Naty3

XXX.XXX.0.182
Zdravím, mám problém se svou kobylou v poslední době si nechce nechat sáhnout na uši ani na krk v blízkosti uši ani rozcesat hřívu. Máte s tím někdo zkušenost?
Hanulinka

XXX.XXX.167.252
Jednoduše,uřezat hlavu a pak už mu to bude jedno...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Naty3
napsal(a):
Zdravím, mám problém se svou kobylou v poslední době si nechce nechat sáhnout na uši ani na krk v blízkosti uši ani rozcesat hřívu. Máte s tím někdo zkušenost?
Zdravotní problém? Špatná zkušenost?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pokud jí to dříve problém nedělalo, tak má "něco s ušima." Asi bude potřeba se na ně pořádně zblízka podívat. Pokud jí nezvládnete dát hlavu dolů, aby vás na ně nechala kouknout (stejně ji pak ale budete muset naučit držet, až jí budete ošetřovat plíseň v uších nebo co já vím ...), tak využijte nějakého triku - třeba držet kýbl se žrádlem v požadované rovině atd.
Může jít o již zmiňovanou plíseň, nebo tam má „návštěvu“. Tím mám na mysli buď cizopasníka, nebo jí tam prostě vlétl nějaký brouček/muška a zůstala uvnitř. To se stalo mému valáškovi, byl z toho hodně vynervovaný, takže vím, jaké problémy dokážou tyhle mouchy udělat.
Pokud si na ně nenechá sáhnout, povolala bych veta. I my jsme to takhle řešili. Vet mu píchnul injekci na uklidnění a v pohodě mu tu návštěvu vyndal