Lokátor na sedlo- zkušenost

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.2.2020 09:26
canis lupus

XXX.XXX.1.98

Zdar, nemám sice úplně nejdražší sedlo, nicméně mám ho ráda. A na nové bych nějaký čas šetřila. Tak mě napadlo dát na něj nějaký čip, aby se v případě, že ho někdo otočí, dalo najít. Ale nevím, jestli takový čip existuje (a nestojí víc než to sedlo). Má někdo zkušenost?
Díky.

4.2.2020 11:14
Sophii

XXX.XXX.173.31

canis lupus napsal(a):
Zdar, nemám sice úplně nejdražší sedlo, nicméně mám ho ráda. A na nové bych nějaký čas šetřila. Tak mě napadlo dát na něj nějaký čip, aby se v případě, že ho někdo otočí, dalo najít. Ale nevím, jestli takový čip existuje (a nestojí víc než to sedlo). Má někdo zkušenost?
Díky.

Takový čip je poměrně velký a aby nevadil koni, jezdci či se při jízdě neponičil musel by být umístěný na zřejmě viditelném místě, také výdrž baterie je v rámci pár dní, a cena bude jistě také poměrně vysoká, a spíš ho najdete utržený někde .... U sedel kupovanych s kvalitním výrobcem by mělo být někde na sedle uvedené sériové číslo, to si zapište, a případně si sedlo detailně nafoťte... Je frustrující vidět na FB příběhy o ztrátě sedla jediné fotky co maj sou z 50 metrů ještě pod jezdcem a bez žádné identifikace, to je to sedlo vpodstatě nedohledatelné...
Případně lze sedlo znehodnotit tím že si u sedláře necháte do kůže vyrýt své iniciály ale čekejte že následně už sedlo bude pro vás neprodejné, ale stejně tak i pro zloděje bude těžší ho udat a

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.2.2020 13:35
Uživatel s deaktivovaným účtem

Sophii napsal(a):
Takový čip je poměrně velký a aby nevadil koni, jezdci či se při jízdě neponičil musel by být umístěný na zřejmě viditelném místě, také výdrž baterie je v rámci pár dní, a cena bude jistě také poměrně vysoká, a spíš ho najdete utržený někde .... U sedel kupovanych s kvalitním výrobcem by mělo být někde na sedle uvedené sériové číslo, to si zapište, a případně si sedlo detailně nafoťte... Je frustrující vidět na FB příběhy o ztrátě sedla jediné fotky co maj sou z 50 metrů ještě pod jezdcem a bez žádné identifikace, to je to sedlo vpodstatě nedohledatelné...
Případně lze sedlo znehodnotit tím že si u sedláře necháte do kůže vyrýt své iniciály ale čekejte že následně už sedlo bude pro vás neprodejné, ale stejně tak i pro zloděje bude těžší ho udat a

Ano, mně se díky sériovému číslu povedlo vypátrat "omylem" půjčené sedlo (rozumějte pokus o krádež).

5.2.2020 20:54
canis lupus

XXX.XXX.1.98

Díky za rady. To číslo mám zapsané (i vyfocené). Jen není vidět na první pohled. Záleží tedy na lidech okolo, jestli se k sedlu dostanou a jestli se vůbec podívají. Konkrétně moje sedlo má ještě značku od jedné aktivní kočky, tak možná i podle toho by se poznalo.

5.2.2020 23:18
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Kdysi jsem viděla nějaký pořad, kde policisté popsali rám kola neviditelnou tužkou, byla vidět jen pod nějakým světlem. Doporučovali to jako bezpečnostní prvek. Bližší info ale nemám, jestli by to šlo i na kůži.

6.2.2020 00:50
Jananov

XXX.XXX.50.88

https://www.forenzniznaceni.cz/

U nás se tím značí kola, ale přímo výrobce uvádí i značení jezdeckých postrojů, takže asi není problém, zkuste se poptat u Městské policie, jestli mají k dispozici, nebo si budete muset koupit sama.
Někde v páteřním kanálu, kde se sedlo neotírá by určitě vydržel i podpis lakem či jiné "znehodnocení". GPS lokátor by se tam asi schoval taky, ale musí se nabíjet a většinou i platit atd ..

Přidejte reakci

Přidat smajlík