Řeším teď takový problém..máme pozemek,který jsme koupili od obce k chovu zvířat,vedený jako TTP.
Problémem už od začátku je cesta k pozemku...bohužel zde není přístup přímo od silnice,ale musí se objíždět oklikou přes panelovou cestu a dál k pozemku už vede jen polní cesta...nejdřív jsme pozemek měli v pronájmu,to s náma cestu nikdo neřešil..cestu jsme dali nějakým způsobem do kupy,v klidu se dalo projet osobním autem,inkriminovanou zatáčku do kopce jsme nechali zpevnit a navozit frézovanou,nechali udusat a super...pak jsme pozemek koupili a začali se pídit po možnosti,jak by k nám mohla vést cesta přímo od silnice..možná by jsme to ani neřešili,ale cestu k pozemku,kterou jsme dali do kupy,začali využívat deb.lní myslivci..za každého počasí tam po tý polňačce jezdí jeapem,cesta je totálně na sračk...,úplný tankodrom,nedá se tam projet autem už...pohádali jsme se kvůli tomu,ale cesta je obecní,takže mě mají těžce na háku..2x nebo 3x se myslivci snažili rygoly od gum zavozit nějakým bordelem,sutinami a taškami ze střechy,ale okamžitě to zase rozjezdili..jedná se jen o část cesty,asi 200 m,pak uhýbají na pole k posedům,ale je to zrovna stěžejních hlavních přístupových 200 m,které se jinudy objet nedají Napadlo mě cestu odkoupit,ale muselo by se to celé oplotit a udělat brána,aby tam ty blbeč.i nejezdili,protože by se to snažili nějak projet a na to nemám peníze..
A teď k jádru věci..samozřejmě jsme problém probírali se starostou,a cestu vy ani asi neprodali,protože majitelé všech okolních pozemků musí mít přístup na své pozemky..každopádně řekl,že se to pokusí vyřešit při pozemkových úpravách...to bylo teď v létě 2019..podle katastralní mapy vede od silnice cesta přes vedlejší pozemek navazující na naši část cesty,kde nejezdí ti myslivci.Vedená je jako ostatní komunikace.Měla jsem obrovskou radost,že se pravděpodobně bude dělat zpevněná cesta od silnice!!Protože kdyby se dělala jen polňačka,určitě by myslivci jezdili tudy a rozjezdili i tohle...
Ale...do dneška se nic neděje,pole je stále polem bez náznaku cesty navazující na nás..jen se posekalo pole s naletovýma dřevinama nalevo od té ,,imaginární cesty",co tam vede...po nějakém vyptávání jsem se dozvěděla,že z pole bude stavební pozemek a k němu musí vést cesta..cesta je tedy prodloužena až k nám,ale je mi jasné,že to starosta udělal jen kvůli tomu stavebnímu pozemku,co tam bude..ale kdy se ta cesta vybuduje?To jako nikdo nekontroluje,že v katastru je cesta,která fyzicky neexistuje?Setkal jste se s tím někdo?Jak dlouho může trvat,než se ta cesta udělá?Až když budou zasíťovávat pozenky?Nebo je na to nějaká lhůta?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.115
asi takhle. Vím co máš za pozemek, sama jsem ho měla v nájmu. Popravdě. Bída. Pokud chceš jednat s někým rozumným zajdi za Kájou Bartůňkem. S ním je řeč. Kdyžtak se odvolej na mě ;-) Starosta to asi moc hrotit a řešit nebude Když se to tak vezme jsou jiný priority.
Mno, finanční plány v naší vesnici se dělají cca rok dopředu. Tudíž, pokud to u Vás není jinak, v létě 2019, když jste mluvila se starostou, měl starosta již hotové plány na rok 2020, takže tam nemohl nic přidat. Takže bych výstavbu cesty čekala až v roce 2021. Pokud to teda nemá prioritu (u nás by nemělo, aktuálně se rekonstruuje rybník, a to prostě musí být co nejdříve).
Na vesnici máme spoustu v katastru zakreslených cest, které v reálu ale už dávno nejsou sjízdné. Neřeší se to, dokud nedojde na nějaké majetkové tahanice, a i pak se to táhne roky, než se něco udělá. Novostavby měly léta jako příjezdovku vyjeté koleje s navezenym štěrkem, aby se teda neřeklo. Prostě na to nebyly peníze, a když už byly, tak je zas problém sehnat firmu, která se uvolí takovou malou zakázku udělat (takhle třeba má sousední vesnice místo silnice tankodrom, peníze jsou, ale žádné firmě se do toho nechce - info ze zastupitelstva).
Ok,díky za informace...tak snad se dočkáme další rok..u nás se asfaltová cesta k nově postaveným domům dělala letos na podzim..takže pro mě z toho tedy vyplývá,že priorita tedy bude nejspíš zasíťovat a prodat pozemky,které jsou teď polem a daná cesta se bude asi realizovat až tam budou postavené nové rodinné domy...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.23.2
canka
napsal(a):
Ok,díky za informace...tak snad se dočkáme další rok..u nás se asfaltová cesta k nově postaveným domům dělala letos na podzim..takže pro mě z toho tedy vyplývá,že priorita tedy bude nejspíš zasíťovat a prodat pozemky,které jsou teď polem a daná cesta se bude asi realizovat až tam budou postavené nové rodinné domy...
Nedají vám info na úřadu? Nicméně nezoufejte nemusí být pravidlem když jsme se stěhovali na stávající adresu tak tu naproti byli parcely některé zarostlé trávou na některých se stavělo nevím zda byli zasítovaný ale už měli asfaltové cesty do ulic. třeba v letošku tu cestu u vás zrealizují.
Canka je to ztráta času. Vyžadovat to po obci lze, ale když nejsou peníze, nic nebude... Jasně že se všechno nejdříve zasíťuje a pak teprve asfaltový povrch. A to nejlépe až se tam pár let bydlí, tedy se z daní dostanou peníze do obecní pokladny.
Myslivci jsou kapitola sama o sobě a pro sebe. Tam bývá domluva spíš velká rarita než pravidlo. Letos mi velmi nadávají, že rozdupávám příjezdovou cestu k lesu. No nedají si vysvětlit, že s poníky vedle kola to já za bláta neprojedu, nerozdupu a že jsou nově koně ve stáji v lese, že se mají obrátit tam... A taky že já za nimi musím zvládnout autem rozježděný úsek k zásypu (nebo chodit jen po asfaltu okolo vesnice). Ti jsou prostě speciál, tam je to ztráta času.
Prostě se musíš víc snažit vymyslet svoje řešení za své peníze. Případně se s obcí dohodnout, že opravíš (zaplatíš nějaký recyklát) - dohoda na papíře. A jak to myslivci poškodí napsat jim přes právníka o náhradu škody. Ale rázem budeš mít na zádech nenávist všech myslivců a jejich rodin (půlky vsi?)... Komu to stojí za to, kdo si troufne? A tak nás tenhle spolek myslivců bude furt vydírat...
Pipilota
napsal(a):
Canka je to ztráta času. Vyžadovat to po obci lze, ale když nejsou peníze, nic nebude... Jasně že se všechno nejdříve zasíťuje a pak teprve asfaltový povrch. A to nejlépe až se tam pár let bydlí, tedy se z daní dostanou peníze do obecní pokladny.
Myslivci jsou kapitola sama o sobě a pro sebe. Tam bývá domluva spíš velká rarita než pravidlo. Letos mi velmi nadávají, že rozdupávám příjezdovou cestu k lesu. No nedají si vysvětlit, že s poníky vedle kola to já za bláta neprojedu, nerozdupu a že jsou nově koně ve stáji v lese, že se mají obrátit tam... A taky že já za nimi musím zvládnout autem rozježděný úsek k zásypu (nebo chodit jen po asfaltu okolo vesnice). Ti jsou prostě speciál, tam je to ztráta času.
Prostě se musíš víc snažit vymyslet svoje řešení za své peníze. Případně se s obcí dohodnout, že opravíš (zaplatíš nějaký recyklát) - dohoda na papíře. A jak to myslivci poškodí napsat jim přes právníka o náhradu škody. Ale rázem budeš mít na zádech nenávist všech myslivců a jejich rodin (půlky vsi?)... Komu to stojí za to, kdo si troufne? A tak nás tenhle spolek myslivců bude furt vydírat...
No právě.. s myslivcema je to těžká domluva,mám na ně právem averzi...už když jsme ten pozemek vzali do pronájmu,tak bylo zle..že jsme jim sebrali jejich honitbu...byl to nepřistupný zarostlý pozemek,kde se nedalo ani projít..měli jsme problém se tam vůbec dostat,když nám ho šli z obce ukázat..ale my jim sebrali honitbu..taky nám to ty hajzlíci dávají sežrat a pořádají hony kolem našeho pozemku a střilí tam hlava nehlava
Tu cestu jsme dali jakž takž dohromady,a stejně to zničili,takže já do ničeho už ze svých peněz investovat nebudu...
Je mi jasné,že obec má úplně jiné starosti než naší cestu..jen mi v létě svitla naděje na cestu po těch pozemkových úpravách,když se tam ta cesta objevila...
Záleží odkiaľ na to obec bude brať peniaze. ak z vlastného rozpočtu, môže si to dať rok dopredu. ak na to boli nejaké fondy, tak to obvykle trvá dlhšie, resp. žiada sa viac dopredu, ale ak na to dostane peniaze, určite cestu postaví.
To ale s istotou vie povedať akurát obecné zastupiteľstvo. Zasadanie obecného zastupiteľstva je ale pokiaľ viem verejné, môžete sa dostaviť a opýtať sa na svoj problém. Prípadne delegovať "svojho" poslanca.