Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.1.2020 11:21
llol

XXX.XXX.55.16

Zdravím,
potřebuji se poradit. Mám koně s problematickými zády. Fyzioterapeut mi po poslední návštěvě doporučil dekovat, aby měl záda v teple. Problém je v tom, že doteď kůň chodil bez dek, takže je to pořádný chlupáč .
Chtěla bych se zeptat, zda a jakou deku pořídit. Teploty se motají kolem nuly, nemám představu, jakou koupit gramáž zateplení. Mám akorát pláštěnku, ale to koni záda neprohřeje. Bylo by ideální 200g? Nebo je to vzhledem k zimnímu ochlupení moc?
Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.1.2020 11:26

Máte možnost deku dávat jen na pár hodin denně? Pokud ano, zkusila bych terapeutickou deku Back On Track s keramickým vláknem. Mám kobylu s nemocnými svaly a funguje to super, ale není vhodná na celodenní nošení.

8.1.2020 11:59
llol

XXX.XXX.55.16

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Máte možnost deku dávat jen na pár hodin denně? Pokud ano, zkusila bych terapeutickou deku Back On Track s keramickým vláknem. Mám kobylu s nemocnými svaly a funguje to super, ale není vhodná na celodenní nošení.

Děkuji za typ. Produkty této značka znám, ale deky jsou bohužel nad moje finanční možnosti.

8.1.2020 12:00
llol

XXX.XXX.55.16

Nebo jste měla na mysli jejich Warmer?

8.1.2020 13:10
lenacia

XXX.XXX.173.31

Zdravím, před pár lety sem řešila stejný problém. Huňatá kobyla, začala ji bolet záda.
Celou zimu jsme zvládly s dvěma dekama podšitýma fleecem.
Důležité je, aby kůň měl záda v suchu a chráněný před deštěm....
Druhý rok sem investovala do bucas smartex extra 300gr. ale loni přes zimu sem zase jela jen obyč pláštěnku s fleece a jen při dešti a mokrém sněhu.

8.1.2020 15:07

llol napsal(a):
Nebo jste měla na mysli jejich Warmer?

Ten Warmer je jen k použití jako podsedlová deka, ale technologie je stejná, také obsahuje keramická vlákna. I když asi by se dal nějak uchytit, aby na koni ve výběhu/boxu nespadl.

8.1.2020 16:10
llol

XXX.XXX.55.16

Ten Warmer je jen k použití jako podsedlová deka, ale technologie je stejná, také obsahuje keramická vlákna. I když asi by se dal nějak uchytit, aby na koni ve výběhu/boxu nespadl.

Děkuji.
Dívala jsem se na nějaký e-shop, kde psali, že by mělo být možné jej našít na obyčejnou deku, tak to teď zvažuji.

8.1.2020 19:37
makki

XXX.XXX.0.41

Warmerku jsem upevňovala vepředu gumovým kurtem a vzadu řemínkem pod ocasem. V případě zájmu mohu prodat za poloviční cenu.

9.1.2020 08:49
llol

XXX.XXX.55.16

makki napsal(a):
Warmerku jsem upevňovala vepředu gumovým kurtem a vzadu řemínkem pod ocasem. V případě zájmu mohu prodat za poloviční cenu.

A osvědčil se Vám?
Já se večer rozhodla, že jej pořídím.
Je možné se s Vámi nějak spojit? Měla bych zájem. Ráda bych viděla ale fotky stavu, Vaši zkušenost.
Děkuji.

9.1.2020 10:06
Arkarian

XXX.XXX.177.16

Ke gramáži. Nyní, v teplotách kolem nuly, mám 150g deku na částečně holeném koni. Na noc chodí do boxu. Pro chlupáče, kterému není zima ale potřebuje jen chránit záda, bych na zimu dala pláštěnku podšitou fleecem nebo deku s lehkým zateplením 50-100g. S vyšší gramáží bych se bála, že přes den, když zasvítí sluníčko, se bude potit. Naopak tenká nepodšitá pláštěnka při dešti či sněžení studí.

9.1.2020 11:32

Pozor na postupné navykání na ten BoT, ze začátku dát třeba jen na hodinu a postupně pomalu prodlužovat.

9.1.2020 12:02
llol

XXX.XXX.55.16

Pozor na postupné navykání na ten BoT, ze začátku dát třeba jen na hodinu a postupně pomalu prodlužovat.

Děkuji za radu. Ještě se zeptám.. když bych ho používala před a po ježdění, jak dlouho je ideální, aby jej měl kůň na zádech, než půjde pracovat? Postačuje třeba půl hodiny, nebo je to málo?

9.1.2020 13:00

To vám asi neumím říct, zkuste to. Po zahřátí by měly svaly na zádech jakoby změknout. Já bych tipla tak hodinku.

9.1.2020 15:28
makki

XXX.XXX.0.41

Neni problem. Máte zprávu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík