Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.1.2020 16:15
Čiči

XXX.XXX.88.55

Ahojky
Sice mám ještě čas řešit sedlo, ale chtěla bych získat nějaké informace a názory ostatních. Teď k samotné otázce. Jak řešíte sedlo u mladých koní? Mám na mysli jestli kupujete sedlo, které koník nosí, pak se v něm obsedne a dále přiježďuje a jezdí. Vím že se koník pak ještě mění....to kupujete sedlo další? Jde mi tedy především o sedla westernová. Kromě toho, jak vlastně kupujete sedla? Koníka změříte a vybíráte rozměry sedel, aby tomu co nejvíce odpovídali? Omlouvám se jestli jsou to hloupé dotazy. Budu moc ráda když si někdo dá práci a aspoň na něco mi dá svůj názor a odpověď

10.1.2020 17:21
Makina14

XXX.XXX.208.164

No... Sedla si nechávám jedině napasovat od sedláře. A co se týče obsedání... Koně jsem nejdřív zvykla na jezdecký pad a zhruba po roce ježdění na padu a voďáku jsem teprve koupila sedlo. Protože - přiznejme si, že kupovat pokaždé nové sedlo je trochu na prd . Ještě před samotnou koupí a pasování sedla jsem dala koníkovi do boxu staré sedlo, které mám po starším koni. Aspoň si na něj koník zvykl a nemusel se ho bát.
Pak už jsme jen pracovali na posilování vzájemné důvěry a zhruba po týdnu, co jsem měla sedlo doma, jsme ho zkoušeli dávat na hřbet, což nebyl takový porblém díky tomu, že už byl kůň rok zvyklý na pad.
A jen taková malá rada na závěr: není od věci se věnovat pozitivnímu posilování. Je to pro koně (i majitele ) přínosem. Mě osobně tento druh práce s koněm velmi baví.

10.1.2020 22:40
Čiči

XXX.XXX.234.34

Pozitivnímu posilování se s koníkem věnují....a troufnu si říct že ho to taky baví ....hlavně je jeden z těch žravějších koní takže pamlsky to je jeho ....Jinak děkuji za reakci

11.1.2020 15:56
Theress

XXX.XXX.21.206

Já měla sedlo po předchozím koni, takže teď ho nosí můj mlaďoch. Je to tedy anglie. Avšak je bezkostrové, takže se dá dost upravit, což mi přijde jako fajn věc do začátku. A nechávala jsem si ho napasovat od pani ze stránky zdravazvirata.cz. Moc milá pani, která se všim pomůže. Jelikož já sedlům rozumim asi tak jako koza matice, tak jsem si musela pozvat zkušeného člověka 😀

Přidejte reakci

Přidat smajlík