Dobrý den, mám takový problém mám koníka v pronájmu na kterém se střídá více jezdců, mám svoje třmeny které mi vyhovují ale problém je v tom že když si je chci dát místo třmenů které tam byly původně tak řemeny vubec nejdou vyndat ze třmenového zámku, je tam hrozně zatuhlý a vtlačený do sedla takže to musím prostrkovat spodem což jde hodně ztěžka a zbytečně se tím řemeny ničí. Třmenů se zbavovat nechci tak se chci zeptat jestli nemáte někdo nějaký fígl na to jak zámek trochu povolit abych šel řemen hezky vyháknout.
neverend

XXX.XXX.231.71
Tedy nevím přesně jestli u všech sedel,ale nedávno jsem měnil řemeny u staršího Drezůrrního sedla a šlo to taky dost blbě.Byl jsem požádán jen onpomoc.A třmen jsem musel nasadit dřív než jsem to "narval" do zámku.Z druhé strany je přeci ta přezka a ta neprojde zkrz ten otvor ve třmenu?
Tak zámok sa dá namazať, je to snáď nejaký kov. V podstate má fungovať tak, že keď zostane noha v strmeni, mal by sa otvoriť, takže by mal byť pohyblivý.
V tomto ale majú výhodu strmene s háčikom, ako Má napríklad stubben, či wintec, majú iba tenké uško a ľahko sa zaháknu.
https://www.potreby-jezdecke.cz/trmenove-remeny-wintec/
Dotaz
napsal(a):
Tak pak mě napadá, že se dělají i třmenové řemeny se zapínáním u třmenu - bývají drezurní. Sama zkušenost nemám, jestli i tam by byl problém se přezkou a protahováním třmenu. Třeba někdo bude vědět.
Na ty už jsem také koukala ale bohužel mám problém s tím něco dostat přes ten zámek, je to starší sedlo kentaur které má otevírací zámek ale je hrozně moc vtlačený do sedla že se tam řemen prostě nevejde,jedině když se to tam natlačí spodem, takže se bojím že bych tam ten řemen neprocpala a za takovou cenu to radši nebudu pokoušet
Spanda159
napsal(a):
Na ty už jsem také koukala ale bohužel mám problém s tím něco dostat přes ten zámek, je to starší sedlo kentaur které má otevírací zámek ale je hrozně moc vtlačený do sedla že se tam řemen prostě nevejde,jedině když se to tam natlačí spodem, takže se bojím že bych tam ten řemen neprocpala a za takovou cenu to radši nebudu pokoušet
Na každý pád by se měl zámek natolik zprovoznit,aby fungoval!
Pokud spadnete z takového sedla, kde zámek nepustí řemen, můžete skončit s ukrouceným kotníkem, v lepším případě. Pokud by vás kůň za tu neuvolněnou nohu táhl, tak mohou být i fatální zranění. Prokopnutý hrudník, rozbitý obličej. A pokud nejezdíte ve vestě i přeražená páteř. Uvědomte si,jakou má kůň v zadních nohách sílu! A že většina koní se nezastaví,ale utíká a pokouší se břemene zbavit kopáním.
Je hezké,že máte své spešl třmeny, ale zámky na sedlech tam nejsou pro srandu králíkům.
sisi58
napsal(a):
Na každý pád by se měl zámek natolik zprovoznit,aby fungoval!
Pokud spadnete z takového sedla, kde zámek nepustí řemen, můžete skončit s ukrouceným kotníkem, v lepším případě. Pokud by vás kůň za tu neuvolněnou nohu táhl, tak mohou být i fatální zranění. Prokopnutý hrudník, rozbitý obličej. A pokud nejezdíte ve vestě i přeražená páteř. Uvědomte si,jakou má kůň v zadních nohách sílu! A že většina koní se nezastaví,ale utíká a pokouší se břemene zbavit kopáním.
Je hezké,že máte své spešl třmeny, ale zámky na sedlech tam nejsou pro srandu králíkům.
Chápu, proto jsem si koupila bezpečnostní třmeny s vyklápěcím ramenem aby se tohle nestalo
Uživatel s deaktivovaným účtem

Taky mi to jde těžce... na jednom sedle jsem měla i zámky vždy otevřené..
Jinak nasazuji takhle: otevřu zámek, chytnu řemen do pravé i levé ruky, sedlo si zapřu o bok nebo prostě tak, aby mi "neodjíždělo" a řemen zasunu za otevřený zámek, pokud nejde otevřít zkuste ho promastit- trocha oleje...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Taky mam zámky pořád otevrene, ten mechanismus mi přijde dost pevný, na to aby se v nouzi otevřel.
Zkuste si pomoct kopytakem, já řemeny nasazuju vždycky s ním.