Kvalitní ježdění u Prahy zdarma - spěchá!!!

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.1.2020 18:56
jednorožecAmálka

XXX.XXX.63.154

Zdravím všechny. Patřilo by to možná spíše do inzerce, ale vzhledem k naléhavosti to zkouším i tady.

Urgentně sháním jezdce na svého krásného valacha ČT, 10 let, 167 cm KVH. Valach je využívaný k aktivní rekreaci, pravidelně ježděný. Měl by i dobré předpoklady do sportu, ale já už po narození dcery nemám takové ambice. Po novém roce se u něj objevily příznaky lehké dušnosti. Je to aktivně řešeno, měníme managemant ustájení, aby byl co nejvíce venku. Dostává léky na ředění hlenu, při kterých by měl pravidelně pracovat, aby lépe vyfrkal hleny. Nejlépe denně.

Já jsem si bohužel v neděli zvrtla levé koleno a vypadá to, že to jen tak nerozchodím. Koník chodí pouze do výběhu nebo ho chvíli lonžuje manžel - nekoňák, což je naprosto nedostatečné.

Sháním jezdce, který zvládá klusat a cválat na dlouhých až zahozených otěžích. Koník je sice přiježděný a umí chodit na otěži (jezdíme v anglickém stylu), ale nechávám mu to poslední dobou schválně téměř volné, aby hezky vyfrkával hleny. Máme obrovskou pískovou jízdárnu 100 x 40 metrů i s překážkami. Koník je zde zvyklý pravidelně pracovat, je zde hodný a poslušný.

Jinak je to ale koník jednoho pána, kromě mně na něm nikdo nejezdí. Takže potřebuji, aby si jezdec poradil, i když koník případně zazlobí. Jeden čas na něm jezdila chvíli kamarádka a bylo to úplně v pohodě. Kamarádka ale umí jezdit dobře.

Venku je koník koukavý a lekavý. Potřebuje podporu jezdce, pak jde do všeho. Zatím by bohatě stačila práce na jízdárně. Máme ji letos pořád sjízdnou, uvidíme, co vymyslí počasí dál.

V případě vzájemných sympatií je možná i dlouhodobá spolupráce. Nechci za to nic, ale kdyby jezdec vykydal koníkovi boxík, do kterého chodí jen na noc, tak bych se vůbec nezlobila. Steleme bezprašnými hoblinami, vhodnými pro dušné koně. Výhledově bude kůň trvale venku. Kromě něj máme ještě dva poníky, kteří mu dělají společnost.

Lokalita 20 km východně od hranice Prahy, na trase Praha - Kolín. Je to 9 km od nádraží Český Brod, jezdí sem i PID autobus, ale samozřejmě je nejlepší vlastní auto.

Tel. 737 214 328, e-mail: yvrea@seznam.cz

Přidejte reakci

Přidat smajlík