Návlek proti oděru pod deku

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.1.2020 19:05
sisi58

XXX.XXX.191.1

Zjistila jsem, že mnou vychvalovaná zimní deka Bucaska, mi odírá kobylu na prsou. Ta je nepříčetná, jen se jí v tom místě dotknu. Už má odřená místa, i když ještě ne bez chlupů.
Našla jsem tyto návleky pod deku: https://www.kamir.cz/navlek-na-kone?atr=88434#zld
https://www.equiworld.cz/kategorie/home/navlek-proti-oderu-lemieux
Máte někdo zkušenost? Neznám nikoho, kdo by použival a předal postřehy.

7.1.2020 19:21
Slon Indický

XXX.XXX.104.252

Já zkušenost mám - bohužel negativní. Pár majitelů, co znám, je koním koupilo - odření byli pořád, a při vyšší teplotě se zrovna na těch plecích dost potí. Jediné řešení, co funguje, je mít deku, co opravdu dobře sedí, jenže to asi slyšet nechcete. :(
Třeba se někdo podělí o lepší zkušenost, a taky asi záleží, proč deka dře - pokud je úzká a tlačí a doléhá v tom místě, tak se ještě zúží a problém bude horší, pokud sedí dobře a je to jen o materiálu, asi by to pomoci mohlo.

7.1.2020 19:32
sisi58

XXX.XXX.191.1

Slon Indický napsal(a):
Já zkušenost mám - bohužel negativní. Pár majitelů, co znám, je koním koupilo - odření byli pořád, a při vyšší teplotě se zrovna na těch plecích dost potí. Jediné řešení, co funguje, je mít deku, co opravdu dobře sedí, jenže to asi slyšet nechcete. :(
Třeba se někdo podělí o lepší zkušenost, a taky asi záleží, proč deka dře - pokud je úzká a tlačí a doléhá v tom místě, tak se ještě zúží a problém bude horší, pokud sedí dobře a je to jen o materiálu, asi by to pomoci mohlo.

Ona ta Bucaska má vespod flís. Na jednu stranu je to fajn,právě pro vlastnosti toho flísu. Sama víte.
Problém je ovšem v tom, že se deka pomalu, ale jistě, posunuje po směru srsti, tj. dozadu. Takže vzadu přesahuje, vepředu táhne. Každý den ji samozřejmě sundám a dám na správné místo.Do druhého dne je zpět tam, kde nechci.
Je divné, že loňskou zimu to nedělala.

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.1.2020 20:35

moje kobyla taky byla od bukasky(pláštěnka bez flísu) na ramínkách vyšuchaná, jak chodí, a šmejká se o tu deku ne že by jí to vyloženě dřelo na fest.....existuje mezidíl,na rozšíření, to by mohlo zabrat, mám ho(koupila jsem ho po loňských zkušenostech s vydíráním srsti, ale nezkoušela jsem, já mám jen na jednu t zápinku), mám ted eskadronku.možná bych to mohla zítra vyfotit, když ho najdu....

7.1.2020 20:42
Slon Indický

XXX.XXX.104.252

sisi58 napsal(a):
Ona ta Bucaska má vespod flís. Na jednu stranu je to fajn,právě pro vlastnosti toho flísu. Sama víte.
Problém je ovšem v tom, že se deka pomalu, ale jistě, posunuje po směru srsti, tj. dozadu. Takže vzadu přesahuje, vepředu táhne. Každý den ji samozřejmě sundám a dám na správné místo.Do druhého dne je zpět tam, kde nechci.
Je divné, že loňskou zimu to nedělala.

Je to zvláštní, mojí kobyle taky letos ta Bucaska nesedí - napřed na podzim přibrala, tak se to dalo pochopit. Aktuálně zhubla a je ještě štíhlejší než loni, a taky jí nesedí - jak popisujete, sune se dozadu. Deku jsem dávala před zimou naimpregnovat, tak mě napadlo, že se něco pokazilo tam, mám ji třetí zimu, tak možná už nějaká vada po delším užívání? Nevím, nerozumím tomu a štve mě to, kobyla už Bucasky nenosí, tak odření nehrozí, snad se ozve někdo s pozitivní zkušeností ohledně těch návleků.

7.1.2020 20:44
Slon Indický

XXX.XXX.104.252

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
moje kobyla taky byla od bukasky(pláštěnka bez flísu) na ramínkách vyšuchaná, jak chodí, a šmejká se o tu deku ne že by jí to vyloženě dřelo na fest.....existuje mezidíl,na rozšíření, to by mohlo zabrat, mám ho(koupila jsem ho po loňských zkušenostech s vydíráním srsti, ale nezkoušela jsem, já mám jen na jednu t zápinku), mám ted eskadronku.možná bych to mohla zítra vyfotit, když ho najdu....

Mezikus jsem zkoušela já, akorát tu deku rozšířil natolik, že to bylo tak na hřebce begana s opravdu obřím krkem, jinak jsem si neuměla představit, jakému koni by to sedlo. Pravda, já rozšiřovala Power Turnout, tam je ten střih širší sám o sobě, tak možná u freedomky to bude lépe k použití.

7.1.2020 20:46
sisi58

XXX.XXX.191.1

Slon Indický napsal(a):
Je to zvláštní, mojí kobyle taky letos ta Bucaska nesedí - napřed na podzim přibrala, tak se to dalo pochopit. Aktuálně zhubla a je ještě štíhlejší než loni, a taky jí nesedí - jak popisujete, sune se dozadu. Deku jsem dávala před zimou naimpregnovat, tak mě napadlo, že se něco pokazilo tam, mám ji třetí zimu, tak možná už nějaká vada po delším užívání? Nevím, nerozumím tomu a štve mě to, kobyla už Bucasky nenosí, tak odření nehrozí, snad se ozve někdo s pozitivní zkušeností ohledně těch návleků.

Ta moje je nová. Takže to nebude dlouhým užíváním. Starou jsem dala vyprat a naimpregnovat. Uvidím, zda to bude taky dělat.
Mám i jiné termodeky, ale ty jsou do mrazu. Nevím, zda by byly vhodné, když je nad nulou.

7.1.2020 21:06

Možná by nějaký sedlář, švec nebo čalouník (mají pořádné stroje)ten mezidíl spích na zakázku, aby to nebylo moc široké, jeden čas jsem je viděla někde v inzerci...já koupila originál taky z inzerce asi za stovku.
ilustrační inzerát
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/112443962/Mix-veci.php

7.1.2020 21:24
sisi58

XXX.XXX.191.1

Možná by nějaký sedlář, švec nebo čalouník (mají pořádné stroje)ten mezidíl spích na zakázku, aby to nebylo moc široké, jeden čas jsem je viděla někde v inzerci...já koupila originál taky z inzerce asi za stovku.
ilustrační inzerát
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/112443962/Mix-veci.php

Verun, mě se nezdá,že by jí byla ta deka malá nebo úzká, sedí ji. Ale nerozumím, proč jedna deka pasuje a druhá ne. Obě Bucasky, stejná velikost.Ale ta stará, co nosila vloni, neodírala. Letos ji měla jen chvilku. Zrušila ji v blátě natolik, že jsem ji musela poslat vyprat. Až se vrátí, dám jí ji a kouknu, jestli drhne taky.První fotka, letos nová Bucaska, druhá fotka, stará Bucaska.

7.1.2020 22:58
Dotaz

XXX.XXX.110.146

Já jen úvahu z toho, co jste napsaly.
Ta deka se sune po srsti dozadu jako po jehličnaté větvičce - lehce jde pohyb jen jedním směrem, v protisměru to drhne. Proto i když dáte návlek na plece, stejně se to bude dozadu sunout o nezakrytou srst a nevrátí se to, bude to táhnout dál. Nebylo by řešením tedy "uklouzat" tu srst hřbetu třeba elastickým trikem pro koně, pokud to kůň snese a počasí přeje? Jen nápad.

8.1.2020 06:58
Arkarian

XXX.XXX.177.16

Já se naštěstí odírání na plecích zbavila právě pořízením dek Bucas. Mám tedy Irish, schválně bez toho fleecu, aby lehčeji klouzaly...

Proti odírání od podsedlové dečky mi kdosi doporučil našplíchat daná místa leskem na srst. Pak to tolik nedrhne a celkem to funguje. Možná by stálo za zkoušku i v případě deky.

PS: Je to stejná velikost? Mě z fotky ta tmavá deka přijde delší. Ale možná jen zkresluje úhel focení.

8.1.2020 07:47

Taky mi přijde celkově větší, tím by pak mohla hůř sedět a posouvat se.. Není kobča o něco hubenější než loni? Stářím by to, myslím, nemělo být, mám ji sedm let a sedí stále stejně

8.1.2020 08:01
sisi58

XXX.XXX.191.1

Dotaz napsal(a):
Já jen úvahu z toho, co jste napsaly.
Ta deka se sune po srsti dozadu jako po jehličnaté větvičce - lehce jde pohyb jen jedním směrem, v protisměru to drhne. Proto i když dáte návlek na plece, stejně se to bude dozadu sunout o nezakrytou srst a nevrátí se to, bude to táhnout dál. Nebylo by řešením tedy "uklouzat" tu srst hřbetu třeba elastickým trikem pro koně, pokud to kůň snese a počasí přeje? Jen nápad.

On je ten jeden návlek taková šprcka, jestli kouknete. Něco podobného měla kobyla na podzim, když bylo teplo, nějaký hmyz ještě poletoval, ale nebylo to na síťovku. Ona si je schopná, za jeden den, rozedřít těžce zahojenou kůži na hřebenu krku, do krve.
To klouzání by na jednu stranu bylo fajn, deka by se pohybovala nezávisle na kobyle. Ale na druhou stranu se deka i teď trochu protáčí, co pak, když bude klouzat díky elastickému podložení?

8.1.2020 08:04
sisi58

XXX.XXX.191.1

Arkarian napsal(a):
Já se naštěstí odírání na plecích zbavila právě pořízením dek Bucas. Mám tedy Irish, schválně bez toho fleecu, aby lehčeji klouzaly...

Proti odírání od podsedlové dečky mi kdosi doporučil našplíchat daná místa leskem na srst. Pak to tolik nedrhne a celkem to funguje. Možná by stálo za zkoušku i v případě deky.

PS: Je to stejná velikost? Mě z fotky ta tmavá deka přijde delší. Ale možná jen zkresluje úhel focení.

Vpředu,na plecích, mají přece Bucasky vypodložení z nějakého saténu. Tak mi hlava nebere,že i tento materiál je schopný odírat. Deky jsou stejně velké. Ta stříbrná už se po létech vytvarovala podle kobyly. Ta hnědá je zrovna rozbalená.

8.1.2020 08:11
sisi58

XXX.XXX.191.1

Taky mi přijde celkově větší, tím by pak mohla hůř sedět a posouvat se.. Není kobča o něco hubenější než loni? Stářím by to, myslím, nemělo být, mám ji sedm let a sedí stále stejně

Nn, i podle štítku je to stejné.Pečlivě jsem to kontrolovala. Při ceně deky jsem vše dopředu 10 x kontrolovala. Stříbrná je tato: https://www.equimall.cz/deky/termodeka-bucas-power-turnout-extra-300g-termodeka-bucas-power-turnout-extra-300g-135cm-stribrna.html a ta hnědá je tato: https://www.equimall.cz/podle-vyrobce/bucas/termodeka-vybehova-bucas-smartex-extra-termodeka-vybehova-bucas-smartex-extra-145cm-coko.html
Že by měl výrobce jiný střih pro každý typ deky?

8.1.2020 17:00
sisi58

XXX.XXX.191.1

Takže jsem se dnes od prodavačky z "Jezdecké potřeby Equimall" dozvěděla, že střih Bucasek dřív a nyní, se liší! Takže starší deka, která pasuje, není stejná jako ta, co koupíte teď.
Jí se stalo totéž. Proto to ví. Moc jsem si oddechla, že neblbnu. Ale štve mě,že když už jsem našla pasující deky, ti joudové to celé zkazili.
Abych začala hledat novou značku. A deku za 6000,- si mohu vetknout do špic.

9.1.2020 14:24

Já bych to tím návlekem neřešila, přece jenom ty chlupy- mezi chlupama, je nějaký ohřátý vzduch, takhle když dáte ten "overálek", tak prd....

9.1.2020 14:41
alfi pav

XXX.XXX.30.253

Všimla jsem si, že zatím nikdo nereagoval přímo na položenou otázku.

Lepší podprsenka je ta se saténem, zn.Lemieux. Mimo materiál má i díl mezi předníma nohama, takže bude míň klouzat.
Ta s elastickým materiálem mi koně víc odírala a navíc se nedala dobře odhadnout velikost, aby to na koni neviselo jak pytel nebo v tom nebyl moc napasovaný

Mám koně s citlivou kůží a slabou zimní srstí, který se snadno odírá a víc u nás zabírá satén

14.1.2020 14:07
Arkarian

XXX.XXX.177.16

sisi58 napsal(a):
Takže jsem se dnes od prodavačky z "Jezdecké potřeby Equimall" dozvěděla, že střih Bucasek dřív a nyní, se liší! Takže starší deka, která pasuje, není stejná jako ta, co koupíte teď.
Jí se stalo totéž. Proto to ví. Moc jsem si oddechla, že neblbnu. Ale štve mě,že když už jsem našla pasující deky, ti joudové to celé zkazili.
Abych začala hledat novou značku. A deku za 6000,- si mohu vetknout do špic.

Potvrzuji, nové Bucasky mají jiný střih. Mám dvě vloni koupené, perfektně sedící, a jednu teď koupenou z Německa, musela jsem odpárat ocasí kryt a budu ho muset přešít jinak, koni zavazel při vykonávání potřeby (zvedá ocas do strany). Tak se teď jen modlím, aby ho ještě navíc neodírala.

14.1.2020 16:01
sisi58

XXX.XXX.191.1

Arkarian napsal(a):
Potvrzuji, nové Bucasky mají jiný střih. Mám dvě vloni koupené, perfektně sedící, a jednu teď koupenou z Německa, musela jsem odpárat ocasí kryt a budu ho muset přešít jinak, koni zavazel při vykonávání potřeby (zvedá ocas do strany). Tak se teď jen modlím, aby ho ještě navíc neodírala.

Ano, debilně přišitý ocasní kryt. Kobyla nemá průjem, přesto denně čistím kryt, kraje deky, ocas i stehna zevnitř.
Pokud kryt našijete tak, že nebude mít v těch místech deka tři záševky, ale jen dva krajní (tedy ten prostřední zrušíte), mělo by se to zlepšit.

14.1.2020 18:36
liva

XXX.XXX.226.96

Sisi, viděla jsem tu Vaši Bucasku v inzerci. Ten nový střih je strašný.
Obávám se, že obliba těchto dek poklesne, protože takový pytel snad nemůže sedět nikomu.
Bucas už tu nemožnost pravděpodobně šili předloni, protože stájová kolegyně zkoušela moji Smartex kobyle, padla perfektně a koupená neseděla a to nakonec vyzkoušela i Power i High neck.
Naštěstí je mohla, jako nepadnoucí, v Equiservisu vrátit...
Moje Smartex už taky pomalu dosluhuje, balistic nylon vypadá jako chlupatý, ale zatím nepromoká....

14.1.2020 18:52
sisi58

XXX.XXX.191.1

liva napsal(a):
Sisi, viděla jsem tu Vaši Bucasku v inzerci. Ten nový střih je strašný.
Obávám se, že obliba těchto dek poklesne, protože takový pytel snad nemůže sedět nikomu.
Bucas už tu nemožnost pravděpodobně šili předloni, protože stájová kolegyně zkoušela moji Smartex kobyle, padla perfektně a koupená neseděla a to nakonec vyzkoušela i Power i High neck.
Naštěstí je mohla, jako nepadnoucí, v Equiservisu vrátit...
Moje Smartex už taky pomalu dosluhuje, balistic nylon vypadá jako chlupatý, ale zatím nepromoká....

Je to vážně problém. Ta podšívka je dobrý vynález. Ale zkazit to tak, jak se jim to povedlo?
Bohužel nejsou Bucasky jediné deky,jejichž kvalita jde do kopru. Mám muchařku, tedy kupuji deky siťovky. Lindě bezvadně pasovala deka Brasilia od Loesdau. První kupovaná před 5 roky, pak před třemi a poslední vloni.Ta stařičká drží nejlépe. Šití kvalitní, nitě nečouhají, švy pasují, střih sedí bezvadně.Ta poslední má jiný materiál, deka je o kus méně hluboká.Švy se párají. Celkově je mizerná.
Je to smutek, že ani drahé deky nejsou kvalitní.

14.1.2020 19:02
liva

XXX.XXX.226.96

Do věcí, které fungují, se nevrtá...
Prostě někoho přepadla myšlenka....

14.1.2020 19:15
sisi58

XXX.XXX.191.1

liva napsal(a):
Do věcí, které fungují, se nevrtá...
Prostě někoho přepadla myšlenka....

Vy to víte, já to vím a nejspíš spousta dalších lidí. Bohužel ne ti, co vrtat mohou.

14.1.2020 20:14
Rif Du Madon

XXX.XXX.77.98

Tak já mám štěstí, že valachovi ta nová smartexka sedí bohovsky. Ty balony na plecích dělají kapsy, že se mu nedotýká těla. Podle mně je kratší a širší než ta předchozí. Kupuji vel. 145, ta stará je delší. Jinak nový krk je také jiný než na té staré, je užší směrem k tělu a širší u hlavy, naštěstí ho zapneme.

14.1.2020 21:44
sisi58

XXX.XXX.191.1

Rif Du Madon napsal(a):
Tak já mám štěstí, že valachovi ta nová smartexka sedí bohovsky. Ty balony na plecích dělají kapsy, že se mu nedotýká těla. Podle mně je kratší a širší než ta předchozí. Kupuji vel. 145, ta stará je delší. Jinak nový krk je také jiný než na té staré, je užší směrem k tělu a širší u hlavy, naštěstí ho zapneme.

Tak to je fajn. Je pravda, že ne každý střih každému koni pasuje.S tím jsem smířená. Ale sejří mě, že když jsem konečně našla takovou, co pasuje, tak ji výrobce změní.

15.1.2020 06:12
Dep

XXX.XXX.233.158

sisi58 napsal(a):
Tak to je fajn. Je pravda, že ne každý střih každému koni pasuje.S tím jsem smířená. Ale sejří mě, že když jsem konečně našla takovou, co pasuje, tak ji výrobce změní.

To jsou potom věci věci napadené zlepšovatelem.

Já mám na širokoprsou kobylu Horze a ta sedí dobře. Můžete eventuelně zkusit zakoupit tu.

15.1.2020 12:17
sovicka

XXX.XXX.32.115

Já můžu doporučit deky horseware amigo bravo, nejsou úplně levné, ale teď je mají třeba i v akci. Já je kupovala v zahraničí, jena slouží 6 sezonu, druhá pátou. Super je systém poddek, který připnout další deku dospod a lehké deky máte zateplenou, možnost připnout či odepnout krk. Teď je mají v akci třeba zde https://www.horseandme.eu/deka-vybehova-bundle-3v1-amigo-bravo-12-plus/
Cena je sice taky vysolá, ale v podstatě je za tři deky (pláštenka, lehce zateplená deka, termodeka a k tomu krk).

15.1.2020 12:26
sisi58

XXX.XXX.191.1

Koukala jsem na ni, ale deku bez vysokých rozparků už nekoupím.

15.1.2020 12:57
Terven

XXX.XXX.110.159

sovicka napsal(a):
Já můžu doporučit deky horseware amigo bravo, nejsou úplně levné, ale teď je mají třeba i v akci. Já je kupovala v zahraničí, jena slouží 6 sezonu, druhá pátou. Super je systém poddek, který připnout další deku dospod a lehké deky máte zateplenou, možnost připnout či odepnout krk. Teď je mají v akci třeba zde https://www.horseandme.eu/deka-vybehova-bundle-3v1-amigo-bravo-12-plus/
Cena je sice taky vysolá, ale v podstatě je za tři deky (pláštenka, lehce zateplená deka, termodeka a k tomu krk).

Sovičko, pokud si teda nesedím na vedení - chápu dobře, že celý set se skládá z nepromokavé deky se zateplením 50 g, dále podšívky 300g, která nejde použít samostatně (leda jako stájovka) a ze dvou krků - 50g a 100g?
Mně by se ta pláštěnka se zateplením 50 g líbila moc, ale krky ani tu třístovkovou podšívku bych neužila.

16.1.2020 09:48
sovicka

XXX.XXX.32.115

sisi58 napsal(a):
Koukala jsem na ni, ale deku bez vysokých rozparků už nekoupím.

Předvapivě u těchto dek to dek to vůbec nevadí (to mám koně v plecích docela široké obzvlášt valacha kde co táhne), netvrdím, že budou sedět každému koni, já je měla možnost zkusit, než jsem je pořídila, jinak ty dražší mají i rozparek a přijde opravdu dobře řešený, nevnucuju jen to na mě pořád vyskakuje a sama jsem s nima spokojená;-)

16.1.2020 10:04
sisi58

XXX.XXX.191.1

sovicka napsal(a):
Předvapivě u těchto dek to dek to vůbec nevadí (to mám koně v plecích docela široké obzvlášt valacha kde co táhne), netvrdím, že budou sedět každému koni, já je měla možnost zkusit, než jsem je pořídila, jinak ty dražší mají i rozparek a přijde opravdu dobře řešený, nevnucuju jen to na mě pořád vyskakuje a sama jsem s nima spokojená;-)

Jak píšete,každý kůň je jiný. Zkusíme to letos zvládnout se třemi dekami. A na příští zimu, dá-li Bůh a koby bude, pořídím něco echt.

16.1.2020 10:29
sovicka

XXX.XXX.35.247

sisi58 napsal(a):
Jak píšete,každý kůň je jiný. Zkusíme to letos zvládnout se třemi dekami. A na příští zimu, dá-li Bůh a koby bude, pořídím něco echt.

Ať se zadaří, mě by kleplo, kdyby mi deka za 6k na koni nesedla:-(

16.1.2020 10:38
sovicka

XXX.XXX.35.247

Terven napsal(a):
Sovičko, pokud si teda nesedím na vedení - chápu dobře, že celý set se skládá z nepromokavé deky se zateplením 50 g, dále podšívky 300g, která nejde použít samostatně (leda jako stájovka) a ze dvou krků - 50g a 100g?
Mně by se ta pláštěnka se zateplením 50 g líbila moc, ale krky ani tu třístovkovou podšívku bych neužila.

Ne jsou to dvě poddeky (100 a 300 g) a krk jeden. Zkuste mrknout na bristské eshopy, mají tam mnohem větší výběr a teď mají často slevy. Já kupovala v tomhle eshopu https://www.redpostequestrian.co.uk/1762/products/amigo-bravo-12-100g-turnout-rug--navyelectric-blue.aspx – tuhle mám starší model bez reflexních šikmých pruhů, mám ji na důchodkyni momentálně, tu 50 g nevím jaký je rozdíl oproti této, ale tahle je u nás fakt vytížená na podzim a jaře ji nosí pro změnu ostříhaný valach (naštěstí jim u této značky sedí stejná velikost) a slouží jak jsem psala výš už šestou sezonu bez problému, impregnovala jsem ji poprvé loni.

16.1.2020 11:44
Terven

XXX.XXX.110.159

sovicka napsal(a):
Ne jsou to dvě poddeky (100 a 300 g) a krk jeden. Zkuste mrknout na bristské eshopy, mají tam mnohem větší výběr a teď mají často slevy. Já kupovala v tomhle eshopu https://www.redpostequestrian.co.uk/1762/products/amigo-bravo-12-100g-turnout-rug--navyelectric-blue.aspx – tuhle mám starší model bez reflexních šikmých pruhů, mám ji na důchodkyni momentálně, tu 50 g nevím jaký je rozdíl oproti této, ale tahle je u nás fakt vytížená na podzim a jaře ji nosí pro změnu ostříhaný valach (naštěstí jim u této značky sedí stejná velikost) a slouží jak jsem psala výš už šestou sezonu bez problému, impregnovala jsem ji poprvé loni.

Díky, dvě poddeky- jo, čtu ten popis znova a už to chápu ...ještě se zeptám, mají vespod fleece? V popisu to nevidím, pokud by tam nebyl, bylo by to super.

16.1.2020 12:02
sovicka

XXX.XXX.35.247

Nemají, já osobně s fleecem mám jednu (nějakou hkm myslím) a nemám to ráda, chytaj se na to hrozně chlupy v době línání, sprašnej opruz takovou deku udržovat:-D

16.1.2020 12:32
Terven

XXX.XXX.110.159

sovicka napsal(a):
Nemají, já osobně s fleecem mám jednu (nějakou hkm myslím) a nemám to ráda, chytaj se na to hrozně chlupy v době línání, sprašnej opruz takovou deku udržovat:-D

Taky ho nemám ráda - ani na sobě- elektrizuje a hlavně ten posun po zimní srsti není příjemný koni.
Byl to jeden z důvodů, proč jsem nešla do dražších Bucasek.

18.1.2020 00:30

Vím do inzerce, ale....mám Horseware Amigo, Bravo 12, 140cm- M , 250g zateplení, nepoužitá, byla rezervní, ale teď už je nám malá- asi, kobyla má teď běžně deky 145cm, měl by být i krk, ale nemohu ho najít....měl by někdo zájem? Do SZ.

3.3.2020 18:50
sisi58

XXX.XXX.191.1

Takže jsem Bucasku prodala.
Koupila jsem deku EquiTheme Tyrex (fotky) a ta pasuje. A z kousavé potvory je opět má stará jen šklebna.

Přidejte reakci

Přidat smajlík