Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.2.2020 16:17
Spanda159

XXX.XXX.166.90

Zdravím, máte někdo doporučení na perka která vydrží? Tuhle zimu mi vypověděly dvoje perka (rozlepily se) a nevím které pořídit aby nějakou dobu vydrželi. Zase na druhou stranu nechci kupovat perka z x tisíc jelikož jezdím hlavně rekreačně.

21.2.2020 18:14
Antisgarcia

XXX.XXX.189.112

Ono záleží jak pérka používáte. Zda je obujete hned před nasednutim na koně, jezdíte a po sesednutí uděláte koně a jdete se přezout, nebo v nich chodíte v bahně atd. Protože upřímně, dlouhodobé bahnění pérkám prostě nesvědčí. Já mám pérka od elt. Cenově do 1500? Máme u koni poměrně bahno, takže se mi pérka zábahní. Jezdím tak 3-4x tydně, občas víc. A pérka mám přes víc jak rok a stále drží. Řešila jsem akorát výměnu tkaniček a zipu. Pokud chcete pérka do bahna tak doporucim tak možná pérka z decathlonu, ty gumové, ale pokud chcete kožené tak je třeba je určitým způsobem hold opečovávat. Já mám třeba u koni 2 boty, do bahna a na práci ze země a pak pérka na ježdění.

21.2.2020 18:20
koně

XXX.XXX.174.63

Dcera má z Kamíru ,byla za tisícovku,kožená nazouvací, klasika .Myslím Covalliero. Tahá je všude ,kromě zimy,to má vysoké.A perka nedotčena ,jdou do třetí sezóny

21.2.2020 19:10
kapička

XXX.XXX.29.151

Cassini s přišitou podrážkou, je to víc modelů, na webu equservisu je to v popisku napsaný. Po 4 letech se odlepila akorát vzadu na patě, kde šitá není. Kdyby už nebyly jinak KO, tak to půjde v pohodě slepit.

21.2.2020 23:12
Makina14

XXX.XXX.208.164

Velmi dobré zkušenosti mám s jezdeckými perky od značky Fouganza. Mám pocit, že je neprodávají v zimní variantě, ale já jsem s nimi naprosto spokojená. Mám je zhruba pátým rokem, jsou gumové a když si do nich vezmete v zimě jedny bavlněné ponožky, zimní ponožky a na to ještě jezdecké podkolenky, zima by Vám být neměla. Sice Vám nejspíše během ježdění trochu zmrznou prsty u nohou, ale to mě takhle zmrzly v každýchj jezdeckých botách - ať byly thermo nebo ne.
Za přijatelnou cenu je koupíte třeba tady:

https://www.decathlon.cz/perka-schooling-cerna--id_6532505.html

Přesně tyhle mám i já. A jak říkám - 100% spokojenost

22.2.2020 07:09
sisi58

XXX.XXX.191.1

Makina14 napsal(a):
Velmi dobré zkušenosti mám s jezdeckými perky od značky Fouganza. Mám pocit, že je neprodávají v zimní variantě, ale já jsem s nimi naprosto spokojená. Mám je zhruba pátým rokem, jsou gumové a když si do nich vezmete v zimě jedny bavlněné ponožky, zimní ponožky a na to ještě jezdecké podkolenky, zima by Vám být neměla. Sice Vám nejspíše během ježdění trochu zmrznou prsty u nohou, ale to mě takhle zmrzly v každýchj jezdeckých botách - ať byly thermo nebo ne.

Souhlasím a doporučuji. Já navíc vedle koně i pochoduji a ne vždy po pěkném terénu. A ty boty drží.

22.2.2020 09:05
Antisgarcia

XXX.XXX.189.112

Makina14 napsal(a):

Tak s těmi zase nemám dobrou zkusenost já. Vždycky mi po 3 měsících buď praskla guma nebo se natrhly. Pérka za tu cenu super, jak říkám já kupovala co 3 měsíce nové. 🙈

22.2.2020 18:28
Rif Du Madon

XXX.XXX.77.98

Cassini jsou fajn cena/výdrž. Nejdřív je nosím na civil, pak ke koním. Mažu je hodně a často, po pár namazáních jsou fakt nepromokavé. Nepraskají, jsou hezké, pohodlné i v základní verzi. Hodně v nich chodím i vedle koně a vydrží 3-4 sezony.
Na zimu mám HKM s kožichem z nějaké tlusté kůže a taky fajn, žijou už třetí sezonu a vypadají na dlouho.
Fouganza jsou ošklivé a nepohodlné, ve srovnání s nejlevnějšími Cassini.

22.2.2020 19:42
Daniela Lipová

XXX.XXX.64.140

Makina14 napsal(a):

Ty jsem měla první rok. Na jaro, podzim a do bahna úplně perfektní. Ale v zimě je v nich hrozná zima a v létě se v nich potí nohy :/ . Nyní mám kožená od HORZE (přesný typ nevím). Jsem s nimi moc spokojená. Nohy se v nich nepoti, ani v nich není zima. I v -9°C jsem s nimi na louce jezdila v tlustých ponožkách a bylo mi teplo. Pokud se pravidelně mažou, jsou vodeodolne. Jen nejsou do bahna. Naštěstí v naší stáji nikde (dokonce ani ve vybezich) bahno není.

Za mě určitě kožená perka a do bahna a na práci okolo si pořídit holinky.

23.2.2020 13:43
sisi58

XXX.XXX.191.1

Daniela Lipová napsal(a):
Ty jsem měla první rok. Na jaro, podzim a do bahna úplně perfektní. Ale v zimě je v nich hrozná zima a v létě se v nich potí nohy :/ . Nyní mám kožená od HORZE (přesný typ nevím). Jsem s nimi moc spokojená. Nohy se v nich nepoti, ani v nich není zima. I v -9°C jsem s nimi na louce jezdila v tlustých ponožkách a bylo mi teplo. Pokud se pravidelně mažou, jsou vodeodolne. Jen nejsou do bahna. Naštěstí v naší stáji nikde (dokonce ani ve vybezich) bahno není.

Za mě určitě kožená perka a do bahna a na práci okolo si pořídit holinky.

Milá Danielo, pokud není odkaz,na zmíněná perka, ostatní vám mohou jen tiše závidět.
Třeba by chtěli být i ti druzí v teplíčku?

23.2.2020 20:09
Daniela Lipová

XXX.XXX.64.140

Nevěděla typ perek. Dnes jsem je teprve přivezla domů. Nemusíte být hned tak jízlivá.

Je to: https://www.jezdeckepotreby-pegas.cz/prka-horze-kilkenny.html

24.2.2020 06:55
sisi58

XXX.XXX.191.1

Daniela Lipová napsal(a):
Nevěděla typ perek. Dnes jsem je teprve přivezla domů. Nemusíte být hned tak jízlivá.

Je to: https://www.jezdeckepotreby-pegas.cz/prka-horze-kilkenny.html

Jízlivá?
Kdybych byla jízlivá, utečete od PC a budete na něj koukat jako na něco,co kouše. Když je dotaz takto konkrétní, je tu zvykem, konkrétně odpovědět.
I když tu bývá i člověk, který by na takový dotaz napsal, že si máte koupit pohorky a chodit s koněm na procházky, protože ježdění je týrání.

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.2.2020 09:35
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mám z Krämeru, už začínám sedmou sezónu. Potřebovala jsem perka s vyšší podrážkou, kvůli zdravotním problémům s nohama. Jsem moc spokojená, chodím v nich i do lesa se psy, na houby apod. Jednou až dvakrát ročně umyju a namažu nějakým mastným krémem a kůže je stále ok, nikde nic nepraská, nerozlepuje se, do bot nezatéká, i když se často brodím bahnem i vodou.
Teď už mají nějakou x-tou verzi:

https://www.kraemer.de/Reitbekleidung/Reitschuhe-Reitstiefel/Stallschuhe-Reitschuhe/Zugstiefelette-Flims-IV

Přidejte reakci

Přidat smajlík