Kjeza

XXX.XXX.158.2
Za měsíc bych se ráda z účastnila ZZVJ, na které trénuji. Jezdím ovšem vytrvalost, takže nemám běžné závodní oblečení. Pročítala jsem všemožná pravidla, ale pořád v tom nemám jasno:-(
Bílé rajtky chápu, mohou být i s jinak barevným sedem, nebo koleny? Budu je kupovat, tak ať vezmu správné.
Perka a chapsy mám hnědé. Může být, nebo musí být černé?
Můžu si k perkám a chapsům v hnědé barvě vzít černé sako? Nebo musí ladit?
Pokud máte odkaz na jasné předpisy budu ráda, když pošlete.
Co vím, tak výstroj koně je podle skokových pravidel (drezurní sedlo povolené), tak předpokládám, že i jezdcovo oblečení se bude řídit skokovými pravidly.
Za mě, co jsem viděla. Černý/šedý sed na bílých rajtkách občas někdo měl, černé sako k hnědým botám a chapsům je jenom estetická záležitost.
Kjeza

XXX.XXX.158.2
Děkuji, to jsem na závodech taky viděla, ale jde mi o to, jestli je to povolené, už tak budu mít určitě nervy ze zkoušek, tak bych to potřebovala vědět určitě. O estetiku, tj. kombinace černá/hnědá, mi nejde. Vezmu si to jen na zkoušky. Ve vytrvalosti pro to nemám využití, tak se mi nechce investovat i do nových perek a chapsů:-(
jesie
napsal(a):
Takže bílé rajtky jsou povinné a barva saka je jedno? A u výstroje koně je nutná bílá podsedlovka? Také by mě zajímalo...
Rajtky můžou být bílé nebo béžové, ale ty můžou mít jen ženy. Samo můžete mít černé, červené ale muže být i modré, hnědé nebo šedé. Co bude mít kůň na sobě za barvu podsedlovky by mělo být jedno
Obleceni je podle narodnich skokovych pravidel - takze u zen svetle rajtky (sed a kolena jsou jedno, na koni nejsou videt) a kosile s bilym stojackem, barvy jsou jinak sumafuk. V realu by asi ani nebylo potreba sako, protoze za mesic kvuli zime nejspis povoli bundy, ale to je risk. Jo, a doporucuju na drezuru rukavice, sice to neni povinne (kvuli tem skokovym pravidlum), ale drezura se v nich jezdi, a kdyby byli rozhodci na vazkach, jestli to dat nebo ne, tak bez rukavic by se treba mohli priklonit tim spatnym smerem.
Vše najdete na stránkách ČJF http://www.cjf.cz/dokumenty/pravidla/
Na barvě bot, dečky, saka a košile nezáleží, ladit nic nemusí. Ohlídat si délku biče, i drezurní úloha se jezdí dle skokových pravidel. A nevím kolik vám je let, do 16 je kromě helmy povinná i bezpečnostní vesta. Zkuste si věci od někoho vypůjčit, tohle všechno nakoupit jen kvůli jednomu dni by se mi tedy nechtělo a raději bych ty peníze investovala do lepšího trenéra, který by mi ohledně zkoušek lépe poradil...