Fríský kůň

Fríský kůň
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Anonimni_clovek

14.1.2020 22:59
Anonimni_clovek

XXX.XXX.172.48

Ahoj, chci se zeptat je hodně těžké vychovat friskeho kone, chci už hříbě a vychovat dle sveho... Jsou paličatí? Tvrdohlavi

?

15.1.2020 00:30
Sophii

XXX.XXX.168.82

s touto otázkou j více než jasné, že postrádáte schopnosti a znalosti k výcviku hříběte...

15.1.2020 08:00
akscha

XXX.XXX.26.89

Odbočím od tématu - fascinuje mě, jak si hodně, hlavně začátečníků, chce vychovat zvíře "podle svého." Co si pod tím vlastně představit? Já jsem vždycky nadšená z koně, který je jednoduše jen dobře vychovaný a reaguje na standardní věci úplně standardním způsobem.

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.1.2020 10:14

akscha napsal(a):
Odbočím od tématu - fascinuje mě, jak si hodně, hlavně začátečníků, chce vychovat zvíře "podle svého." Co si pod tím vlastně představit? Já jsem vždycky nadšená z koně, který je jednoduše jen dobře vychovaný a reaguje na standardní věci úplně standardním způsobem.

Naprostý souhlas se Sophii i akscha. V obou případech to vidím/mám taky tak. Jenže my máme s koňmi zkušenosti, nadšený laik ne a tak se "vyrábějí" problémoví jedinci, kteří se následně řeší tady na ifauně.

15.1.2020 15:52
Arbora

XXX.XXX.192.218

Mňa zas fascinuje, že si niekto plemeno vyberie iba podľa obrázku. Lebo sa mu páči. V živote ho nevidel naživo, v živote na tom nesedel, nevie, aké má zdravotné problémy, atď. Len pre chlpaté nohy. Ja viem, že sú to obvykle deti, ktoré tomu aj tak nerozumejú, ale vždy mi to príde na rozum, e prečo.

15.1.2020 18:11
majkulka

XXX.XXX.152.184

Arbora napsal(a):
Mňa zas fascinuje, že si niekto plemeno vyberie iba podľa obrázku. Lebo sa mu páči. V živote ho nevidel naživo, v živote na tom nesedel, nevie, aké má zdravotné problémy, atď. Len pre chlpaté nohy. Ja viem, že sú to obvykle deti, ktoré tomu aj tak nerozumejú, ale vždy mi to príde na rozum, e prečo.

A co je na tom divného? Mě nepřijde nic divného na tom, že si někdo vybere koně vlastně i psa podle toho, jaký se mu líbí. Pokud nemám jákekoliv závodní ambice a chci koníka pro radost, tak podle čeho jiného by se měl vybírat?? To je přeci to první Samozřejmě že jako druhý krok následuje seznámení se s plemenem atd

15.1.2020 19:34
Dany Lip

XXX.XXX.64.140

Koně máš vybírat podle povahy, jeho i tvých zkušeností, vlastností. Pokud si vyberes že se ti líbí třeba ten fris a zacneš ho shánět. Pravděpodobně ale nesezenes vychovaneho skveleho koně který by ti pasoval a je to fris (pokud ani máš štěstí). A skončí to tak, že si koupíš koně nad své možnosti jen proto že je to roztomilý fris. Oba budete nešťastní.

15.1.2020 20:55
Arbora

XXX.XXX.212.225

majkulka napsal(a):
A co je na tom divného? Mě nepřijde nic divného na tom, že si někdo vybere koně vlastně i psa podle toho, jaký se mu líbí. Pokud nemám jákekoliv závodní ambice a chci koníka pro radost, tak podle čeho jiného by se měl vybírat?? To je přeci to první Samozřejmě že jako druhý krok následuje seznámení se s plemenem atd

No, práve, źe ten ďalší krok pri takýchto dotazoch chýba. Väčšinou je to otázka typu, idem si kupovať plemeno xy, poraďte bla bla. A v živote také plemeno v rukách nemal. Preto sa čudujem, lebo trebárs taký fríz nemusí byť pre niekoho príjemný na jazdenie.

Neregistrovaný uživatel

15.1.2020 21:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.57.9

Hlavne fris nemuze byt na pastevku mezi huculama. Chcip by pri stejnym rezimu. To tihleti lidi taky neresi. Vsak kun jak kun ne. Akorat jinak vypada.

15.1.2020 23:55
Sophii

XXX.XXX.173.31

to víte.... přijde pár koblížků, koupí si hříbě a cejtěj se jako páni, protože je to hříbě 'poslouchá'...
Heh, máme tady tři dvouletky. Rostou jao dříví v lese. Berou se do stáje na krmení, ale jinak sou pořád ve stádě venku. Ničeho se nebojí, jsou zvědaví, a díky socializaci v hříběcím věku jsou schopní jít s lidmi na ruce, znají ohlávku, zvedají nohy a jsou v pohodě... a přitom si je jednou do měsíce přijedou majitelé pomuckat a nafotit.
Tihle koně zvládnou totéž co hříbata kterým někdo bere dětství tím že potřebuje honit ego prací a dělá jako kdyby toho, jak se chovají dosáhl on sám. A přitom je jedno jestli budou někde na pěkné pastvině s dostatkem vrstevníků a stádem nebo budou někde muset caplovat s uzdečkou.
Joo takoví ročci které někdo přitáhnez pastvin divoký pomalu ja mustang, to je potom oříšek, nesocializované zvíře, kterému samota bez stáda a vrstevníků chybí, potřebuje častější a pecifičnější práci a zvykání si na lidi.... to se pak takoví mlaďoši od lidí neshcopnýxh skutečně vychovávat hříbě prodávají jako asociálové s problémy.... ale furt lepší než když se pk prodávají zkažené remonty.

16.1.2020 08:23
kapička

XXX.XXX.87.86

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Hlavne fris nemuze byt na pastevku mezi huculama. Chcip by pri stejnym rezimu. To tihleti lidi taky neresi. Vsak kun jak kun ne. Akorat jinak vypada.

Já vím, já vím, můj divný svět... Ale může, tlustý jsou oba stejně, jediný rozdíl je ten, že na konci zimy je hucul furt stejný a frísovi po zaboření prstu do špeků nahmatáme žebra. Jenže naprostá psychická pohoda, skoro žádná práce a velké pastviny.

16.1.2020 09:35

Dany Lip napsal(a):
Koně máš vybírat podle povahy, jeho i tvých zkušeností, vlastností. Pokud si vyberes že se ti líbí třeba ten fris a zacneš ho shánět. Pravděpodobně ale nesezenes vychovaneho skveleho koně který by ti pasoval a je to fris (pokud ani máš štěstí). A skončí to tak, že si koupíš koně nad své možnosti jen proto že je to roztomilý fris. Oba budete nešťastní.

Přesně tak. Koně (psa, kočku...) si taky vyberu v první řadě podle povahy - dobře, i podle zdraví.

Přidejte reakci

Přidat smajlík