní vůbec nezná si díky tomuto příspěvku o ni udělala svůj obrázek. Druhá věc je ta, že paní se svou postavou, ať už si za to muže sama nebo ne, má vůbec chutě sednout si na koně a jezdit. Uvědomujete si že tuhle vaši váhu musí kůň nést? Vždyť to je až do nebe volající. Chápu že koně máte ráda, chcete jezdit, ale už jen z rizikových důvodu byste si to měla odpustit, pořidit si radši sulku nebo něco takového a radši jezdit v tom, než na koni samotném, protože pochybuji že na tohle světě je kůň který by mohl dlouhodobě nosit vaši váhu a nezhuntovalo by ho to.
Antisgarcia
napsal(a):
pro mě, jakožto člověka co paní vůbec nezná si díky tomuto příspěvku o ni udělala svůj obrázek. Druhá věc je ta, že paní se svou postavou, ať už si za to muže sama nebo ne, má vůbec chutě sednout si na koně a jezdit. Uvědomujete si že tuhle vaši váhu musí kůň nést? Vždyť to je až do nebe volající. Chápu že koně máte ráda, chcete jezdit, ale už jen z rizikových důvodu byste si to měla odpustit, pořidit si radši sulku nebo něco takového a radši jezdit v tom, než na koni samotném, protože pochybuji že na tohle světě je kůň který by mohl dlouhodobě nosit vaši váhu a nezhuntovalo by ho to.
Ona vám sdělí, že váží 18% váhy toho koně, takže jezdit může. ;)
Dotaz
napsal(a):
Ona vám sdělí, že váží 18% váhy toho koně, takže jezdit může. ;)
To že kůň unese až 20% své váhy neznamená že na ně musí sedat opravdu každý co se do toho vleze. Myslím že když by paní tak milovala své koně, tak ji ani nenapadne se na ně škrábat a místo řešení toho jestli jim rvát do huby to nebo to udidlo, by měla shánět sulku kterou tak nezkazí koně.

Ta kobyla musí mít zlaté srdce, takový teror snese málokterý kůň. Můj kůň by ji rozkopal hubu.
Pro Petru, kdyby mě opět chtěla zažalovat, ze vkládám její fotky, tak je to fotka přístupná na internetu ;)

napsal(a):
Ta kobyla musí mít zlaté srdce, takový teror snese málokterý kůň. Můj kůň by ji rozkopal hubu.
Pro Petru, kdyby mě opět chtěla zažalovat, ze vkládám její fotky, tak je to fotka přístupná na internetu ;)
Ona je přece složitá a jen pro zkušeného jezdce a chovatele... Upřímně doufám, že jednou fakt pozná co je složity kůň, protože stará kobyla kterou jezdily deti to fakt není. Snad budou mít mladosi dost rozumu naučit se jí sundávat včas, aspoň si ušetří roky s touhle váhou.
Antisgarcia
napsal(a):
Hodně hezky a dobře míněných rad a postřehů měla možnost číst od fajn lidiček pár let nazad a i teď. PRostě je to člověk, co nikdy nic nedělá špatně a jen okolí mu háže klacky pod nohy. Bohužel předmětem jeho hobby je kůň, rasit auto, tak je aspoň to auto neživé a necítí bolest :(
Prostě ultimátní sobec. Co byste od něj víc chtěla, špetku empatie?
Ale tak ok no, tak je při těle. Jo můžeme se handrkovat, ale záleží i na tom jak k tomu ona sama přistupuje, ji je to totiž jedno, nemá zábrany.
Kdyby alespoň brala na toho koně ohledy.
Je že někteří tady máme v paměti jak ji to bylo ukradený, už třeba tím jaký šílený sedla na ní dávala.... Že na ní seděla a nutila ji vzpínat se (což před tím než sme ukázali fotky odmítala že není pravda)... Skákala na ní přes překážky... Cval byl nedílnou součástí a aby ji zastavila pořídila si přeberný výběr pák a sněhuláků.
Kůň je pro ni seberealizační jednotka. Nic víc nic míň.
Soňu měla dlouhé měsíce na samotce, její řešení bylo koupit druhé hříbě. Proto Anakin, Monet i Gasper skončili v jejích prackách.
No a máme to tady. Ona jí ustajovatelka poradila, ona ustajovatelka dělá tohle a tamto tak Petra musí taky, jako všude jinde.
Petra je bohužel opravdu chorobně nemocná. Potřebuje mít všechno co dělá odsouhlasený a když nemá tak se vzteká a čím víc se vzteká tím agresivnější je... Ona vůbec není v pohodě duševně když si to vezmete... Když jí s Lenaciou začal urážet ten chlápek, tak ona ho všude začala propírat. Když jí kobyla "záhadně" rok po odstavu po zimě začala přes jaro a léto, kdy roste vydatná tráva nabírat a spravila se, tak to vztahla na sebe že ona ji zachránila, ona jí nakrmila. Když se začal řešit statek vrbice a tinkeři, tak se hala do urážení a nadávání lidem z daného okolí. Když se dozvěděla o existenci testu pátého a šestého panelu a nemocní s ním spojených jala se do velikého boje kdy když ona ten test udělala tak všichni ostatní sou blbí a nezodpovědní a můžou za pssm u svých zvířat. (zato zhoršování dušnosti držením koně v nevhodných podmínkách, abscesy a další problémy nohou u Storma, přestrouhání kopyt až ke schvácení a zapískování kobyly, což nejsou genetické vady ale chyby v chovu za které má zodpovědnost majitel, ty svádí na všechny okolo a to se nepočítá).
Vondruška a hlavně jeho dcera jí naučili magické slovo "žalobu na vás", opravdu, s tím slečna začala přesně v době kdy na ni podala To Biserka Vondrušková, od ní to princezna má.
A můžeme pokračovat dál.
A ad pyrotechnika: tak nám řekněte Zlatunko, proč přesně ste tahali hříbata okolo těch 'prskavek'. Jaký to mělo smysl přesně. Respektive, co vás k tomu vedlo, proč zrovna volba dýmovnice a svíce? Jaký byl plán? Jaký byl postup a co mělo být za výsledek? Učili ste je před tím něco jiného co by je na to předpřipravilo? Nebo ste se jeden den rozhodli že to zapálite a prostě k tomu ty hříbata dotáhnete?
Jistě můžete tvrdit že ste trénovali na silvestra, ale když vím co vy děláte za tréninky, tak vím že to bylo jen zvyšování ega pro vás kvůli fotkám a chlubení se že heč vy tahate koně kolem 'petard'. No super no, jenže za to se fakt poháry nerozdávaj.
No a jestli plánujete Kobylu obsedat v 5, tak kupte udidlo za 3 roky a nechce její hubu bejt. Nebyla ste to navíc vy, kdo se kdysi dušoval jak Soňu bude jezdit na provazovce? Co se změnilo? A jooo... Rainbow duhová udidla sou v ČR k dostání tak potřebujete potvrzení abyste si ty hezky barevný udidylka pořídila... No jo Petro, ale je v Rainbow variantě i Páka? Abyste mohla tu nezastavitelnou Kobylu zastavit?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.23.2
Chápete že potřebuji vyměnit komplet nové nezkousene udidlo v obchodě? Tam mi nebudou čekat asi rok nebo 2.
A Jano na kliniku si klidně zavolej ale tam ti info nikdo nedá bez mého souhlasu. Takže smolik. A co že máš hady za pár mega. To jen jak ses do mě navazela že chovám a ty ale děláš totéž. Já taky musím dodržovat pravidla která mi určuje klub.
A králíky nechovám na chov už vidím jak samec připustí samce a budou z toho mladý. No spíš mega rvačka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.115
Ja se do tebe navazela kvuli touham vytahnout ze zlatky hribe. Maximalne. Ja mam hady cajkovy. Nemnozim na zviratech s vadama. Charakter je u nich sumak a navic se nededi takze na tohle selektovat nemusim. A tech par zvirat co do chovu z ruznych duvodu neni tam taky nepustim a jen mi tu delaj okrasu. Narozdil od jinejch neuprednostnuju svoje ego na ukor zvirat. Ne. Ofiko nikdo info neda. Divila by ses co se da dozvedet neofiko. Treba to kolik a kde mas dluhu. A malo to neni brouku. To jak jsi byla tak chytra ze jsi pujcku vytloukala pujckou... Ale dojedes na to. Toho se nebojim.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.23.2
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ja se do tebe navazela kvuli touham vytahnout ze zlatky hribe. Maximalne. Ja mam hady cajkovy. Nemnozim na zviratech s vadama. Charakter je u nich sumak a navic se nededi takze na tohle selektovat nemusim. A tech par zvirat co do chovu z ruznych duvodu neni tam taky nepustim a jen mi tu delaj okrasu. Narozdil od jinejch neuprednostnuju svoje ego na ukor zvirat. Ne. Ofiko nikdo info neda. Divila by ses co se da dozvedet neofiko. Treba to kolik a kde mas dluhu. A malo to neni brouku. To jak jsi byla tak chytra ze jsi pujcku vytloukala pujckou... Ale dojedes na to. Toho se nebojim.
Tak si to zjisti já do chovu taky nepustím zvíře s vadou. Selektuji si i povahu i zrdaví či genetiku. Pokud vím že tam má činčila problé s zuby což je v případě kořenů neřešitelný tak bych takové zvíře ani nepustila ani nevzala. Mám tu vzácné mutace a kvalitní zvířata. Půjčky mám a za malou sumu. a mám to u bankovních společností. tak nemusím vytloukat půjčku půjčkou protože k tomu to mám pojištěné takže tak brouku. A o soně si klidně info zjisti.
Nicméně schvácená nebyla takže nevím de sofie opět vzala tento blabol!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.115
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak si to zjisti já do chovu taky nepustím zvíře s vadou. Selektuji si i povahu i zrdaví či genetiku. Pokud vím že tam má činčila problé s zuby což je v případě kořenů neřešitelný tak bych takové zvíře ani nepustila ani nevzala. Mám tu vzácné mutace a kvalitní zvířata. Půjčky mám a za malou sumu. a mám to u bankovních společností. tak nemusím vytloukat půjčku půjčkou protože k tomu to mám pojištěné takže tak brouku. A o soně si klidně info zjisti.
Jdi radsi za tou psychokozkou. Mela bys ji u sebe mit nonstop.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jooo zlatky dluhy a půjčky... Nebýt vázaná mlčenlivostí coby bývalý zaměstnanec jisté banky...
Ale ono bohatě stačí to co dělá svým koním.
Mimochodem Petro. To udidlo jde i normálně vrátit.
Já nevím co tu řešíte. Velikost huby vaší kobyly nikdo nezná a jestli ji bude mít za 3 roky takovou nebo makovou taky nikdo netuší.
Už se vám tu řeklo že ve věku kdy kůň přezubuje je udidlo k ničemu. Už se vám tu řeklo všechno.
Dokonce bylo i doporučeno obyčejné 2x lomené stihlo.
Tak co přesně řešíte netuším. Jen nechápu proč ve věku 2 let řešíte udidlo až mu bude 5. Pardon 3. Všichni víme že vy nejste schopna počkat do věku 5 let. Musíte přece na průvody a tak různě... Tak jako tak se ale za rok může velikost klidně změnit.
Takze udidlo vraťte.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
V malých částkách? Sem netušila že 9 tisíc měsíčně sou malé splátky
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.23.2
Sophii
napsal(a):
Milá zlatá to jsou citlivé údaje a i kdybych platila 20 vám do toho nic není. Asi to předám příslušné bance jak si jejich zaměstnanci pouští hubu na špacír vaše jméno znám.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.23.2
A pro info na průvody dávno nechodím takže to jste mimo mísu. stačí si ověřit informace a nepouštět tu bludy.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.23.2
Sophii
napsal(a):
A být váma aktualizuji si info i kolem splátek
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.23.2
Sophii
napsal(a):
Jooo zlatky dluhy a půjčky... Nebýt vázaná mlčenlivostí coby bývalý zaměstnanec jisté banky...
Ale ono bohatě stačí to co dělá svým koním.
Mimochodem Petro. To udidlo jde i normálně vrátit.
Já nevím co tu řešíte. Velikost huby vaší kobyly nikdo nezná a jestli ji bude mít za 3 roky takovou nebo makovou taky nikdo netuší.
Už se vám tu řeklo že ve věku kdy kůň přezubuje je udidlo k ničemu. Už se vám tu řeklo všechno.
Dokonce bylo i doporučeno obyčejné 2x lomené stihlo.
Tak co přesně řešíte netuším. Jen nechápu proč ve věku 2 let řešíte udidlo až mu bude 5. Pardon 3. Všichni víme že vy nejste schopna počkat do věku 5 let. Musíte přece na průvody a tak různě... Tak jako tak se ale za rok může velikost klidně změnit.
Takze udidlo vraťte.
Vzhledem k tomu že na vrácení je 14 dní mám smůlu udidlo je doma z léta a tak můžu být ráda že mi ho vymění aspon za jiné. Je to jejich dobré gesto

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Vzhledem k tomu že na vrácení je 14 dní mám smůlu udidlo je doma z léta a tak můžu být ráda že mi ho vymění aspon za jiné. Je to jejich dobré gesto
Udidlo je stovkova záležitost, nabídněte ho na bazosi a časem si udidlo kupte podle kone. Když vám leží doma od června, asi vám na pár stovkách nestojí svět, tak proč to řešit složitě, když to jde jednoduše 🤷♀️
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.23.2
napsal(a):
Udidlo je stovkova záležitost, nabídněte ho na bazosi a časem si udidlo kupte podle kone. Když vám leží doma od června, asi vám na pár stovkách nestojí svět, tak proč to řešit složitě, když to jde jednoduše 🤷♀️
Proč prodávat pod cenou? Mě stálo 995,- nabízím za podstatně méně pěkně dlouho a leží doma.
Dotaz
napsal(a):
Já pořád nechápu, proč si prostě nekoupíte koně ve věku 4-5 let, tam můžete udidlo řešit rovnou, hned vidíte, jak je urostlý a nemusíte čekat, jestli vůbec nějak naroste, můžete rovnou obsedat, nebo se na to připravovat. Je to mladý kůň, fyzično je jasné, sama si ho přijezdíte podle sebe.
Proč se pořád vrháte do tak nejistých akcí jako je výchova a výživa malých hříbat, kde výsledek je prostě ve hvězdách, proč nejdete do té jistoty v podobě skoro hotového koně?
Koukala jsem do inzerce a jsou tam koně ve věku 4-5 let normálně k sehnání. Dokonce i KK, i když si stále myslím, že pro vás by bylo vhodné jiné plemeno.
Pro člověka,jako je Karásková, je jediná vhodná alternativa kůň + POVOZ. Já bych ale doporučila spíše něco neživého. Auto,tříkolku, člun, balón, ponorku a nejlépe raketu.
sisi58
napsal(a):
Pro člověka,jako je Karásková, je jediná vhodná alternativa kůň + POVOZ. Já bych ale doporučila spíše něco neživého. Auto,tříkolku, člun, balón, ponorku a nejlépe raketu.
Jenže to neživé nemůžete ovládat a kompenzovat si přes to svoje křivdy z dětství a celkově od lidí....

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Proč prodávat pod cenou? Mě stálo 995,- nabízím za podstatně méně pěkně dlouho a leží doma.
Tak já nevím, nabízíte ho nebo vymenujete v obchodě? Nebo obojí zároveň? To je trochu nefér vůči prodejci?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.23.2
sisi58
napsal(a):
Asi to tak bude. No,já přemýšlela jako běžný, slušný, zodpovědný člověk. S pokřivenou myslí opravdu nemám zkušenosti.
kuš ježibabo
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.23.2
napsal(a):
Tak já nevím, nabízíte ho nebo vymenujete v obchodě? Nebo obojí zároveň? To je trochu nefér vůči prodejci?
Na inzerci je ale s obchodem jsem domluvená taky udidlo je s cedulkou originál a není ozkoušené ani poškozené
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.115
Sophii
napsal(a):
Ha!!! Tak to pochybuju že moje jméno znáte. ..
Myslíte těch 13 jako aktuální?🤷♀️
No jo holky, jenže ona má bohužel papíry na hlavu a nemůže tím pádem dostat řidičák ani na skútr... Bohužel, na zvířata se tyhle zákony nevztahují.
To by nemela ale bejt ani financne svepravna a delat s lidma. Tfujtajksl.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
kuš ježibabo
Tak to mě neurazilo. Raději ježibaba, než trapič zvířátek.
O mě nikdo, opravdu nikdo nemůže napsat či říct, že svá zvířata týrám. V tom se my dvě lišíme.
Já si nemusím zvyšovat sebevědomí vlastnictvím neobvyklých zvířat. Já mám zvířata proto, že mě těší, pobývat v jejich blízkosti. A mou péči si ničím nemusí zasloužit. Prostě ji mají,protože jsem člověk, který tím, že je vlastní, přebírá i zodpovědnost za jejich blaho.
Pokud už koník, pes,či jiné zvíře není mladé či zdravé nebo se na něm nedá rajtovat, nevadí.Stále mi svou přítomností připomínají vše, co jsme spolu prožili. A že toho za ty roky bylo!
To vy nikdy nezažijete. U vás nejsou na prvním místě oni, u vás budete vždycky na prvním místě vy. Mohu vás jen politovat. Máte celý život před sebou, já už jen něco málo, ale i tak bych neměnila.
Žít váš plytký, sebestředný život další desítky let? Strašná představa. Děkuji nechci.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.23.2
sisi58
napsal(a):
Tak to mě neurazilo. Raději ježibaba, než trapič zvířátek.
O mě nikdo, opravdu nikdo nemůže napsat či říct, že svá zvířata týrám. V tom se my dvě lišíme.
Já si nemusím zvyšovat sebevědomí vlastnictvím neobvyklých zvířat. Já mám zvířata proto, že mě těší, pobývat v jejich blízkosti. A mou péči si ničím nemusí zasloužit. Prostě ji mají,protože jsem člověk, který tím, že je vlastní, přebírá i zodpovědnost za jejich blaho.
Pokud už koník, pes,či jiné zvíře není mladé či zdravé nebo se na něm nedá rajtovat, nevadí.Stále mi svou přítomností připomínají vše, co jsme spolu prožili. A že toho za ty roky bylo!
To vy nikdy nezažijete. U vás nejsou na prvním místě oni, u vás budete vždycky na prvním místě vy. Mohu vás jen politovat. Máte celý život před sebou, já už jen něco málo, ale i tak bych neměnila.
Žít váš plytký, sebestředný život další desítky let? Strašná představa. Děkuji nechci.
Taky nebyla urážka když už jsme v tom. Faktem je že jsem konečně začala řešit i sebe a ono není se co stydět aspon jsem si tu pomoc sama vyhledala.

Mě by jen zajímalo, kde člověk z platu pokladní, vezme peníze na tolik zvířat. Jako splátky půjček 9 tis měsíčně + mít milion zvířat, tak si jdu asi hodit mašli.
Mám slušnou práci, dva koně, kterým platím ustájení a stejně mi na konci měsíce zbude jen pár stovek, které si dávám stranou.
Petro ty nemít tvojí matku, tak jsi asi v řiti. Fuj ani nechci vidět v jakém humusu ta zvířata musí žít.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.115
No tak plati ted 13jak se i sama priznala. Plus kone a zbyva prd. A pak ze jeste plati mame. Momentalne dluh pres pul mega. Driv nebo pozdejc exekuce nebo insolvence ale ne styl jako ja ale ten kde ji nechaj zivotni minimum. Z toho bude rada kdyz utahne kraliky a psa. Kone bez sance.

A já ji tu exekuci nebo insolvenci přeju, aspoň se sníží počet obětí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.202.158
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No tak plati ted 13jak se i sama priznala. Plus kone a zbyva prd. A pak ze jeste plati mame. Momentalne dluh pres pul mega. Driv nebo pozdejc exekuce nebo insolvence ale ne styl jako ja ale ten kde ji nechaj zivotni minimum. Z toho bude rada kdyz utahne kraliky a psa. Kone bez sance.
Aktualizuj si informace zlato
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.115
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mam brouku. Kdybys aspon nelhala. To uz je psychicka nemoc. Tu doktorku sis mela najit uz davno.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.115
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A nezapomen zas vyhrozovat zalobama vyhazovem atd 😂😂😂
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.202.158
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mam brouku. Kdybys aspon nelhala. To uz je psychicka nemoc. Tu doktorku sis mela najit uz davno.
Nemáš ale to je fuk brouku. Mysli si jak si dobrá ale info máš milné
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.202.158
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A nezapomen zas vyhrozovat zalobama vyhazovem atd 😂😂😂
Já už nevyhrozuji. Já nebudu ta co to odnese. Zverejnujes soukromé a lživé informace. Banka to má v řešení. A v úterý předám na příslušná místa
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.115
Ale prd. Mysli si ze sophii dela v bance a rekla mi to. Jenze ono jaksi ne a jak ona tak ja mame info odjinud. Nema sanci zjistit odkud. Ale to je jedno. Takze sice tvrdi jak je to lez ale zaroven to resi s bankou a dalsimi jako unik informaci atd. Byt to lez resit by to nechtela a nemohla coz je dukaz ze mame pravdu. A kdyz sme u toho pochlub se jak posledni dva hrebecci nebyli prodani ale propadli ti za dluhy. Jeden ustajovateli, druhej za operaci soni. A jako bonus taky dodej v jakym stavu jsi prodala zlatku. Co na tom ze dle tebe je to vina ustajovatele. Vedela jsi to a vysrala ses na ni. Stylem ustajovatel se ma starat tak co ja. Byl to tvuj kun a ty ses ji odvdecila tim nejhorsim zpusobem a ani si nemela odvahu poslat ji na ty jatka. Pro me ses spina a spodina.
Kolik platí, komu platí, jestli platí, jak dlouho bude platit... To je její věc.
Ale ti koně! Na to se nedá dívat. Vždyť váží tolik, co to zvíře. A neumí, neví, nechce vědět, nezvládá. Kdyby tu nebyla stálicí, myslela bych si, že to je trol.
Z té fotky s kouřem a z fotky, kde je ona širší než ten kůň, se mi chce brečet.
A zase, obezita je její věc, a to přesně do doby, než se začne drápat na nezdravé podražené hříbě.
Je třeba mít tu špetku sebereflexe, alespoň tak, že když se o to zvíře nedokážu postarat, tak si je nepořizuji. Tak jednoduché to je, prostě si to zvíře nekoupím.
Varaxi
napsal(a):
Kolik platí, komu platí, jestli platí, jak dlouho bude platit... To je její věc.
Ale ti koně! Na to se nedá dívat. Vždyť váží tolik, co to zvíře. A neumí, neví, nechce vědět, nezvládá. Kdyby tu nebyla stálicí, myslela bych si, že to je trol.
Z té fotky s kouřem a z fotky, kde je ona širší než ten kůň, se mi chce brečet.
A zase, obezita je její věc, a to přesně do doby, než se začne drápat na nezdravé podražené hříbě.
Je třeba mít tu špetku sebereflexe, alespoň tak, že když se o to zvíře nedokážu postarat, tak si je nepořizuji. Tak jednoduché to je, prostě si to zvíře nekoupím.
Tak ale tyhle typy lidí si zvířata nekupují protože pro ně mají smysluplné využití...
Tihle přece zachraňují! (to už jaksi patří k věci, pochlubit se koupí ze špatných podmínek atd.) Pytel plků a skutek utek. Už se na to ani nedá reagovat.
Pipilota
napsal(a):
Tak ale tyhle typy lidí si zvířata nekupují protože pro ně mají smysluplné využití...
Tihle přece zachraňují! (to už jaksi patří k věci, pochlubit se koupí ze špatných podmínek atd.) Pytel plků a skutek utek. Už se na to ani nedá reagovat.
Takže koupím zvíře ze špatných podmínek a nabídnu mu ještě horší?!
Toto já nikdy nepochopím.
Varaxi
napsal(a):
Pravděpodobně psychická nemoc, šikana od okolí, možná nějaký ne úplně normální vztahy v rodině, cokoliv takového... A tohle je útěk a snaha mít možnost někoho ovládat a mít nad někým moc, upoutat na sebe jakkoliv pozornost.
Člověk s relativně normálním vnímáním světa tohle nikdy pochopit nemůže.
Ještě jsem se s podobným chováním (miluji své zvíře, ale neberu na něj ohledy) setkala u lehké mentální retardace, ale tam je to fakt vlivem toho, že dotyčný není schopný uvažovat ve smyslu zvíře bolí = já musím/nesmím dělat.
Varaxi
napsal(a):
Já si myslím, že v počátku nějaká dobrá myšlenka, co se Zlatky týká, byla, jak potom kobyla skončila, je druhá věc. Ta hříbata taky nechápu, i hlupák si umí spočítat svoje "skóre" a naznat, že se mu moc v tomto ohledu nedaří a že bude lepší se věnovat něčemu jinému. Pořád nerozumím, proč si nekoupí již hotového mladého koně, s klidnou povahou a temperamentem, na kterém se nebude bát. Pokud nezvládám starou kobylu, jak budu obsedat mladé, pokud to tedy má být ve správný čas? Kdo mi bude a za kolik obsedat a přijíždět hřebce a ujezdím mladého hřebce? Budu na ten trénink mít? To jsou otázky, na které si myslím, že si Petra musí odpovědět.
Dotaz
napsal(a):
Já si myslím, že v počátku nějaká dobrá myšlenka, co se Zlatky týká, byla, jak potom kobyla skončila, je druhá věc. Ta hříbata taky nechápu, i hlupák si umí spočítat svoje "skóre" a naznat, že se mu moc v tomto ohledu nedaří a že bude lepší se věnovat něčemu jinému. Pořád nerozumím, proč si nekoupí již hotového mladého koně, s klidnou povahou a temperamentem, na kterém se nebude bát. Pokud nezvládám starou kobylu, jak budu obsedat mladé, pokud to tedy má být ve správný čas? Kdo mi bude a za kolik obsedat a přijíždět hřebce a ujezdím mladého hřebce? Budu na ten trénink mít? To jsou otázky, na které si myslím, že si Petra musí odpovědět.
Protože nemá 100 tisíc na předraženého koně a nutně musí mít jen a jedině speciální barevné kombinace aby se mohla chlubit. Blbej hnědák pro ni není dost dobrej
A nemůže třeba sbírat známky? Tancovat břišní tanec? Dělat sumo? Přinejhorším pěstovat bonsaje? Věhlas a spoustu zájemců na diskuzních fórech by jí to mohlo zajistit taky, alespoň v určitých kruzích, a nikoho by to nebolelo. Musí tam být to zvíře?
A nebo, pokud mermomocí chce ovládat něčí život, nemůže hrát simíky? Tam může se žlutým koněm v jeden den vyhrát dostihy i parkur a mimo to může získat i jednorožce...
Teď to zní jako vtip, ale vážně - proč ty koně musí mít, když toho všeho lze dosáhnout mnohem snáz?
Dotaz
napsal(a):
Odpovědět si nemusí vůbec nic - jednoduše si takové otázky tento typ lidí neklade. Je lepší snít, než si zabírat starosti a připravovat si plány na jejich řešení.
To i ten mentík se naučí, že takhle NE. A rád poučí okolí o tom jak se zvířetem vlídně zacházet - ono se pak pomazlí. Na mentíky u zvířat nedám dopustit - pokud o ně sami mají zájem, nejsou nuceni že když jdou všichni ze skupiny, tak on taky.
Varaxi: může to být i člověk, to jsem viděla v okolí ve více případech. Domácí násilí jako důsledek přísné výchovy matky, která řídila celou domácnost včetně otce. Syn ze strachu, aby nedopadl jako otec nebo i on sám ve vztahu k matce, svoji ženu preventivně občas propleskne.
U zvířat je to lehčí, tam nehrozí, že se budou vzpírat lidským způsobem.
Papilota: já si myslím, že u té mentální retardace strašně záleží na přístupu rodiny. Já mám osobní zkušenost až z hotovým dospělým jedincem a tam všechno tohle funguje chvíli, ale ve výsledku si důsledky svého chování neuvědomuje. Věřím, že u dětí a mladších lidí s trošku jinou výchovou to vysvětlování funguje. Já mám bohužel zkušenost hlavně takovou, že je to jak mluvit do dubu. K tomu lhaní, svádění všeho, co se zvířeti děje teď na někoho z historie, podej prst, ukousnu ti ruku... Ono to to zvíře bolí??? Ano, bolí ho to, tak to prosím nedělej, zkus to takhle. A co vidím za chvíli... Ale rozhodně nechci podle pár případů soudit všechny a i jsme se potkala s osobou, která by pro koně udělala první poslední. Stačilo dát patřičné instrukce a jak byla šťastná a do puntíku to splnila.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.115
Dotaz
napsal(a):
Tak pokud má 60 000 na Gaspera, má i na jiného koně, více nosného a klidnějšího.
Nemela ani na nej. Pujcky resi vsecko ne prece. Jak jinak si asi nasekala to co ma.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.115
Sophii
napsal(a):
Jenže ona chtěla kk cremello kterej je prémiovanej, protože Monet na svodu nedostal prémii. Dostal ji "přerostlej hnusnej kůň"
To ona o nem napsala? Kde? Musim najit 😁😂
Jakofakt

XXX.XXX.170.162
Jako nestraný pozorovatel taky se mi nelíbí slečny přístup ale faktem je že vy už to přeháníte. Na to co tu zveřejňuje te. Fakt je že vy jste zneužila svoje pravomoce. Člověk pak musí přemýšlet kdo v té bance pracuje s osobními údaji. Leithan já nevím ale na mě působíte ze vedete osobní spor. Nicméně dejte pozor co píšete tohle je už celkem mazec

Jakofakt
napsal(a):
Jako nestraný pozorovatel taky se mi nelíbí slečny přístup ale faktem je že vy už to přeháníte. Na to co tu zveřejňuje te. Fakt je že vy jste zneužila svoje pravomoce. Člověk pak musí přemýšlet kdo v té bance pracuje s osobními údaji. Leithan já nevím ale na mě působíte ze vedete osobní spor. Nicméně dejte pozor co píšete tohle je už celkem mazec
Jako fakt se to vrací Petře stejnou mincí, tohle není první incident...
Jakofakt
napsal(a):
Ahoj fejk Petro....
Copak za info? Výše splátky? A splátky čeho? Kolik splátek dohromady nebo jen jedna? Na jaký účet, u jaký banky, jaká je výše úvěru, kolik je přeplatek, na jak dlouho to je....?
Nic z toho tu není, nic z toho tu neřeknu, nic z toho se nikdo, minimálně ne odemě, nedozví...
Jak z tohohle chcete udělat případ pro advokáta a jak chcete toho advokáta zaplatit a vašimi výdaji to netuším.
Tak to shrnu. Co je tady hlavní problém je zkrátka to, že Petra není úplně normální. a obávám se že v jejím případě není třeba psycholog nýbrž psychiatr. A aspoň na tři roky pravidelné docházky.
Sama přiznává, že má problémy, neumí matematiku, neumí cizí jazyky, neumí gramatiku, nedostane tím pádem řidičský průkaz a zřejmě tím pádem pobírá i nějaký invalidní důchod?
Není pak divu jestli si zažila šikanu a tíhne k obezitě, plno těchto lidí má tyhle problémy.
Není to však omluva k tomu jak se chová. To jak se chová je zřejmě způsobené tímhle vším a tím že se prostě zavrtala do světa fantasy. Nějaká Jestřábí Žena, možná princezna Fantaghiró, a hned víme proč je tak posedlá dravci a žluťáky. Assassins PC hry to je její vpodstatě život a svět... ona nežije v reálném světě, ona reálný svět odmítá, ona chce bejt velká princezna v plném cvalu na žlutém koni, vedle sebe pěkného psa, na ruce dravce a to je to proč ty zvířata má. Nemá je pro to že chce zvířata. to je vidět i z toho co píše... Králíky musí mít vzácné mutace i AUO musí mít tuhle barvu a koně jakbysmet.
A když ještě pomýšlela na hříbě, tak co byly hřebci? FLEKATÍ!! Mezi nimi dokonce i Lupo (ale tam se potom dozvěděla o jeho nohách a od tý doby jí zase přeskočilo na- křivonohej kůň fůj, všem to budu připomínat).
No a tenhle člověk si pořídil staršího koně co potřebuje speciální péči, a jak ponožky během dvou let prostřídal 6 hříbat, která opět potřebovala speciální péči...
Petra si myslí že pořízením knížek vyřeší všechno. Kdyby mohla zřejmě by stála uprostřed jízdárny s knihou v ruce a jela řádek po řádku jak kdyby vařila v kuchyni.
Problém je, že její trénink hříbat i zlatky s přirovnáním k vaření dopadá spíš jak když král vařil lívance.
https://www.youtube.com/watch?v=cs1WPAVYCKU
Jakofakt
napsal(a):
Já ji nestranně pozoruji několik let. Dokonce jsem ztrácela svůj čas radami. Zde i ti, kteří měli stejné mínění,jako vy, po čase zjistili, že s ní nic nehne, nic nepomáhá, prostě nula, nula prd.
Té ženě nepomůže nic. To je mi jedno. Bohužel,ale ani zvířatům v jejím držení. Což mě velmi sejří.
Jakofakt

XXX.XXX.202.158
Sophii
napsal(a):
Ahoj fejk Petro....
Copak za info? Výše splátky? A splátky čeho? Kolik splátek dohromady nebo jen jedna? Na jaký účet, u jaký banky, jaká je výše úvěru, kolik je přeplatek, na jak dlouho to je....?
Nic z toho tu není, nic z toho tu neřeknu, nic z toho se nikdo, minimálně ne odemě, nedozví...
Jak z tohohle chcete udělat případ pro advokáta a jak chcete toho advokáta zaplatit a vašimi výdaji to netuším.
Nk sofii za 1 nejsem Petra ale to je fuk vy jste uvedla výši splátek a uvedla jste to k Petře. Momentálně to už napadnutelne je ale to by jste měla vědět. Další údaje uvedla Leithan.
Petra nikde neuvádí o nikom tak citlivé informace. Hlavně jsou to soukromé informace po tom kolik platí splátku vám skutečně nic není. Evidentně má tyto výdaje déle a koně má takže asi finančně zvládá. Ale je to její věc ona musí vědět jak to zvládá.
Odkud víte že doma nic neplatí? Máte důkaz? Asi ne. Opět spekulace. Přeber te si to sami. Každý za své chování ponese následky bez ohledu na anonymitu na webu.
A to že neumí někdo jazyky? No ne každej na to má hlavu. Jsem starší ročník a taky je neumím.
Ano ať se jí to vrací ale ne takto že tu budete řešit soukromí někoho jiného. Nechte to být a přej te štěstí těm zvířatům. Na druhou stranu mi jí je líto evidentně je sama.
A dodatek pokud je mi známo dravce už na ruce nenosí a dle webu má chovný páry

Ale lidi, pokud dá mladé kobyle udidlo na pár minut do huby nebo se s ní projde po lesní cestě( mě se třeba nelíbí ta parelka- já bych raději na obyčejné ohlávce), to přece není "zkazit hříběti dětství" . Samozřejmě, že se to dá pokazit, ale i dobře koníka "zcivilizovat". Jen před prvním opravdu nauzděním a obsedáním zkontrolovat zubařem, popřípadě nechat vytrhnout vlčí zuby, ale to, že si hříbě pozvolna zvykne na udidlo v hubě není snad až takový přečin, já to svojí dvouletce taky párkrát ukázala- ale jen opravdu ukázat, koně v té době přezubují a myslí, že z toho zlé sny neměla....co se týče materiálu, dávám přednost obyčejnému- žádná slitina nebo sliny žvýkání podporující materiál.
Jakofakt
napsal(a):
Nk sofii za 1 nejsem Petra ale to je fuk vy jste uvedla výši splátek a uvedla jste to k Petře. Momentálně to už napadnutelne je ale to by jste měla vědět. Další údaje uvedla Leithan.
Petra nikde neuvádí o nikom tak citlivé informace. Hlavně jsou to soukromé informace po tom kolik platí splátku vám skutečně nic není. Evidentně má tyto výdaje déle a koně má takže asi finančně zvládá. Ale je to její věc ona musí vědět jak to zvládá.
Odkud víte že doma nic neplatí? Máte důkaz? Asi ne. Opět spekulace. Přeber te si to sami. Každý za své chování ponese následky bez ohledu na anonymitu na webu.
A to že neumí někdo jazyky? No ne každej na to má hlavu. Jsem starší ročník a taky je neumím.
Ano ať se jí to vrací ale ne takto že tu budete řešit soukromí někoho jiného. Nechte to být a přej te štěstí těm zvířatům. Na druhou stranu mi jí je líto evidentně je sama.
A dodatek pokud je mi známo dravce už na ruce nenosí a dle webu má chovný páry
ona si asi nepamatuje ale když to něde řekne tak je to veřejné... navíc sem těch 9 řekla víceméně náhodně, ona fakt někdy patila 9? no koukám že bch i měla vsadit sportku, když tak krásně zfleku uhádnu správná čísla
Verun, upřímně, poradila byste v podstatě laikovi, bez zkušenosti s hříbaty ( nebo s těmi zkušenostmi, co tu Atlantida prezentuje), aby ročkovi (Soňa je podle všeho dvouletek až letos) cpal do pusy udidlo? Když teda pominu to, že začátečník a hříbě k sobě moc nejdou (pomiňme výjimky uvědomělých majitelů - začátečníků, kteří to s hříbaty zvládli)
Vždyť i Tomanová si na obsednutí tříletka ze své parkuračky bude prý najímat někoho, kdo s obsedáním má zkušenosti.
napsal(a):
Ale lidi, pokud dá mladé kobyle udidlo na pár minut do huby nebo se s ní projde po lesní cestě( mě se třeba nelíbí ta parelka- já bych raději na obyčejné ohlávce), to přece není "zkazit hříběti dětství" . Samozřejmě, že se to dá pokazit, ale i dobře koníka "zcivilizovat". Jen před prvním opravdu nauzděním a obsedáním zkontrolovat zubařem, popřípadě nechat vytrhnout vlčí zuby, ale to, že si hříbě pozvolna zvykne na udidlo v hubě není snad až takový přečin, já to svojí dvouletce taky párkrát ukázala- ale jen opravdu ukázat, koně v té době přezubují a myslí, že z toho zlé sny neměla....co se týče materiálu, dávám přednost obyčejnému- žádná slitina nebo sliny žvýkání podporující materiál.
Tady jde i o to, že jakmile jí tam to udidlo nacpe, už nevydrží čekat a vše se urychlí. Bude ho tam mít furt, za chvíli jsou na lonži a za další chvíli pod sedlem,
kapička
napsal(a):
Verun, upřímně, poradila byste v podstatě laikovi, bez zkušenosti s hříbaty ( nebo s těmi zkušenostmi, co tu Atlantida prezentuje), aby ročkovi (Soňa je podle všeho dvouletek až letos) cpal do pusy udidlo? Když teda pominu to, že začátečník a hříbě k sobě moc nejdou (pomiňme výjimky uvědomělých majitelů - začátečníků, kteří to s hříbaty zvládli)
Vždyť i Tomanová si na obsednutí tříletka ze své parkuračky bude prý najímat někoho, kdo s obsedáním má zkušenosti.
Pokud by zkoušení udidla ročkovi byla jediná věc ve vztahu Karásková x koně, ani pes by po tom neštěkl.
Tu je problém jiný. Pokřivený charakter (a vůbec mě nezajímá proč),zkreslené vidění reality a žádná empatie vůči jiným živým bytostem. Této osobě žádné živé zvíře do rukou nepatří.
I ten škorpion má ze zákona nárok na slušné jednání.Toho bych jí možná půjčila, na chviličku. Na selfíčko.
sisi58
napsal(a):
Pokud by zkoušení udidla ročkovi byla jediná věc ve vztahu Karásková x koně, ani pes by po tom neštěkl.
Tu je problém jiný. Pokřivený charakter (a vůbec mě nezajímá proč),zkreslené vidění reality a žádná empatie vůči jiným živým bytostem. Této osobě žádné živé zvíře do rukou nepatří.
I ten škorpion má ze zákona nárok na slušné jednání.Toho bych jí možná půjčila, na chviličku. Na selfíčko.
Ale to já sisi všechno vím, já si s ní v začátcích i pár zpráv vyměnila... Jen mě zarazilo, že do téhle situaci napochoduju verun s tím, že udidlo je ok.
Nu což, mám takové tušení, že až se udělá hezky, začnou se objevovat fotky Soni s uzdečkou, sedlem a na lonži.
kapička
napsal(a):
Ale to já sisi všechno vím, já si s ní v začátcích i pár zpráv vyměnila... Jen mě zarazilo, že do téhle situaci napochoduju verun s tím, že udidlo je ok.
Nu což, mám takové tušení, že až se udělá hezky, začnou se objevovat fotky Soni s uzdečkou, sedlem a na lonži.
Však sedlo se nezkazí 🤷♀️
Musí si zvykat že jí bude něco bimbat na zádech.
kapička
napsal(a):
Et tu, Brute?
Koukám, že se snažilo více lidí. Ono komu není rady,tomu není pomoci. Nebýt těch všech zvířat, zlomila bych hůl a zapomněla.

...já si vždycky vzpomenu jak v Popelce nahání tuším že p. Libíček prince a jeho kumpány, jenže ten jde vedle svého zavalitého koně pěšky anebo v Noci na Karlštejně, tuším, že paní Ofka a její kůň - také velmi korpulentní.....jak jsme se tomu vždy smáli, ale netušila jsem, že to někdo chce provést v reálu a na tak subtilních koní (vzhledem k její rozložitosti), jakou vždy Zlatka má......pokud je člověk s takovou morbidní obezito jen trochu soudnej nebude jí prezentovat na veřejnosti ve spojitosti jízdy na koni - ty průvody - to snad také musí být hezký pohled pro přihlížející, takhle to musí být opravu noční můra jak pro koně takového jezdce, tak přihlížející......omlouvám se, že jsem zareagovala, ale pořád nemohu pustit z hlavy aktuální fotku Zlatky, která si vede koníka.....
sisi58
napsal(a):
Et tu, Brute?
Koukám, že se snažilo více lidí. Ono komu není rady,tomu není pomoci. Nebýt těch všech zvířat, zlomila bych hůl a zapomněla.
No jo, i já. Ale během několika málo zpráv jsem vystřízlivěla
Já si nedělám iluze, že takových případů není víc. A dokud to jsou tyhle zvířata, tak to nemůžou být jiná. Navíc i když pominu všechny finanční částky, co tu padly a budu se držet jen faktu, že Atlantida je prodavačka v supermarketu a toho, co bylo vidět v Kočka není pes z domu rodičů (nic hrozného, normální bydlení normální české rodiny mimo město), tak je jasné, že z dlouhodobého hlediska to finančně udržitelné být nemůže.
kapička
napsal(a):
No jo, i já. Ale během několika málo zpráv jsem vystřízlivěla
Já si nedělám iluze, že takových případů není víc. A dokud to jsou tyhle zvířata, tak to nemůžou být jiná. Navíc i když pominu všechny finanční částky, co tu padly a budu se držet jen faktu, že Atlantida je prodavačka v supermarketu a toho, co bylo vidět v Kočka není pes z domu rodičů (nic hrozného, normální bydlení normální české rodiny mimo město), tak je jasné, že z dlouhodobého hlediska to finančně udržitelné být nemůže.
Souhlas. Také jsem skřípala zuby u zmíněného pořadu.
Ten pořad ale hodně vypovídá o jejím psych. rozpoložení. Jakože, ne že bych snad měla ráda bouřku, a na vesnici sem připo jít v noci ve tmě, protože tam není osvětlení z domu k autu.
Ale ona tam řekne, že se bouřky bojí, v kolika? Ve 22 v té době? Cokoliv co řekla to buď lež nebo výmluva proč něco nejde. Kdyby měla Bišonka tak prosím, ale ona si pořídí psa kvůli plemeni a barvě, opět. Hádám že ten německý ovčák už k nim přišel s výcvikem, a ona si naivně myslela že dokáže totéž sama. No když s ním nechodila ven.... A pak jí zklamal že nedal zkoušky.... A jak pán přišel tak stejně tak odešel, nic se téměř nezměnilo, jen maličkosti, a jen řeči... Co je ale třeba zmínit je, že hle, jak se s ní pes choval, a teď to spojte se Zlatkou, která k ní "už přišla labilní"....
Pokud jde o filmy, já si vždycky vzpomenu na broomhildu
https://youtu.be/lLtk_VfbKzU
Sophii
napsal(a):
Ten pořad ale hodně vypovídá o jejím psych. rozpoložení. Jakože, ne že bych snad měla ráda bouřku, a na vesnici sem připo jít v noci ve tmě, protože tam není osvětlení z domu k autu.
Ale ona tam řekne, že se bouřky bojí, v kolika? Ve 22 v té době? Cokoliv co řekla to buď lež nebo výmluva proč něco nejde. Kdyby měla Bišonka tak prosím, ale ona si pořídí psa kvůli plemeni a barvě, opět. Hádám že ten německý ovčák už k nim přišel s výcvikem, a ona si naivně myslela že dokáže totéž sama. No když s ním nechodila ven.... A pak jí zklamal že nedal zkoušky.... A jak pán přišel tak stejně tak odešel, nic se téměř nezměnilo, jen maličkosti, a jen řeči... Co je ale třeba zmínit je, že hle, jak se s ní pes choval, a teď to spojte se Zlatkou, která k ní "už přišla labilní"....
Pokud jde o filmy, já si vždycky vzpomenu na broomhildu
https://youtu.be/lLtk_VfbKzU
Znalému člověku stačí, když se podívá, jak se chová. Může říkat, co jen chce. Ale ten, kdo opravdu kouká pozorně ví, jak se věci mají.
Desenský je rozporuplný člověk.Ale psi ho poslouchají a většinou nešťastným majitelům pomohl.
U téhle ženy na něm bylo vidět, že je z ní otrávený.Udělal a řekl, co musel a odešel.
Ony by nemohly dělat nic ani nějaké orgány, co se zabývají týranými zvířaty. Všechna její zvířata mají střechu nad hlavou a co žrát. Zatím není civilizace na takové úrovni, aby byly sankce za špatný duševní stav zvířat.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
ty jo tak bud to nemůže utáhnout nebo musej sakra dobře platit.
kde tak dobře platí ? ;)
to foto je fakt morbidní a v tomhle soudný člověk prostě na koně vlízt nemůže. omlouvám se, že to zas zmiňuju a rozbouří to asi další diskusi a zbytečnou, ale je to fakt masakr. váš problém, ale proč to pak musí odtrpět koně? pro argument že chlapy maj třeba i víc, tak určo nebudou mít tolik sádla (ale těžší kosti, svaly...) to prostě tomu koni vadit musíte, nemůžete to tak ,,vyvážit,,
poradit si pořád nenecháte tak proč se vůbec ptáte?
etnies86
napsal(a):
to foto je fakt morbidní a v tomhle soudný člověk prostě na koně vlízt nemůže. omlouvám se, že to zas zmiňuju a rozbouří to asi další diskusi a zbytečnou, ale je to fakt masakr. váš problém, ale proč to pak musí odtrpět koně? pro argument že chlapy maj třeba i víc, tak určo nebudou mít tolik sádla (ale těžší kosti, svaly...) to prostě tomu koni vadit musíte, nemůžete to tak ,,vyvážit,,
poradit si pořád nenecháte tak proč se vůbec ptáte?
Jednak tim nasejří hromadu lidí a druhak má pozornost. A o to tu jde.
Každý,s kým měla co do činění, nejspíš chtěl pomoci. Po kratší či delší době to vzdal a odmlčel se nebo otočil a odešel.
Někteří mají samotu rádi, ona ne. Pozornost nepřitáhne něčím pozitivním, tak ať si jí lidi všímají aspoň tak,že jí nadávají. Pozornost jako pozornost. Ona stejně nevnímá, co jí kdo říká.
Teď je to udidlo, předtím to bylo sedlo, ještě před tím dečky a vím já, co ještě?
Vlastně nám zbývají chrániče, zvony,bederky. Martingal a vyvazováky už byly?

kapička
napsal(a):
Mám tušení, že martingal byl na páce a vyvazováky jsou fuj, protože ty se používaly na "nezvladatelnou" Zlatku, když na ní v JK jezdily 30 kg dětičky.
Stejne na ne dojde, az bude Sonicka utikat pred nepohodlim...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.115
etnies86
napsal(a):
ty jo tak bud to nemůže utáhnout nebo musej sakra dobře platit.
kde tak dobře platí ? ;)
Pokladni v aholdu. Si spocitejte jak echt na hraně jede.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.115
Sophii
napsal(a):
pokladní plus asi příspěvky na tu invaliditu?
Neni invalidni. Nema ridicak jen kvuli zrani prasku. Maj vliv na řízení. Na to byt duchod nemusi. A i kdyby mela by ten nejnizsi nejakou trojku. Tak jako tak by jeji plat 25cistyho mesicne nepresah ani omylem. A to ji dost fandim.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Neni invalidni. Nema ridicak jen kvuli zrani prasku. Maj vliv na řízení. Na to byt duchod nemusi. A i kdyby mela by ten nejnizsi nejakou trojku. Tak jako tak by jeji plat 25cistyho mesicne nepresah ani omylem. A to ji dost fandim.
V supermarketu, kde jsem dělala, má teď hrubého 23000,- asi 8 lidí. Ovšem to jsou lidé, co mají smlouvu na 8 hodinovou pracovní dobu. Což pokladní nemají. Ti mají 6,5 nebo,pokud jsou to brigádníci, tak 4 hodinovou. Tak si spočtěte, kolik by vydělala.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.115
sisi58
napsal(a):
V supermarketu, kde jsem dělala, má teď hrubého 23000,- asi 8 lidí. Ovšem to jsou lidé, co mají smlouvu na 8 hodinovou pracovní dobu. Což pokladní nemají. Ti mají 6,5 nebo,pokud jsou to brigádníci, tak 4 hodinovou. Tak si spočtěte, kolik by vydělala.
Proto rikam ze uz ted jede na doraz. Jeden uraz dalsi nemoc je v haji. A tsk o tom svedci i to ze zlatku prodavala se zanety polochciplou a uplavicnejma prujmama. Proste zadny prwchy na leceni a este to okecava ze ona za to xhudinka nemůže neb se ma starat ustajovatelka a vlastne je hrdinka neb koby prodala.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Proto rikam ze uz ted jede na doraz. Jeden uraz dalsi nemoc je v haji. A tsk o tom svedci i to ze zlatku prodavala se zanety polochciplou a uplavicnejma prujmama. Proste zadny prwchy na leceni a este to okecava ze ona za to xhudinka nemůže neb se ma starat ustajovatelka a vlastne je hrdinka neb koby prodala.
tak to je u ní furt.... bývalý majitelé tohle a tamto, tenhle veterinář thle a tamto, tihle kováři tohle a tamto ale já nic já všechno zachraňuju...
Že je Atlantida, Zlatka nebo Soňa a Oliver kopyto víme všechny. Tak nevím proč na ní furt reagujete. Stejně všichni víme, že si udělá to co chce, kdyby ji kdokoliv do ty její zabedneny hlavy díru vyhučel. Je to jako s dítětem. Dokud bude mít pozornost a budete ho okrikovat bude pořád hračkami na tu zeď házet. Až si ho nebudete všímat. Chvíli ještě bude provokovat, ale vzhledem k tomu, že není reakce,přestane být akce.
Jinými slovy - Nekrmte trolla.
Dep
napsal(a):
Že je Atlantida, Zlatka nebo Soňa a Oliver kopyto víme všechny. Tak nevím proč na ní furt reagujete. Stejně všichni víme, že si udělá to co chce, kdyby ji kdokoliv do ty její zabedneny hlavy díru vyhučel. Je to jako s dítětem. Dokud bude mít pozornost a budete ho okrikovat bude pořád hračkami na tu zeď házet. Až si ho nebudete všímat. Chvíli ještě bude provokovat, ale vzhledem k tomu, že není reakce,přestane být akce.
Žádná možnost, že by se zastyděla a alespoň něco málo zlepšila? Plííís.

Dep
napsal(a):
Tohle by bylo hrozně pěkné, kdyby u toho ne trpěla zvířata. Ale pravdu máte v tom, že reagovat na ni nepomůže, snad karma tentokrát nezaspi...
napsal(a):
Tohle by bylo hrozně pěkné, kdyby u toho ne trpěla zvířata. Ale pravdu máte v tom, že reagovat na ni nepomůže, snad karma tentokrát nezaspi...
A jako si myslíte, že když tady u toho budete ztrácet nervy a vztekat se, že je to káča a ona si doma pojede pořád to stejné, že tím zvířata budou trpět méně ? Ne nebudou.
Trpěla by méně, pokud by byl nějaký progres. Ale s tímto nickem ho nějak stále nezaznamenávám. Takže cokoliv jí sem psát je jako házet perly sviním a jedině jí to dělá dobře, protože se cítí být zajímavá a dokud na ní budou lidi reagovat, tak sem bude chodit stále prudit.
Nu, alespoň se tu něco děje a já mám doma při dlouhý chvilce co číst :D
sisi58
napsal(a):
Žádná možnost, že by se zastyděla a alespoň něco málo zlepšila? Plííís.
Jo tak za tu dobu, co tu zpestřuje život, by se musel hanbou propadnout až do Austrálie. A hle - je tu stále.
A vždy se mi moc líbí, jak prvně přidá někam nějaký komentář, na který ví, že se lidi ( obzvláště Coudas, Leithian a ostatní, co by jí nejraději zaškrtili) chytí. Pak založí vlastní téma. Tam se chvíli hádá, pak odejde. Pak je chvíli klid a zase.
A možná se doma pod fousy směje, jak se tu někteří vztekají a nadávájí a nemohou udělat nic.
sisi58
napsal(a):
Sisi u Prahy to bude asi víc. Třeba Lidl, který inzeroval dost intenzivně jednu dobu, nabízel v Praze nástupní plat asi o 3 tis. víc než jinde. Akorát lidí na plný úvazek tam prý moc není...
Albert plné úvazky dává, co tak vím od známé, co tam dělala.

Dep
napsal(a):
Jo tak za tu dobu, co tu zpestřuje život, by se musel hanbou propadnout až do Austrálie. A hle - je tu stále.
A vždy se mi moc líbí, jak prvně přidá někam nějaký komentář, na který ví, že se lidi ( obzvláště Coudas, Leithian a ostatní, co by jí nejraději zaškrtili) chytí. Pak založí vlastní téma. Tam se chvíli hádá, pak odejde. Pak je chvíli klid a zase.
A možná se doma pod fousy směje, jak se tu někteří vztekají a nadávájí a nemohou udělat nic.
...teď ordinuje na králících.....

kapička
napsal(a):
Sisi u Prahy to bude asi víc. Třeba Lidl, který inzeroval dost intenzivně jednu dobu, nabízel v Praze nástupní plat asi o 3 tis. víc než jinde. Akorát lidí na plný úvazek tam prý moc není...
Albert plné úvazky dává, co tak vím od známé, co tam dělala.
..že se do toho pletu.....nevím za jsem ji tehdy dobře pochopila, ale popisovala, že může kdykoli odejít z práce ke koním a tam se uklidnit či co......že je v prima kolektivu, který ji to umožňuje, tak mi připadá, že dělá na nějaký zkrácený úvazek.....ale možná, že jsem to tenkrát fakt blbě pochopila.....
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Vy víte nějaké konkrétní věci o ustájení,ze kterého chuděru starou prodávala? Jak to tady sleduji,tak někde Aťa píše,že 4ka za starou jí pomůže .
Ve výši jejích záseků mě tahle formulace docela pobavila,je to přece kapka v moři.
Jen jsem nepochopila,jestli 4ka jakože jednorázově prodejní cena?
Nebo se jí uleví o 4ku ,kterou dávala měsíčně někde nějakým ustajovatelům? To už by trochu pomoci mohlo.
Jinak tedy mám dojem,kdyby bylo ustájení skutečně kvalitní s odpovídající péčí ,neměli by jim tam koně mít průjmy až k polochcípnutí .A záněty měla čeho ,a z čeho ?
I když mám dojem ,že se Aťa stejně pohybuje mezi samými kamarádkami z mokré čtvrti ,které jí nejdřív stáhnou z kůže a přestanou se kámošit ,když už z ní skutečně nic nevydojí .
Takže ustájko úrovní odpovídalo nějaké její momentální sociální kámošce ,tipuji
Na tohle celém je skutečně nejsmutnější,že díky snaze divné holky o začlenění do společnosti ,trpí X zvířat

Nedávno jsem viděla nějakou diskuzi na FB, kde se ptala jedna žena, zda je vhodné připustit kříženou Žlutou kobylu, které je (tuším) 25, hříbě měla již několikrát před 7lety, kobyla prý dává žlutá hribata. Ozvala se Zlatka a psala jak to určitě vhodne je atd...Komentář napsala ještě jedna pani, která uvedla, ze by kobylu už nechala v jejích letech napokoji, v tom tam na ni začala Zlatka psát ostré komentáře jako co si o sobě vubec mysli, ze když má jednu hajtru, ze tady muže na FB psát nějaké komentáře? Napsala to takto doslova. Pani či slečna na to reagovala, ze by Zlatka nechala připustit vše co by ji hodilo barvu. A v tom začala Zlatka zase pani nadávat jak je ošklivá a zmalovana a ta její hrozná hajtra atd. Přitom pani či slečna napsala komentář úplně v klidu zmalovana rozhodne nebyla a její kůň vypadal dobre(ale bohuzel byl hnědý tak asi proto hajtra) chci tím říct ze Karásková si už začíná dovoloval i na FB a mysli si o sobě bůh ví co, protože má žlutého kone🤦🏻♀️ Někdo by ji měl dat přes hubu už.
napsal(a):
Nedávno jsem viděla nějakou diskuzi na FB, kde se ptala jedna žena, zda je vhodné připustit kříženou Žlutou kobylu, které je (tuším) 25, hříbě měla již několikrát před 7lety, kobyla prý dává žlutá hribata. Ozvala se Zlatka a psala jak to určitě vhodne je atd...Komentář napsala ještě jedna pani, která uvedla, ze by kobylu už nechala v jejích letech napokoji, v tom tam na ni začala Zlatka psát ostré komentáře jako co si o sobě vubec mysli, ze když má jednu hajtru, ze tady muže na FB psát nějaké komentáře? Napsala to takto doslova. Pani či slečna na to reagovala, ze by Zlatka nechala připustit vše co by ji hodilo barvu. A v tom začala Zlatka zase pani nadávat jak je ošklivá a zmalovana a ta její hrozná hajtra atd. Přitom pani či slečna napsala komentář úplně v klidu zmalovana rozhodne nebyla a její kůň vypadal dobre(ale bohuzel byl hnědý tak asi proto hajtra) chci tím říct ze Karásková si už začíná dovoloval i na FB a mysli si o sobě bůh ví co, protože má žlutého kone🤦🏻♀️ Někdo by ji měl dat přes hubu už.
Njn, zabijete šaška a budete platit celý cirkus.
koně
napsal(a):
Vy víte nějaké konkrétní věci o ustájení,ze kterého chuděru starou prodávala? Jak to tady sleduji,tak někde Aťa píše,že 4ka za starou jí pomůže .
Ve výši jejích záseků mě tahle formulace docela pobavila,je to přece kapka v moři.
Jen jsem nepochopila,jestli 4ka jakože jednorázově prodejní cena?
Nebo se jí uleví o 4ku ,kterou dávala měsíčně někde nějakým ustajovatelům? To už by trochu pomoci mohlo.
Jinak tedy mám dojem,kdyby bylo ustájení skutečně kvalitní s odpovídající péčí ,neměli by jim tam koně mít průjmy až k polochcípnutí .A záněty měla čeho ,a z čeho ?
I když mám dojem ,že se Aťa stejně pohybuje mezi samými kamarádkami z mokré čtvrti ,které jí nejdřív stáhnou z kůže a přestanou se kámošit ,když už z ní skutečně nic nevydojí .
Takže ustájko úrovní odpovídalo nějaké její momentální sociální kámošce ,tipuji
Na tohle celém je skutečně nejsmutnější,že díky snaze divné holky o začlenění do společnosti ,trpí X zvířat
Já myslím, že to, že čtyřka za Zlatou jí pomůže, myslela ona sama ironicky.
I když teď zpětně... Poctivě to platím a ano ty 4 tisíce za Zlatku mi opravdu něco vrátili. Kdo ví, jak to vlastně myslela.
Varaxi
napsal(a):
Já myslím, že to, že čtyřka za Zlatou jí pomůže, myslela ona sama ironicky.
I když teď zpětně... Poctivě to platím a ano ty 4 tisíce za Zlatku mi opravdu něco vrátili. Kdo ví, jak to vlastně myslela.
Já právě čekám,jestli se vyjádří Leithian,nebo Sophii.
Ty tam nakously ty průjmy,záněty a polozdechlou kobylu .Tak mě zajímaly podrobnosti.
Že by si zrovna Atlantida dělala legraci,nebo uměla použít ironii sama na sebe ?
Uvidíme,jestli mi někdo odpoví
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.23.2
koně
napsal(a):
Já právě čekám,jestli se vyjádří Leithian,nebo Sophii.
Ty tam nakously ty průjmy,záněty a polozdechlou kobylu .Tak mě zajímaly podrobnosti.
Že by si zrovna Atlantida dělala legraci,nebo uměla použít ironii sama na sebe ?
Uvidíme,jestli mi někdo odpoví
Skutečně Ironie. A legraci ze sebe si dělám a velice často ale jen mezi přáteli.
A pro info nemohu kdykoliv odejít z práce.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.23.2
Dotaz
napsal(a):
A můžete tedy osvětlit, zda to, co se tu píše o zdravotním stavu Zlatky, je lež/ironie/pravda?
Ne
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.32.178
Kdybys aspon furt dokolecka nelhala. To je na tobe to nejhnusnejsi. Neumis a nechces priznat pravdu. Fuj.
Sophii
napsal(a):
Jistě že neřeknete. Pravda to ovšem bohužel je. A to je na tom to smutné... Že ste ji nenavštívila, nezkontrolovala, a jen ste ji nechala "dožrat co ste tam zaplatila".
Jak se ke stavu kobyly postavili lidi z té stáje? Přece nemohou být v okolí bydliště Karáskové ve všech stájích takoví zlouni. Tomu nevěřím.
Přece nikdo, kdo má kouska srdce, nenechá ve své stáji kobylu, která má permanentní průjem, bez toho,že by to nějak řešil. Už kvůli svým vlastním koním. Vždyť ta kobča mohla mít něco nakažlivého. I když úplavice to asi nebyla.
A co nový majitel? Kdo si probůh koupil kobylku, co má průjem a je špatná? Nikde žádný veterinář?

Sophii
napsal(a):
Jistě že neřeknete. Pravda to ovšem bohužel je. A to je na tom to smutné... Že ste ji nenavštívila, nezkontrolovala, a jen ste ji nechala "dožrat co ste tam zaplatila".
tyjo to je hnus.....To by se Petra měla ve své fb skupině "Handláci a tyrani koní" uvést na první místo jako Tyran. Takhle zničit stařenku a ještě od toho dát ruce pryč. Kéž se má Zlatka lépe :(
Zaznamenala jsem na FB, u příspěvku s mladým koněm a udidlem, zajímavou poznámku, že se snad v Německu chystá nějaká úprava, že se s koněm bude moci pracovat až od 30 měsíců věku. Nezaregistroval jste někdo něco bližšího? Jako nápad mi to nepřijde špatné, je otázka, co tou prací přesně myslí.
Tu sa o tom píše, súvisí to aj s uchovňovaním a výkonnostnými skúškami nemeckých teplokrvných plemien.
http://www.eurodressage.com/2019/12/12/future-stallion-licensing-germany-will-bring-change?fbclid=IwAR1R_qjtg8FbPExQ77SX7zpw9fEga3Pn5oMrQqvbYv_eRXlxp9r710OQUcQ
Ale týka sa to predpokladám iba teplokrvného chovu, zatiaľ som nezachytila zmeny v dostihovom športe. Vlastne jednu, klusácke derby už nebude pre 3-ročné, ale pre 4-ročné kone.