Zdravím,
donedávna jsem jezdila zpravidla s minichapsy z umělé kůže, párkrát jsem vyzkoušela např. z nubuku... Ale nyní jsem si pořídila kožené chapsy. V dětství jsem v nich sice jezdila, jenže to jsem měla nad sebou vždy někoho, kdo se mi o ně staral, když jsem byla malá a nezkušená... Pak jsem od těch kožených přešla k těm zmíněným, nyní se chci zase vrátit k těm koženým. Musím jim věnovat nějakou zvláštní péči? Co se týče mazání - pokud bude potřeba, postačí maz na kůži? Díky moc za odpovědi S.
Nikdy jsem čapsy ničím nemazala a vydržely 20 let, mohly by i více,ale ztloustla mi lýtka.
Odstraňujte bláto a nechejte vždy usušit,aby nezplesnivěly . Domnívám se, že pokud je budete mazat,tak změknou,což není žádoucí, protože se pak shrnují ke kotníkům.
To jsou mé zkušenosti se starším typem (kupované v r.1992). Možná to mají dnešní čapsy jinak.
sisi58
napsal(a):
Nikdy jsem čapsy ničím nemazala a vydržely 20 let, mohly by i více,ale ztloustla mi lýtka.
Odstraňujte bláto a nechejte vždy usušit,aby nezplesnivěly . Domnívám se, že pokud je budete mazat,tak změknou,což není žádoucí, protože se pak shrnují ke kotníkům.
To jsou mé zkušenosti se starším typem (kupované v r.1992). Možná to mají dnešní čapsy jinak.
No tyhle chapsy se právě určitě ničím nemažou. To je jiná kůže. V těch jsem kdysi taky začínala jezdit.
Mám kožené kentaury, když jsou od bláta, omyju houbičkou a normálně máznu mazáním na sedla. Stále drží pěkné.