canis lupus
napsal(a):
Zdar, nemám sice úplně nejdražší sedlo, nicméně mám ho ráda. A na nové bych nějaký čas šetřila. Tak mě napadlo dát na něj nějaký čip, aby se v případě, že ho někdo otočí, dalo najít. Ale nevím, jestli takový čip existuje (a nestojí víc než to sedlo). Má někdo zkušenost?
Díky.
Takový čip je poměrně velký a aby nevadil koni, jezdci či se při jízdě neponičil musel by být umístěný na zřejmě viditelném místě, také výdrž baterie je v rámci pár dní, a cena bude jistě také poměrně vysoká, a spíš ho najdete utržený někde .... U sedel kupovanych s kvalitním výrobcem by mělo být někde na sedle uvedené sériové číslo, to si zapište, a případně si sedlo detailně nafoťte... Je frustrující vidět na FB příběhy o ztrátě sedla jediné fotky co maj sou z 50 metrů ještě pod jezdcem a bez žádné identifikace, to je to sedlo vpodstatě nedohledatelné...
Případně lze sedlo znehodnotit tím že si u sedláře necháte do kůže vyrýt své iniciály ale čekejte že následně už sedlo bude pro vás neprodejné, ale stejně tak i pro zloděje bude těžší ho udat a
Uživatel s deaktivovaným účtem

Sophii
napsal(a):
Takový čip je poměrně velký a aby nevadil koni, jezdci či se při jízdě neponičil musel by být umístěný na zřejmě viditelném místě, také výdrž baterie je v rámci pár dní, a cena bude jistě také poměrně vysoká, a spíš ho najdete utržený někde .... U sedel kupovanych s kvalitním výrobcem by mělo být někde na sedle uvedené sériové číslo, to si zapište, a případně si sedlo detailně nafoťte... Je frustrující vidět na FB příběhy o ztrátě sedla jediné fotky co maj sou z 50 metrů ještě pod jezdcem a bez žádné identifikace, to je to sedlo vpodstatě nedohledatelné...
Případně lze sedlo znehodnotit tím že si u sedláře necháte do kůže vyrýt své iniciály ale čekejte že následně už sedlo bude pro vás neprodejné, ale stejně tak i pro zloděje bude těžší ho udat a
Ano, mně se díky sériovému číslu povedlo vypátrat "omylem" půjčené sedlo (rozumějte pokus o krádež).
https://www.forenzniznaceni.cz/
U nás se tím značí kola, ale přímo výrobce uvádí i značení jezdeckých postrojů, takže asi není problém, zkuste se poptat u Městské policie, jestli mají k dispozici, nebo si budete muset koupit sama.
Někde v páteřním kanálu, kde se sedlo neotírá by určitě vydržel i podpis lakem či jiné "znehodnocení". GPS lokátor by se tam asi schoval taky, ale musí se nabíjet a většinou i platit atd ..