Nejmenší možná kohoutová výška u koníka

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Dotaz123

27.3.2020 07:02
Dotaz123

XXX.XXX.233.36

Dobrý den,

na této stránce jsem četla mnoho předchozích diskuzí na téma “výška a váha jezdce a koně”, debaty jsou většinou dost peprné, ale stejně jsem se bohužel nedočetla to, co hledám.

Můj dotaz zní: Jaká je nejmenší možná kohoutková výška poníka/koně pro jezdce s 155 cm(45kg).

Chápu, ze záleží na stavbě těla a typu koníka, ale alespoň přibližně? Je mi jasné, že nemohu jezdit na poníkovy, který má 100 cm.
Jde mi o velikost 130-135-140. (Žádný sport, spíše parťák se kterým se můžu občas projet)

V nějakém časopisu jsem četla, že nejlepší je stoupnout si ke koni a pokud má jezdec oči o trochu výš než je nejvyšší část sedla a vidí za koně, tvoří alespoň opticky perfektní dvojici.

Tak, co myslíte nebo jaké máte zkušenosti?

Díky!

27.3.2020 17:47
Daniela Lipová

XXX.XXX.64.140

Podle pravidel ponygames se se svou výškou hodis k ponikovi nad 132cm a se svou váhou nad 127cm.

Takže ten 130cm asi nejméně. Hlavně podle konstituce jednotlivého ponika

27.3.2020 20:01
koně

XXX.XXX.174.63

Pravidla nevím.
Ale když budete mít sportovního ponyho s úzkým hřbetem a slabou holení a naopak festovního prakoně i o 10cm menšího ale se zády jako stůl ,budete si připadat lépe na tom menším.
Naše ponice celkem neměla problém s váhou,ale jakmile je jezdec oproti koni vysoký tak mu ruší těžiště, a není to příjemné ani jednomu ze dvojice
Nezbývá vám, než si na vytypovaného poně sednout a zkusit,jestli si budete vyhovovat

Přidejte reakci

Přidat smajlík