Enera

XXX.XXX.50.128
Dobrý den, jak moc byste řešili dobu spotřeby u elektrolytu? Našla jsem dvě neotevřené litrové flašky a doba spotřeby byla do poloviny května 2019. Je tam něco, co by se mohlo zkazit nebo se dá klidně dál používat?
Jaké to má složení? Je v tom nějaký konzervant? Koukla bych na to, jestli v tom nejsou nějaké chomáčky (plíseň), ochutnala jestli to chutná jak by mělo (já vždy ochutnávám nové věci co dávám koni, teda vyjma senných granulí , takže pak vím jak to má chutnat) a pokud je to senzoricky ok, tak to asi bude v pohodě. Pokud tam jsou nějaké vitamíny, tak ty se mohly s časem zničit, ale minerály zůstanou.
Enera

XXX.XXX.53.91
Je to tento https://www.horsecare.cz/vitaminy-pro-kone/nutrihorse-elektrolyt/?154-204&gclid=EAIaIQobChMI2_3bsaHC5wIVBLTtCh3Gfwv3EAQYASABEgLBxvD_BwE
Teď lahev nemám u sebe, tak se nemohu přímo podívat. Právě to nemám možnost, protože ani jedno není otevřené a pokud by ještě byly k použití, tak bych je prodala. Mému koni se zjistily žaludeční vředy, takže tohle nemůže. A vyhodit to mi je zase líto, pokud by měly být ok :/
Složení: chlorid sodný, chlorid draselný, chlorid vápenatý, chlorid hořečnatý, fosforečnan sodný. Analytické složky v 1 kg: vlhkost 76 %, vápník 0,25 %, sodík 6,0 %, hořčík 0,1 %, draslík 3,0 %, chloridy 13,2 %. Doplňkové látky v 1 kg: Vitaminy, provitaminy a chemicky definované látky s podobnými účinky: vitamin E 600 mg, E 300 vitamin C 1 500 mg. Sloučeniny stopových prvků: E1 síran železnatý heptahydrát (jako Fe) 2,5 mg, E6 síran zinečnatý (jako Zn) 5,5 mg, E4 síran měďnatý pentahydrát (jako Cu) 0,15 mg, E8 seleničitan sodný (jako Se) 0,05 mg.
Pokud to vyrobili kvalitně, bez mikrobiální kontaminace, tak se v neotevřené lahvi nemá čemu co stát. Leda to ečko a cečko to nemusí přežít.
Enera

XXX.XXX.53.91
Ale škodlivé by to být nemělo, ne? Jen to nebude účinkovat. Ale ostatní by tedy mělo být ok, jestli to dobře chápu
Enera

XXX.XXX.50.128
Ne, v tomto směru je to v pořádku. Moc děkuji :)