Dobrý den, mám 2,5 letého valacha.
Máme více zdrav. problémů. Nejdřív mi začal hubnout a měl nehezkou srst, takže se nechala udělat koprologie, ta zjistila škrkavky. Do toho mu začala otékat předkožka, nejdřív si vet myslel, že byl nakopnut jiným koněm a tak dal injekci proti otoku. Pak jsem taky zkoušela vymývat rozředěnou betadinou, zda tam nemá zanesený maz, či jiné nečistoty. Ale nic se nezměnilo.
Kvůli hubenosti byl valach dán do režimu na noc box, přes den výběh (doteď 24/7).
Pro jistotu se nechaly udělat krve, čekáme na výsledky. Otok se nezlepšil, spíš bych řekla, že se zvětšil. Na dotek vůbec nehřeje, spíš naopak, je studený. Nesetkal jste se s tím někdo?
Vykastrován je asi rok.
lenocka
napsal(a):
Možná úplně vedle, ale nezměnili jste krmení? Konkrétně přidáním bílkovin? Jednou jsem v zimě chtěla přilepšit vojtěškovým senem a ten otok celého okolí penisu jsem řešila víc jak 2 týdny. Nohy neotekly vůbec.
No můzete mít pravdu.. Krmení jsme změnili, pak zase najeli na to staré, jelikož bylo podezření na vředy, takže jsme mu způsobily v žaludku trochu bordel.. Co jste s otokem dělali? za jak dlouho to splasklo?
Theress
napsal(a):
No můzete mít pravdu.. Krmení jsme změnili, pak zase najeli na to staré, jelikož bylo podezření na vředy, takže jsme mu způsobily v žaludku trochu bordel.. Co jste s otokem dělali? za jak dlouho to splasklo?
V té době i pokašlával, takže dostal kortikoidy na 3 dny. To splasklo to nejhorší. Zbytek jsem chladila a vmasírovávala kaštanovou mast, vždy se to masáží rychle zmenšilo a pak zas postupně přiteklo. Celkově cca 2-3týdny
Theress
napsal(a):
Dobrý den, mám 2,5 letého valacha.
Máme více zdrav. problémů. Nejdřív mi začal hubnout a měl nehezkou srst, takže se nechala udělat koprologie, ta zjistila škrkavky. Do toho mu začala otékat předkožka, nejdřív si vet myslel, že byl nakopnut jiným koněm a tak dal injekci proti otoku. Pak jsem taky zkoušela vymývat rozředěnou betadinou, zda tam nemá zanesený maz, či jiné nečistoty. Ale nic se nezměnilo.
Kvůli hubenosti byl valach dán do režimu na noc box, přes den výběh (doteď 24/7).
Pro jistotu se nechaly udělat krve, čekáme na výsledky. Otok se nezlepšil, spíš bych řekla, že se zvětšil. Na dotek vůbec nehřeje, spíš naopak, je studený. Nesetkal jste se s tím někdo?
Vykastrován je asi rok.
Měla jsem u staršího valacha. Každý rok na podzim, když přišly mrazy. Masirovala jsem, vymejvala betadinou, chodila X km procházky.... Pomohl jen pohyb, ale jen na chviličku,postupne oteklo i břicho. Nechala jsem píchat kortikoidy, nepomohlo vůbec nic...Dělaly jsme krev,valach naprosto zdravej... Nakonec jsme to vzdaly, protože už nebylo co změnit nebo udělat. Problém odeznel do týdne sám...🤷🏻♀️
Uživatel s deaktivovaným účtem

žaludek-střečci?