Bandážování na práci

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.1.2020 15:47
AndyPandy

XXX.XXX.49.42

Ahoj, prosím o názor na bandážování, výhody elastických x fleecových bandáží a používání podložek (používáte/ nepoužíváte, případně kdy a pod jaký typ bandáží). Jakou používáte délku na poníky a jakou na velké koně?

8.1.2020 18:54
Dany Lip

XXX.XXX.64.140

Pod elasticke bandaze musí být podložka vždy. Bandaze fleecove se používají bez podložky (ale ničemu nevadí když ji tam i tak dáte), ale pozor. Fleecove jsou stajove nebo na přepravu! Nejsou vhodné jako ochrana při ježdění! Za mě jsou nejlepší kombinované bandaze. Ty jsou půl fleecove a půl elasticke. Dospod se navine fleeciva bandaz (funguje jako podlozka) a na to elasticka (potřebné zpevnění nohy). S délkou neporadim.

9.1.2020 11:57
alfi pav

XXX.XXX.30.253

Dany Lip napsal(a):
Pod elasticke bandaze musí být podložka vždy. Bandaze fleecove se používají bez podložky (ale ničemu nevadí když ji tam i tak dáte), ale pozor. Fleecove jsou stajove nebo na přepravu! Nejsou vhodné jako ochrana při ježdění! Za mě jsou nejlepší kombinované bandaze. Ty jsou půl fleecove a půl elasticke. Dospod se navine fleeciva bandaz (funguje jako podlozka) a na to elasticka (potřebné zpevnění nohy). S délkou neporadim.

Jak chcete zpevnit šlachu pomocí elastické bandáže? Maximálně v ní omezíte průtok krve když ji moc stáhnete...

Překvapuje mě, že jsou ještě dnes lidi, kteří si myslí, že bandáže jsou na zpevnění nohy. Na zpevnění nohy nejsou nijaké chrániče končetin. Všechny chrániče a bandáže mají hlavní účel v ochraně nohy před zraněním od překážky nebo od druhé nohy při strouhání.

Původní účel bandáží, mimo ochranu před zraněním nohy, je zahřát šlachy a zminimalizovat riziko jejich poškození při práci bez dostatečně dlouhého času na rozehřátí. Dokud a tím podpořit odvod odpadních látek z končetiny. Pokud vím začalo se s tím kdysi u dostiháků.

Osobně pro práci, když je potřeba používám fleecové bandáže bez podložky, je u nich menší riziko přetáhnutí než u elastických. Fleecové s podložkou spíš pro odpočinek po práci. Délky se vyrábějí podle typu koní, full, cob, ale nevím jestli je i pony.

Pozor na správné namotávání zevnitř ven.

Přidejte reakci

Přidat smajlík