Hanulinka

XXX.XXX.167.252
Prave delame s holkama pruzkum,kolik se kde plati za ustajeni,a co je za danou cenu nabizeno.
Budeme rady,kdyz prispejete svoji troskou do mlyna..
Zajima nas cena za ustajeni,lokalita
Co je v cene obsazeno...venkovni box,zdena staj,24/7...??
Vybehy?..pastviny?padocky?
Jizdarna,pripadne jizdarna a hala?jizdarna piskova,nebo travnata?
Kolikrat denne krmeni,jak caste cisteni boxu?
Socialni zarizeni?
https://kamkekonim.cz/ co si to vytahnout z netu samy?
Hanulinka

XXX.XXX.167.252
kallisto
napsal(a):
https://kamkekonim.cz/ co si to vytahnout z netu samy?
Tam si prectu maximalne to,co o sobe staje pisi samy...a to se bohuzel az prilis casto lisi od skutecnosti...
Radi bychom udelaly pruzkum na zaklade recenzi od zakazniku,ne od sluzby nabizejicich.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Klidně hodím.
Ustajeni v blízkosti města (15 km), dostupnost vlakem, cca 15 min chůze. Krásné terény v CHKO, PR a NPR, louky, lesy, možnost plaveni. Společnost cca 20 koni rozdělených do 2 pastvin, na obou přístřešek, voda, seno, ohrada pevná +elektrika, pastviny udržované, branovane, hnojene. V létě možnost pastevka dle uvážení majitele kone.
Boxy cca 4x4 m, zděná stáj, kamenný žlab, automatická napáječka, solny liz. Stele se slamou, mistuje se vždy ráno. Sláma i seno skladováno pod střechou,vzdy dostatek. Jádro vlastní nebo oves, dávkování si určuje majitel kone, včetně vitaminovych doplňků.
K dispozici písková jízdárna cca 20x60 m, branovana, udržovaná, v létě se staví mobilní kruhovka ve spodní části jízdárny, k dispozici skokovy materiál.
Zamykatelna a vytápěna klubovna, sedlovna sprcha i záchod, neomezený přístup do stáje (každý má svoje klíče). Celkem pohodový kolektiv, od rekreantu po sportovce, s majiteli výborná domluva.
Cena za tuto nádheru 5000,-/měsíc.
Lokalita MS kraj.
Hanulinka

XXX.XXX.167.252
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Klidně hodím.
Ustajeni v blízkosti města (15 km), dostupnost vlakem, cca 15 min chůze. Krásné terény v CHKO, PR a NPR, louky, lesy, možnost plaveni. Společnost cca 20 koni rozdělených do 2 pastvin, na obou přístřešek, voda, seno, ohrada pevná +elektrika, pastviny udržované, branovane, hnojene. V létě možnost pastevka dle uvážení majitele kone.
Boxy cca 4x4 m, zděná stáj, kamenný žlab, automatická napáječka, solny liz. Stele se slamou, mistuje se vždy ráno. Sláma i seno skladováno pod střechou,vzdy dostatek. Jádro vlastní nebo oves, dávkování si určuje majitel kone, včetně vitaminovych doplňků.
K dispozici písková jízdárna cca 20x60 m, branovana, udržovaná, v létě se staví mobilní kruhovka ve spodní části jízdárny, k dispozici skokovy materiál.
Zamykatelna a vytápěna klubovna, sedlovna sprcha i záchod, neomezený přístup do stáje (každý má svoje klíče). Celkem pohodový kolektiv, od rekreantu po sportovce, s majiteli výborná domluva.
Cena za tuto nádheru 5000,-/měsíc.
Lokalita MS kraj.
Dekuji moc,to zni dobre.
Dekuji,ze jste si dala tu praci s popsanim podminek vaseho ustajeni.
Cenu vím jen u stáje kde už nejezdím. Hala velikosti 15x20m, venokovka 20x50m. Velmi dobrý skokovy materiál. Ustajeni v boxech, kydá se údajně 1x denně v praxi 1x za dva až tři dny. Výběhy velikosti 50x30m, jen bahno a žádná tráva, bez přístřešku, ale neustále seno a voda. Sedlovna veliká. Okolí nádherné, spousta možností na vyjížďky či plaveni koní. Stáj je 8 km od krajského města, od autobusu 2 km (cestou mezi fabrikami). Možnost kování koně trenérem, tréninku (každý trénink si platíte navíc za 300Kč).
Cena 4 000 Kč za měsíc. Kdyby to nebylo tak levné, nikdo by tam nešel. Jenže je to u krajského města a tím pádem nejlevnější v celém okolí. Také mají úžasné webové stránky. Většina lidí co tam dá své koně po pár měsících přijde o iluze a rychle koně stěhuje jinam.
Je tu i klasická výuka ježdění pro děti (kde nehledí na bezpečnost ani trochu). Jezdila jsem tu pár let, než mi došlo že to nebude vhodné místo. Když nechají tehdy 12 let starou holku, jet samotnou na vyjížďku ke kolejim bez sedla a uzdečky a navíc bez helmy...
Hanulinka

XXX.XXX.167.252
kallisto
napsal(a):
Tak na pruzkum si predstavuji nejaky online dotaznik aspon.
Nepiseme diplomovou praci o ustajeni koni a cenach za ne
Je to pruzkum proste pro nas,obyc holky od koni...co se kde za kolik nabizi...
Nekteri poptavaji 7000 a nemaji ani jizdarnu a kdyz potrebujete na malou,musite si zabehnout do keriku za ohradu,jini maji v podstate dobre zazemi a berou 5 tis.
Snazime si to zjistovat po blizkem i dalekem okoli a udelat si nejakou predstavu,zda ceny ustajeni souvisi s lokalitou,nebo se odviji predevsim od vybavenosti staje a zazemi..atd...
Proste nas to zajima...
Na to nemusime zhotovovat zaadny online dotaznik.
Kdo chce se zucastni,kdo ne,-nevadi,jednoduse toto tema prehlizejte...
Já mám koně na Praze-východ v režimu 12/12, ve venkovním boxu. Seno se dávkuje v dostatečném množství, jádro v ceně. Výběhy menší, ale ne malé, bez trávy. Travnatý výběh máme také, koně se tam pouští na pár hodin ze dne, aby tráva vydržela co nejdéle. Kdyby se pustili neomezeně, tak do týdne mají prd. Máme travnatou jízdárnu se základním skokovým materiálem, tráva z jízdárny se koním seče a nebo se tam pouští k vypasení. Letos bude obří písková kruhovka. O rozšíření výběhů se jedná, snad bude možnost odpronajmutí louky.
Zázemí pro jezdce není, ale pro nenáročného majitele je to OK. Cajky se dávají do maringotky, kde se dá i převléct, ale třeba na wc je potřeba využít křoví :D
Co si pochvaluju nejvíc, tak přístup ustajovatelů. Nic není problém a není to jen fráze. Kůň má problém - hned se to řeší, zadekují, oddekují, podají léky, namastí mastičkou, zajistí kováře, veterináře, o vše se komplet postarají a o všem mě informují.
Nyní mám už několikaměsíční období, kdy se ke koni skoro nedostanu, mám miminko a prvňačku a do toho kupu starostí s bydlením (prodej bytu, koupě domu, opravy - fuj, fuj :)), takže tam zajedu tak 3x do měsíce jen na pomazlení. Tohle je první ustájení, kde opravdu nemám výčitky, že s koněm nejsem, protože valach má dokonalý servis a je spokojený. Ustajovatelka mi posílá fotky, videa, volá, jak se koňouši mají... .
Když jsem do stáje přišla, tak pro mě byla ustajovatelka cizí ženská a postupem času se z nás staly kamarádky a co se péče a všeho kolem koně týče, tak v ní mám naprostou důvěru.
Za tohle dokonalé místo platím jen 4300,-
A jak o tom přemýšlím, tak ustajovatelce navrhnu, ať založí školku, protože bych jí bez problémů svěřila i dítě :)
Také si přidám MS kraj.
Travnatá jízdárna, poměrně velké výbehy, skvělá pěče, krásné kopcovité terény, skokový materiál, možnost tréninků nebo spolujízda na závody a tréninky. Krmeni 2x denně, skvělý přístup ke konim, seno/senáž ke krmení. 24/7 výjde na 3000 měsíčně a venkovní box pak za 4000, podestláno pilinami.
neverend

XXX.XXX.213.247
No jestli Vám to k něčemu bude,tak i já se přidám.
Místo: Praha -východ
Cena:7000,-
Zázemí pro jezdce:Ano
Jízdárna: Ano,písková
Boxy:Venkovní i vnitřní
Péče: Nadstandardní,dohled 24hod
Seno: Ano
Sláma: Ano
Mrkev: Ano
Pamlsky: Ano
WC: Ano
Pastviny: Ano,rozdělené i dle snášenlivosti koní ve stádě
Volná místa: žádná bohužel
Pastevní ustájení: Ano dle dohody
Dobrý kolektiv: Ano
Trenér: S licencí v místě
Kovář: Celorepublikově velmi uznávaný
Veterinář: 30 let praxe,velmi zkušený spolupracující s klinikou v HM.
Tak snad jsem nic nezapomněl.🙂
Přidám rovnou dvě,nedávno jsem se stěhovala :)
1) 24/7, cca 10 ha pastvin rozdělených do dvou ohrad v kopcovitém terénu, smíšené stálé stádo do počtu 10 kusů. Několik přístřešků tak,aby se vždy všichni mohli schovat, seno v zimě v neomezeném množství,navíc se rozváží i různě po pastvině, ať se koně taky trochu hýbou,voda nezamrzá, liz samozřejmost. 2 vnitřní boxy pro případ nemoci/úrazu, součástí ohrad les a potok. V okolí vcelku pěkné terény,kousíček 2 přehrady. Pro jezdce vytápěná sedlovna/šatna,wc, písková kruhovka a skromnější travnatá jízdárna se skokovým materiálem. Ochotný majitel, který se stará (např v případě úrazu,při strouhaní pokud majitel nemůže apod..). Dobrá dostupnost autobusem, zastávka 10 min od stáje. Možnost tréninků v okolí. Cena 3000 Kč/měs. Okres Frýdek-Místek.
2) 24/7, pastviny jsou větší na větší počet koní,ten se ale pravidelně mění (chov,sportovní koně). Ohrada je také v kopcovitém terénu, s přístřeškem a dalšími možnostmi najít si závětří. V zimě neomezený přístup k senu, tady se navíc dává i senáž a sláma, voda rovněž nezamrzá, liz k dispozici. 4 vnitřní boxy k libovolnému využívání (sedlání,strouhání....). Okolní terén naprosto luxusní,samá louka. Pro jezdce vytápěná šatna, sedlovna, kruhovka a v brzké době možná přibude písková jízdarna. Majitel taky s čím může, pomůže. Dostupnost (autobus) nedokážu posoudit, ale nějaký tam jezdí a zastávka je rovněž kousek.Možnost tréninků v sousední stáji. Cena 3500 Kč měsíčně. Okres Nový Jičín.
hhhhh

XXX.XXX.106.214
NavarroCob
napsal(a):
ZLÍN, mám ustájení za 1000 kč :) dojezd 20 minut autem od domu, koně 24/7 venku, možnost zděného boxu když je třeba, v ohradě přístřešek, přístup k senu i senáži. Díky bohu za to, jinak se pohybuje ustájení ve Zlíně od 5 tisíc výš
Mohu poprosit kde se stáj nachází a jak se jmenuje??
Děkuji
BRNO
boxové ustájení s pastvinami 12ha (10 koni), 8ha (7koni), 2ha (hřebec sám)
pro nás ustájené je ta největší
koně se pouští v 9:00 ven a zavírají se v 18h do boxu
nová velká kruhovka, písková jízdárna
krmení 2x denně
místování 1x denně
terén směr sever 90% lesy
sedlovna, šatna s topením, skřínky na zamykání
stálý, ochotný personál
6100,-
akan11
napsal(a):
BRNO
boxové ustájení s pastvinami 12ha (10 koni), 8ha (7koni), 2ha (hřebec sám)
pro nás ustájené je ta největší
koně se pouští v 9:00 ven a zavírají se v 18h do boxu
nová velká kruhovka, písková jízdárna
krmení 2x denně
místování 1x denně
terén směr sever 90% lesy
sedlovna, šatna s topením, skřínky na zamykání
stálý, ochotný personál
6100,-
Tohle zní jako ráj.
NavarroCob
napsal(a):
ZLÍN, mám ustájení za 1000 kč :) dojezd 20 minut autem od domu, koně 24/7 venku, možnost zděného boxu když je třeba, v ohradě přístřešek, přístup k senu i senáži. Díky bohu za to, jinak se pohybuje ustájení ve Zlíně od 5 tisíc výš
Mohu bližší info, kde takové ustájení máte? 🙂 Děkuji
Sabiiiii78

XXX.XXX.13.90
Než jsem měla koně od jara doma, měla jsem ustájení snů. Kamery v boxech,nonstop péče a kontrola. Krásné, velké pastviny s venkovními otevřenými boxy a potokem (udělaná taková ,, mělčina,, na pití koní (9ha pro 6 koní), na noc možnost boxu, výběh hlína/tráva - chudší pastva 2ha, a ještě výběh s přístřeškem bez travy 0,5 ha. Krásná sedlovka, posezení pro jezdce, WC, sprcha. Seno nonstop ve výběhu 2ha, jinak dle potřeby se hodil balík,dva ,příkrm granule, oves dle dohody. Kruhovka,jízdárna ,- písek, krásné vyjížďky po okolí,les ,,za rohem,,. Dostupnost pouze autem, autobusem cca 2 km. Zlínský kraj, soukromé ustájení, 8000 Kč. Momentálně bez volného místa, majitel nechce přesáhnout 6 boxů vnitřních, víc jich nemá 😁. Já tam byla mooc spokojená.
EmmaQuinto

XXX.XXX.203.35
Dobrý den, mohla bych se prosím zeptat o jakou stáj se jedná?
Předem dekuji za odpověď,
Emma