Farkos

XXX.XXX.43.46
Dobrý večer,
přicházím s dalším dotazem takto na večer. Máte někdo pojištěné koně? Teď nemyslím, když někomu způsobí nějakou škodu nebo újmu, ale když se kůň jakkoli zraní a je třeba platit za veterináře. Máte někdo dobrou či špatnou zkušenost? Cukají se pojišťovny, když vám mají něco proplatit? A na kolik to ročně vyjde?
Budu ráda za vaše zkušenosti :)
Uživatel s deaktivovaným účtem

Zrovna opět absolvuji poptávku po pojištění koně a produkt, jaký sháním, na trhu není. U všech pojistek koní (tuším celkem 3 na našem trhu) je maximální limit plnění 50t Kč nebo 50% ze sjednané hodnoty koně, což je teda sakra málo... Takže si člověk koupí drahé zvíře a může se vlastně jen modlit, aby se nic nestalo.
Jediné, co mě napadá je, nadhodnotit sjednanou hodnotu koně o oněch 50%, ale pak si myslím, že výše pojistky bude nesmyslná.
Zatím jsem se nedopátrala, jak to dělají majitelé opravdu drahých a cenných koní. Zřejmě je mají psané na firmu a potom zahrnuté v pojištění majetku firmy, jinak fakt nevím.
Farkos

XXX.XXX.42.179
kallisto: Právě tyto články jsem četla a zajímají mě přímo zkušenosti lidí. Navíc od doby jejich zveřejnění se mohlo něco změnit.
efe: Děkuji za reakci
napsal(a):
Zrovna opět absolvuji poptávku po pojištění koně a produkt, jaký sháním, na trhu není. U všech pojistek koní (tuším celkem 3 na našem trhu) je maximální limit plnění 50t Kč nebo 50% ze sjednané hodnoty koně, což je teda sakra málo... Takže si člověk koupí drahé zvíře a může se vlastně jen modlit, aby se nic nestalo.
Jediné, co mě napadá je, nadhodnotit sjednanou hodnotu koně o oněch 50%, ale pak si myslím, že výše pojistky bude nesmyslná.
Zatím jsem se nedopátrala, jak to dělají majitelé opravdu drahých a cenných koní. Zřejmě je mají psané na firmu a potom zahrnuté v pojištění majetku firmy, jinak fakt nevím.
Nejsem pojistovak ani pravnik, ale podle me nadhodnoceni ceny kone nebude mit zadny vliv na pripadne plneni (jakoze stejne dostanete max 50% ceny stanovene znalcem). Jiny postup by ani nedaval smysl a podporoval pojistne podvody. Nelze si pojistit starou skodovku na cenu noveho mercedesu, pak ji zrusit a cekat penize jakoze za ten mercedes :)
Každopádně max.vyse plnění me prekvapila. Tohle muze plnit funkci pojisteni tak mozna u kocky nebo psa, ale ne u kone...

No právě proto píšu, že je to bohužel k ničemu... Obzvlášť pro dražší koně.

Tak ještě dodatek: u toho Greco pojištění sice kryjou celou hodnotu koně v případě úhynu nebo utracení z důvodu nemoci nebo úrazu, ale nikde si nelze navolit pojištění pro případ léčebných výloh... Tzn., když mi kůň uhyne nebo ho utratím, tak mi ho zaplatí, ale když ho budu zachraňovat na klinice, tak cáluju ze svýho.... (dá se připojistit pouze operace koliky)
Ono všechna pojištění primárně zajišťují zisk pojišťovně.
Na koňáky zvlášť se nahlíží jako na magory, co si kupují drahá a zbytečná zvířata, takže se bohužel nabízejí pouze produkty, které spoléhají na to, že je uzavře člověk bohatý a nepříliš inteligentní, na kterém se pojišťovna dobře napakuje.

...magory, co si kupují drahá a zbytečná zvířata...
Tak to nás ale zase vystihuje celkem přesně...