Jak se zbavit fleků na bílém koni

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Kája2235

17.2.2020 16:39
Kája2235

XXX.XXX.89.255

Dobrý den starám se o bílou kobylku.
Chtěla bych se zeptat jak vyčistit zažloutlé fleky už jsem zkoušela snad všechno 😅 chtěla bych se zeptat jak je vyčistit bez toho abych ji pořád myla a navíc v zimě se to nedá.

Děkuji za pomoc 🙂

17.2.2020 16:42
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Dekou. Ven i stájovkou.

Jinak existují čističe, ale někdy mohou vyvolat podráždění kůže. Prostě nevýhoda bílého koně.

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.2.2020 17:13

Nezbavovat. Ponechat a tvrdit, že se jedná o světle plavého painta :-D

17.2.2020 18:55
Rita R

XXX.XXX.69.197

Na malé plochy (třeba zažloutlá hlezna, kolena) nastříkat odstraňovač skvrn určený na světlé koně (seženete v jezdeckých potřebách) a dané místo pak vykartáčovat čistým kartáčem. Na větší plochy (třeba když si koník v boxe ustele na bobku) odstraňovač skvrn smíchat s trochou teplé vody a dané místo přejet houbou. Na odstranění mokrého bláta bohužel pomáhá jen koně umýt - nebo se tvářit, že špína neexistuje :)

17.2.2020 19:23

Dle rady "starého koňáka" - zaměstnavatele, jsem mu myla kočárové koně mazlavým mýdlem (šímlu a bílé podkolenky u ostatních)říkal: co je bílé musí být bílé.....mazlák do vody , hadr a rejžák.....i v zimě.....prostě umyješ jen ten okrsek ne půl koně....nebó bohatě nastlat.....

17.2.2020 19:44
kallisto

XXX.XXX.135.91

Taky můžete koni pořídit epesní pyžámko :-)

Koně na výstavých tu elastickou šprcku v boxech mají, aby nebyli jako čuňátka :-)

17.2.2020 20:26
Dotaz

XXX.XXX.235.225

kallisto napsal(a):
Taky můžete koni pořídit epesní pyžámko :-)

Koně na výstavých tu elastickou šprcku v boxech mají, aby nebyli jako čuňátka :-)

To růžové je naprosto boží.
To elastické by možná šlo pod deku, co táhne dozadu, jak se tu řešilo nedávno?

17.2.2020 20:33
kallisto

XXX.XXX.135.91

Dotaz napsal(a):
To růžové je naprosto boží.
To elastické by možná šlo pod deku, co táhne dozadu, jak se tu řešilo nedávno?

Tak chrániče pod deku jsou jen na krk a plece, vcelku k dostání.

https://www.potreby-jezdecke.cz/chranic-pod-deku-pfiff/

17.2.2020 20:48
Dotaz

XXX.XXX.235.225

kallisto napsal(a):
Tak chrániče pod deku jsou jen na krk a plece, vcelku k dostání.

https://www.potreby-jezdecke.cz/chranic-pod-deku-pfiff/

Nám se problém právě tvořil na zadku, kdy se to pořád chůzí posouvalo dozadu, až to koně škrtilo, tak jsem si říkala, že dát to pod takovou deku, aby to prostě po tom klouzalo i přes zadek? Blbý nápad?

17.2.2020 21:14
kallisto

XXX.XXX.135.91

Dotaz napsal(a):
Nám se problém právě tvořil na zadku, kdy se to pořád chůzí posouvalo dozadu, až to koně škrtilo, tak jsem si říkala, že dát to pod takovou deku, aby to prostě po tom klouzalo i přes zadek? Blbý nápad?

Jo to nevím to pak bude klouzat celé ne? Já nejsem zkušený dekovač.
Proti klouzání zepředu doazdu pomůže myslím akorát deka se zvýšeným krkem, ta to podrží víc vepředu a nemá tak co sjíždět. Máte deku vzadu zajištěnou křížem kolem zadních noh?

17.2.2020 21:17
Dotaz

XXX.XXX.235.225

kallisto napsal(a):
Jo to nevím to pak bude klouzat celé ne? Já nejsem zkušený dekovač.
Proti klouzání zepředu doazdu pomůže myslím akorát deka se zvýšeným krkem, ta to podrží víc vepředu a nemá tak co sjíždět. Máte deku vzadu zajištěnou křížem kolem zadních noh?

Koník měl klasickou, tedy křížem pod břichem i pásky kolem zadních. Nebyl to můj kůň, půjčovala jsem si ho. Prostě jen teoreticky uvažuju, jestli by to nepomohlo.

17.2.2020 23:23
koně

XXX.XXX.174.63

My šimly do kočáru zamlada dělali mourem
Nic jiného,než tedy mazlák ,nebylo .
Večer jsme musely rozdělat mour ,uhelný prach ,který nám poskytl majitel,s vodou .Naplácat tou kaší žluté fleky ,Stáli na štontech,takže to byly břicha a kýty ,většinou
No a ráno,tu zaschlou krustu vykartáčovat,normálně jako když děláte bahno.
Mour tedy práší víc černě .Tak jsme napucovaly koně ,pak šly kompletně vyklepat a převléct sebe,nacajkovaly ,zapřáhly a mohli dělat parádu po městě .
Fungovalo to,ale současný sprej je o dost lepší

20.2.2020 10:54
sovicka

XXX.XXX.25.142

Mám deku i krke (kůň je dekovaný a stříhaný), to pomáhá docela eliminovat, ale stejně "obaleč" zvládá zprasit vše co z deky čouhá, ale není to tak hrozné jako bez deky, protože je to vešinou jen bláto a vyčistím a dál neřeším, fleky od hoven a spol. řeším jen když je tepleji (a za mě čím kratší srst tím snáz se řeší cokoliv), daj se použít ty odstraňovače skvrn, ale zázrak to taky není v případě nouze na postižená místa holt hadr, houbu teplou vodu se šamponem či mýdlem, pak vytřít ručníkem a hodit na koně odpocku. Jinak jako lehká prevence se dá použít lesk na srst (krom oblasti pod sedlem, aby nesjíždělo a u uzděčky oblast nátýlníku a spol.), bordel s epak na koně tak nechytá.

Přidejte reakci

Přidat smajlík