Jak říct rodičům že bych chtěl do jezdeckého oddílu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Lukysek999

13.3.2020 14:40
Lukysek999

XXX.XXX.181.238

Ahoj, je mi 12 a můj kamarád je v jezdeckém oddílu. Říkal mi že je to tam super. Já mám koně rád a také bych chtěl do jezdeckého oddílu kde se naučím jezdit na koni abych jsi mohl koupit v 15 koně a jezdit s kamarádem.
Problém je ten že se bojím rodičům říct že bych chtěl do jezdeckého oddílu.
Nevíte někdo co s tím.
Bojím se toho že řeknou že mě to nebude bavit nebo něco.

13.3.2020 17:38
sisi58

XXX.XXX.191.1

Pokud mají takovou zkušenost, že tě všechno za chvíli přestalo bavit, nedivím se,že budou mít výhrady.
Ale požádala bych,na tvém místě rodiče,aby tě přihlásili, že to zkusíš.
Ono totiž ježdění na koni není jako jiné volnočasové aktivity. Jsou lidé, kteří se nikdy jezdit nenaučí.Takže pokud mezi ně patříš, můžeš skončit dosti rychle.

K tomu kupování koně a ježdění s kamarádem ven ti řeknu jen tolik, pokud vaši nejsou bohatí, koně ti nekoupí a s kamarádem ven budeš jezdit sám,až budeš umět jezdit. Což je u šikovných lidiček rok spíše dva.
A co budeš dělat s koněm ve chvíli, kdy půjdeš na nějakou školu mimo místa, kde bydlíte?
Doporučuji ti, naučit jezdit v oddíle,jezdit na jejich koních a vlastního si koupit ve chvíli, kdy budeš soběstačný.

Lukysek999

13.3.2020 21:51
Lukysek999

XXX.XXX.181.238

Moji rodiče ví že když něco chci zkusit nebo dělat tak ví že to myslím vážně a že mě to bude bavit. Spíš nevím jak jim říct že bych do jezdeckého oddílu chtěl protože se bojím že se mi třeba budou smát nebo tak něco nebo řeknou že je to jen pro holky.

Nevíte tedy někdo kdo byl nebo je ve stejný situaci jako já jak to těm rodičům říct??

13.3.2020 21:55
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Proč by se měli smát? Zkus o tom občas doma něco prohodit, jako že kamarád jezdí, že ses tam byl podívat a je to super a uvidíš reakci. Za nějakou dobu těchto poznámek, když tě to bude pořád zajímat, se zeptej, jestli bys to mohl taky zkusit. Budou už připravení a nepřekvapí je to tolik.

13.3.2020 22:22
Dep

XXX.XXX.233.191

A proč by se ti Vaši smáli?

Já bych to udělala tak, že bych vzala mamku nebo taťku (s kým máš bližší vztah) a řekla mu, že Toník jezdí tam a tam a že bych se tam chtěla mrknout. A jestli by ten rodič nešel se mnou. No a až bych tam byla, tak při té příležitosti nadhodit, že by se mi to líbilo a ráda bych to zkusila.

14.3.2020 19:14
SilviaD

XXX.XXX.208.164

Já, když jsem chtěla začít jezdit, jednoduše jsem rodičům řekla, že se mi koně líbí, že je miluju a že na nich chci taky umět jezdit... A bylo! Zašli jsme do klubu, párkrát jsem tam zašla „na zkoušku“, a nakonec rodiče sami vycítili, že je tohle pro mě to pravé.
Čím déle jsem jezdila, tím více jsem tomu propadala a rodiče tím víc viděli, jak moc mě to naplňuje... Zkus si s nimi o jezdectví promluvit a uvidíš, jak se bude situace vyvíjet.

14.3.2020 19:56
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Vzpomínám si na moje přesvědčování mámy. Pořád jsem otravovala, že koně, koně a koně. Tak mě vzala do jezdeckého klubu, kde jezdila její kolegyně. Šly jsme se podívat do haly, kde kmitali lidi na koních pod vedením cholerického a řvoucího trenéra. Chvíli mě nechaly koukat, pak se mě zeptala, jestli je jako tohle to, co chci. A já řekla, že jo, protože víc než strach z řvoucího chlapa jsem cítila nadšení z toho, že vidím koně. Na to neměla nějak co říct. Tak mi pak akorát zakazovala spadnout.

neverend

14.3.2020 20:41
neverend

XXX.XXX.226.145

Já kdybych ve svých třeba 12 letech řekl kamarádům že jezdím na koni,tak by se mi smáli určitě.😀 Vlastně i dnes si chlapi neodpustí určité poznámky při zmínce něčeho kolem koní.Chlapi to mají fakt jinak a kluci jak by smet.🙂

Lukysek999

14.3.2020 23:20
Lukysek999

XXX.XXX.181.238

Děkuju vám všem.

Přidejte reakci

Přidat smajlík