DanysVM

XXX.XXX.30.173
Dobrý den, poraďte konkrétní pojišťovnu pro pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou koněm. Ptala jsem se zatim na pár míst , ale nemam žádnou nemovitost a životko a samostatně nemaji co nabídnout. Tak jak to mám domluvit nebo na co se lepe zaptat či se pídit?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mám u CP, k mojí blbostni pojistce připojištěne i zvířata (psi, kůň). Kolem 1400 ročně.
Uživatel s deaktivovaným účtem

DanysVM
napsal(a):
Dobrý den, poraďte konkrétní pojišťovnu pro pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou koněm. Ptala jsem se zatim na pár míst , ale nemam žádnou nemovitost a životko a samostatně nemaji co nabídnout. Tak jak to mám domluvit nebo na co se lepe zaptat či se pídit?
Doporučuji se pořádně vyptat na okolnosti plnění. Už jsem to tady psala - měla jsem koně pojištěného a ustájeného u kamarádky. Kůň kamarádku zranil a pojišťovna neplnila - protože poškozená byla dle smlouvy spolupojištěný a tudíž nemající nárok na náhradu škody. Zatím jsem se nedopídila pojišťovny, která by hradila i toto. Ale třeba to není váš případ, pokud máte koně ustájeného doma, je to v pohodě.
u čp pojistka odpovědnostní (na blbost) se vztahovala když jsem na koni a způsobím škodu (nehodu apod). některé pojištovny u této pojistky hradí, způsobenou škodu koněm (i bez jezdce), ale nevím ted které. u čp nám říkali že to platí do zvířete do velikosti kozy (nevím jak je to dané v pojistných podmínkách), u čp se dá přímo pojistka na koně když něco způsobím. jen ty pojistný podmínky u čp je dobrá právničtina