Zdravím,
poslouchám právě zprávy, hlásí na Sněžce vítr o rychlosti 180 km/h, přijde mi, že to Prahu teď už míjí, vítr oslabuje, možná jen zatím.
Jak je u vás? Zabezpečovali jste nějak stáje, koně apod.? Jak se u vás ten orkán projevil? Zatím hlásí, že ZČ a JČ jsou teď nejvíc zasažené. Jak řešit takové extrémní počasí na pastevku?
Rif Du Madon
napsal(a):
Na pastevku vše přivázané ke stromům ve všech rozích. Stan se senem přivázaný také uvnitř k paletám se senem. Teď už fouká hnusně. Modlit se neumím, vyhodím děti do školy a letím ke koním. Budu tam rychleji, než ten letoun co včera trhnul rekord, bude mi foukat do zad.
A jaký jste kraj? Jen rámcově, nemusíte nic určitého. :)
Uživatel s deaktivovaným účtem

U nás, 20 km od Poděbrad, teprve začíná foukat, koně jsou ve stáji, máme jen dřevěnou konstrukci, tak doufám, že to dá. Vše co šlo, je zatížené pytli s pískem.
Coudas

XXX.XXX.87.254
Byva hur. Ale my jsme na to zvykli a musime byt pripraveni neustale.

Severovýchod Moravy žádná hrůza. Fouká, nijak extra hrozné to není, u koni pád stromů nehrozí, seno slámu máme pod střechou, stáje zděné, pevné.
Trochu se bojím doma jedné lípy kterou nám ochranáři nechcou dovolit sundat, je napadena jmelim a schne před očima. A stojí přímo nad stodolou 😒. Tak jen doufám, že vydrží...

Ralsko - v šest ráno to začlo foukat fest, jsme bez proudu a prý dlouho budeme. Největší nápor má ale teprve přijít.

Tak se nám trochu rozfoukalo, nicméně pořád v mezích normy. Ale práci s konem a vycházku se psem dneska bojkotuju, jsme na okraji CHKO a nerada bych měla na hlavě nějakou vetvicku 😁

Liberec právě teď bouřka, blesky mlátěj do Ještědu, leje jak z konve, ale moc nefouká...

napsal(a):
Liberec právě teď bouřka, blesky mlátěj do Ještědu, leje jak z konve, ale moc nefouká...
Edit: už i fouká a to dost
Zajistit hlavně střechu u přístřešku, všechny plachty, plechy, lepenky, seno a slámu. A možná bych se pokusila vymezit nějak stromy, u kterých hrozí, že se buď zlomí, nebo ohrožují jiným způsobem koně. Já mám v tomto počasí koně hlavně ve stáji, ale když jsou na pastvě, tak jedině tam, kde nejsou stromy a u přístřešku nehrozí zničení - zbourání, ulítnutí střechy...