Hříbě arabského plnokrevníka

Arabský plnokrevník
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.1.2020 15:11
Dogas

XXX.XXX.114.211

Dobrý den chtěla bych si pořídit hříbě arabského plnokrevníka. Tak se zamýšlím jestli se hříbě v zimě nasrstí? Kolik stojí přibližně takové hříbě(nemusí být s PP ale aby mělo oba rodiče arabské plnokrevníky bez příměsí)?

Neregistrovaný uživatel

25.1.2020 15:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.115

Cistej arab neni levnej. Pokud nemáte zkusenosti je koupe hribete a kort araba ta nejvetsi pitonost co muzete udelat

25.1.2020 15:43
Slon Indický

XXX.XXX.244.196

Pokud chcete čistokrevného araba, tak prostě musí mít papíry, nebo jak chcete zajistit, že oba rodiče neměli žádné příměsy? Jakože to tvrdí chovatel? Ti toho tvrdí, když chtějí prodat.
Cena hříbat už je dneska opravdu mizerná, takže klidně můžete sehnat odstávče okolo 40 tisíc, ale koupě hříběte je i tak nejdražší možný způsob koupě koně. I pokud byste měli úplně minimální náklady, tak se s odčervením, očkováním, korekturou kopyt, vitamíny a nějakými příkrmy nedostanete pod 2.000 Kč měsíčně, a to máte za 3 roky prožraných 72.000 Kč, a to bez jakékoliv jistoty, že budete vůbec mít zdravého koně na ježdění. A to nemluvím o tom, na kolik se můžou vyšplhat neočekávané výdaje v průběhu odchovu.
Pokud je pro vás už cena hříběte tak důležitá a nemáte žádné zkušenosti, je mnohem lepší si ty 3 roky odkládat a koupit si za stejné peníze zdravého mladého koně s výcvikem. Odchov a výcvik hříběte je nejrizikovější období života koně, jakákoli chyba se může stát takovou, co už nenapravíte. Stačí se kouknout do inzerce, co tam je podražených a zkažených chudáků po mizerném odchovu, poučte se z chyb druhých a nedělejte je sama.

neverend

25.1.2020 15:43
neverend

XXX.XXX.213.247

Jako vůbec jsem nepochopil otázku? Jestli se nasrstí hříbě které teď není nasrstěné? A teď ho vyhodím ven na pastevko? Nebo jak je to myšlené?

25.1.2020 16:27
Arbora

XXX.XXX.212.225

Dogas napsal(a):
Dobrý den chtěla bych si pořídit hříbě arabského plnokrevníka. Tak se zamýšlím jestli se hříbě v zimě nasrstí? Kolik stojí přibližně takové hříbě(nemusí být s PP ale aby mělo oba rodiče arabské plnokrevníky bez příměsí)?

Prečo zrovna raba? Máte s nimi nejaké skúsenosti?

25.1.2020 17:02
sisi58

XXX.XXX.191.1

neverend napsal(a):
Jako vůbec jsem nepochopil otázku? Jestli se nasrstí hříbě které teď není nasrstěné? A teď ho vyhodím ven na pastevko? Nebo jak je to myšlené?

Zdá se, že se slečna rozhodla koupit hříbátko. Mají za domem záhumenek, který není využitý, tak proč nekoupit koně? A hříbátko je jednak milé a určitě to moc nestojí. Ovšem na tom pozemku není stáj, ale nejspíš nějaká kolna, takže jestli tomu hříbátku tam nebude zima, jestli mu naroste kožíšek?!
Vzhledem k tomu, že po zimním slunovratu začíná koním růst už letní srst a většina koní hnedle začne línat, tak mohu s klidným svědomím napsat, že ne, že kožíšek už tuto zimu nenaroste.

neverend

25.1.2020 17:15
neverend

XXX.XXX.213.247

sisi58 napsal(a):
Zdá se, že se slečna rozhodla koupit hříbátko. Mají za domem záhumenek, který není využitý, tak proč nekoupit koně? A hříbátko je jednak milé a určitě to moc nestojí. Ovšem na tom pozemku není stáj, ale nejspíš nějaká kolna, takže jestli tomu hříbátku tam nebude zima, jestli mu naroste kožíšek?!
Vzhledem k tomu, že po zimním slunovratu začíná koním růst už letní srst a většina koní hnedle začne línat, tak mohu s klidným svědomím napsat, že ne, že kožíšek už tuto zimu nenaroste.

Já vím Zuzko,tohoto se právě obávám.😐 Tohle totiž vím i já a je to celkem logické pro člověka co byl sem tam u koní.🙂

25.1.2020 17:53
Dogas

XXX.XXX.114.211

Zkušenosti mám, netvrdím že jsem nějaký superhrdina. Pozemek je velký(4ha) a ke hrabat by se pořizovat parťák. Byli by ustájeni 24/7 na pastvině s přístřeškem.

25.1.2020 17:59
Sophii

XXX.XXX.173.31

Jen aby se ze 4Ha nevyklubalo 4000m2 🙈

25.1.2020 18:01
Pipilota

XXX.XXX.46.93

No přesně že se ptá na věci co ví i začátečník. (natož pomyslet, že by si zašla do knihovny a pár odborných kousků o koních si přečetla) Tohle je přesně to koupení si koně jako potvrzení čehosi... v lepším případě hloupost jak píše Sisi. Já jsem si také takhle snila, ale okolí to "ukočírovalo".
Zapomeňte na hříbě. Než takto ublížíte sobě,koni, nebo lidem z okolí, raději začněte docházet někam do stáje a po večerech si něco o koních přečtěte - ne romány na tož pony club...

Víte o koních hrozně málo. 2 nejsou stádo - když bude jeden z nich hříbě, vyroste z něj mrzáček neovládající přirození koňské chování). Proto se zakládají (a vždy v minulosti) hříbárny, kde se dorost vhodně vydovádí a ve stádě je pár starších kusů které je vychovávají. Nemá každý doma vhodně různorodé stádo...

neverend

25.1.2020 18:08
neverend

XXX.XXX.213.247

Zadavetelko vůbec se nezlobte tady na lidi co píšou nademnou.😐Oni mají zaprvé pravdu a zadruhé mají zcela jinou představu o pojmu "mám zkušenosti".S prominutím na takovou otázku co Vy jste se zeptala se nezeptá člověk se zkušenosmi..

25.1.2020 18:08
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Sophii napsal(a):
Jen aby se ze 4Ha nevyklubalo 4000m2 🙈

Jo tak nějak... ;-)

Moc mě to pobavilo.

Ale ať jsem nápomocná, tohle by možná pro někoho kdo není nějaký superhrdina být mohlo. S kvalitní deku a 1 klidným parťákem...
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/115015782/arab.php

Coudas

25.1.2020 19:11
Coudas

XXX.XXX.87.254

Kupte, kupte. Dneska si kone poridi kazdej, kdo chce a jak chce, je jedno jestli je superhrdina nebo vi prdlacku, ma prostor nebo je neschopnej, a kdyz neco nahodou nevi, zepta se na internetu. Kolik stoji hribe arabskeho plnokrevnika naleznete v inzerci, pripadne se zajedte zeptat chovatele takovychto koni. Kdyz hribe nenasrsti, kupte mu deku Bucas 300g a bude v pohode.

25.1.2020 19:16
sisi58

XXX.XXX.191.1

Coudas napsal(a):
Kupte, kupte. Dneska si kone poridi kazdej, kdo chce a jak chce, je jedno jestli je superhrdina nebo vi prdlacku, ma prostor nebo je neschopnej, a kdyz neco nahodou nevi, zepta se na internetu. Kolik stoji hribe arabskeho plnokrevnika naleznete v inzerci, pripadne se zajedte zeptat chovatele takovychto koni. Kdyz hribe nenasrsti, kupte mu deku Bucas 300g a bude v pohode.

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.1.2020 12:43

Dogas napsal(a):
Zkušenosti mám, netvrdím že jsem nějaký superhrdina. Pozemek je velký(4ha) a ke hrabat by se pořizovat parťák. Byli by ustájeni 24/7 na pastvině s přístřeškem.

Přidávám se k ostatním, nekupujte. Budete všichni nešťastní.

28.1.2020 08:53
kapička

XXX.XXX.87.86

A máta vůbec s plnokrevným arabem nějaké zkušenosti? To není mouchy snězte si mě ČéTéčko, na kterém by sedalo dříví štípat...

28.1.2020 09:56
majkulka

XXX.XXX.152.184

kapička napsal(a):
A máta vůbec s plnokrevným arabem nějaké zkušenosti? To není mouchy snězte si mě ČéTéčko, na kterém by sedalo dříví štípat...

správně vychovaný a socializovaný arab je větší mouchysněstesimě než ledajaké dnešní čétéčko

28.1.2020 10:48
Arbora

XXX.XXX.192.218

majkulka napsal(a):
správně vychovaný a socializovaný arab je větší mouchysněstesimě než ledajaké dnešní čétéčko

Ale musíte uznať, že arab je špecifické plemeno a nie pre každého. Zvlášť nie je pre niekoho, kto ho pozná iba z obrázkov.

28.1.2020 10:54
Pipilota

XXX.XXX.46.93

majkulka napsal(a):

No právě že vychovaný a socializovaný.
Zadavatelka plánuje dát hříbě na zahradu a k němu koně nějakého (prostě placený spolubydlící kůň co může být lecjaký a co půl roku se měnící...)
Fakt nic je v tomhle případě víc.

28.1.2020 12:22

Pipilota napsal(a):
No právě že vychovaný a socializovaný.
Zadavatelka plánuje dát hříbě na zahradu a k němu koně nějakého (prostě placený spolubydlící kůň co může být lecjaký a co půl roku se měnící...)
Fakt nic je v tomhle případě víc.

Mám stejný názor.

28.1.2020 18:53
majkulka

XXX.XXX.152.184

Arbora napsal(a):
Ale musíte uznať, že arab je špecifické plemeno a nie pre každého. Zvlášť nie je pre niekoho, kto ho pozná iba z obrázkov.

nemusím uznat. Arab je plemeno jako každé jiné. A já neznám plemeno koně, které by bylo vhodného pro někoho, kdo zná koně jen z obrázků

29.1.2020 12:52

majkulka napsal(a):
nemusím uznat. Arab je plemeno jako každé jiné. A já neznám plemeno koně, které by bylo vhodného pro někoho, kdo zná koně jen z obrázků

Tak se holky nehádejte. Co takhle kompromis? Arab JE plemeno specifické povahy a žádný kůň (natož hříbě) NENÍ vhodný pro někoho, kdo je zná jenom z obrázků.

29.1.2020 15:35
majkulka

XXX.XXX.152.184

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak se holky nehádejte. Co takhle kompromis? Arab JE plemeno specifické povahy a žádný kůň (natož hříbě) NENÍ vhodný pro někoho, kdo je zná jenom z obrázků.

ježíš vůbec se nemám v úmyslu hádat Co se týče názorů na arabského plnokrevníka - těch zaručených zpráv a popisů jejich povah jsme slyšela a četla mega tucty Jsem jejich chovatelkou už skoro 20 let. Odchovávám hříbata, mám zkušenosti s hřebci i klisnami, takže si můžu dovolit napsat, že je znám. A nejsou o nic jiní než jiná plemena koní - nemají nic specifického, co by ostatní koně neměli také. Že jsou vzrušivější: To je angličan, achal taky. Že nemá rád "násilí" - kterej kůň ale ano, že? Že by "dýchal" za svého majitele a splní mu jakékoliv přání? No to každý kůň, který ví, že je parťák. A tak bych mohla pokračovat dál Jinak tedy nevím, v čem má specifickou povahu

29.1.2020 15:44
Arbora

XXX.XXX.192.218

Presne z týchto dôvodov mi príde arab špecifický, lebo číta svojho jazdca až príliš pozorne. Aj v porovnaní s A1/1, ktorý mi príde "tupší" - aby to niekto nebral osobne, mám na mysli temperament a vzrušivosť, nie je tak citlivý, ako arab. Určite nemienim presviedčať chovateľa arabov, to sú len moje skúsenosti s pár kusmi araba a porovnanie naprieč plemenným spektrom. Kým teplokrvník odpustí kopec vecí a je relatívne "bombproof", prežije bez ujmy aj relatívneho laika, tak arab potrebuje vedľa seba vyrovnaného človeka, čo ovláda svoje emócie. Čo napríklad ja nie som.

Samozrejme, že laikovi nepatrí do rúk žiadne žriebä a aj dospelý kôň len pod dozorom, o tom diskutovať netreba.

Neregistrovaný uživatel

29.1.2020 15:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.115

Tak achal je povahou diametrálně jinde nez vsichni ostatni kone co jsem poznala. Ne temperamentem ale specifiky povahy dost.

neverend

29.1.2020 16:32
neverend

XXX.XXX.213.247

majkulka napsal(a):
ježíš vůbec se nemám v úmyslu hádat Co se týče názorů na arabského plnokrevníka - těch zaručených zpráv a popisů jejich povah jsme slyšela a četla mega tucty Jsem jejich chovatelkou už skoro 20 let. Odchovávám hříbata, mám zkušenosti s hřebci i klisnami, takže si můžu dovolit napsat, že je znám. A nejsou o nic jiní než jiná plemena koní - nemají nic specifického, co by ostatní koně neměli také. Že jsou vzrušivější: To je angličan, achal taky. Že nemá rád "násilí" - kterej kůň ale ano, že? Že by "dýchal" za svého majitele a splní mu jakékoliv přání? No to každý kůň, který ví, že je parťák. A tak bych mohla pokračovat dál Jinak tedy nevím, v čem má specifickou povahu

No nádherně napsané.🙂 Araba jsem viděl jen asi měsíc možná dva v hřebčíně a taky jsem nepozoroval nějaký diametrální rozdíl mezi ostatními koňmi.Dokonce jeho majitelka byla totálně nemožná co se koní týče a přesto jí ten kůň měl hodně rád.Jiný by jí možná už přizabil.🙂

Přidejte reakci

Přidat smajlík