..................

XXX.XXX.48.125
Dobrý den chtěla bych varovat před panem Verebelym z severní Moravy (Šumperk). Bere darované nebo levně odkupuje koně které pak prodává dál a nebo dává koně na jatka. Říká že ma x ha pastvin a že se tam koník bude mít dobře atd... Pozor ať nenaletíte působí velmi věrohodně.
Tak tak, hlavně by se měli varovat úplně všichni majitelé neperspektivních, nejezditelných a starých koní, protože se nebudou mít dobře NIKDE.
Nikde nečekají milující ruce na to, aby mohly do koně vrážet minimálně 1000 Kč měsíčně za seno a na oplátku se na tom koni ani nesvézt. Natož pokud kůň potřebuje speciální léčbu nebo péči.
Pokud chci, aby se měl můj starý nebo nepojízdný kůň dobře, hradím mu to ze své kapsy. Pokud to nejsem ochotná platit ze svého, neudělá to za mě nikdo jiný - mého koně znám nejlépe já a já vím, proč je tak skvělý a zaslouží se mít dobře. Cizí citovou vazbu nemá a bez užitku vyhazovat peníze opravdu nikdo nebude.
Pokud někdo stále věří na to, že člověk s hektary pastvin a skvělými podmínkami si nabere něčí starou a nepojízdnou herku, aby do ní vrážel prachy, je čas se probudit. Kdo podmínky má a chce společníka, vezme nějakého koně na ustájení aspoň za náklady. Pohádky neexistují, tohle je realita.
..................
napsal(a):
Dobrý den chtěla bych varovat před panem Verebelym z severní Moravy (Šumperk). Bere darované nebo levně odkupuje koně které pak prodává dál a nebo dává koně na jatka. Říká že ma x ha pastvin a že se tam koník bude mít dobře atd... Pozor ať nenaletíte působí velmi věrohodně.
Sem to dávat nemusíte, tu nevěříme na darování do "dobrých rukou".
Zkuste sociální sítě. Tam je hafo majitelů, co věří a je schopno předat svého starého,nemocného, či jinak hendikepovaného koně, někomu cizímu, místo,aby se o něj buď postarali nebo se k problému postavili čelem a koně nechali na své náklady uspat a na své náklady odvézt kafilérkou.