Paint pro začátečníky

Paint Horse
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Rendy27

9.2.2020 12:22
Rendy27

XXX.XXX.168.42

Ahoj, chtěla bych se poradit. Myslíte, že paint horse je dobrý pro začátečníky?

9.2.2020 13:06
koně

XXX.XXX.174.63

Asi jak který
Obecně plemeno ,tedy čistý jedinec,už přiježděný a vychovaný by možná byl vhodnější pro začátečníka ,než třeba arab,v tomtéž stádiu výchovy a přiježděnosti.
Určitě ale existují u američanů také linie ,některé pracovní některé výstavní či tak nějak .Takže byste musela ještě vybírat z těch pracovních a ochotných .Tam by byl asi největší předpoklad spolehlivého zvířete pro začátečníka
A taky nesmíte zapomenout,že každý jedinec ,i v rámci plemene ,je individualita .Tudíž se nedá striktně zařadit každý paint rovná se trenažér

10.2.2020 19:15
majkulka

XXX.XXX.152.184

koně napsal(a):
Asi jak který
Obecně plemeno ,tedy čistý jedinec,už přiježděný a vychovaný by možná byl vhodnější pro začátečníka ,než třeba arab,v tomtéž stádiu výchovy a přiježděnosti.
Určitě ale existují u američanů také linie ,některé pracovní některé výstavní či tak nějak .Takže byste musela ještě vybírat z těch pracovních a ochotných .Tam by byl asi největší předpoklad spolehlivého zvířete pro začátečníka
A taky nesmíte zapomenout,že každý jedinec ,i v rámci plemene ,je individualita .Tudíž se nedá striktně zařadit každý paint rovná se trenažér

přiznám se, že stále nechápu ty pointy s araby Dobře vychovaný a přeježděný arab sveze i začatečníka - byť se budu asi po stopadesátépáté opakovat - jak může někdo napsat, že daný kůň je vhodný pro začátečníka, když o sobě ten začátečník nic nenapíše? Žádný kůň není vhodný pro samouka začátečníka A i takový paint, byť velmi jednoduše jezditelný, přeježděný, někde v lese velmi jednoduše hopsajícího začátečníka sundá

10.2.2020 19:32
Stormy96L

XXX.XXX.247.50

Spíš Quartera, než Painta. Painti se mi vzhledově i povahově zdají v ČR celkem neukotvení, možná je to tím, že každý chce flekatce, ale na povahu rodičů už se často tolik nehledí. Ale záleží kus od kusu, nicméně mezi těmi Quartery bych si asi vzpomněla na víc pohodářů, než mezi Painty.

10.2.2020 20:01
bongani

XXX.XXX.8.40

Já spíš vůbec nechápu ty dotazy typu "je nějaký kůň vhodný pro začátečníka". To si fakt začátečník bude jen tak kupovat koně jenom podle vzhledu, plemena a pod.? Já bych jako začátečník vyrazila do jezdecké školy a trénovala a trénovala. A třeba bych tam poznala "koně svého srdce", který by už najednou nebyl cizí a časem by se ukázalo, jestli je vhodný pro mě jako začátečníka. Hlavně jako začátečník můžu za chvíli zjistit, že pro mě není vhodné ani jezdectví jako takové, a co potom s koněm?

10.2.2020 22:23
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Prodáte ho "s těžkým srdcem".

Rendy27

11.2.2020 17:52
Rendy27

XXX.XXX.168.42

Tyhle kousavé poznámky byste si mohli ponechat. Koně miluju už od malička a SAMOZŘEJMĚ jsem chodila na jízdárnu učit se jezdit. Spíš jsem to myslela jako prvního koníka domů, který by měl nekonfliktní povahu a snáz by se mi s ním pracovalo. Myslela jsem si, že diskuze jsou od toho, aby si tu lidé pomáhali a radili, ne že jsou tu na sebe zlí a nepříjemní!

Jeana12

11.2.2020 18:01
Jeana12

XXX.XXX.157.203

Rendy27 napsal(a):
Tyhle kousavé poznámky byste si mohli ponechat. Koně miluju už od malička a SAMOZŘEJMĚ jsem chodila na jízdárnu učit se jezdit. Spíš jsem to myslela jako prvního koníka domů, který by měl nekonfliktní povahu a snáz by se mi s ním pracovalo. Myslela jsem si, že diskuze jsou od toho, aby si tu lidé pomáhali a radili, ne že jsou tu na sebe zlí a nepříjemní!

A kdo tu na Vás byl zlí? Dostala jste velmi slušné odpovědi na velmi hloupou otázku.

První koník domů - bude k němu i druhý koník, nebo ho plánujete na samotku?

Rendy27

11.2.2020 18:33
Rendy27

XXX.XXX.168.42

Jeana12 napsal(a):
A kdo tu na Vás byl zlí? Dostala jste velmi slušné odpovědi na velmi hloupou otázku.

První koník domů - bude k němu i druhý koník, nebo ho plánujete na samotku?

Koníka budu mít u sestry, která už jednoho svého má.

11.2.2020 18:51
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Rendy27 napsal(a):
Koníka budu mít u sestry, která už jednoho svého má.

No tak to není žádná sláva. Dva koně nejsou stádo a často se pak projevují různé komplikace jako závislačení, šikana atd.
Zaměřila bych se spíš na věk koně než na plemeno. Nějakému staršímu pohodovému koni z podobných podmínek by to vyhovovat mohlo.
Ale více by mě zajímala spíš tvoje nátura jako jezdce. Aby jste si sedli k sobě - to není jen o plemeni, věku a pohlaví koně. Právě si myslím, že se často koně změní v chování po změně způsobu držení (koně z pastevního chovu ve stádě cca 20 ks dáte do samoty o 2 ks a prostorově taky méně atd.

Rendy27

11.2.2020 19:18
Rendy27

XXX.XXX.168.42

Pipilota napsal(a):
No tak to není žádná sláva. Dva koně nejsou stádo a často se pak projevují různé komplikace jako závislačení, šikana atd.
Zaměřila bych se spíš na věk koně než na plemeno. Nějakému staršímu pohodovému koni z podobných podmínek by to vyhovovat mohlo.
Ale více by mě zajímala spíš tvoje nátura jako jezdce. Aby jste si sedli k sobě - to není jen o plemeni, věku a pohlaví koně. Právě si myslím, že se často koně změní v chování po změně způsobu držení (koně z pastevního chovu ve stádě cca 20 ks dáte do samoty o 2 ks a prostorově taky méně atd.

Jsem taková citlivka, takže bych asi psychicky nezvládla koně, který se až moc často staví na hlavu. Hledám koníka, se kterým si navzájem budeme oporou a bude klidný, vstřícný a učenlnlivý, právě takovou charakteristiku jsem přečetla u Painta, proto jsem se na něj zeptala.

Neregistrovaný uživatel

11.2.2020 19:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.22.213

Rendy27 napsal(a):
Jsem taková citlivka, takže bych asi psychicky nezvládla koně, který se až moc často staví na hlavu. Hledám koníka, se kterým si navzájem budeme oporou a bude klidný, vstřícný a učenlnlivý, právě takovou charakteristiku jsem přečetla u Painta, proto jsem se na něj zeptala.

Tak za čistého painta tohohle charakteru si pripravte 100tia a vejs. A jeste bude mit v papirech a1/1 a nejakej zdravotní neduh k tomu.

neverend

11.2.2020 20:42
neverend

XXX.XXX.213.247

Joo většina vlastníků koně možná výjimečně se mnou bude souhlasit,že vlastnění koně je tou nejnesnadnější cestou jak si zajezdit.🙂 Ono ani koupě koně dnes není žádná sranda a někde tu jsou vlákna o té "zázračné" nabídce různých inzerentů, kteří prodávají koně kteří nakonec radosti moc majiteli dělat nebudou.Spíš starosti.Zkrátka rozhodně veta a někoho opravdu zkušeného s sebou.Podle mě paint tady v čechách bude spíš míchanice všeho možného a hlavně "flekatého" samozřejmě za rozumnou cenu.😀

11.2.2020 20:53
liva

XXX.XXX.226.96

Rendy27 napsal(a):

Máme ve stáji čistokrevné painty dva.
Kobylka, není moje, klidné, flegmaticky působící zvíře, využívaná od počátku pouze na rekreaci.
Když zjistí, že nemusì, nepracuje. A když se venku rozhodne, že jde domů, je potřeba zkušený jezdec, aby jí vysvětlil, že nejde. Stává se to málokdy, ale stává...
Valach, je můj, koupený z profi ranče, se závodní minulostí. Pro zkušeného výborné zvíře, pro začátečníka noční můra...
Pokud je jezdec začátečník, je potřeba, aby paralelně jezdil na jeho koni i někdo zkušený, protože i nejklidnější kůň dojde občas k názoru, že se chce vyhnout práci... A pokud mu to vyjde, bude to vyhýbání postupnê stupňovat a vynucovací metody vylepšovat.

Kdysi jsem četla slogan:
"Američtí koně musí být chytří a pracovití, protože kovbojové jsou líní a blbí."☺

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.2.2020 23:15

neverend napsal(a):
Joo většina vlastníků koně možná výjimečně se mnou bude souhlasit,že vlastnění koně je tou nejnesnadnější cestou jak si zajezdit.🙂 Ono ani koupě koně dnes není žádná sranda a někde tu jsou vlákna o té "zázračné" nabídce různých inzerentů, kteří prodávají koně kteří nakonec radosti moc majiteli dělat nebudou.Spíš starosti.Zkrátka rozhodně veta a někoho opravdu zkušeného s sebou.Podle mě paint tady v čechách bude spíš míchanice všeho možného a hlavně "flekatého" samozřejmě za rozumnou cenu.😀

Paint tady v Čechách je normální Paint, s USA papíry v plemenné knize APH. Jsou různé linie, ale pořád je to Paint.
Takže prosím vás... Nehante něco, o čem víte prd. Máme tady i dobré chovy, ne jen dvoreckove puntikate cosi.

neverend

12.2.2020 00:07
neverend

XXX.XXX.213.247

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Paint tady v Čechách je normální Paint, s USA papíry v plemenné knize APH. Jsou různé linie, ale pořád je to Paint.
Takže prosím vás... Nehante něco, o čem víte prd. Máme tady i dobré chovy, ne jen dvoreckove puntikate cosi.

Doporučte tedy ten chov a schválně jestli to bude cenově vyhovovat paní nebo slečně.🙂 Víte jak to povětšinou dopadne? Hlavně že to je flekaté a nebylo to ani tak drahé.Neříkám že jsem odborník,ale náhodou znám člověka co je chová a dokonce on také žil dlouhá léta v USA.Proto také vím kolik ta "sranda" stojí.Leithian se ještě se 100 000 hodně mírnila za "hotového" koníka.Zdůrazňuji že je to pro začátečníka a tudíž syrový kůň nepřipadá v úvahu.🙂

Neregistrovaný uživatel

12.2.2020 00:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.115

neverend napsal(a):
Doporučte tedy ten chov a schválně jestli to bude cenově vyhovovat paní nebo slečně.🙂 Víte jak to povětšinou dopadne? Hlavně že to je flekaté a nebylo to ani tak drahé.Neříkám že jsem odborník,ale náhodou znám člověka co je chová a dokonce on také žil dlouhá léta v USA.Proto také vím kolik ta "sranda" stojí.Leithian se ještě se 100 000 hodně mírnila za "hotového" koníka.Zdůrazňuji že je to pro začátečníka a tudíž syrový kůň nepřipadá v úvahu.🙂

Psala jsem ze s vadami, zdravotními problemy, tunou plnasu v puvodu a nejspis i malo fleky. Da se najit papirovej paint za tuhle cenu ale vzdycky ma nejaka velka ale

neverend

12.2.2020 00:45
neverend

XXX.XXX.213.247

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Psala jsem ze s vadami, zdravotními problemy, tunou plnasu v puvodu a nejspis i malo fleky. Da se najit papirovej paint za tuhle cenu ale vzdycky ma nejaka velka ale

Jo tak promiň, to jsem přehlédl.🙂

Coudas

12.2.2020 06:36
Coudas

XXX.XXX.87.254

Znam, a mam od pani kone. Tedy reaguji na toho chovatele. Nicmene konik je slozitejsi, a zdravotne zavadny, ale to neni vina chovatelky, ale proste jedinec. Pokud zadavatelko nezalezi na barve, a chcete jen partaka, sezente si valacha od 10 let. Tam uz bejva vesinou vse jasne. Na plemeni az tak uplne nezalezi. To, ze se posledni dobou nekde neco pise, byva vetsinou pravda presny opak.

12.2.2020 08:12
Antisgarcia

XXX.XXX.189.112

Žádný kůň není pro začátečníky. Každý kůň potřebuje zkušeného člověka na první osahání, obsednutí a správné Přiježdění. Pak se teprve můžeme bavit o nějakém koni lehce ovladatelného pro začátečníky a pak budete stejně potřebovat někoho zkušeného, protože i ten kůň po chvíli přestane fungovat, protože člověk který neumí jezdit koně časem zkazí, takže kůň bude potřebovat nápravu. Nebylo by tedy lepší si sem tam půjčit koně od kamarádky?

12.2.2020 09:45
akscha

XXX.XXX.112.169

Pokud nejste extra talent na praci se zviraty, jako zacatecnikovi Vam dlouhodobe nebude fungovat zadny kun. Co se tyka overeni, nakolik povaha plemene odpovida popisu (jako je tomu treba u plemen psu), tady je kazda rada draha. Rozdily jsou totiz hodne dane povahou daneho jedince, pohlavim a vycvikem. Dobre prijezdene tlacive zvire Vam bude pri zkousce slapat jako hodinky, ale za tyden ho neujezdite. Jinak s painty Vam tu asi nikdo moc neporadi, puvodove cistych jedincu zas tak moc neni a hlavne na ifaune je malo diskutujicich, aby to dalo dohromady nějaký reprezentativni vzorek. Poradila bych najit si nejakou staj, kde painty chovaji, a vyzkousela si je v praxi. A nejen painty, ale i jina plemena, at vite, jestli o neco neprichazite.

Pisete, ze jste citlivka, hledate klidneho a jemneho kone. Problem je, ze bezne prijezdeny kun byva bud klidny NEBO jemny. Pozor na to.

12.2.2020 10:06
akscha

XXX.XXX.112.169

majkulka napsal(a):
přiznám se, že stále nechápu ty pointy s araby Dobře vychovaný a přeježděný arab sveze i začatečníka - byť se budu asi po stopadesátépáté opakovat - jak může někdo napsat, že daný kůň je vhodný pro začátečníka, když o sobě ten začátečník nic nenapíše? Žádný kůň není vhodný pro samouka začátečníka A i takový paint, byť velmi jednoduše jezditelný, přeježděný, někde v lese velmi jednoduše hopsajícího začátečníka sundá

Já ty odkazy na araby chápu. Pokud má někdo dar komunikovat se zvířaty od pánaboha, je mu to jedno. Jenže to většina obyčejných smrtelníků, alespoň ze začátku a také v nižším věku, nemá. A tak vysílají nejednoznačné nebo úplně protichůdné signály, chtějí nemožné, nespravedlivě trestají nebo jim prostě pod tlakem vytečou nervy. A na to je lepší mít "tupějšího" koně, část pokynů prostě ignoruje a nějaké zmatené poskakování majitele je pod jeho rozlišovací schopnost. Tuhle obrovskou tolerancí k chybám (a přitom stále ještě celkem vstřícnou povahu) vnímám jako velikou výhodu původových ČT/CS.

12.2.2020 10:21
ancovicka

XXX.XXX.186.2

Antisgarcia napsal(a):
Žádný kůň není pro začátečníky. Každý kůň potřebuje zkušeného člověka na první osahání, obsednutí a správné Přiježdění. Pak se teprve můžeme bavit o nějakém koni lehce ovladatelného pro začátečníky a pak budete stejně potřebovat někoho zkušeného, protože i ten kůň po chvíli přestane fungovat, protože člověk který neumí jezdit koně časem zkazí, takže kůň bude potřebovat nápravu. Nebylo by tedy lepší si sem tam půjčit koně od kamarádky?

Ach, děkuji. Konečně to tady někdo napsal. Bohužel si dnes kde kdo plete koně se psem. Bohužel se však stále jedná o velké zvíře s ohromnou silou, které řeší problémy útěkem. Do rukou začátečníka prostě nepatří, a pokud, musí být oba pod velmi zkušeným vedením, jinak z toho na 95 % nevyleze nic dobrého.
Nechápu že dnes musí mít KAŽDÝ koně, bez ohledu na čas, peníze a zkušenosti.

17.2.2020 13:55

ancovicka napsal(a):
Ach, děkuji. Konečně to tady někdo napsal. Bohužel si dnes kde kdo plete koně se psem. Bohužel se však stále jedná o velké zvíře s ohromnou silou, které řeší problémy útěkem. Do rukou začátečníka prostě nepatří, a pokud, musí být oba pod velmi zkušeným vedením, jinak z toho na 95 % nevyleze nic dobrého.
Nechápu že dnes musí mít KAŽDÝ koně, bez ohledu na čas, peníze a zkušenosti.

Také souhlasím. Snad se zadavatelka ještě jednou zamyslí. Pokud ne - s velkou pravděpodobností tu za pár týdnů budou otázky typu Co mám dělat? - mů kůň mě neposlouchá, nedá se vodit, kope, kouše, pod sedlem utíká, vyhazuje... Doplňte dle potřeby.

Přidejte reakci

Přidat smajlík