Farkos

XXX.XXX.53.121
Dobrý den,
už jsem se tu jednou ptala na doporučení bezudidlovky a na přiježďování mi byl doporučen sidepull. Zaujal mě tento, ale budu ráda za vaše názory :)
https://www.cleverhorse.cz/Sidepull-Lindell-d2747.htm?fbclid=IwAR032pp7VQw8xrbPT4keURqft1SDNUiANHfeQiEkNcY4u05QWJrgfPLAY8s
Případně, pokud byste měli tip na jiný, budu ráda. Hledám černý, vel. cob s kulatým nánosníkem. Nějaký, který se nebude přetáčet. Nechci žádné provazové.
Tento se mi líbí, přijde mi, že ani přetáčet by se neměl, ale nemám důvěru ke značce Waldhausen :D
Uživatel s deaktivovaným účtem

Takto na fotce vypadá dobře, ale má snížený podhrdelník, někteří koně to nemají rádi, tak pozor na to.
Farkos

XXX.XXX.40.122
Právě díky tomu si myslím, že by se neměl přetáčet. A mému koni to nevadí, tak by to snad mělo být ok :)
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pokud je na to zvyklý, tak není problém.
Jinak nevím s tím přetáčením - já mám na obyč uzdečce přidělaný do lícnic sidepull-obnosek a nikdy se to nijak nehýbalo a nepřetáčelo. Stejnou zkušenost mám i s jinými typy sidepullů.
Farkos

XXX.XXX.40.122
Sidepull jsem nikdy neměla, tak nevim. Bylo mi to tady doporučeno, aby měl mezi podbradníkem a podhrdelníkem ještě jeden řemínek kvůli možnému přetáčení. A toto se mi zdá jako dobrá varianta.
Moc děkuji :)