Uzavření komerčních stájí

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.3.2020 22:18
Artemisia

XXX.XXX.97.126

Máme koně v komerčním ustájení, které bohužel po nařízeních vlády zcela uzavřeli, takže o koně se stará pouze personál stáje a majitelé ustájených koní k nim nesmí. Zkoušela jsem domluvit nějaký režim, abychom do stáje mohli a měli koně pod kontrolou, ale dle majitelů stáje to není možné, protože musí chránit sebe a svůj personál. Takže je kobyla od pondělí pouze ve výběhu přes den a na noc v boxe, což je pro ni naprosto nedostačující, protože výběhy jsou malé. Byla zvyklá na práci 5 dnů v týdnu.
Tušila jsem, že to nepřinese nic dobrého, byť se majitelka stáje dušovala, že o koně bude dobře postaráno. No tak dnes volali, že má kobyla nateklou nohu, kulhá a že ji to ledují. Zítra se prý ozvou, jak je na tom. Pravděpodobně přemíra energie v malém výběhu
Je někdo v podobné situaci? Jak byste reagovali/y?

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.3.2020 22:47

Mám koně v komerčním ustájení, nosím roušku, před stájí je desinfekce a majitelé nás požádali o to abychom se neshromažďovali, ale jezdili postupně, prostě aby nás nebyla v jednu chvíli plná stáj. http://www.cjf.cz/

20.3.2020 22:54
Artemisia

XXX.XXX.97.126

To jsem majitelce stáje taky navrhovala, ale bohužel jsem nebyla úspěšná. Argumentovala, uznávám vcelku logicky, že onemocní-li ji personál, nebude se ji mít o cca 30 ustájených koní kdo postarat.

20.3.2020 23:26

Mě by se to taky nelíbilo, obvzlášť pokud personál opouští areál a prakticky zaměstnavatel taky neví co dělají v době volna.....jestli se rizikově nestýkají...myslím, že s rouškou by vás za koněm, pokud je "nemocný" po odchodu personálu mohli pustit. zkuste si tedy vyjednat alespoň slevu na ustájení- neopotřebováváte jízdárnu, nespotřebováváte energie, "šetříme"....u všech třiceti koní, hm...?

21.3.2020 08:59
Terven

XXX.XXX.110.191

Artemisia napsal(a):
To jsem majitelce stáje taky navrhovala, ale bohužel jsem nebyla úspěšná. Argumentovala, uznávám vcelku logicky, že onemocní-li ji personál, nebude se ji mít o cca 30 ustájených koní kdo postarat.

Pokud se ustajovatelé rozhodnou uzavřít stáje pro majitele, měli by být v tom případě srozuměni s tím, že budou muset na svá bedra převzít i činnosti, které v normálním čase vykonávají majitelé, tj. ošetřování zranění, podávání léků, zajišťování veterináře a přítomnost u veterinárního ošetření...při počtu třiceti koní to může být celkem dost práce navíc.
Naši ustajovatelé si vyhradili hodiny, kdy vykonávají práce kolem koní, a v té době je až na výjimky vstup do stáje zakázán, v ostatní době majitelé můžou.

21.3.2020 11:56
liva

XXX.XXX.226.96

Artemisia, pokud má kobyla prokazatelnê zdravotní problém, argumentovala bych Nařízením vlády vyjímka bod c - nezbytná péče o zvíře, a kobylu bych chtěla vidět...
Na podkladě této vyjímky jezdím já nebo někdo z rodiny každý den pečovat o našeho cushingového bezzubého staříka i když je ustájen v komerčních strájích....

22.3.2020 08:00
sisi58

XXX.XXX.191.1

Možná byste mohla,po dobu karantény, snížit, či upravit, KD.
Jinak souhlasím s livou. Mám taky strach z úplné uzavírky, má kobyla je stará,dušná a muchařka. A naše budoucí oška má na starost celkem cca 40 koní.

22.3.2020 09:36
evcusik

XXX.XXX.150.9

Z výjimky vlády je péče o zvíře...buď zajištění třetí osobou nebo majitelem. Třetí osoba to asi moc nezvládá, resp takový nijaký vádní popis by mě nenechal chladným. A neboť já jsem majitel a za zdraví koně především zodpovídám, jela bych a řešila. (Od managementu, ošetření zranění, úpravy krmení
a režimu pohybu apodd). Jsou koně kteří ten pohyb opravdu potřebují že zdravotních důvodů (IR, ortopedické zranění apod...stále to spadá pod zajištění koně)

S rouškou a dezinfekcí mě řekněte jak jste moc extremne nebezpečná. Nejste. Jen to nechce hysterii a paniku. A pokud se ustajovatele boji o sebe, nechť ať ve stáji v daný čas nejsou.

(U nás ve stáji tak fungujeme, dáme echo kdy kdo jde do stáje, abysme se nemuseli míjet a dezinfekce do kapsy a jsme v pohodě).

Přidejte reakci

Přidat smajlík