Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

0000000

3.1.2020 20:10
0000000

XXX.XXX.14.230

Ahoj
Kobyla ztrácí neustále podkovy.Je kovaná jen na přední. Párkrát ztratila levou podkovu ve výběhu ale v terénu ztrácí jen pravou. Skoro co tři dny ztratí podkovu. Zkoušela jsem všechny druhy zvonů a žádné nepomohli. Neměl by jste někdo radu? Děkuji

3.1.2020 20:41
sisi58

XXX.XXX.191.1

Jedině bosý kůň podkovy neztrácí.
No a pak je dobré, zeptat se kováře, proč váš kůň ty podkovy ztrácí. Jestli je to jeho rukama, tedy toho kováře nebo kopyty vašeho koně.Pokud řekne kopyty, tak ať vám řekne, co těm kopytům je. A podle toho se pak zařiďte.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.1.2020 21:10

Prostě si jí zadní ušlápne, stíhá zadním kopytem přední nohu a podkovu si uvolní a strhne nebo málo "zanýtováno" - ohnutí podkováku na stěně kopyta....

4.1.2020 11:54
dsj

XXX.XXX.255.137

Moje kobyla zase pravidelně ztrácela levou přední - měla jí ostroúhlejší a plošší, takže jí hůř překlápěla. Ale to jsem se naučila vidět až monohem později, až když jsem jí podkovy sundala úplně a začala pracovat na tom, aby měla obě nohy stejné . Jedna z rad, které jsem od kováře dostala, bylo že mám kobylu den po kování nechat zavřenou v boxe, aby podkováky stihly zareznout v rohovině a tolik neklouzaly. V létě to trochu pomáhalo, ale v zimním blátě to bylo stejně marný...

4.1.2020 22:28
koně

XXX.XXX.174.63

0000000 napsal(a):
Ahoj
Kobyla ztrácí neustále podkovy.Je kovaná jen na přední. Párkrát ztratila levou podkovu ve výběhu ale v terénu ztrácí jen pravou. Skoro co tři dny ztratí podkovu. Zkoušela jsem všechny druhy zvonů a žádné nepomohli. Neměl by jste někdo radu? Děkuji

Přijezdit ,podsadit, aby si nemantala nohama, kde nemá

5.1.2020 12:22

Ta kopytní stěna musí vypadat děsně, pokud to v takové frekvenci přetloukáte,už asi není kam a pevnost těch zbytků je menší:-(.

Osobně bych se hodně snažila ji nechat odrůst/2-3 měsíce alespoň nalepovací podkovy, botičky...změna managementu,kontrola KD a doplňků, kontrola trimu/.
Bez fotek koně, postoje a kopyt jinak těžko soudit.

5.1.2020 12:38
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ta kopytní stěna musí vypadat děsně, pokud to v takové frekvenci přetloukáte,už asi není kam a pevnost těch zbytků je menší:-(.

Osobně bych se hodně snažila ji nechat odrůst/2-3 měsíce alespoň nalepovací podkovy, botičky...změna managementu,kontrola KD a doplňků, kontrola trimu/.
Bez fotek koně, postoje a kopyt jinak těžko soudit.

Pokud to dávají do starých děr, tak ne

Podle mě by ty nalepovací podkovy nebo botičky mohly být lepším řešením.

Přidejte reakci

Přidat smajlík