Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.3.2020 21:16
Petra F.

XXX.XXX.33.136

Koukam,ze nejsem jedina,kdo si neni jisty sedlem pro sveho kone,proto se odhodlavam pozadat o posouzeni..
Kupovala jsem sedlo poprve,konzultace pouze po telefonu s byvalou majitelkou kone..ta me poucila,ze konikovi padnou sedla s komorou c.2.Koupila jsem toto,druhe,ktere jsme zkouseli..Dnes me ale znejistela stajova kolegyne s tim,ze ji prijde trochu sirsi nez by melo byt,komoru jsem premerila a ma 16cm,coz asi odpovida uz spis c.3.
Jak prosim pusobi na vas?

8.3.2020 21:49
Terven

XXX.XXX.110.191

Řekla bych, že komora je moc široká, sedlo leží koni na kohoutku. Jinak pro posouzení je důležitá i fotka z boku, ale nikoli pod úhlem, jako je ta poslední.

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.3.2020 21:58

Řešíte jen velikost komory na sedle(podle fotek), ale je to více aspektů, které dohromady limitují padnoucí/nepadnoucí sedlo..... ty vidět nejsou.
Jinak za mě velikost komory by i šla, ale koni nesedí tvar....
Koupit "dobré" sedlo není levná záležitost, proto než jsem to absolvovala, nechala jsem si sedlářkou posoudit stávající sedla na koni, nechala si doporučit , co vlastně budu hledat, něco o tom načíst a pak sjíždět inzerce a hledat....ta investice se vyplatí-pár stovek.(do pětistovky)

8.3.2020 22:07
Terven

XXX.XXX.110.191

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Řešíte jen velikost komory na sedle(podle fotek), ale je to více aspektů, které dohromady limitují padnoucí/nepadnoucí sedlo..... ty vidět nejsou.
Jinak za mě velikost komory by i šla, ale koni nesedí tvar....
Koupit "dobré" sedlo není levná záležitost, proto než jsem to absolvovala, nechala jsem si sedlářkou posoudit stávající sedla na koni, nechala si doporučit , co vlastně budu hledat, něco o tom načíst a pak sjíždět inzerce a hledat....ta investice se vyplatí-pár stovek.(do pětistovky)

Jj, více aspektů...mě by třeba zajímal tvar polštářů versus hřbet koně a taky mám pocit, že je koni dlouhé, ale na to by byla dobrá ta fotka z boku.

8.3.2020 22:22
Petra F.

XXX.XXX.33.136

8.3.2020 23:27
Terven

XXX.XXX.110.191

Nemůžu si pomoct, ale zdá se mi, že ta přední rozsocha leží přímo na kohoutku...čili moc široká komora.

9.3.2020 11:06
Arbora

XXX.XXX.192.218

S tým barančekom určite vyzerá, že sa opierao kohútik. Po dotiahnutí sa mi zdá sedlo aj preklopené dopredu, čo by potvrdzovalo slová Terven o širokej komore.

9.3.2020 11:41
sovicka

XXX.XXX.25.234

Nesedí vůbec, koni to leží na kohoutku, už bez dečky je to vidět, že tam jsou sotva 2 prsty, což následně když jezdec bude v sedle nebude ani náhodou. Navíc je sedlo strašně dlouhé na tohoto koně. Hlavně v základu chybí fotky z boku (ta je pak jen s berákem), ale tam je vidět ta nevhodá délka. Za mě má kůň várazný kohoutek, tak budete potřebat spíš sedlo na na trochu vyšším polštáři, aby se pak s užší komorou (tahle vypadá široká) neklopilo pro změnu dozadu.

9.3.2020 13:42
liva

XXX.XXX.226.96

Fundované rady padly...
Ještě mě napadá, že na takový kohoutek se lépe hodí sedlo s otevřenou komorou.☺

12.3.2020 15:01
Petra F.

XXX.XXX.33.136

Dekuji vsem za reakce.
Nyni mam na zkousku toto sedlo-Skokový univerzal vyráběný v Kentaur pro německý Pfiff, posedlí 16,5, otevřená komora širší 2, elastická kostra, větší opěrky.
Jsem predbezne domluvena s pani sedlarkou,ze mi prijede konika se sedlem omrknout,ale kdyz uz jsem to tu rozjela,tak prikladam foto/video z prvni zkousky.

12.3.2020 19:12
evcusik

XXX.XXX.150.9

Sedlo posuzuji s dotazenym podbřišníkem. Není moc vepředu, není omezena lopatka = netlačí vás při průjezdu ruky pod sedlem, do ruky? Jinak vypadá to líp než předchozí.

Bez podbřišníku jen zdá nedělá sedlo kolébku/most.

12.3.2020 20:47

Šoupněte ho trochu dozadějc( do 1/3 kohoutku) a počkejte na sedláře, měl by zkontrolovat šířku páteřního kanálu, tvar polštářů a komoru (délku ramen kostry přední komory)....pak se můžete od toho odrazit a najít to správné, to co bude koni sedět, ale nemusí to být navždy,koník může dosvalit-ztloustnout nebo zhubnout... )
Někdy se stane, že koni sedí super, ale jezdci nevyhovuje nebo naopak.
A i v drezurním sedle se dá trochu skákat a jezdit do terénu....tím chci říct, že se můžete poohlídnout i tam.

14.3.2020 19:53
Petra F.

XXX.XXX.33.136

Dekuji za cenne rady,
vse jiz zkonzultovano se sedlarkou,vypada to,ze bude treba "jen"poupravit jeden z polstaru,ktery je pricpanejsi,ale vzhledem k pomeru kvalita/cena sedla se i tak vyplati ho koupit a jeste do nej zainvestovat..
Ale mam jeste jeden dotaz.Jak poznam,ze sedlo sedi me.Predchozi bylo jine,zpetne citim,ze jsem v nem tak nejak vlala..tohle je prijemne co se tyka operek,mam opravdu pocit,ze me podrzi,ale prece jen je mensi,16,5 a vsude se jen doctu,ze to je velikost pro juniory.

14.3.2020 20:48
evcusik

XXX.XXX.150.9

Petra F. napsal(a):
Dekuji za cenne rady,
vse jiz zkonzultovano se sedlarkou,vypada to,ze bude treba "jen"poupravit jeden z polstaru,ktery je pricpanejsi,ale vzhledem k pomeru kvalita/cena sedla se i tak vyplati ho koupit a jeste do nej zainvestovat..
Ale mam jeste jeden dotaz.Jak poznam,ze sedlo sedi me.Predchozi bylo jine,zpetne citim,ze jsem v nem tak nejak vlala..tohle je prijemne co se tyka operek,mam opravdu pocit,ze me podrzi,ale prece jen je mensi,16,5 a vsude se jen doctu,ze to je velikost pro juniory.

Tak záleží jak se v něm celkove cítíte. Jestli vás umí podržet (v krizi "nehledate" oporu v sedle a ona nikde).
Jednak je kratší posedlí, ale i délka bočnice - takže tady záleží jak vám sedí, cítíte se v něm :)

Já mám 158cm, poměrně krátké nohy, malý zadek. A v 26letech, jezdím v 15,-5-16,5 dle výrobce. Takže nejde říct je pro mladý a nazdar . Hodně taky ovlivní délka třmenů, jak kdo má rád a jak mu to sedne v sedle.

Přidejte reakci

Přidat smajlík