Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.2.2020 08:14
Dep

XXX.XXX.233.149

Zdravím vespolek,

za chvilku se budu moci opět po roce vrátit do sedla.
Vůbec si to po takové pauze nedovedu představit, hlavně fyzicky. Jsem teď celá "rozpadlá". Chci začít běhat, kvůli lepší fyzicce a musím ještě něco i shodit.
Máte nějaký typy na posilování vnitřní strany stehen, pánevního dna a tak? Nebo jak jste začínaly vy, po delší pauze?
Chci něco samodomo, do posilky nebudu mít s mimčem moc času.
Mám totiž strach, že odjezdim dvě minuty a z koně mne budou muset sundat hasiči a odvést na káře 😁.

29.2.2020 09:00
koně

XXX.XXX.174.63

S dítětem je výhra ,když máte hlídání aspoň na chvíli
Začala jsem jezdit,jak to šlo,Nejdřív na chvíli a jen na krokovky ,prostě jak jsem se cítila.
Když jsem měla pocit,že se příliš přelévám a vadím koni ,prostě jsme šli domů.
Svaly i dno se vám zpevní .Pokud budete normálně hýbat,pracovat ,zase se vrátíte "do figury"

29.2.2020 09:28
kapička

XXX.XXX.64.44

Já začala s ježděním (jako úplně od nuly, před tím jsem jezdila týden) po 7 měsích bez sportu a vlastně bez pohybu, chůze nejdřív o berlích, holích a v poslední etapě bez ničeho, ale žádná turistika nebo větší pohyb.
Začala jsem chodit, svižně. Aspoň 5 km za hodinu, později i rychleji. Myslím, že to je super sport i pro maminku s kočárkem. Takhle jsem se udržovala ve formě dlouho (furt subjektivní zdravotní omezení), dokonce jsem dala dolů 15 kg, a když jsem po letech začala běhat, tak jsem neměla vůbec problém s fyzičkou (na nějaké hobby běhání do 10 km).

29.2.2020 09:41
sisi58

XXX.XXX.191.1

Zpevnění vnitřní strany stehen: Stoupněte si mezi futra dveří,chodidla až do rohů futer. A dřep a vztyk. Nejprve berte užší dveře,třeba do koupelny. Posléze i širší.

29.2.2020 09:58
Dep

XXX.XXX.233.179

Koně: dítko budu vrážet otci, jak přijde z práce, ať si ho užije :)). Babičky se taky zatím hlásí, ale nechci je moc zneužívat. Krokovkama chci začít určitě. Kobyla si se mnou užívá nicnedělání a musíme spolu makat na fyzičce. I když chodíme procházky, tak to stejně není žádná sláva. Prvních pět měsíců jsem téměř jenom ležela a nyní, když konečně nebliju, tak nic neufuním a s tím pupkem to není nic moc :)).

Kapička : naštěstí se trochu hýbu, ale už to není moc slavný :D, ale rychlo chůze je dobrý nápad. Běhat právě chci i s kočárkem, ten mi překážet nebude. Začít tou rychlou chůzí mně nenapadlo.

Sisi: super napád ! Díky.

29.2.2020 15:46
akscha

XXX.XXX.26.89

sisi58 napsal(a):
Zpevnění vnitřní strany stehen: Stoupněte si mezi futra dveří,chodidla až do rohů futer. A dřep a vztyk. Nejprve berte užší dveře,třeba do koupelny. Posléze i širší.

Drepy jsou fajn cvik na nohy, ale aby neublizovaly, je potreba je provest spravne. Mezi nejdulezitejsi patri nebortit kolena dovnitr, ale spis tlacit ven. A to se mezi dvermi tezko podari (ted jsem to zkousela :)).

29.2.2020 15:51
sisi58

XXX.XXX.191.1

akscha napsal(a):
Drepy jsou fajn cvik na nohy, ale aby neublizovaly, je potreba je provest spravne. Mezi nejdulezitejsi patri nebortit kolena dovnitr, ale spis tlacit ven. A to se mezi dvermi tezko podari (ted jsem to zkousela :)).

Ani nemusí až dolů. Nebude jezdit jako žokej. Jen jakoby jela v lehkém sedu. Něco jako když si nesednete na sedátko záchodu ve vlaku a balancujete nad. Ale tím, že bude dole zapřená o futra, bude posilovat právě ty potřebné svaly na ježdění.

29.2.2020 16:36
akscha

XXX.XXX.26.89

sisi58 napsal(a):
Ani nemusí až dolů. Nebude jezdit jako žokej. Jen jakoby jela v lehkém sedu. Něco jako když si nesednete na sedátko záchodu ve vlaku a balancujete nad. Ale tím, že bude dole zapřená o futra, bude posilovat právě ty potřebné svaly na ježdění.

Ono je celkem jedno, jestli je to drep az dolu a nebo treba podrep do necelych 90 stupnu. Jde spis o postaveni nohou a o teziste, aby si clovek samym posilovanim neodrovnal klouby. Zminovany drep nasiroko je fajn, jen ta futra mi prijdou zbytecna az nebezpecna, protoze tlaci kolena a chodidlo do spatne pozice. Vzdyt uplne stejne se to da delat na nesmekave podlozce.

Kazdopadne na kondicku a nasvaleni jsou fajn zminovane prochazky (vcetne kopcu, jak se ostatne doporucuje i konim :).

29.2.2020 19:16
sisi58

XXX.XXX.191.1

akscha napsal(a):
Ono je celkem jedno, jestli je to drep az dolu a nebo treba podrep do necelych 90 stupnu. Jde spis o postaveni nohou a o teziste, aby si clovek samym posilovanim neodrovnal klouby. Zminovany drep nasiroko je fajn, jen ta futra mi prijdou zbytecna az nebezpecna, protoze tlaci kolena a chodidlo do spatne pozice. Vzdyt uplne stejne se to da delat na nesmekave podlozce.

Kazdopadne na kondicku a nasvaleni jsou fajn zminovane prochazky (vcetne kopcu, jak se ostatne doporucuje i konim :).

Já mám raději futra, protože jsem se přidržovala rukama, než jsem se stabilizovala. A nemyslím, že by Dep trávila hodiny děláním dřepů mezi futry.
Cvičila jsem takto lehký sed, abych se naučila vyvažovat a nepadat koní na krk a nebo zpět do sedla.
Jinak je nejlepší cvik jezdit.

29.2.2020 19:41
Dep

XXX.XXX.233.179

Tak jak to bude s koleny mezi futry - to budu vědět hned. Jakmile dělám špatné dřepy - školní klasika, tak mně začnou okamžitě bolet. Pokud je dělám na široko a ne až dolů, je to fajn.

29.2.2020 20:17
saola

XXX.XXX.46.11

Cvičení na zadek a stehna:
https://www.youtube.com/watch?v=LfFZcBnzQIw

Na břicho:
https://www.youtube.com/watch?v=fKqE6qGlJ_0

Cvičit to třikrát denně, jste ve formě razdva.
Pod videi si to lidé moc pochvalují.
Já to cvičím jen občas

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.2.2020 20:27

....šla bych maximálně plavat (v relaxačním se dá taky)....já jsem líná už i jet na kole....mám dost fyzické aktivity v práci, kolem koní, když nepracuju, na našich "statcích" a další cílená aktivita by mě zabila ....ale ty dřepy ve futrech si zkusím
Pro zadavatelku: normálně bych vylezla na koně a šla na krokovku...vy i koník si zvyknete a postupně se obě jak se říká zatáhnete......

29.2.2020 20:49
kapička

XXX.XXX.87.86

Hlavně si u dřepů hlídejte, aby vám nešla kolena před špičky chodidel, jinak si zničíte kolena. Správný dřep vypadá spíš jako když si člověk sedá na záchod. Rovná záda a zadek dozadu. A jak psala akscha, žádné hroucení kolen dovnitř, to je pak k ničemu (ulevujete tím těm svalům, které chcete posílit)

Já bych se bez sportu v kondici neudržela, a to ani přes léto, kdy makám kolem chalupy a pomáhám na hospodářství u koní a dalšího zvířectva. Běhám, plavu, jezdím na kole, posiluju s vlastní vahou, pořád i občas chodím a stejně, když mi dá trenérka na jízdárně do těla, tak jsem ráda, že jsem ráda a druhý den se v práci dopoledne ploužim po chodbách, než to rozchodim. (částečně je to i tím, že ježdění je jediná aktivita, u které se neprotahuju)

29.2.2020 22:24
SilviaD

XXX.XXX.208.164

Také zdravím,
pokud se chcete vrátit do kondice, jistě by nebylo špatné brát na svoje běhání, pokud to je možné, i koně. Bude z toho mít radost i on, jistě se při tom běhu najde něco, co Vás na 100% rozesměje a budete se na to běhání třeba i po měsící těšit. Protože co tak vím ze své zkušenosti, už po dvou týdnech běhu mě to přestávalo bavit, ale jak běháte s koníkem, je to zcela něco jiného.
Co se týče zhubnutí, doporučuji cvičit na celé tělo, pokud se chcete vrátit do sedla a budete jezdit pravidelně, vnitřní stehna po pár trénincích (i bězích) budou pevnější i bez posilování...
Ale pokud chcete proces hubnutí urychlit, doporučuji zkombinovat posilování s kardio tréninkem. Spoustu kardio tréninků najdete na Youtube. Ale bohatě Vám postačí i samotný běh.
Pokud se cvičením začínáte, není od věci začínat pomalu, tedy cvičit 3x - 4x týdně. Jestli mohu dát příklad, tak běhejte třeba půl hodiny a půl hodiny posilujte. Můžete vyzkoušet třeba kruhový trénink (také se dá provádět z pohodlí domova). Já posiluji díky těmto cvikům: dámské/pánské kliky, sedy lehy, šikmé sedy lehy, lift (nohy zvedneme vleže nahoru a dáváme pomalu co nejníž), prkno, dřepy, široké dřepy, dřepy na jedné noze, most, most s přednožováním. Tuto sérii cvičte tak 2x - 3x, záleží na tom, jak dlouho Vám potrvá jedna série. A počet opakování jednotlivých cviků opět záleží na Vás, podle Vaší kondice (a vůle) .
PS: Pokud s během začínáte, nestyďte se ten běh prokládat chůzí . Nebo běhejte intervalově (chvíli rychle, chvíli pomalu). A nezapomeňte na správnou a vyváženou stravu :-)

1.3.2020 07:49
Dep

XXX.XXX.233.149

Všem moc děkuji, tak jsem zvědavá za jak dlouho se dám do kupy.

Co se týče běhání s koněm - s tím mým lenochodem se nadru víc jak bez ní 😂. Ale chci začít spíš s tím kočárem. A tou rychlochuzi. Jsem teď absolutně bez fyzičky. A něco bych popobehla ale bych vyřízená za chvilku.

1.3.2020 08:28
sisi58

XXX.XXX.191.1

Dep napsal(a):

Co se týče běhání s koněm - s tím mým lenochodem se nadru víc jak bez ní 😂. Ale chci začít spíš s tím kočárem. A tou rychlochuzi. Jsem teď absolutně bez fyzičky. A něco bych popobehla ale bych vyřízená za chvilku.

Nebojte, dáte se do kupy! Jste ještě mladá,to půjde! Když jsem se dokázala zvetit já stařena, Vám to půjde samo.

1.3.2020 09:24
jesie

XXX.XXX.35.227

Dep napsal(a):
Zdravím vespolek,

za chvilku se budu moci opět po roce vrátit do sedla.
Vůbec si to po takové pauze nedovedu představit, hlavně fyzicky. Jsem teď celá "rozpadlá". Chci začít běhat, kvůli lepší fyzicce a musím ještě něco i shodit.
Máte nějaký typy na posilování vnitřní strany stehen, pánevního dna a tak? Nebo jak jste začínaly vy, po delší pauze?
Chci něco samodomo, do posilky nebudu mít s mimčem moc času.
Mám totiž strach, že odjezdim dvě minuty a z koně mne budou muset sundat hasiči a odvést na káře 😁.

Jóga! Je super na celé tělo,není to náročné,že by se člověk ztrhal a šetří klouby ;)
Já cvičím podle videí na youtube od paní,co má profil Still on the way, má videa i pro maminky po porodu...
Jóga mě posunula v ježdění fyzicky asi nejvíc...

1.3.2020 10:45

Dep napsal(a):

Na přecevzetí "běh s kočáren" bacha.... naše holka se dušovala, jak bude běhat, jak ten kočár potřebuje, tak jsem jí ho koupila (bob revolution)...běhala párkrát...

Coudas

1.3.2020 14:51
Coudas

XXX.XXX.87.254

Vrarit se do sedla po materstvi jsem po fyzicke strance nemela problem, po 14 dnech jsem byla v sedle. Ne nejak casto, jednou tydne, ale bezne jak jsem byla zvykla. Je to uz 10 let. Ted mam horsi problem, vratit se do sedla psychicky. Treba to jednou prijde.

1.3.2020 17:17
evcusik

XXX.XXX.150.9

"Tělesně" mi po porodu pomohlo dát se dohromady s SM cvičením Dr Smíška. Zpevňuje hluboký stabilizační systém těla, pánevní dno, diastázu (no prostě ta těhotenská, porodní témata :D ) a co si budem povídat, my lenoši pohodlného západního života nemáme ani moc dobrý základ i bez zátěže jménem těhotenství :D.

Takže mě to osobně moooc pomohlo i co se týče hezkého uvolněného, nezávislého ježdění, práce s váhou apod. A ačkoliv jsem si myslela, jak jsem vyježděný jezdec, tady jsem objevila hezké rezervy, které mi moc pomohly v přiježďování nebo učení nových cviků, aniž bych z toho byla sama v čudu.

A co je moc fajn, jedná se o cca 20 min cvičení. Což s dítkem je hodně super. A nejde jen o HSS, ovlivňuje to celé tělo, jeho držení, správnou chůzi. Není to jak chiropraxe, dornovka aj techniky, které sice napraví nějakou neposlušnost v těle, ale nesprávným postojem si ji člověk může uhnat znovu. Tady SM cvičení umí hezky tělo naučit vše správné tzv. na autopilota :) Po x-letech jsem vyřešila svoji bolest hlavy.

Já doporučuju všude, kde můžu - cejtím se jak nové auto z linky místo šrotu :D

2.3.2020 07:43
jesie

XXX.XXX.224.171

evcusik napsal(a):
"Tělesně" mi po porodu pomohlo dát se dohromady s SM cvičením Dr Smíška. Zpevňuje hluboký stabilizační systém těla, pánevní dno, diastázu (no prostě ta těhotenská, porodní témata :D ) a co si budem povídat, my lenoši pohodlného západního života nemáme ani moc dobrý základ i bez zátěže jménem těhotenství :D.

Takže mě to osobně moooc pomohlo i co se týče hezkého uvolněného, nezávislého ježdění, práce s váhou apod. A ačkoliv jsem si myslela, jak jsem vyježděný jezdec, tady jsem objevila hezké rezervy, které mi moc pomohly v přiježďování nebo učení nových cviků, aniž bych z toho byla sama v čudu.

A co je moc fajn, jedná se o cca 20 min cvičení. Což s dítkem je hodně super. A nejde jen o HSS, ovlivňuje to celé tělo, jeho držení, správnou chůzi. Není to jak chiropraxe, dornovka aj techniky, které sice napraví nějakou neposlušnost v těle, ale nesprávným postojem si ji člověk může uhnat znovu. Tady SM cvičení umí hezky tělo naučit vše správné tzv. na autopilota :) Po x-letech jsem vyřešila svoji bolest hlavy.

Já doporučuju všude, kde můžu - cejtím se jak nové auto z linky místo šrotu :D

Super že o tom někdo takhle píše,protože tuhle metodu neznají kolikrát ani odborní lékaři a přitom většina problémů,zejména ortopedických,vychází právě z hlubokého stabilizačního systému těla,takzvané CORE,které se teď všude řeší a píše :)

I sebelepší jezdec zjistí,když začne tyhle techniky cvičit,že rezervy má a velké...ale to je dobře,pořád je možnost se někam posouvat....

2.3.2020 11:25
sovicka

XXX.XXX.25.234

saola napsal(a):
Cvičení na zadek a stehna:
https://www.youtube.com/watch?v=LfFZcBnzQIw

Na břicho:
https://www.youtube.com/watch?v=fKqE6qGlJ_0

Cvičit to třikrát denně, jste ve formě razdva.
Pod videi si to lidé moc pochvalují.
Já to cvičím jen občas

Tak tohle bych vůbec nedoporučovala, člověku bez kondice, takové cviky při nekoretním provedení dělají víc škody jak užitku (viz provedení ostatních cvičenek v prvním videu– často ukázkově prohnutá bedra a druhé video jsou také težké cviky pro člověka netrénovaného a nevědoucího jak je správně provádět).
Osobně bych se zaměřila krom vycházek, na zpevnění středu těla, ideálně alespoň ze začátku si zajít někam pod dozor (posilovna s trnérem a podobně).

2.3.2020 12:49
evcusik

XXX.XXX.150.9

jesie napsal(a):
Super že o tom někdo takhle píše,protože tuhle metodu neznají kolikrát ani odborní lékaři a přitom většina problémů,zejména ortopedických,vychází právě z hlubokého stabilizačního systému těla,takzvané CORE,které se teď všude řeší a píše :)

I sebelepší jezdec zjistí,když začne tyhle techniky cvičit,že rezervy má a velké...ale to je dobře,pořád je možnost se někam posouvat....

Je to tak :) Rezervy je furt fajn vyhledávat, jen jsem měla o sobě jako sportovci (myšleno v globále i v sotatních sportech, nejen k jezdectví) povědomí, že tělo mám více pod kontrolou :D (ale zmátla jsem i fyzio, povrch "osvalenej" dobře, ale hluboko jsem byla máslo a jaký to umělo vyrobit věci a cvičení naopak zlepšit) :)

Jen bych ještě dopsala, že je vhodné ze začátku cvičit s fyzio. Mě osobně trvalo asi 4 měsíce, než jsem ta cvičení "omylem nešulila". Potřebovala jsem, abych cvičila před fyzio a ona mě neustále opravovala a naváděla jak poznat, že je tělo ve správné pozici pro domácí použití.

2.3.2020 15:15
Dep

XXX.XXX.233.179

Evucusik - děkuji za doporučení, vypadá to dobře :). Ještě najít fyzio, který mně tyto cviky naučí.

2.3.2020 15:40
evcusik

XXX.XXX.8.252

Dep napsal(a):
Evucusik - děkuji za doporučení, vypadá to dobře :). Ještě najít fyzio, který mně tyto cviky naučí.

Na stránkách mají ověřené terapeuty :) popř pokud jste pražská, můžu Vám dat tip na svojí. Fakt mě postavila na nohy (po porodu a operacích :D).

A ještě jsem zapomněla zmínit planky, taky fajn věc a celkem blbuvzdorna (jde špatně "šulit") :)

Coudas

2.3.2020 16:00
Coudas

XXX.XXX.87.254

Diky moc za tip.

2.3.2020 18:50
Dep

XXX.XXX.233.179

evcusik napsal(a):
Na stránkách mají ověřené terapeuty :) popř pokud jste pražská, můžu Vám dat tip na svojí. Fakt mě postavila na nohy (po porodu a operacích :D).

A ještě jsem zapomněla zmínit planky, taky fajn věc a celkem blbuvzdorna (jde špatně "šulit") :)

Bohužel jsem až z Vysočiny a terapeuty tam mají jenom v Praze, už jsem na to dívala. Ale zkusím se zeptat mého fyzio.

2.3.2020 19:21
evcusik

XXX.XXX.150.9

Dep napsal(a):
Bohužel jsem až z Vysočiny a terapeuty tam mají jenom v Praze, už jsem na to dívala. Ale zkusím se zeptat mého fyzio.

Já tam třeba svou taky nedohledala a přitom vím, že má "aprobaci"(?) tuto metodu vyučovat :D takže si myslím, že jich bude mnohem víc ;)

2.3.2020 19:38
saola

XXX.XXX.44.66

sovicka napsal(a):
Tak tohle bych vůbec nedoporučovala, člověku bez kondice, takové cviky při nekoretním provedení dělají víc škody jak užitku (viz provedení ostatních cvičenek v prvním videu– často ukázkově prohnutá bedra a druhé video jsou také težké cviky pro člověka netrénovaného a nevědoucího jak je správně provádět).
Osobně bych se zaměřila krom vycházek, na zpevnění středu těla, ideálně alespoň ze začátku si zajít někam pod dozor (posilovna s trnérem a podobně).

Proto je vhodné učit se a dívat výhradně na Elizabeth, a nikoliv na ty ostatní.
Moc se mi líbí její preciznost, perfektní držení těla a provedení každého cviku.
Beru to tak, že ona je profesionálka, která se svým tělem v Cirque du Solei živí, takže za takovýmihle sestavami vidím i funkčnost a prospěšnost.
Oproti vám mám zase odpor k posilovně s trenérem, protože to dělá dnes kdejaká rychlokvaška po dvoudenním kurzu a zhuntuje vám tělo razdva.
Ať si každý vybere, co uzná za vhodné...
A plank? To je taky chuťovka:
https://www.youtube.com/watch?v=9SApWUEBN6A

Ráda se dívám na jejich vlog, je tam ohromná pozitivní energie.

3.3.2020 09:39
Arbora

XXX.XXX.192.218

saola napsal(a):

Moc se mi líbí její preciznost, perfektní držení těla a provedení každého cviku.
Beru to tak, že ona je profesionálka, která se svým tělem v Cirque du Solei živí, takže za takovýmihle sestavami vidím i funkčnost a prospěšnost.
Oproti vám mám zase odpor k posilovně s trenérem, protože to dělá dnes kdejaká rychlokvaška po dvoudenním kurzu a zhuntuje vám tělo razdva.

Nový rekord spravil tento pán. 8h a 15 minút. Strašné peklo.
https://www.youtube.com/watch?v=59MaNHq8UDo&feature=youtu.be

3.3.2020 10:49
sovicka

XXX.XXX.25.234

saola napsal(a):

Jenže to bohužel laik neví, ti ostatní jsou taky z Cirque du Solei, tělesně určitě zdatní a přitom to dělají blbě. Navíc laik se sám doma, bez možnosti se vidět v zrcadle ani nebude vědět, že to dělá blbě, většina potřebuje ze začátku nějaké vedení. Já chodila na skupinové cvičení k fyzioterapetce, díky tomu jsem i sesumírovala cviky co mi sedí a jdu si je doma. Mě třeba výše zmíněný SM systém neseděl, naopak jsem se po těchto svicích cítila ještě hůř.
Já osobně v posilovně s trénérem necvičila, ale někdo si zas velmi chválí.
Jinak plank mám taky ráda.

3.3.2020 11:20
Žofi

XXX.XXX.42.114

Já začala jezdit hnedka po skončení šestinedělí a opravdu je třeba začít pomalinku. Postupně jsem přidávala minuty v sedle navíc. Prostě chce to jen poslouchat své tělo a používat selský rozum, nic víc.
Také jsem sice, hnedka jak jsem otěhotněla, přestala jezdit, ale kolem koní (včetně hnoje, krmení, čištění a práci ze země) jsem dělala pořád až pár dní před porodem jsem teprve "ulehla". Nabrala jsem sice 23 kilo, ale do půl roku bez diety to bylo dole.
Jakmile přišel kolotoč - koně - domácnost - děti - práce, tak jsou dny,, kdy doslova "usnu do postele" a ta fyzička se jaksi dostavila sama, i když samozřejmě přiznávám, že značné rezervy mám. Zatím funíme na tréninku stéjně já i můj oř :-D.
Jedinou změnu, kterou na sobě pozoruji je, že když už mám jezdit občas cizího koně, tak jsem echt opatrná a vybírám si, na koho sednu.

Držím pěsti, ať jsou chvilky v sedle jen ty nej

3.3.2020 14:39
Dep

XXX.XXX.233.149

Žofi napsal(a):
Já začala jezdit hnedka po skončení šestinedělí a opravdu je třeba začít pomalinku. Postupně jsem přidávala minuty v sedle navíc. Prostě chce to jen poslouchat své tělo a používat selský rozum, nic víc.
Také jsem sice, hnedka jak jsem otěhotněla, přestala jezdit, ale kolem koní (včetně hnoje, krmení, čištění a práci ze země) jsem dělala pořád až pár dní před porodem jsem teprve "ulehla". Nabrala jsem sice 23 kilo, ale do půl roku bez diety to bylo dole.
Jakmile přišel kolotoč - koně - domácnost - děti - práce, tak jsou dny,, kdy doslova "usnu do postele" a ta fyzička se jaksi dostavila sama, i když samozřejmě přiznávám, že značné rezervy mám. Zatím funíme na tréninku stéjně já i můj oř :-D.
Jedinou změnu, kterou na sobě pozoruji je, že když už mám jezdit občas cizího koně, tak jsem echt opatrná a vybírám si, na koho sednu.

Držím pěsti, ať jsou chvilky v sedle jen ty nej

Děkuji, já prvních pět měsíců, až na pár dní jsem nebyla schopná ničeho. Bylo mi zle, blila jsem, jakmile jsem vstala z postele, někde bych s sebou sekla. Výhoda byla, že kobylka byla ještě 24/7. Když jsme ji dali do boxu (na zimu zavírám a od jara do podzimu je 24/7) už to bylo lepší, ale stejně se víceméně staral manžel. A až teď ke konci jsem schopná fungovat. Ale tim lezením je fyzicka prakticky na nule. Ale o koby už jsem schopná se komplet postarat, vylonzovat i na procházku jít. Ale cítím, že jsem úplně v p... Tak proto už se pomalu sháním o ty cviky atd. Rodit mám v dubnu, ale do sedla se chci pomalu vracet nejdříve v létě.

Přidejte reakci

Přidat smajlík