sadrasadra

XXX.XXX.237.50
Zdravím!
Sháním někoho, kdo by mi umožnil jezdit na koni v rámci rehabilitace páteře 2x měsíčně. Uvolňování a posilování hlubokých svalů jde z koňského hřbetu rychleji, než jen soustavným cvičením. Na koni jsem jezdila celou pubertu a věnovala se voltiži a enduraci. V představě s koníkem půjdu ven na dlouhou (2-3h) převážně krokovou procházku, abych se co nejvíce ,,houpala". Žádné bezhlavé soutěže s větrem o závod :) Je mi jedno zda bude sedlo anglie či western, koník hnědý nebo růžový. Jsem z Prahy a klidně si někam dojedu, kam bude vést spoj (zatím neřidič) a dojezd bude do hodiny. Nemohu nabídnout za to klasickou stájovou práci díky páteři, ale jistě zvládnu ty drobitiny typu vypídlit vybavení aj., nebo cokoli, kde nemusím nic přenášet, zdvihat. Nebo klidně poskytnu nějakou finanční úhradu okolo 500,-
Prosím o sdílení kontaktu, pokud vás někdo napadá nebo napište, kdo by mohl pomoci.
Přeji pěkný příchod jara
Sára
Jen si dejte pozor na to, že ne každý kůň má vhodný pohyb pro rehabilitaci - křivý kůň s nepravidelným chodem vám záda dobře nenasvalí, stejně tak kůň, co nechodí přes záda, nebude mít takový efekt. Koní na krokovky bude spousta, ale s kvalitním pohybem rozhodně méně, vybírala bych velmi pečlivě.
sadrasadra

XXX.XXX.237.50
Ano, vím o tom a děkuji za upozornění. Je to mimojiné důvod, proč to píši do diskuse a ne do inzerátu, aby se k tomu mohli vyjádřit ti, co o tom něco ví a já si mohla dát na jisté věci pozor.
Inu, záleží, o jaký problém s páteří se jedná. Obecně, pokud jde opravdu o ježdění v rámci rehabilitace, rozhodně nedoporučuji jezdit 2x měsíčně 2-3 hodiny. Mnohem lepší službu udělá začít na 10-20 minutách a prodlužovat třeba na půlhodinové-hodinové krokové ježdění 1-3x týdně. Dále vhodný kůň nejen co se týká povahy, ale i pohybu hřbetu, jak už bylo zmíněno. Být vámi, zkusila bych kontaktovat některé středisko věnující se hiporehabilitaci, kolem Prahy jich je spousta, určitě poradí do začátku.
https://hiporehabilitace-cr.com/provozovatele-hiporehabilitace/
Co si pamatuji,tak druhy,dobu a styl rehabilitace určoval pacientovi lékař .A cvičil s ním terapeut.Koně vedl vodič,dle požadavků terapeuta. Tzn. aby to fakt byla smysluplná rehabilitace a splnila účel,že pomůže .
Možná kdybyste se domluvila s nějakým fyzio ,nebo ortopedem,nebo nevím .Aby vám nastavil máte li se nechat vodit po tvrdém povrchu ,třeba 10minut a vsedě?
Nebo by vaší páteři prospělo i v jiné poloze? Nebo nějaké cviky a konkrétně jaké, v jaké intenzitě .....
Že půjdete někam v kroku terénem ,budete si koně sama vést, takhle dlouho a jen občas,by vám spíš mohlo uškodit
Jestli se chcete jen projet ,spíš pro radost ,samozřejmě je to na vás,jak si to kde domluvíte.
sadrasadra

XXX.XXX.49.116
Bohuzel na klasickou rehabilitaci v hipostaji nemam penize a vim, jak je zdravotni pojistovna vrela k vlastni invenci se z neceho dostat... Rehabilituji 3x tydne a muj fyzioterapeut mi tohle doporucul po roce cviceni na uvolnovani, proto jen 2x mesicne jako doplnujici cviceni nejen na pater, ale i psychiku.
sadrasadra
napsal(a):
Bohuzel na klasickou rehabilitaci v hipostaji nemam penize a vim, jak je zdravotni pojistovna vrela k vlastni invenci se z neceho dostat... Rehabilituji 3x tydne a muj fyzioterapeut mi tohle doporucul po roce cviceni na uvolnovani, proto jen 2x mesicne jako doplnujici cviceni nejen na pater, ale i psychiku.
Když vám jízdu na koni doporučil fyzioterapeut ,tak možná o tom něco ví
Proto bych si do něj nechala doporučit .
Dvakrát do měsíce ,ano.
Pak tedy další podrobnosti ,ať vám vysvětlí.
Jak dlouho 10minut ,nebo 15minut? Vodění po tvrdém,nebo normálním.
V sedě ,nebo třeba polohovat?
Cvičit,jak konkrétně ?Protahovat ,uvolňovat jaké cviky?
Na psychiku můžete někam docházet kydat,nebo hladit nebo tak.
Ale ježděním nějakým neorganizovaným hurá stylem, bůhví na čem ,byste si mohla spíš uškodit