Hubený kůň a plný všenek

Americký klusák
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.3.2020 16:39
Baraamayka

XXX.XXX.100.73

Dobrý den, prosím o radu... Přivezli jsme koně, který je hubený (veterinarka řekla 100 kg nabrat) a byl neskutečně posety vsenkami. Samozdrejme jsme ho celého umyli neospomozanem a dospělých jedinců jsme se zbavili, ale zajímalo mě, zda neospomozan zabije i ty vajíčka, které má stále na kůži. Předem děkuji za odpověď

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.3.2020 16:53
Uživatel s deaktivovaným účtem

nezabije, proto je potřeba ošetření zopakovat.

20.3.2020 18:00
Baraamayka

XXX.XXX.100.73

Moc jste mě nepotesila, ale moc děkuji 😊

20.3.2020 18:45
Pipilota

XXX.XXX.46.93

No pěkné nadělení - "zadarmo drahé".

Koupele se budou muset opakovat. Navíc izolace od ostatních koní.
Také očekávejte postupné objevování se různých "bolístek" celé jaro a léto... Nejspíš ještě utratíte dost za veta.
Jsem moc ráda, že koníka ošetříte a dokrmíte. Prosím napište sem na podzim kolik jste utratili za veta první půl rok vlastnictví tohohle koně. Doufám, že to pomůže i ostatním koním, aby se více vědělo kolik stojí dávání do kupy peněz, že prevence se vyplatí i finančně. Dík.

20.3.2020 19:44
Baraamayka

XXX.XXX.100.73

Máme ho od pondělí a už jsme v tom za 2200,-.... V izolaci je, má odřená prsa a bolístky na krku.... Na první mytí jsme použili 100ml neospomozanu, 20 l vody, ale už teď je takový klidnější.... Tak uvidíme jak to dopadne 😊

21.3.2020 08:01
dsj

XXX.XXX.255.137

Mě na zavšenkovaného koně pomohl Top Spot On pro koně. Nejdřív jsme odčervili, vetka mi říkala, že ivermectin zabije živé všenky (věřila jsem jí a neověřovala jsem si to), a pak jsem koně napatlala spotem a zadekovala, aby mi to nesmyl déšť. Spot jsem po 3 týdnech zopakovala. Třetí dávku jsem měla připravenou, ale nebyla potřeba, všenky už se neobjevily.
Bylo to v zimě a nechtěla jsem koně namáčet a nechtěla jsem, aby se Neostomosan spláchl s prvním deštěm, je jedovatý.
Jestli ale poník přišel do kontaktu s vašima ostatníma koňma, tak musíte ošetřit všechny - v tomhle ctím pravidlo, že když to má jeden, tak to mají všichni, jen v různé míře, a i jediná přehlédnutá všenka na jediném "zdravém" koni to dokáže roznést během pár dní.
Je také potřeba dodržovat přísnou hygienu - všenky se dají přenést na čištění, na oblečení, na rukách, vyčesané chlupy je potřeba sbírat a ennechat je lítat, já jsem toho zašenkovaného brala i ke kováři jako posledního a kováři jsem to hlásila, aby ty naše všenky nepřevezl dá.

21.3.2020 14:05
Baraamayka

XXX.XXX.10.161

No tak my ho máme v karanténe, dečky, ohlavky a všechno čištění jsme umyli, takže počkáme na vylihnuti těch vajíček a půjdeme na to znova.... Když ho čistíme, chodíme radši na louku, asi 350 m od stáje, pro jistotu 😁

Přidejte reakci

Přidat smajlík