Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den, chtěla bych se zeptat😊
Rada bych si pořídila oslíka a kozu. Ale jediný volný pozemek je veliký +- 296,91 m2. Vím, že to není moc.
Šlo by to?
(Samozřejmě denní pohyb, běhání na louce, procházky,..)
Děkuji❤️
Jeana12

XXX.XXX.246.217
30x10m je strašně málo, budou tam stát po kolena v bahně a hnoji a hladově zírat, protože pastva tam opravdu nebude, pokud by je to mělo uživit, počítejte s pozemkem kolem ha, v suchý roky nebude stačit ani to.
Osel a koza jsou druhy, které nejdou moc dohromady, každý má značně jiné nároky.
A představa běhání a pastvy na louce - ano, pokud je ta louka Vaše, jinak tam nemáte co dělat.
Presne tak,jeden osel a jedna koza,rovná se nespokojená zvířata. Kozy dovedou být velmi,velmi hlasite,pokud jsou nespokojené,a že to znám.Jednu jsem dostala a cca dva měsíce na to jsem ji hledala kámošku (teď máme 4).A taky jsou to demoliční čety,pokud mají malý pozemek,rady hledají cestu ven. No a velikost pozemku...tak pro dvě zakrslé
elena11
napsal(a):
Presne tak,jeden osel a jedna koza,rovná se nespokojená zvířata. Kozy dovedou být velmi,velmi hlasite,pokud jsou nespokojené,a že to znám.Jednu jsem dostala a cca dva měsíce na to jsem ji hledala kámošku (teď máme 4).A taky jsou to demoliční čety,pokud mají malý pozemek,rady hledají cestu ven. No a velikost pozemku...tak pro dvě zakrslé
A víte, jak je slyšet osel?! Ani si to nepřejte!
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych se zeptat😊
Rada bych si pořídila oslíka a kozu. Ale jediný volný pozemek je veliký +- 296,91 m2. Vím, že to není moc.
Šlo by to?
(Samozřejmě denní pohyb, běhání na louce, procházky,..)
Děkuji❤️
Ne nefungovalo by to.
Obojí jsou stádová zvířata a potřebují stádo z vlastního druhu. Na víc mají dosti odlišné potravní návyky a potřeby. Oba sice žerou trávu a seno, ale každý jiné množství v jiné kvalitě.
Takto malý pozemek je použitelný jako velký venkovní volný box. To znamená kvalitní přístřešek a zpevněné povrchy ve 2-4 kvalitách ( panel, písek, štěpka atd.) Pro 2 oslíky valachy kteří budou vždy spolu - i na vycházkách v práci atd. Hřebečci zdrhají v říji hledajíce partnerku, ve vzduchu je vždy cítit nějaká říjná kobyla... K tomu je potřeba mít místo na skladování sena a slámy - po načnutí velmi nabydou.
A tak - chce to nejdříve přečíst hodně knih a navštívit více chovatelů a vidět na vlastní oči realitu běžných dní.
I osel je dobrý demolátor a šikanátor. Ve stáji měli osla kvůli filmům. Lidi, to byl tyran. Ve stádě šéfoval, ze začátku chodil do výběhu jenom s hřebcem. A na ovladatelnost? Peklo. Malý oslík a postrach stáje, kde i hřebci chodí do výběhu na ohlávce a prověšeném vodítku. Tenhle malinký roztomilý oslík odtáhl stájníka, kam se mu zalíbilo. Vodítko se mu muselo zapínat z boku...
Ale jako herec dobrý, co vím, tak pár filmů natočil a na place byl asi dobrý. Nejspíš ho to bavilo nebo nevím, ve stáji byl "na pěst".
Jo a ječej strašně. Když jsou u koní, tak docela dobrý, ale když se někde nechají samotný, hýkají na celou vesnici. Docela peklo pro sousedy.
Coudas

XXX.XXX.87.254