0000000

XXX.XXX.14.230
Ahoj
Kobyla ztrácí neustále podkovy.Je kovaná jen na přední. Párkrát ztratila levou podkovu ve výběhu ale v terénu ztrácí jen pravou. Skoro co tři dny ztratí podkovu. Zkoušela jsem všechny druhy zvonů a žádné nepomohli. Neměl by jste někdo radu? Děkuji
Uživatel s deaktivovaným účtem

Prostě si jí zadní ušlápne, stíhá zadním kopytem přední nohu a podkovu si uvolní a strhne nebo málo "zanýtováno" - ohnutí podkováku na stěně kopyta....
Moje kobyla zase pravidelně ztrácela levou přední - měla jí ostroúhlejší a plošší, takže jí hůř překlápěla. Ale to jsem se naučila vidět až monohem později, až když jsem jí podkovy sundala úplně a začala pracovat na tom, aby měla obě nohy stejné . Jedna z rad, které jsem od kováře dostala, bylo že mám kobylu den po kování nechat zavřenou v boxe, aby podkováky stihly zareznout v rohovině a tolik neklouzaly. V létě to trochu pomáhalo, ale v zimním blátě to bylo stejně marný...
0000000
napsal(a):
Ahoj
Kobyla ztrácí neustále podkovy.Je kovaná jen na přední. Párkrát ztratila levou podkovu ve výběhu ale v terénu ztrácí jen pravou. Skoro co tři dny ztratí podkovu. Zkoušela jsem všechny druhy zvonů a žádné nepomohli. Neměl by jste někdo radu? Děkuji
Přijezdit ,podsadit, aby si nemantala nohama, kde nemá

Ta kopytní stěna musí vypadat děsně, pokud to v takové frekvenci přetloukáte,už asi není kam a pevnost těch zbytků je menší:-(.
Osobně bych se hodně snažila ji nechat odrůst/2-3 měsíce alespoň nalepovací podkovy, botičky...změna managementu,kontrola KD a doplňků, kontrola trimu/.
Bez fotek koně, postoje a kopyt jinak těžko soudit.
napsal(a):
Ta kopytní stěna musí vypadat děsně, pokud to v takové frekvenci přetloukáte,už asi není kam a pevnost těch zbytků je menší:-(.
Osobně bych se hodně snažila ji nechat odrůst/2-3 měsíce alespoň nalepovací podkovy, botičky...změna managementu,kontrola KD a doplňků, kontrola trimu/.
Bez fotek koně, postoje a kopyt jinak těžko soudit.
Pokud to dávají do starých děr, tak ne
Podle mě by ty nalepovací podkovy nebo botičky mohly být lepším řešením.