Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Johny98

23.1.2020 20:49
Johny98

XXX.XXX.38.96

Dobrý večer,
co je přesně hrubý tuk? Chápu dobře, že jej kůň nezvládne využít všechen, ale jen nějakou jeho část? Popřípadě kolik obecně se udává?

Předem všem moc díky za ujasnění.

Jeana12

23.1.2020 20:59
Jeana12

XXX.XXX.159.74

Johny98 napsal(a):
Dobrý večer,
co je přesně hrubý tuk? Chápu dobře, že jej kůň nezvládne využít všechen, ale jen nějakou jeho část? Popřípadě kolik obecně se udává?

Hrubý tuk je prostě tuk (celkový obsah tuku v krmivu), z nějakého pošahaného nařízení EU prostě už nestačilo jen označení tuk, takže nově hrubý tuk, hrubá vláknina, hrubý protejn, hrubý popel......

23.1.2020 21:07
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Johny98 napsal(a):
Dobrý večer,

Součet všech tuků a olejů v krmivu (živočišných i rostlinných).

Johny98

23.1.2020 21:15
Johny98

XXX.XXX.38.96

Ach bože, co oni nevymyslí... Moc děkuji :)

23.1.2020 21:19
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Johny98 napsal(a):
Ach bože, co oni nevymyslí... Moc děkuji :)

Tak ono to zase není špatné. Dnes také nevystačíte jen s položkou sacharidy, protože to zahrnuje všechny sacharidy a je to nicneříkající. Stejně u proteinu - hrubý nebo stravitelný je prostě rozdíl.
Pořádek musí být, tak je to správné. ;) :D

Johny98

23.1.2020 21:33
Johny98

XXX.XXX.38.96

Nechápejte mě špatně, určitě jsem pro mít to rozdělené, jen jsem v tom hledala větší složitosti (především právě kvůli hrubému a stravitelnému proteinu). Trochu mě to mátlo :)

23.1.2020 21:42
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Johny98 napsal(a):
Nechápejte mě špatně, určitě jsem pro mít to rozdělené, jen jsem v tom hledala větší složitosti (především právě kvůli hrubému a stravitelnému proteinu). Trochu mě to mátlo :)

Určitě to neberu špatně a naprosto vás chápu. Věci se prostě zesložiťují. Vždyť máme i normu, jak má být velké při prodeji jablko, Šumavy s prasklinami se vyhazují jako zmetky, to je selským rozumem právem nepochopilelné a o to je nějaká orientace v lecčems obtížnější.

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.1.2020 23:05

To je jako superhrubá mzda, hrubá mzda a výplata......

24.1.2020 05:57

ale no tak:D

hrubý tuk je termín z analýzy krmiv a označuje všechen obsah vzorku, který se povedlo rozpustit v tukovém rozpouštědle. máte nějakou sušinu vzorku krmiva, extrahujete éterem a kolik toho je je hrubý tuk.

akorát že ta metoda není neprůstřelná, nemusíte vyextrahovat všechen tuk a naopak se můžou vyextrahovat nějaké karoteny a další pigmenty, močovina, taky vzorek nemusí mít v této chvíli analýzy 100% sušinu a tím pádem pak navážíte i nějakou vlhkost jako "tuk", proto termín hrubý tuk.

Přidejte reakci

Přidat smajlík